Şimdi Ara

Makine ve İmalat Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
19.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliucgul -- 17 Aralık 2011; 20:42:44 >
  • ya genç dar çapında laf sokmaya çalışma Samsun Malzeme müh uzatmaları okuyan biriyim ben senin yaşın yetmez bana mühendislik anlatmaya Yök ne yaptığını bilse bu halde olmazda Türk Eğitim sistemi az daha yazsam siyasi olacak ondan frenliyorum kendimi ben İmalat mühendisliği kötüdür demedim ama herhangi ortalama bir okuldaki makinacı okurken isterse sizden daha çok şey öğrenebilir imalat konusunda bundan emin ol
  • Hükümet gerçekten çok iyi iş yapıyor her şehire bir üniversite ve yeni yeni kırma bölümler.Allah sonumuzu hayır etsin ama pek bir umutla yaklaşamıyorum artık.Artık sınavı kaldırsınlar liseden mezun olan herkese yetecek kadar bölüm var zaten sonra üniversite mezunları olarak toplanıp ekmek savaşı yaparız.
  • edit ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliucgul -- 17 Aralık 2011; 20:43:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliucgul

Yo ben kimseye laf sokmaya çalışmıyorum.Bence eğitim sistemi ve üniversitelerde günden güne gelişiyor.

devamını okumadım iyi akşamlar sana hayatta başarılar.
  • Şimdi bir yılın arkasından fikirlerimi belirtim. 3üncü sınıfım , trafik kazasından dolayı dönüşte ancak toparladım 1 dersim kaldı ve onun devamı diğer dönemde kaldı toplamda 2 dersim var alttan :( (bence fazla)
    Arkadaşlar üniversitede hocalarımızdan yöne sıkıntımız yok ilk yazdıgımla aynıdır.İmkanlar doğrultusunda öğretiyorlar.Öğrencinin kendisi istemedikden sonra kimse size bişi öğretemez.Ben üst sınıfların bile derslerine yeri gelince giriyorum ne kaparsam diye,atölyede uğraşıyorum ne yapabilirim diye.
    Arkadaşlarla ortamımızı kurduk o yazıyı yazarken samimiyet yoktu.Ancak gene sıkıntı evde nargilemizi bile yapıyorken dışarı çıkınca yoksun bi merkez olunca olmuyor arkadaşlar.Burada esnaf arkanızdan ana avrat düz gider ama size kazık fiyatla sattıgından kazandıgı paranın kıymetinide bilmez.Haftasonu askerleri ,haftaiçi öğrencileri tam tabirle düdüklemeye çalışırlar.
    Ev sahiplerine birşey diyemiyorum aldıkları paraların hepsini haram ediyorum zaten.Küçücük eve 550 tl diyo 450 ye anlaştık bu yıl diyo 100 tl zam yapıcam.Annem emekli o kadar maaş zammı almıyor.Neyse çok kişi eve çıktık kira derdi rahatladı.
    Adamlar öğrencilere çık diyo bu yıl 550-600 den evleri kiraya vermeyi planlıyorlar.İnsafsızlık 350tl etmicek evlere 600tl bu insanların bu düşünceden kurtulmaları şart.
    Sonuç olarak üniversite ağzınla kuş tutsa yaşam sıkıntılı olursa öğrenciler seçmez.
    Bende kısmet olursa imalat kısmına eğilim yapıcam ve hayatımı buradan kazanmak istiyorum.İmalatla alakalı istediğini öğrensin ancak benim dalımdan dolayı ben öncelikli olurum.Geçmişi benden iyiyse diğerleri kazanır.Kısaca hakeden kazanır.

Bu kadar üniversite olması ve mezun vermeye bende karşıyım biz halen meslek liselerine teşvik edip ara eleman yetiştirmekten çok 4 yıllıklara kafayı takıyoruz.İnanın stajda ne teknikerler gördüm.Mühendisden bilgili.

• arkadaşlar bu bölümden mezun olan biri makine mühendisinin yaptığı her işi yapabiliyormu yani aynı yetkileremi sahip. gidip makine mühendisleri odasına kayıt yaptırabiliyomu bi şantiye şefliği yapabiliyormu bir doğalgaz projesi yada ekb çizip onaylayabiliyormu. yardımcı olursanız sevinirim
  • yok mu bilen gören cevap yazacak birileriiii
  • Odaya kayıt olunabilir. Sorun yok sonuçta sizden aidat alıyor :) Ama eğitimlere doğalgaz harici kayıt olunmuyo pek. Denklik olarak sorunumuz var. En son denkliğimizi danıştaya götürdüler iptali için. Biz yönetmelikde istiyoruz adımızın yazmasını.(Bu sayede eğitimlerin hepsini alabiliriz.) İşlerde çalışanlar pek bi sorunları yok. Eğitim olarakda zaten farkımız yok makine mühendisleri ile adımız farklı sadece.

Yaz okulu oldugundan internetim yok. Tek derse girmeye çalışıcam. Ondan geç gordum konuyu ve size geç döndüm arkadaşlar
  • Akademik Kadro
    Prof.Dr. Şennur CANDAN
    Doç.Dr. Harun MİNDİVAN
    Doç.Dr. Nurcan ÇALIŞ AÇIKBAŞ
    Yrd.Doç.Dr. Hasan YAMIK
    Yrd.Doç.Dr. Birol AKYÜZ
    Yrd.Doç.Dr. Osman ...
    Arş. Gör. Emin AÇIKKALP (artık Yrd.Doç.Dr.)
    Arş. Gör. Emre ESENER (artık Yrd.Doç.Dr.)
    Arş. Gör. Oğuzhan DEMİR
    Arş. Gör. Safa ŞENAYSOY
    Arş. Gör. Gülcan ÖZEL
    Arş. Gör. Emre SÖNMEZ
    Arş. Gör. Ahmet YILDIZ (ÖYP)
    Uzm. Derya ULUĞ
    Yrd.Doç.Dr. Ahmet Fevzi SAVAŞ
    Yrd.Doç.Dr. Şenol AVCI
    Öğr.Gör. A.Banu Gündüz ALTIOKKA

Prof.Dr. İsmail ÇALLI (sakarya)

Prof.Dr. Haydar ARAS (eskişehir)

Prof.Dr. Yaşar PALA (bursa)

Doç.Dr. Bülent YILMAZ

arkadaşlar 2014 akademik kadrosu bu.
    Ben bu bölümün mezunuyum. Ancak Nurcan Hocanın, Harun Hocanın, Hasan Hocanın, Osman Hocanın alanındaki uzmanlığı ve öğretme çabaları.
    Emre Hocanın disiplini ve kendine güveni.
    Emin ve Gülcan Hocanın hakimiyeti...
    Gerçekten daha sayacak bir çok şey var. Hocalarımız konusunda yetersiz kalındıpı yerde sakarya, bursa, eskişehir gibi şehirlerden misafir hocalarımız bize destek oluyor.
    Özellikle Yaşar pala ve Haydar aras gibi hocaların Türkiyede benzeri çok az.
    tabiki Şehrin eksiklikleri var.

Ancak Mühendis olacaksan sadece hocaya bakmaz. eğer iktisadi bilimler öğrencisi gibi derse gelmezsen veya kalkıp son hafta- son gün çalışırsan babayı alırsın.
    mezun olmasına olursun. 4-5-6 yıl olur. ama kalan olmaz. Mühendis olunca fikir yönetemiyorsan parçaları birleştiremiyorsan bu bunun göstergesidir.

Bu Bölümü tercih etmek istiyenlere Gerçekten Mühendis olmak istiyorsa tavsiye ederim.

İmalat muhabbetine gelirsek: Laboratuvarlarımız artık eskisi gibi değil. onu ilave edeyim. + malzeme ve imalat alanında iyi lab. sahibiz .

başka sorusu olan olursa memnuniyetle cevaplarım ....

• Arkadaşlar makine ve imalat müh ile normal makine müh arasında fark varmıdır? Ornegin karabük makine müh yerine bilecik makine imalat müh gitsem benim için dezavantaj yaratirmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ordu Üniversitesi MYO Makine, Resim ve Konstrüksiyon mezunuyum. Dikey geçiş ile tercih edeceğim üniversitelerden bir tanesi, sanırım makine mühendisleri odası ile sorun yaşıyorlarmış oda kabul etmiyormuş diye duyumlar aldım ne kadar doğru bilemiyorum, bölümde okuyan arkadaşlar varsa dgs ile gelen kişilerle tanışmıştır, ne kadar dersten muaf oluyorlar yazarlarsa iyi olur, iyi forumlar herkese..
  • makine ve imalat müh. mezunu olarak iş bulma konsunda bir sıkıntı yaşamazsın. ancak devletde aynı bu isim ile tanıyor.
    ve kpssde mak. ve imalat müh. olarak kontejan açıyor.
    makine müh. odasına kaydolabiliyorsun. sicil no vs. alabiliyorsun.
    problem bazı sertifikaları alamıyoruz....
  • Bilecik makine ve imalat mühendisliğini yazmayı düşünüyorum.
    iyi ve kötü yönlerini yazarsanız sevinirim. gerçekten okumak istiyorum. mezun olduktan sonra yaşayabileceğim sorunlar varmıdır merak ediyorum. İmza yetkisi sertifika gibi teşekkürler
  • Herkese merhabalar arkadaşlar,

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Makine ve İmalat Mühendisliğinden 1 hafta önce mezun oldum. Öncelikle tercih aşamasında olan arkadaşlarım tereddüt etmekte ve yazıp yazmamak arasında kalmakta çok haklılar. '4 sene önce' tercih yapıyor olsaydım kesinlikle yazmazdım bu bölümü. O zamanlar çok pişmandım sürekli kafama takıyordum, şu bir gerçek Türkiye de yaşıyoruz ve insanlar senin ne bildiğine neler yaptığına değil 'genellikle' nereden mezun olduğuna bakıyorlar. Gelelim bugüne, şuan bu bölümden mezun olduğuma pişman mıyım?

Ben bir üniversiteden bir öğrencinin yararlanacağı maximum kapasite de yararlandım buna 3 kez Erasmus'a gitmeyi örnek gösterebilirim. (Yaz stajı + Erasmus + Erasmus+) Bunu başka bir üniversitede yapma imkanınız gerçekten çok zor. Başarı hedefleyen, yurtdışına çıkıp kendini geliştirmeyi isteyen arkadaşlaradır kesinlikle tavsiyem bu bölüm ve üniversiteden yanadır.

MMO hakkındaki problem önemsenmeyecek kadar gereksizdir. Sadece ismin değişikliğinden kaynaklı bir problem vardır ve MMO YÖK'e bu yüzden dava açmıştır. Eğer davayı MMO kazanırsa? Bölümün adı en fazla Makine Mühendisliği olarak değişecek ve böyle devam edicektir başka türlü bir değişim olmayacaktır. Kendi adıma da bu kuruma kayıt olmayı düşünmüyorum ( Doğalgaz proejeleri çizmek istemeyen bir mühendis olmamdan ötürüdür), zira aylık abone parası cebimde kalabilir ve yılda bir defa verilen MMO'nun verdiği yemeğe gitmeyebilirim.

Bilecik şehir olarak küçük, gelindiğinde nefret edilen mezun olunduğunda çok özlenilecek küçük bir şehirdir. Bursa ve Eskişehir gibi öğrenci yaşamının daha hızlı olduğu şehirlere yakındır. Canınız sıkıldığında 1 saat uzaklıktaki Eskişehir'e kolaylıkla günü birlik gidebilirsiniz. ( 4 sene de canım sıkıldığı için 2 defa gitmiştim sanırım ) Arkadaşlarınız ve çevreniz Bileciği gerçekten güzel bir ortama dönüştürecektir arkadaşlar bundan emin olabilirsiniz.

Son olarak bugün bu üniversite ve bölümden mezun olduğum için gerçekten mutluyum. Bu bölüm sayesinde iyi derece de ingilizce öğrendim ve yurtdışı tecrübesi edindim. Teorik ve pratik anlamda özellikle asistan hocalarımızın ilgi ve alakaları keza alanında uzman hocalarımızın tecrübeleriyle kendimi geliştirdiğime inanıyorum. 2014 yılı yaz stajımı özel bir şirketin genel müdürlüğünde ODTÜ ve İTÜ'den gelen arkadaşların oluşturduğu bir grup ile yaptım ve 1 aylık süreçte onlardan eksiğim olmadı arkadaşlar her fırsatta üniversitemi onlarınki ile karşılaştırdım evet eğitimleri tabiki de daha ileri düzeyde, daha çok bilgileri var fakat pratik olarak benden fazlası değil hep eksikleri vardı)

Herkese bol şanslar arkadaşlar, çıktığınız yolda arkanıza bakmayın sadece daha iyisini hedefleyin o zaman kurumlar size değil siz kurumlara birşeyler katarsınız.

• 5 yıl önce bugünlerde ben
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.