Şimdi Ara

Makine mühendisliği hakkında bilgili olanlar içeri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
8
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Tekrardan teşekkürler sektörün içinde olduğunuz için aklıma gelmeyen ilginç şeyler yazmışsınız. Bazı dediklerinizi anlamakta zorlansam da onları da şimdi sorayım :D

3.de yazdığınız gibi koordinasyon ve proje keşfinde neler yapıyorsunuz biraz detaylarını verebilir misiniz?

7.de özellikle çok ilginç yazılar yazmışsınız. Yurt dışındaki sitelerdeki ilanları pek incelemedim aklıma gelmedi ama dediğiniz doğrudur hem yine dediğinizi gibi bizdeki ve yurt dışındaki durum biraz farklı, orada eğitmek için eleman arıyorlarsa içime bir nebze su serptiniz. Konudan nispeten bağımsız ama daha önce alakasız bir alanda birkaç yere başvuru yapmıştım ve beni eğitmelerini de söylemiştim, tabi bunu herkes tercih etmez ama TR firmalarından yanlış hatırlamıyorsam hiç geri dönüş olmamasına rağmen yabancı firmalar olumlu bir şekilde benimle iletişime geçmişti eğitmek için. Makine için demiyorum ama genel olarak sektörlerde durum bu sanırım. Dil konusunda da tavsiyeleriniz çok değerli ve yine dediğiniz gibi sanırım Almanya bu konularda biraz daha katı. Bu arada sizin için mahzuru yoksa, dediğiniz sağlam projelerle giden kişilerin isimlerino ve projelerini de söyleyebilir misiniz incelemem için?

8. Ben daha önce mühendislik içindi sanırım bir tavsiye görmüştüm, özellikle ilk kariyer zamanlarımızda şirketten şirkete atlamak biraz öneriliyordu. Yani mesela yeni başladık 2k alıyoruz, araştırıp bize daha yüksek veren bir yer bulabiliriz kendimizi de geliştirerek ve tecrübe kazanarak gibi. Hatta maaşınızın alt sınırı belirli bir seviyeye gelene kadar (en az "six figure"de sabitle denmesi gibi) atlama sık sık yapalım denmişti çünkü aynı şirket içinde maaş çok artmasa da farklı şirkete geçmekle kısa sürede artış olabiliyormuş sanırım. Siz bu konuda ne dersiniz?

10. Enerji kısmı hakkında çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Pişman mısınız zamanınızı ona ayırdığınız için yoksa mutlu musunuz?

11. Bu yazdığınız madde hakkında bütün bir yorumunuz veya katları kadar bir yazı daha okuyabilirim. Sıkıntı yoksa sizin için, bunu biraz daha açar mısınız? Özelden de yazsanız benim için sıkıntı yok çok merak ettim bu kısmı. "...üretim alanını uzak doğuya kurmakta tereddüt eden büyük firmaların şimdiden ağzını sulandırıyor.Biraz siyasi olacak ama bu iktidarın ömrü artık kalmadı.Piyasa kendini yeni gelecek hükümete fiyatlamaya başladı bile.Sadece kendi piyasamdan serbest bölge ve ayrıcalıklı serbest bölgelere etüt yapmaya gelen yabancı firmaların dedikoduları bana bile ulaştı.Bu anlamda Mavi yakalı düz işçimiz için bir felakette olsa beyaz yakalı kalifiye bir eleman için hem istidham hem proje demek oluyor..." özellikle bu kısımdaki her bir cümle hakkında detay yazar mısınız desem beni döver misiniz :D

12. Çok haklısınız. Uzak doğu için özellikle Çince mi? Çin'in çok büyüdüğü doğru ama sizce Hintçe ve Japonca, özellikle de Hintçe Çince karşısında aynı kulvarda durabilir mi? Bir de Arap bölgeleri Fransızca olmasının sebebi nedir biraz konudan uzağım sanırım.

Geri kalan kısımları sormadım anladığım için. Bu arada siz şu an yurt içinde mi dışında mı ikamet ediyorsunuz? Şirket kurma işi ilk zamanlarda nasıl geçti?

Bir de özel bir sorum var onu da size özelden atıyorum.

Çok teşekkür ederim şu anda ne kadar yararlı bu yazınız benim için bilmiyorsunuz ama öyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt

Teşekkürler tekrar :D Cevaplarınıza soruyla yanıt vereceğim yine

1. Daha yüzeysel mi olur o yüzden mi?

2. İşler nispeten normale dönerse yine bir şeyler yapmayı düşünüyor musunuz?

5. İkisi de hehe. Dediğiniz şeyler de ilgimi çekti açıkçası.

6. Diğer 2 tercihiniz neydi?

7. Bu konu hakkında küçük bir sorum olacak özelden yazayım.

9. İklimlendirme sektörü hakkında yazabilir misiniz? Aklınıza ne geliyorsa.

11. İçim rahatladı açıkçası

13. Rica ederim  

• freaking out F kullanıcısına yanıt

Yanıtınız için teşekkür ediyorum. Açıkçası ben de makine teknoloji sektöründe biter sanmıyorum ama bilmiyorum bazı yorumlar kafamı karıştırdı. Yani sonuçta bir teknolojik alet var, onun fiziki kısmı zaten bildiğiniz makine. Elektrik bağla vs tamam ama ortada makine yoksa elektriği neye bağlarız?

Bunu derken aklıma malzeme mühendisliği de geldi gerçi ama sanırım o daha başka bir alan, yani makinenin yerini alamaz sanırım. Sizce?

Bir de bilmiyorum ya otomasyonla makine mühendislerine ihtiyaç kalmazsa..? Kafam karışık :S

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-295C65AEC

Tekrardan teşekkürler sektörün içinde olduğunuz için aklıma gelmeyen ilginç şeyler yazmışsınız. Bazı dediklerinizi anlamakta zorlansam da onları da şimdi sorayım :D

3.de yazdığınız gibi koordinasyon ve proje keşfinde neler yapıyorsunuz biraz detaylarını verebilir misiniz?

7.de özellikle çok ilginç yazılar yazmışsınız. Yurt dışındaki sitelerdeki ilanları pek incelemedim aklıma gelmedi ama dediğiniz doğrudur hem yine dediğinizi gibi bizdeki ve yurt dışındaki durum biraz farklı, orada eğitmek için eleman arıyorlarsa içime bir nebze su serptiniz. Konudan nispeten bağımsız ama daha önce alakasız bir alanda birkaç yere başvuru yapmıştım ve beni eğitmelerini de söylemiştim, tabi bunu herkes tercih etmez ama TR firmalarından yanlış hatırlamıyorsam hiç geri dönüş olmamasına rağmen yabancı firmalar olumlu bir şekilde benimle iletişime geçmişti eğitmek için. Makine için demiyorum ama genel olarak sektörlerde durum bu sanırım. Dil konusunda da tavsiyeleriniz çok değerli ve yine dediğiniz gibi sanırım Almanya bu konularda biraz daha katı. Bu arada sizin için mahzuru yoksa, dediğiniz sağlam projelerle giden kişilerin isimlerino ve projelerini de söyleyebilir misiniz incelemem için?

8. Ben daha önce mühendislik içindi sanırım bir tavsiye görmüştüm, özellikle ilk kariyer zamanlarımızda şirketten şirkete atlamak biraz öneriliyordu. Yani mesela yeni başladık 2k alıyoruz, araştırıp bize daha yüksek veren bir yer bulabiliriz kendimizi de geliştirerek ve tecrübe kazanarak gibi. Hatta maaşınızın alt sınırı belirli bir seviyeye gelene kadar (en az "six figure"de sabitle denmesi gibi) atlama sık sık yapalım denmişti çünkü aynı şirket içinde maaş çok artmasa da farklı şirkete geçmekle kısa sürede artış olabiliyormuş sanırım. Siz bu konuda ne dersiniz?

10. Enerji kısmı hakkında çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Pişman mısınız zamanınızı ona ayırdığınız için yoksa mutlu musunuz?

11. Bu yazdığınız madde hakkında bütün bir yorumunuz veya katları kadar bir yazı daha okuyabilirim. Sıkıntı yoksa sizin için, bunu biraz daha açar mısınız? Özelden de yazsanız benim için sıkıntı yok çok merak ettim bu kısmı. "...üretim alanını uzak doğuya kurmakta tereddüt eden büyük firmaların şimdiden ağzını sulandırıyor.Biraz siyasi olacak ama bu iktidarın ömrü artık kalmadı.Piyasa kendini yeni gelecek hükümete fiyatlamaya başladı bile.Sadece kendi piyasamdan serbest bölge ve ayrıcalıklı serbest bölgelere etüt yapmaya gelen yabancı firmaların dedikoduları bana bile ulaştı.Bu anlamda Mavi yakalı düz işçimiz için bir felakette olsa beyaz yakalı kalifiye bir eleman için hem istidham hem proje demek oluyor..." özellikle bu kısımdaki her bir cümle hakkında detay yazar mısınız desem beni döver misiniz :D

12. Çok haklısınız. Uzak doğu için özellikle Çince mi? Çin'in çok büyüdüğü doğru ama sizce Hintçe ve Japonca, özellikle de Hintçe Çince karşısında aynı kulvarda durabilir mi? Bir de Arap bölgeleri Fransızca olmasının sebebi nedir biraz konudan uzağım sanırım.

Geri kalan kısımları sormadım anladığım için. Bu arada siz şu an yurt içinde mi dışında mı ikamet ediyorsunuz? Şirket kurma işi ilk zamanlarda nasıl geçti?

Bir de özel bir sorum var onu da size özelden atıyorum.

Çok teşekkür ederim şu anda ne kadar yararlı bu yazınız benim için bilmiyorsunuz ama öyle.

3.Elime bir yapının mekanik veya mimari proje geliyor.Proje'de olan malzemeleri çıkartıp fiyat alıyorum, kendi işçilik fiyatlarım ve belirlediğim kar oranında yatırımcıya uygulama teklifi sunuyorum.Pazarlık süreçlerinin ardından, sözleşme imzalayıp.Yine daha önce yaptırdığım işlerdeki tecrübelerden kaç adam ile çalışacağını ön görüp şantiye kurulumu gerçekleştiriyorum.20 adam ise 20 50 adam ise 50 adam buluyorum ve sözleşme süresince işi bitirebilmek adına tekniğe uygun bir program hazırlıyorum.Başlangıçta yoğunluğumu oraya veriyorum işler bir sisteme oturduğunda ise haftalık 2-3 gün iş takibi yapıyorum.

7.İsim ve gittiği üniversiteyi veremem.Lakin tanıdığım 2 kişi Hidrostatik üzerine bir proje için Amerika Philadelphia'da bir Üniversiteye öğretim görevlisi olarak başladı.Kore'den de teklif almışlardı ama Amerika'yı tercih ettiler.

8.Köklü ve kurumsal bir firmaya geçiş yapıyorsan maaş farkının bile önemi yoktur.Çünkü Türkiye'deki düzen iş verenlerin çalışanları sömürmesi üzerine dayanıyor.Vefasızlık olacağını düşünen romantiklerin yüzünün daha güldüğünü görmedim bu ülkede.

10.Düşünmüyorum ve evet ona ayırdığım zamana ve emeğe son derece pişmanım.Herkesin kişisel görüşüdür, ama bir Üniversite'de gelecek görmüyorsanız ben okul derslerine bir önem verilmesini çok anlamlandıramıyorum.Okulda gördüğümüz dersler hayatta gördüğüme göre sadece ön söz gibi geçiyor.Yani bize bir alışkanlık katabiliyor en fazla.

11.İşim inşaat olduğu için bazı yaptığım işlerin çevresinde yatırım yapma niyetinde olan isimler, firma bilgileri bize geliyor.Sonuçta yatırım fikri birçok sektörü etkiliyor.Serbest bölge'de yabancı bir firma araziler alıyorsa bundan şu anlam çıkıyor, o bölgeye üretim hattı kuracağı.Böyle bölgelerde ev otel villa yapamazsın.Özellikle Çorlu'da ve Çerkezköy'de de böyle birçok dedikodu duydum son 1 sene içerisinde.

12.Çince dememin sebebi o bölgedeki en büyük üretim hattı çinde olduğu içindi.Çince öğrenmeniz, Türkiye sınırlarında veya Avrupa'da bile çalışsanız çok büyük artı demek.1.dünya savaşından sonra bölgede sürekli yatırım yapan 2 adet ülke vardı biri İngiltere diğeri Fransa.Özellikle bizim sektörde, o bölgede çokça iş yapan Fransız inşaat firması var.Türkiye'den alım olursa da Arapça veya Fransızca istiyorlar.

Yurt içinde yaşıyorum.Şirket kurma olayı biraz şansa gelişti.Ben mesleğimin başında büyük bir hastane grubunun inşaat grubunun içinde serpildim.Bu netice ile çok tanıdık yapabildim.Oradan ayrıldıktan sonra bir süre danışmanlık yaptım inşai işler ile alakalı.Güzel paralar kazanıyordum ama bir atılım yapma fikri aklımı da kurcalıyordu, bir hastane işi geldi ve yine piyasadan tanıdığım güçlü bir firma ile konsorsiyum yaparak işe başladık.Ardından devam ediyorum, pandemi dönemi baya yoğunduk.Ülke'de sağlık turizmine büyük bir atılım var.Lakin riskli bir iş yapıyorum, firmanın en ölü döneminde aylık 100 bin liradan fazla giderim var.Şu aşamada mutluyum ama bu ülke'de yarın ne olacağını bilemediğim için biraz ipte cambazlık bizim yaptığımız.

• fluox kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim Hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-295C65AEC -- 10 Ağustos 2021; 19:31:46 >
  • 1 - yüzeysellikten değil, hem çok ders var hem de çok dibine giriyolar bazı derslerin. vakit ve enerji kalmıyor.

2 - çok düşünmüyorum açıkçası, zaten 4. sınıfa geçtim artık burdan sonra uzun dönem staj işlerine girerim.

6 - odtü makina ve itü makina  

9 - iklimlendirme demek havalandırma/ısıtma-soğutma demek. ofisten eve, evden fabrikaya her yerin bi şekilde havalandırılması/ısıtılması-soğutulması gerekir. bu işleri de iklimlendirme sektörü yapar. çok basit bi açıklama oldu ama anladın işte.

Hocam cok güzel yazmışsınız. Tobb makine için ne dersiniz var mıdır bir fikriniz merak ettim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Teşekkürler tekrardan

• bosum kullanıcısına yanıt

tobb makinada tek bi tanıdığım var, o da 3 dönem mevzusundan rahatsızdı biraz. ama tobb makinada çok iyi hocalar var ve lab imkanları iyi onu biliyorum. bence odtü tutmuyosa ve ankarada kalınmak isteniyosa en iyi tercih tobb

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.