Şimdi Ara

Makine mühendisliğinin Geleceği-Bitiyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Sehoka Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-E0C7F68E7

Hocam millet sürekli kulaktan dolma bilgiyle hareket ediyor

Kıraathanedeki adam bile bana niye yazılım yazmadın para yazılımda diyor

Gerisini siz düşünün

Adama savunma sanayiden bahsetsem o ne diyecek

SFKSFSKFLSJFSLFJKLJDAKSLAJ yarıldım. Savunma sanayii de ülke uçuşa geçti evet ve ben savunma sanayii harici mühendisliğin ayrıca alınan paranın yemin ederim taze bir mühendis için aşırı aşırı yeterli olacağını düşünüyorum. özellikle ankara da bulunan kurumlar maaş konusunda insanları yeterince doyuruyor.

• moonknightmetal kullanıcısına yanıt

yazılır her türlü ytü makine hangi şehirdesin o da var ve tam olarak hangi sektör de daha çok yer almak istiyorsun bunlar da önemli

• up

• muhendis2019girisli kullanıcısına yanıt

anlamadım kardeşim neyden bahsediyorsun

• ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı çok da geçerli değil bunu not olarak düşeyim. endüstride falan gözünüz kalacaksa tavsiye etmem.

hocam senin anlamada sıkıntı mı var içip içip mi yazıyon foruma uzun süredir çözemedim

• pandie kullanıcısına yanıt

Endüstri mühendislik yapsa tercih ederdim :D ders programlarına bakıyorum bir de endüstri mezunu eniştem var mühendis adı altında işletme işlerini bizlere kitliyorlar dedi. Teknik bilimlere daha çok yakınım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben applied math gibi görüyorum endüstriyi. teknik daha yatkınsan seversin bence de makineyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandie -- 26 Haziran 2023; 19:12:33 >
  • Makine çok geniş bir alan. Bu ülkede öyle bir plastik sektörü var ki herkes ekmek yiyor. Tofaş’a Renault’a Hyundai’ye veya diğer markalara üretim yapan yüzlerce firma var. Biri tamponunu üretir, biri konsolunu üretir. Bir arabada yüzlerce, binlerce plastik parça var. Her parça bir kalıp demek. Kalıbını yapan ekmeğini yer, parçayı basan ekmeğini yer.

Makine alanında aklına gelmeyecek alanlar var. Her sektöre uygun makineler üretilir.

Savunması var, silahı var, var oğlu var.

Ama kimseye masabaşı iş yok. Bu işi yapacaksan elin anahtar tutacak, o yağa, kire, pasa bulaşacaksın.

Ben mezun oldum ver bana 25.000 yok öyle.

• Orcunsau kullanıcısına yanıt
    Hocam 2-3 yıl inşaatta çalışmış adama bunlar koymaz ya eminim birçok teknikerden daha iyi yaparım bu işi. Zamanında sabah 6sında hiltiye sarılıp az tuz yutmadık :D

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

tam enayi işi. zorla 1000 dolar kazandıktan sonra çok geniş alan hikayesi de zırvadan ibaret

• üretim ile alakalı bölümler bitmez. makinenin düşüşü zorluğundan ve ilginin bilgisayara kaymasından. ben şu an tercih yapacak olsam önce iyi okullarda makine yazardım sonra metalurji sonra kimya müh.

• Git s..iksok videoları çek fenomen ol o zaman.

• başlığa cevap : yo.

detaylı cevap : m*kina mühendisliği elektronik, malzeme ve kimya müh ile birlikte önü en açık mühendisliktir. bitmesi imkansızdır çünkü mekanik ve termal tasarım dediğiniz şey hiçbir zaman bitmeyecektir. hatta ciddi fikrimi soracak olursanız bilgisayar mühendisliği biter, m*kina mühendisliği bitmez. kim bilir kaç yüzyıldır aynı konunun tartışması yapılıyodur.

ha m*kina yazmayın bu ayrı bi konu.

en iyisi  . dalga geçtiğiniz adamlar şuan bodrumda şaraplarını yudumluyolardır. sende ünide 400 saat termodinamik çalış

• Yazılmaz ya bence. Odtü makina hariç. 6k'ya yazılacak daha iyi bir bölüm yok gibi o sıralamada.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.