Şimdi Ara

Makine mühendisliğinin Geleceği-Bitiyor mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bu alan tamamen tecrübeye bakıyor.Okuldan alınan diploma tek başına yeterli değil.

Sevenin yapması gereken bir iş.Bana kalsa eğitim reforme edilmeli.Bu yola ilgisi varsa bir kişinin lisede ona odaklı eğitim alması lazım.Sonra teknik üniversitede teorik bilgiyi alırken çalışmaya devam etmeli.

Şu koşullarda ilerisi pek iç açıcı değil.Bizim zamanımızda hadi mezun azdı.Azken değerli idi.Son sınıfta direk mezun olmadan iyi maaşlar alıyor şuan insanların çok rağbet gördüğü yerlere kolayca girip deneyimleyebiliyordun.

Fakat şuan piyasa öyle sıkıştı ki Türkiye'de.Artık ekonominin gittiği yolla da artık maaş ve emek noktasında değerini bulamaz oldu.

Şimdi sıfırdan bir kişinin iyi ücretler alması.Üstüne istediği alanda çalışma fırsatı bulması cidden zor bu en iyi yerlerde bile böyle.Çünkü artık ekonomik sıkılaşma neticesinde beklenti direk sonuç odaklı.Kimse artık personelde yetiştirmek istemiyor.Çünkü gelen personelin piyasayı ve gidişatı öğrendiğinde kaçacağı bariz.Eskiden yine mezun olarak değerliydin.Şimdi bol.Bu sebepten ötürü hem iyi maaş yok.Yok istenen emek çaba beklenti ve sorun çok.Böyle oluncada diğer disiplinlere göre tercihi anlamsız.

Evet alanı geniş bu yıllardır söylene birşey.Fakat şuda bir gerçek.Sen sadece bir alanda çalışabilirsin.Bir alanda uzmnalaşabilir ve imkan bulursan iyi bir maaş kazanırsın.Bir makina mühendisinin aslında mühendis değil bir yöneticiye evrilmesi ile iyi paralar kazanır.Fakat bu yolda ömründen çok şey götürür.

Bu iş tamamen tecrübe odaklı.Kimsede anasının karnından minimum 5+ 10 yıl tecrübeli doğmayacağı.Küçüklüğünü sanayide geçirmediğini ele alırsak bu zamanda sıkıntıdır.

Günümüzde tercih edilmesini tavsiye etmem.Mental olarakta olur tatmin olarakta olur sevmeyen adamın işi değil.

Türkiye'de işi biliyorsanız kalıpçılık gelişmiştir.Ama bunun için illa makina mühendisi olmanıza da gerek yok.

Bölümün geleceği bitmiyorda daha çok dallanıp ayrışması gerekiyor.Ama Türkiye'de eski kafa ile yönetiliyor.Bu dallanma budaklanma zor olur gibi.,

Günümüzde bir halt etti ve bu bölümü bitirdi iseniz yüksek lisans, ilgi duyacağınız alanda uzmanlık için gerekli.Buda işi iyice yokuşa sürüyor.

• tercih etmeyin. Saçma ve eski bir bölüm. Yazılım , data science falan okuyun

• Buna bitti diyenlere inat Hacettepe, Odtü kariyer fuarındaki şirketlerin %60ı me arıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esqual kullanıcısına yanıt

sonra işsiz kalın. :D

makine bu saydığınız alanlardan çok daha iyi bir alan (is olarak karsiligini alma konusunda ve daha az stresse girme konusunda ozellikle bu gectigimiz son 2 yilda). ds yazılım falan dışarıdan az cok öğrenilebilecek şeyler. zaten çoğu kişi hazır toollar kullanıyor. mesela kendin yolo alternatifi bir şey yapsan muhtemelen yolo'ya rakip olamayacaksın. sağda solda yarışmaları hep yolo kullanan kazanacak. spesifik ilerlemeyi doktorayla taçlandırıp o işlerin kalbine girmek gerekiyor. öteki türlüsü kendine eziyet.

ama makine öyle mi. evde rulman falan mı öğreneceksin? herkes okula gidip dersine girip öğreniyor işte. youtube'da adam akıllı kaynak olduğunu bile sanmıyorum. ilgi çekici bir alan değil bence ama zaten bu kadar güçlü ve herkesin rahat ve güzel iş bulabilecek olma sebebi de bununla orantılı. nerede çokluk orada terslik. . ds ai ml falan su an cok cok dolu. türkiye'de öyle bir iş açığı bile yok. kimi nereye işe sokacaksın. elemek için tonla proje isteyecekler falan filan... makine öyle mi? muhtemelen interviewda adını soy adını gpani söyleyip işe giriyorsundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 9 Mart 2025; 14:8:30 >

• bir yerde mühendislik okudu diye kendi bölümünü öbür mühendisliklere karşı aşırı gömen / aşırı öven kişilerin yorumlarını dikkate almamak lazım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

Bana yazdiysan (en son mesaj bana ait oldugu icin ustume alindim), yazdigim sey gayet net. Sen ben okul disinda da yeni teknolojiler ogrenmek zorundayken bir makinecinin buna bu kadar ihtiyaci yok. Cebine cad + siemensnx atsa yetiyor.

Kaldi ki okudugum bolumu falan da kotulememisim hani. Zaten memnun olmasam okumam. Ds rolu icin bile adam elemek icin dsa falan soruyorlar artik. Marketin dolu oldugu gercegini falan goz ardi ederek vicdan mi rahatlatiyorsunuz bilmiyorum. Çok fazla çok fazla çalışma dönüyor ve bircok insanin kaygisi var. Kaldi ki seninde vardi...

Yani sadece ds sofeng falan okuyan bolumu bitiren birinin o cendereden cikip is bulmasi sadece makine okuyup bolumu bitiren birine gore daha zor. Bunu reddetmek bana mantikli gelmiyor.

Tech alanindaki herhangi bir sey artik bundan 7 yil oncesine gore cok daha fazla emek istiyor. Ve bu istedigi emek makineden fazla. Bu durumda gidip bir bolume eski artik okunma ds falan okuyun demek bana sacma geldi onun icin yazdim.

Yine de siz bilirsiniz.

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt
    Hayır ya cidden senin mesajla alakası yok

Genel olarak bizim ilk üniye geçtiğimiz sene dönen muhabbetlere atıf yapmak istemiştim konu da 2 yıllık diye, o zaman her kafadan bir ses çıkıyordu forumda insanlar bilmediği bölümü gömüyordu falan o yüzden yani yanlış anlaşılmasın

Yoksa cengin aksine sadece bölüm derslerine odaklanıp ortamda alaylı diye bir şey yokken ilerlemek çok güzel duruyor, şimdi de uğraş da uğraş sağdan soldan bir şeyler alacam sertifika kazanacam vs diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 9 Mart 2025; 14:10:17 >

Yorucu is valla umarim sektor duzelir cunku gercekten millet (sen dahil) cok cok fazla emek koyuyorsunuz ortaya. Hak edilen sey staji bile zar zor bulabilmek kesinlikle degil.

devir teknoloji devri para yazılımda.

O kadar uğraştıktan sonra bu saatten sonra yapacağım tek şey ortalamayı korumak ve başvurduğum 6 7 kaliteli yerin açıklanmasını beklemek, eğer biri çıkarsa 3 yıllık emeğin meyvesini aldım diye sevinirim yok eğer çıkmazsa o zaman sorun işte.

Yoksa ne diye kulüp sertifika kurs peşinde koşacam bu kadar. Gerçi makineci olsan da yine yüzlerce başvuruyu geçmen gerekiyor ama onda da teknofeste girer roket fırlatır cvye yazardık

Tıp okusan bunlara gerek yoktu. Ezber yap sınırdan dersleri geç 150k maaşla başla🥰

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.