Şimdi Ara

Makine seçimi konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun zamandır fotoğraf çekmekle amatör olarak uğraşıyorum uzun bir süre telefonla çektim sonra elime sony a390 geçti bir süredir de bunu kurcalayarak kullanmayı öğreniyorum. ama en kısa zamanda imkanım olursa sıfır ve yeni bi makine almayı düşünüyorum çünkü bu makinenin bazı tuşları çalışmıyor ve sensöründe toz var sanırım fotoğraflarda lekeler oluyor temizlemeye çalıştım olmadı.bütçem 2000-3000 ya da 3000-4000 olacak diye düşünüyorum.genellikle hoşuma giden ne olursa fotoğrafını çekerim manzara portre nadiren objeler vs. olympus E-M10 mark aklıma yattı özellikle beni en çok çeken özelliği 5 eksenli IS özelliği oldu bunu da zaten yeni öğrendim sayılır.bu özellik bana baya kullanışlı geldi çünkü şu an elimde olan makinede düşük ışıkta çekim yapmak çok zor ve benim de öyle belirli bir tarzım olmadığı için her mekanda fotoğraf çekebiliyorum.canon 4000d, 2000d ve nikon d3500, d3400 e de biraz baktım ama hangisi bana uygun olur bilemedim.sanki örnek fotoğraflarda olympusa göre daha net fotoğraflar vermişler gibi geldi bana ama bildiğim kadarıyla da hiç birinde 5 eksenli IS yok.özet olarak söylediğim tarzlarda net güzel fotoğraflar çekebilmek istiyorum bilen kişilerden yardım istiyorum.

• Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 eksenli IS çok gerekli bir özellik olsaydı bütün cihazlarda bulunurdu. Düşük ışıkta çekim yapmak lensle ilgili bir mesele. Diyafram değeri 1.8 ya da daha düşük olan lens alman gerekiyor.

Forumda olympus fanları zaten gerekli bilgilendirmeyi yaparlar.

Bütçen düşük olduğu için dslr nikon-canon 2. El bakabilirsin. Aynasız alacaksan fiyatlardan dolayı seçeneklerin azalıyor.

İlla küçük hafif olsun dersen aynasız olarak olympus, fujifilm var. Bu bütçede alacağın kit lenslerde (canon,fuji hepsi) muhtemelen görüntü sabitleyici olacak o yüzden 5 eksenli vs. takma kafana.

• atanamayansantrafor A kullanıcısına yanıt
    Hocam sağol öncelikle, IS olayı lenste olunca da aynı işlevi görüyor mu? Mesela gün batımı fotoğrafı çekmeyi çok severim ama ama isoyu düşük tutmak için shutter hızını düşürünce çekmek çok zor oluyor hiç oynatmamam gerekiyor. Tripod taşımakta bana göre değil mesela yürürken bir yer görürüm hoşuma gider çıkarır çekerim. Tabi makinenin küçük olmasını da isterim ama çok önemli bir faktör de değil. Bugün nikon d3500 e baktım biraz kafama yattı ilerleyen zamanlarda da ona lens eklemesi yapar kullanmaya devam ederim dedim çünkü alınca uzun süre değişmem mümkün değil. Ve bütçem de hep giriş seviyelerine yetiyor maalesef şöyle orta ayar bir şey alamam gibi duruyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: szweig

Hocam sağol öncelikle, IS olayı lenste olunca da aynı işlevi görüyor mu? Mesela gün batımı fotoğrafı çekmeyi çok severim ama ama isoyu düşük tutmak için shutter hızını düşürünce çekmek çok zor oluyor hiç oynatmamam gerekiyor. Tripod taşımakta bana göre değil mesela yürürken bir yer görürüm hoşuma gider çıkarır çekerim. Tabi makinenin küçük olmasını da isterim ama çok önemli bir faktör de değil. Bugün nikon d3500 e baktım biraz kafama yattı ilerleyen zamanlarda da ona lens eklemesi yapar kullanmaya devam ederim dedim çünkü alınca uzun süre değişmem mümkün değil. Ve bütçem de hep giriş seviyelerine yetiyor maalesef şöyle orta ayar bir şey alamam gibi duruyor.
    Gün batımı çekeceksen tripod şart zaten

Bütçem düşük diye dert etme, önemli olan fotoğrafı sevmek.
    Zamanla lens de gövde de oluyor.

Olympus un bu ISe öncelik vermesinin sebebi zaten cihazların 800-1600 ISO üstü kumlanma yapması. Canon, Nikon bu konuda çok daha ileride.

D3500 fena makine değil fakat d5500,d7200 serilerini ikinci el olarak alırsan daha uzun vadeli olur. Şunu unutma giriş seviyesinde Canon daha avantajlıdır.

İlerledikçe gövdenin o kadar önemli olmadığını da anlayacaksın. Önce lenslere bütçe ayır, sonra gövde hangisine yetiyorsa onu al. 18-105, 50mm 1.8 bunlar giriş seviyesinde tercih edilebilir.

Bir de şunu unutma Canon, Nikon aldığında diğer fotoğrafçılarla çoğu zaman aksesuar alışverişi, lens ödünç alımı vs yapabilirsin. İkinci el lens, aksesuar ucuz olur. Her yerde her şehirde bulabilirsin. Bende sony var, lens alıcam diye 1 aydır ilan takip ediyorum...

Haklısınız ya zamanla lens de tripod da vb ne gerekiyorsa alınır birden olmaz zaten😂
    Ben sıfır almak istiyorum çünkü ikinci el alırken neye dikkat etmem gerek falan çok bir bilgim yok dolandırılma ihtimalim çok yüksek olur hocam😂 mesela şu an elimde bir sony a390 var satın almadım bi tanıdıktan elime geçti sağolsun, yani manuel olarak bi dslrda fotoğraf çekmeyi bununla öğrendim ilk defa. Tabi iki tuşu çalışmıyor ve sensöründe toz var sanırım gökyüzü falan çekince lekeler belli oluyor anlayan birini bulamazsam alırken yine böyle sıkıntılarla uğraşmamak için sıfır alırım diye düşünüyorum. Peki o dediğiniz lensi alırsam beni herhangi bir konuda üzmez değil mi? Örneğin manzara, portre, veya hoşuma giden bir sokak mesela yani random her şey olabilir çekeceğim şey 😂. Böyle tüm alanlar için lensler oluyor mu bilmiyorum ama.

• szweig S kullanıcısına yanıt
    A390 kötü makine değil. Sensördeki lekeler çok kolay çıkar, lensi çıkart, aynayı kaldır ayarlardan, iki tane fıs fıs yap %90 çıkar.

Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama tuşlar da tamir edilir. Tuş tamirini biraz anlayan, tanıdık telefoncular bile yapabilir.

Şimdi şu var senin alacağın d3500ün sendeki cihazdan görüntü kalitesi olarak üstünlüğü %5ten bile azdır. Dokunmatik olur, wifi olur vs. Bunlar kullanımı kolaylaştırır. Düşük ışıkta yine bi tık. Zaten bunlarla da senin istediğin düşük ışık çekimi yapılmaz.

Bende sony aynasız var. Sony’ler güzel sağlam cihaz.
    Mesela 50 1.4 lenslerin fiyatı sony A mount çok ucuz. Bulacaksın ilan, bakacaksın lense toz vs var mı. Takacaksın cihaza autofocus, diyafram çalışıyor mu? Hatta bi fotoğraf çekip laptoptan, telefondan kontrol edeceksin bu kadar.

Tamron 17-50, sony 50mm 1.4 veya 1.8 alıp işi biraz daha öğrenmeni tavsiye ederim.

D3500 almak yerine hem düzgün lensin olur hem cebinde paran kalır. İlla yeni alıcam diyorsan da giriş seviyesinde Canon Nikon’dan iyidir bunu unutma

Menü tuşu da çalışmıyor ayarlara geçemiyorum hava ile temizlemeyi denedim ama demek ki ayarlardan aynayı falan kaldır demişsiniz ya o yüzden işe yaramadı. Zaten yakın zamanda alamazsam dediğiniz gibi bu makineyi yaptırıp sorunlarını giderip güzel de bi lens alarak devam ederim zaten. Menüye erişemediğim için orayı kurcalama şansım da olmadı hiç merak ediyorum ne özellikler var diye😂. O fotoğraftaki lekeler sensördeki tozlardan mı olur hocam yoksa aynada lenste falan çizikten mi olur? Ben sensörde toz olunca öyle oluyor diye okumuştum ama tam bir bilgim yok yani isterseniz örnek bir fotoğraf atabilirim lekelerin belli olduğu. Bir sorun daha var şimdi aklıma geldi, fotoğraf çekerken ekrandan ya da vizörden ayarlayıp çekince orada ayarladığım açılarla çekmiyor fotoğrafı kayma oluyor yukarıya ve sola. Bunun sebebi nedir?

Hocam lekeler şu şekilde şimdi bakınca çizik gibi de göründü gözüme Makine seçimi konusunda yardım

Bunlar sensörde toz lekesi değil. Muhtemelen lenste sıkıntı var

İmkanım olursa farklı bir lens ile denemeye çalışayım

lensi çıkarıp,manuel moda alıp uzun pozlama çekebilirsiniz,Ayna kalkınca görürsünüz sensörü.
  • Emphire kullanıcısına yanıt
    Bir sıkıntı varsa gözle görülebilir mi

leke-toz vs varsa görülür tabiki,temiz aydınlık bir yerde bakın.Hava pompası vs varsa temizliyebilirsiniz tozları.Ama silinmesi gereken yerler varsa direkt müdahale etmeyin. Ya bir yerde yaptırın ya da nasıl temizlenmesi gerektiğini öğrenin iyice.
    Anladım hocam sağolun bir de aynanın tam üstünde kalan yer sensör mü oluyor biraz acemiyim henüz bu parçalar konusunda falan

• Bugün artık bütün markaların en üst modellerine 5 eksenli IS vardır. Bu da göstermektedir ki 5 eksenli IS çok gerekli ve önemlidir. Birçok markada 5 eksenli IS parası çok olana verirlerken Olympus bu özelliği 2012 yılında çıkarttığı OM-D E-M5 modeli ile 8 yıldır bir çok modelinde sunmaktadır.

Bakacak olursanız Fujifilm'in H-H1, X-T4 gibi en üst modellerinde de gövdede 5 eksenli IS vardır, Sony'de de a6600 ve Sony a7 IV modellerinde vardır.
    -
    DPReview
    Sony a6600 review: Amazing autofocus, acceptable ergonomics
    https://www.dpreview.com/reviews/sony-a6600-review/8

-
    www.dpreview.com
    Sony a9 II: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/products/sony/slrs/sony_a9ii/specifications

-
    -
    www.dpreview.com
    Fujifilm X-H1: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/products/fujifilm/slrs/fujifilm_xh1/specifications

Sürünün ezberine göre üretici "Ben pimaşın ucuna mercek taksam da alıyor bunlar ya, ne diye daha fazlasını vereyim ki, böyle eski teknolojiyi ucuza üretiyim yeni model nosu yazıp satayım, cebimi doldurayım" şeklinde olunca bu üreticinin "Doğrusunu yapan" olduğunu düşünmek ne kadar mantıklı ?

Canon da en üst gövdelerinde yakında 5x IS'e geçecek. Fakat Özellikle de Canon ve Nikon'un geriden gelmesinin en önemli sebebi de tam bir üstteki yaklaşımlarıdır. İşte bir kanıt : 2018'de yepyeni bir model d-slr çıkartıyor bizim marka ezbercileri için. Model adı EOS 4000D , özellikleri :
    www.dpreview.com
    Canon EOS 4000D: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/products/canon/slrs/canon_eos4000d/specifications

Max resolution 5184 x 3456
    Effective pixels 18 megapixels
    Sensor size APS-C (22.3 x 14.9 mm)
    Sensor type CMOS
    ISO Auto, ISO 100-6400, expandable to 12800
    Lens mount Canon EF/EF-S
    Focal length mult. 1.6×
    Articulated LCD Fixed
    Screen size 2.7″
    Screen dots 230,000
    Max shutter speed 1/4000 sec
    Processor Digic 4+

Hatta "Senin biraz paran çok ise gel seni ben bununla avlıyim Canon ezbercisi d-slr ezbercisi avım benim demiş ve bir de Canon EOS 2000D modelini üretmiş aynı yıl. Özellikleri :
    www.dpreview.com
    Canon EOS Rebel T7 (EOS 2000D): Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/products/canon/slrs/canon_eos2000d/specifications
    - Sensörü 24mp. koymuş ama işlemcisi vs. Digic 4+, 1/4000 perde hızı, 9 af noktası, 920.000 pixellik LCD ekranı ile eski teknolojilerini tıkmış içine. Bir de ayı yıl ürettiği EOS M50, EOS R ve EOS Ra modellerine bakın. Gayet net ortaya çıkacaktır Canon'un yaptığı ne ve aslında ürünleri ile söylediği nedir ?!
    .
    Bu da Canon 600D'nin özellikleri :
    www.dpreview.com
    Canon EOS 600D (EOS Rebel T3i / EOS Kiss X5): Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/products/canon/slrs/canon_eos600d/specifications

Max resolution 5184 x 3456
    Effective pixels 18 megapixels
    Sensor size APS-C (22.3 x 14.9 mm)
    Sensor type CMOS
    ISO Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, (12800 with boost)
    Lens mount Canon EF/EF-S
    Focal length mult. 1.6×
    Articulated LCD Fully articulated
    Screen size 3″
    Screen dots 1,040,000
    Max shutter speed 1/4000 sec

Canon 2011'de çıkarttığı 600D modelinden 7 sene sonra çıkarttığı modeli ile çıtayı nereye taşımış ? Bu model ile size göre Canon adını ezberleyenlere ne vermek istemiş olabilir ? Fujifilm, Sony, Olympus, Panasonic gibi üreticiler tüketicinin bu ezberini bildikleri için ve bunları aşabilmek için ürünlerinde çok daha yenilikçi teknolojilere, daha yüksek imkanlar sunmaya çalışıyorlar. Mesela 1/16.000 , 1/32.000 elektronik perde hızları, 5 eksenli IS, live composite, odak istifleme, çok daha yüksek hızlarda seri çekim, 80-100-400 adet ve üstü AF noktaları... Canon bunu nerede veriyor ? Aynasız modellerinin en son modellerinde ve ancak işte 1-2 son çıkarttığı d-slr'larda o da bazılarını verebiliyor.

O ise mesela tee 2015 yılında çıkan Olympus OM-D E-M10 Mark II modeli bu 2018'de Canon'un biz insanlığa sunduğu EOS 4000D modelinden çoook çok daha üstün yeteneklere sahiptir.
    Bakınız :
    www.dpreview.com
    Side by Side Comparison Nikon D3500 vs. Olympus OM-D E-M10 II vs. Canon EOS 4000D: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=nikon_d3500&products=oly_em10ii&products=canon_eos4000d&sortDir=ascending

.
    Tüketici piyasasında, pazarda en çok alım-satımı ve haliyle de akımı olan marka Canon, evet. Bu da 2.el pazarında falan tüketici açısından bir avantaj olarak görünür. Yılda 2-3 lens al-sat yapacaksanız, yılda 1-2 gövde al-sat yapacaksanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 10 Nisan 2020; 16:46:25 >

cameratestyoutube
    Slow motion camera shutter - Canon 5D Mark II 2,000 fps
    https://www.youtube.com/watch?v=ptfSW4eW25g

Ayna kalkınca arkasında perde açılıyor,onun arkasında da sensör oluyor.Uzun pozlayınca perde uzun süre açık kalır.Oradan görürsünüz sensörde leke,toz vs var mı diye.Büyük ihtimalle tozlu, o fotoğradakiler sensör de gibi.

Baktım şimdi bana temiz geldi atanamayansantrafor hocamın dediği gibi lenstede sorun olabilir ama onun da temiz duruyor görebildiğim yerleri. Tekrar bakacağım sensöre

olabilir ama telefon ışığı ile felan bakın. Lensteki tozlar daha az etki ediyor.Yani o kadar leke olması için lensin içi perişan halde olması lazım gibi geliyor.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Hocam yararlı bilgiler için sağolun. Diğer konularınızda da görmüştüm eski bi olympus makine ile çektiğiniz çok iyi fotoğraflar vardı. Olympus em10 mark 3 aklımda zaten bütçeme bağlı olarak. Yoksa da d3500 var aklımda zamanla lens falan da alırım da başta VR li kit lens varmış onunla idare ederim zaten bütçe az olunca 😄. Düşük ihtimalle de bu sonynin sorunlarını giderir bununla devam ederim gibi duruyor ama çok bi masraf çıkarsa yapmam çünkü alırken de dahil olmak üzere hiç bir harcamam olmadı bu makineye yani yeni alsam da harcama yapmadığım için sıkıntıya girmem. Bu lenslerdeki titreşim engelleme hakkında ne düşünüyorsun hocam? Yeterli gelir mi hobi fotoğrafçılığı için?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.