Şimdi Ara

Makine Mühendisi Ne iş Yapar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
14.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversite de bir kızla tanıştım hangi bölümsün dedi makine dedim , Ne yapıyorsunuz kaynak falan mı dedi bende şakaya vurarak geçiştirdim ama cidden çok bozuldum arkadaşlar babamın gazına gelerek yazdım şu an hazırlıktayım ama ne iş yapacağımı bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim :)

• Bölümde okuyan son sınıf öğrencilerine veya bölümdeki profesörlerine sorup öğrenebilirsin.

Mühendislik genel olarak bilimin bize sunduğu icatları insanların günlük hayatlarında yaşadığı problemlerin çözümü için kullanılması için yeni dizaynlar geliştirmek, o dizaynları kurmak, yönetmek vs.

Mühendisliğin genel özeti budur. Ben bilgisayar mühendisiği olduğum için makina ile ilgili vereceğim örnek %100 doğru olur mu bilemiyorum ama şöyle düşün.

Şehirler kalabalıklaştıkça arabalardaki düz vites ve debriyaj sistemi artık kullanışsız olmaya başladı ve otomatik şanzumanı dizayn etti makine mühendisleri sonra baktılar çok benzin yakıyo petrol de dünyada pahallılaşıyor yine otomatik ama daha az yakan çift debriyajlı düz şanzumanı otomatik gibi kullandıran bir bilgisayara sahip bir şanzuman geliştirdiler. Tabi şimdi bunu yaparken o şanzumanın dişlisi ne biliyim yağı bilmemnesine makine mühendisleri karar veriyor ama nasıl bi yazılım gerekir işte kaç devirde vites atsın falan bunları çıkartıyor bilgisayarcı onun isteğine göre programı yazıyor ama o program nerde çalışıyor elektronikçilerin dizayn ettiği mikroçiplerde yani CPU'su olan bir şeyin üstünde çalışıp makina aksamındaki parçalara gerekli komutları sinyal olarak iletiyor.

Ha iş hayatında tam olarak ne yapıyosunuz bilemem ama makina mühendisi arkadaşlar vardır mutlaka gelip yazarlar buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omertalord -- 15 Aralık 2012; 15:53:02 >

• Üstad şanslı bir adamsın makine iyi bir bölüm. Senin teknik zekan diğer insanlardan biraz fazla olacak olaya öyle bak ve sen Makinenin işleyiş parçalarını çizeceksin
    yani çeşitli programlar var Discovery izlersen eğer Nasıl yapılır? vs gibi programlar var orada talebe göre mekanik işleyişler yapıyorlar eğer iş elektirik kısmına geldiğinde elektirik mühendisi görevi alıyor ve çiziyor.

Eline kaynak almanda yaptığın işe bağlı mühendislerin 3/2si kaynak,vs almaz ama kullanmasını bilir. Yani sen işin teknik kısmıyla ilgileneceksin gerisini meslek lisesinden mezun olmuş yüksek kapasiteli işçiler yapacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omertalord

Bölümde okuyan son sınıf öğrencilerine veya bölümdeki profesörlerine sorup öğrenebilirsin.

Mühendislik genel olarak bilimin bize sunduğu icatları insanların günlük hayatlarında yaşadığı problemlerin çözümü için kullanılması için yeni dizaynlar geliştirmek, o dizaynları kurmak, yönetmek vs.

Mühendisliğin genel özeti budur. Ben bilgisayar mühendisiği olduğum için makina ile ilgili vereceğim örnek %100 doğru olur mu bilemiyorum ama şöyle düşün.

Şehirler kalabalıklaştıkça arabalardaki düz vites ve debriyaj sistemi artık kullanışsız olmaya başladı ve otomatik şanzumanı dizayn etti makine mühendisleri sonra baktılar çok benzin yakıyo petrol de dünyada pahallılaşıyor yine otomatik ama daha az yakan çift debriyajlı düz şanzumanı otomatik gibi kullandıran bir bilgisayara sahip bir şanzuman geliştirdiler. Tabi şimdi bunu yaparken o şanzumanın dişlisi ne biliyim yağı bilmemnesine makine mühendisleri karar veriyor ama nasıl bi yazılım gerekir işte kaç devirde vites atsın falan bunları çıkartıyor bilgisayarcı onun isteğine göre programı yazıyor ama o program nerde çalışıyor elektronikçilerin dizayn ettiği mikroçiplerde yani CPU'su olan bir şeyin üstünde çalışıp makina aksamındaki parçalara gerekli komutları sinyal olarak iletiyor.

Ha iş hayatında tam olarak ne yapıyosunuz bilemem ama makina mühendisi arkadaşlar vardır mutlaka gelip yazarlar buraya.

Çok güzel açıklamışsin ustad bende makine de okuyorum daha hazirliktayim. Senin gibi bilgili bir abinin tavsiyesi üzerine bölüme geçince bazı elektronik dersleri alacağım çünkü mikrociplere yazılım yükleme gibi seylere çok merakım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Makine mühendisi, her türlü mekanik sistemin ve enerji sistemlerinin tasarım, analiz, imalat ve bakımını yapar, imalat süreçlerini kontrol eder, problemlere analitik çözümler sunar. Mühendislik disiplininin en eskisi ve en geniş mühendislik alanıdır. Bir makine mühendisi, otomotiv, uçak sanayii, gemi sanayii, ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme, enerji dönüşüm sistemleri, hidrolik-pnömatik gibi çok çeşitli alanlarda çalışma imkanına sahiptir.

Makine mühendisi;
    Ürün tasarlar ve bunun üretim planını oluşturur,
    Üretim proseslerini planlar ve yönetir,
    Ürün ve üretim sistemlerini geliştirir ,
    Satış ve satın almada görev alır,
    İşletme yönetiminde görev alır,
    Maliyet hesapları ve verimlilik konusunda çalışır,

vb...

Kısacası her sektörde makine mühendisine yer vardır. Ben 3. sınıf öğrencisiyim. Hocalarına ya da özel sektörde çalışan makine mühendislerine sorarsan daha iyi bilgiler alabilirsin. Sana tavsiyem ; internetteki firmaların iş ilanlarını incelemendir. Orada işe alınacak adayların neler yapacağını görebilirsin..
    Saygılarımla...

• Cevaplar icin sagolun arkdaslar. İs bulma durumu nasildir peki malum cok muhendis var diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.