Şimdi Ara

Makine seçimi konusunda yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: szweig

Hocam yararlı bilgiler için sağolun. Diğer konularınızda da görmüştüm eski bi olympus makine ile çektiğiniz çok iyi fotoğraflar vardı. Olympus em10 mark 3 aklımda zaten bütçeme bağlı olarak. Yoksa da d3500 var aklımda zamanla lens falan da alırım da başta VR li kit lens varmış onunla idare ederim zaten bütçe az olunca 😄. Düşük ihtimalle de bu sonynin sorunlarını giderir bununla devam ederim gibi duruyor ama çok bi masraf çıkarsa yapmam çünkü alırken de dahil olmak üzere hiç bir harcamam olmadı bu makineye yani yeni alsam da harcama yapmadığım için sıkıntıya girmem. Bu lenslerdeki titreşim engelleme hakkında ne düşünüyorsun hocam? Yeterli gelir mi hobi fotoğrafçılığı için?
    Elbette makineyi tanır, yeteneklerine güre kullanmayı bilirseniz lensteki IS de yeter. Kimse en iyi makinayı alıp da en iyi fotorğafçı olmuyor. Asıl ekipmanını en verimli kullanabilen iyi fotoğraf çekiyor. Burada işte "iyi fotoğraf üretmek" konusunda ekipmanın şöyle bir avantajı olabiliyor. "5 ensenli IS'im yok, e tripodum da yok, o zaman ben şu saatten sonra makinamı çantama tıkayıp daha da foto çekmeyeyim" dediğiniz çok an olabiliyor (ben bunu çok yaşadım) ne zaman ki (eski Olympus'umda 3 eksenli IS vardı) 5 eksenli IS olan makinam oldu, ya ben iso 800'de bu fotoyu da çekerim 5x IS var, iyi de olur deyip o anlarda da parasını ödediğim şey benim üretken olabilmemi sağladı. Dolayısı ile verdiğim paranın hakkını verdi diye de bakabilirim.

Fakat, zaten gün içi vaktin oluyordur. Vaktin lduğunda gece foto çekmek için makinanı ve tripodunu da alır gidersin bir yerlere, o zaman 5x IS'li makina alacam diye de çok düşünmene gerek yoktur. Bence kişi biraz kişisel yaşam tarzına göre olabilecekleri hayal edip ona göre karar vermeli. Ben 12 yıldır amatör fotoğrafçıyım, 2 yıl önce ömrümde ilk kez tripod aldım. Tripodu alıp sokağa çıktığım 1 tek sefer oldu bugüne kadar !

Manfrotto PIXI Evo gibi bir mini cep tripodu müthiş işlevsel bir alet. Mont cebine yada çantanızın kenarında taşınabiliyor ve normal o yüksek tripodlara nazaran %90 dahya çok kullanılıyor ve ödediğiniz paranın karşılığını size geri ödüyor bana göre.

Bu senaryolara göre bence Nikon D3500 + manfrotto PIXI Evo veya benzeri bir şey ile 24 saat, akşam üstü, gecenin zifirisinde bile 5 eksenli IS'im yok demeden çoğu durumda foto çekebilirsiniz. Bu adam Canon a650 IS (kompakt foto makinasıdır) ile bir de önüne filmli foto makinası lensi takarak bu fotoları eçkiyor.https://alexey-kljatov.pixels.com/ - işte ekipmanını tanıyıp ona göre fotoğraf çekebilmenin en güzel örneklerinden birisi. Bugün 3-5 bin liralık makro lens, 10-15 bin liralık "tam kare sensörlü gövde" ile bunun gibi fotolar çekemeyen niceleri var.

İşte bu adamın kullandığı makina ve lens :https://www.boredpanda.com/snowflake-macro-photography-diy-alexey-kljatov/
    .
    Ayrıca ben Nikon D3500'ün 1.500 karelik pil ömrü ile amatör kullanıcı için "ne gördün ise pilim bitecek diye hiç düşünmeden çek hatta aynı sahneyi 3-5 kere çek" imkanı vereceğinden çok hızlı ilerleme sağlayacağını da düşünüyorum. Müthiş bir pil ömrü bu bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 10 Nisan 2020; 16:36:17 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Emphire kullanıcısına yanıt
    atanamayansantrafor A kullanıcısına yanıt
    Tekrardan teşekkürler hepinize. Kafamdaki çoğu soru işaretini hallettim sayılır. Büyük ihtimalle d3500 ile yoluma devam edeceğim ilk fırsatta. Tripod konusunda katılıyorum size gece çekimleri dışında ben de tripodu alıp çıkmam diye düşünüyorum genelde gündüz çekimleri oluyor zaten çektiğim şeyler. Ekipman konusunda söylediklerinize katılıyorum ben yıllarca telefon ile gökyüzü, manzara, günbatımı vb çekimler yaptım, çok olumlu yorumlar alıyordum ve çok zevk alıyordum fotoğraf çekmekten hâlâ da durum aynı. Ekipman zaten zamanla olur ben kendimi geliştirmeye bakayım o sürede.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: szweig

Tekrardan teşekkürler hepinize. Kafamdaki çoğu soru işaretini hallettim sayılır. Büyük ihtimalle d3500 ile yoluma devam edeceğim ilk fırsatta. Tripod konusunda katılıyorum size gece çekimleri dışında ben de tripodu alıp çıkmam diye düşünüyorum genelde gündüz çekimleri oluyor zaten çektiğim şeyler. Ekipman konusunda söylediklerinize katılıyorum ben yıllarca telefon ile gökyüzü, manzara, günbatımı vb çekimler yaptım, çok olumlu yorumlar alıyordum ve çok zevk alıyordum fotoğraf çekmekten hâlâ da durum aynı. Ekipman zaten zamanla olur ben kendimi geliştirmeye bakayım o sürede.
    Bütçenizi aşıyor olabilir ama aklıma geldi Fujifilm X-T200' de çok yeni ve yetenekleri ile başarılı bir model.
    The Odyofilyoutube
    FUJİFİLM X-T200 İNCELEMESİ (Fotoğraf Makinesi İnceleme) [4K]
    https://www.youtube.com/watch?v=rIBf8gQNPbs

• jiddi kullanıcısına yanıt
    İnceleyeceğim bunu da teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • D3500 güzel makina gerçekten sensör olarak beğeniyorum bende aynalı makina alacaksan iyi bir tercih olacaktır, Aynasız kısımda güzel seçenekler daha fazla tabi sıfır olarak pek yok sanırım ama M10 Mark2 bence çok iyi bir seçenek olur iyi lens seçenekleride mevcut'ki biraz büyük ve tuzlu olsada 12-40 gibi efsane bir lens seçeneği var, Tabi önerilen bir diğer makina olan Xt200'de gerçekten çok iyi hatta içindeki film similasyonları çok çok iyi bunlarda tercih sebebi olabilecek seçenekler bana göre, Ne tarz çekimler yapmayı seviyorsunuz bu arada sokak, Manzara, Portre vs...
  • Çok yüksek çözünürlklü elektronik vizör, hareketli ve çok yüksek çözünürlüklü LCD ekran,425 AF noktası, 4k video vb. gibi tüm detaylarda Fujifilm X-T200 Nikon D3500'e yetenek olarak fark atar ama fiyata bakınca da o farkı ödeyemezsek elbette yapacak bir şey yok. Fakat sistemin teknolojisi olarak da d-slr (ayna sistemi, optik vizör vb.) eski teknolojiye karşın hem çok daha güncel ve hem de daha yeni teknolojiye vermiş olacaksınız X-T200'e ödeyeceğiniz parayı.

Yeni teknoloji böyle 2-3 özellik değil. Tüm elektronik devreden tutun da, işte USB 3.1 destekli olmasu USB'den şarj edilebilmesi ekektronik alt yapıda yine buna bağlı olarak bir sürü güncel donanımsal (işlemcisi ve yazılımı) olarak yenilikler barındırmasına verilecek bu bedel. Mesela muhakkak X-T200'e firmware güncellemeleri çıkacaktır ama Nikon'un bir güncelleme çıkartacağını hiç sanmam.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.