Genel olarak evet ama ml/vision tarafi icin biliyorsan hala matlab optimal sey (sonuçta bu programin amaci linear systems cozmek, bunu suslersen ml diyosun) ve hala matlabda yazdiran buyuk dedeler var. Tabi diğer diller daha faydali genel kullanim icin (tabi matlabda cok daha rahat gazla kontrole sahip olabiliyorsun) ama matlabi cok iyi bilmek hala buyuk + yazar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Makine mühendisliği + yazılım (2. sayfa)
-
-
hocam off-topic ama econ 221-222 almak mantıklı mı sizce yoksa matematikten mi almaya çalışayım pre-reqleri sıkıntı matın.
-
Hocam benim daha off-topic ama "summer@epfl" başvursam seçilmek çok çok mu zor, neye dikkat ederler falan?
-
Mattan al bosver math for econu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
E3te uyan lab yok mu ya, summer at epfl daha cok cs oriented bi yer, ve gozlemledigim kadariyla muhendislik akademisine mensup bir olusum gordugum acik ara en yuksek gender biasa sahip(ti), e3 o konuda daha insancil. Bunlara en cok etki eden sey hocadan ref mektubu gozlemime gore, eger adam iyi bisey yazarsa why not
Yazılım yerine simülasyon programlarında kendinizi ilerletirseniz bence daha geniş bir alana hitap edecek şekilde kendinizi geliştirmiş olursunuz. Yazılım bilen bir makine mühendisi ile daha önce hiç tanışmadım.
-
E3 min 3. Sınıf diyor. Pek cs oriented bir cv yoksa, gender bias falan de eklense çok seçilmem gibi. Ref mektubu almayı düşündüğüm (böyle evladına yazar gibi yazacağını düşündüğüm) hocamın da cv'si pek "etkileyici" değil :/
2den 3e geçerkenki yaz yurt disinda research staji icin bence cok cok erken zaten. Sophomore dersleri ile o summer researchte faydali bir sey cikaracak insanin uber bright biri olmasi lazim
Bi laf vardir, random referansli bir basvuru>1000 referanssiz basvuru, koreli bi kardesim sigaradayken soylediydi geçenlerde buraya cuk oturuyor
ctis için electivelerde ne düşünüyorsunuz? math101 de var sanırım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ctis in electiveleri acikcasi dusundugum bir konu degil
Benim yorum yapabilecegim alan teorik/math alanidir en fazla, o konuda da kabul edilemeyecek bir yetersizlik var bence. Geri kalan derslere yorum yapamam çünkü applied bir 'coding' dersinin nasil olmasi gerektigini tam olarak bilmiyorum
101-102-225-230
hocam bunlar teorik math eksiğini kapatır mı?
bir de yazılımda ileri seviye math ne işe yarayacak, önemli bir yatırım olur mu sizce?
-
Arkadaşın da eklediği gibi bu mat derslerini almak fark kapanmaz mı, electiveler hakkında bir bilgim yok açıkçası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hkodroidc2 -- 17 Ekim 2024; 13:51:12 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yahu sen infernix degil misin kac kez aciklamadim mi bunu yoruldum
Yani programin amaci teorik cs yapmaniz değil. O sekans sizi bir cs major ile benzer bir cizgiye getirir, math132 de yazarim ustune
Kusura bakmayın hocam :(
bu yolu zaten siz önermiştiniz.
yani bu 4 ders o açığı kapatır mı onu sormak istedim, onu sormamıştım daha önce.
bi arkadaşa bu plandan bahsettim, o dersleri alamazsın boşa heveslenme dediydi.
-
Math 106 alınca 102 alabilirsiniz o mevzu değişti. 132 yi de vermezlerse 210 denenebilir?
He bu dersleri verirler mi? 102 yaz okulunda alınırsa olabilir gibi. Değer mi?
Bilmiyorum. En iyisi bu mevzuyu bölümdeki veya cs deki filan hocalarla tartışmak
biz artık math 101 alabiliyoruz, bu sene değişti. ya 105 ya da 101 alacaksın diyolar. ben 101 alcam 2. dönem. bizim 2. sınıf dersleri baya zor. 102 ve 225 ile uğraşır mıyım bilmiyorum, yaz okulunda belki ama onun yerine sağda solda staj kovalamak daha mantıklı gibi.
açıkcası matematik ile uğraşmak yerine econ'dan 221-222 alıp bölümde kendi kendimi geliştirmek daha mantıklı gibi geliyor. çünkü software engineering'te 4 işlem fazlası pek kullanılmıyormuş, kaldı ki matematik temelim de güçlü, lazım olan bir konuyu oturur çalışır hızlıca öğrenirim.
ama bu durumda master için sıkıntı yaratabiliyor, o yüzden kafam karışık.
hocam hazır sizi yakalamışken sorayım econ 221-222 verimli olur mu acaba?
-
Hedefin ne olduğu ile ilgili. Econ 221 ve 222 alan arkadaşa mesela sen zaten bunlari ogrenmissin diyip math230 vermemislerdi. Hakikate 221 ve 222 toplamı math230 + lineer regresyona giris gibi bir şey.
Eğer hedef teorik anlamda cs yakalamak ise nope; econ 221 ve 222 değil.hatta math230nda değil; taa math260 a varmak lazım. Gerek var mı? Bence yok (phd filan dusunmuyorsaniz)
Diyorsanız ki yok ben sadece stat bilgimi ilerletmek istiyorum; yep econ 221 ve 222 mantıklı.
Buradaki tek sorun dediğiniz gibi master başvurusunda yamuk yapmak ihtimalleri. Dolayısıyla en iyi seçenek bölümdeki hocalarla filan konuşmak hedefinizin ne olduğunu söyleyip (Buradaki mevzu hedefin ne olduğunun belirlenmesi kısmı, yani yarın öbür gün hedefteki değişim econ 221 ve 222yi de mantıksız kilabilir).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X