Şimdi Ara

Makine şeçiminde yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hobi olarak fotoğraf çekmeyi çok seviyorum şu anlık telefonla amatörce resimler çekiyorum. İşi biraz daha ileriye taşımak ve bir makine almayı istiyorum.Bütçem zorlaya bilirim yeter ki uygun fiyat performans bir makine olsun yani diyeceğim paramın kuruşu kuruşuna hak etti diye biliyim. Amatör olduğum çok ileri seviye bir makine istemiyorum ama lens takviyesi ile makro çekimlerde yapmak istiyorum.Genelde manzara resimleri,doğa,şehir içinde çekimler yapacağım. 2. el ve sıfır makine önerilerinizi bekliyorum,

Buda çektiğim bir manzara gün doğumu;
    http://hizliresim.com/D4O2J1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buseyıldız22 -- 20 Ocak 2016; 15:56:42 >

• buseyıldız22 B kullanıcısına yanıt
    Ornek fotografinizda renkler guzelmis.

Gunumuzde kotu makine yok ama herseyi mukemmel makine de yok.

O yuzden, secimi kolaylastirmak icin tercihlerinizden bahsetmelisiniz.

Kucuk, lensi degismeyen kompakt, kucuk lensi degistirilebilen aynasiz, Dslr?

Hepsinin avantaji,dezavantaji var.

Amac fotografsa, hepsi de olur. Hatta telefon da yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Lensi değiştirmek istiyorum,boyutu önemli değil yeter ki güzel resimler çekebileyim. Aynasız da olabilir, DSLR da yeter ki verdiğim paraya değecek bir şey olsun.
    Resmi beğenmenize sevindim. Sony C5 ultra ile çektim kalitesi biraz düşük
  • Herhangibir kriter belirtmediğiniz için aklıma gelenleri yazayım. Kit lensli olarak düşünüyorum tabi.

Dslr olarak
    2.el Canon 60D, Pentax k-5

Daha ucuz olarak 2.el Canon 650D, Nikon D5100

Aynasız olarak herkesin beğendiği cihazlar olarak,

Olympus Omd 5, Epm2, Epl5, Sony a6000, Samsung nx300

Kompakt olarak (lensi değişmeyen) Canon G veya S serisi, Panasonic lx 3, 5, 7

Gördüğünüz gibi alternatif çok.

Siz bütçe ve amaç belirlerseniz daha nokta atışı tavsiyeler gelir.
    tavsiyesiniz için sagolun hepsini araştırıcam.Fiyat olarak 1500 en fazla oda maximum . Gövde sabit kalır ileride lens ile güçlendiririm diye düşünüyorum bu kadar basit gibi düşünüyorum ama inşallah öyledir
  • Canon 100D verilen parayi gercekten hak ediyor tavsiye ederim.

• spot Nikon D3300 + 18-55 VR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Nikonun D3100, D3200, D3300, D5100, D5200, D5300 Makineleri tüm objektiflerle uyum içinde çalışmıyor, yani otomatik netleme yapamıyor. Bunun sebebi bu gövdeler üzerinde netleme motorunun bulunmaması.Bu yüzden bu modellerden uzak duruyorum. Önerin İçin teşekkürler.
    Kafamda 100D ve bugün gördüğüm şu MAKİNE var sizce alınır bu lenslerle iyi değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: buseyıldız22

Kafamda 100D ve bugün gördüğüm şu MAKİNE var sizce alınır bu lenslerle iyi değil mi ?

100d linkteki makineden daha mantikli. Ayrica linkteki 75-300mm kullanissiz olur. Tavsiye etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: buseyıldız22

Nikonun D3100, D3200, D3300, D5100, D5200, D5300 Makineleri tüm objektiflerle uyum içinde çalışmıyor, yani otomatik netleme yapamıyor. Bunun sebebi bu gövdeler üzerinde netleme motorunun bulunmaması.Bu yüzden bu modellerden uzak duruyorum. Önerin İçin teşekkürler.

Alıp kullanacağınız çoğu lens motorlu zaten veya motorlusu mevcut . zaten motorlu olan yeni versiyonlar optik olarak da daha iyi motorsuz versiyonlarına göre . Zaten af 50mm 1.8D harici alacağınız motorsuz lens de pek yok . Nikon D40-D50-D60-D80 gibi çok güzel gövdelerini kullandım nikonun , giriş seviyesinde gövde ve imaj kalitesi olarak rakiplerine göre çok daha üstün . İllaki motorlu olsun derseniz de 2. el temiz D7000 alınabilir .
  • 100D alabilirim çok tavsiye edilmiş D7000 güzel ancak biraz tuzlu benım ıcın o kadar para vermem suanlık
  • Samsung nx mini başlangic için :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.