Şimdi Ara

Makine ve İmalat Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
19.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makine ve İmalat Mühendisliği Türkiye'de sadece Bilecik Üniversitesinde var. İnternet üzerinden biraz araştırma yaptım ve Makine Mühendisliği ile İmalat Mühendisliği birleşimi bir program olduğunu yazmışlar. Biraz ondan biraz bundan şeklinde bir programa benziyor ama tam olarak bilmiyorum. Bu program hakkında bilgisi olan var mı?

• Ne iş yapıyor bu adamlar bilen yok mu?
  • Bilecik Üniversitesi ; daha evvelden Anadolu Üniv. ne bağlı MYO idi ( MY0 , AKP zamanında 2007 de üniv. ya ) çevrildi.
    Bilecik'i bildiğimden burada ASKERLİK yapan , okuyan adama ALLAH KOLAYLIK VERSİN , tez elden kurtarsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 21 Ağustos 2011; 17:47:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

Kimya ve Süreç Mühendisliği de tek orada var.. Kimya Müh. ile Gıda Tekn. ni karıştırmışlar.. Bunu da YÖK'e yutturmuşlar
    Makine ve İmalat Mühendisliği dediğin hususlar geçerli.. yani soruyu sormuşsun , cevabı da vermişsin.Derse giren öğr. ele.ları çok zayıf..
    buraya dikkat ! bu bölümü sadece MAKİNA MÜH. ymiş gibi kabul edin.
    Bilecik Üniversitesi ; daha evvelden Anadolu Üniv. ne bağlı MYO idi ( MY0 , AKP zamanında 2007 de üniv. ya ) çevrildi.
    Bilecik'i bildiğimden burada ASKERLİK yapan , okuyan adama ALLAH KOLAYLIK VERSİN , tez elden kurtarsın..

Evet Kimya ve Süreç de sadece orada var ama Kimya Müh. vs. beni ilgilendirmediği için araştırmamıştım. O zaman Makine Mühendisinin yaptığı işi de yapamaz buradan mezun olan adam.

Ayrıca Bilecik çok mu kötü her yerde Allah kurtarsın falan yazılıyor?

• Hocam ben de bilecik osmaneli myo da okudum. Kampüs şehre uzak değın tepesinde. Bilecik merkez ise çok küçük. Tek güzel yanı trenle eskişehire 1 saat olması Bilecik dedim mi uzak durmak gerek ...
  • quote:

Bilecik'te sosyal hayat 0'a yakındır. Kütahya ve Anadolu Üniv. nin bölümlerinin(yerleşkelerini) birleşmesiyle oluşmuş bir üniv.dir.Sosyal ve iktisadi bilecik merkezde , tam ALAY komutanlığının karşısındadır (şans işte, binlerce asker..) 1999'dan bu yana ; gelişim sürecinde olan bir şehirdir. KYK yurtları çok rahat değildir(hem siyasi (ülkücü) hem fiziki).özel yurtlar tarikatçılarındır.
    Bazı dönemler bir günde 4 mevsim yaşanır ( sabah kar , öğlen güneş çıkar , akşam yağmur ..v.s.) Kışın aşırı soğuk olmamakla (gerçi izmirli için aşırı soğuktur) birlikte , rüzgar gibi etkenler ile soğuk daha da hissedilir.Kışın sürekli (hemen hemen) ayaz vardır.Bilecikli öğrenci ve askerden geçinir.. hem de öyle bir geçinir ki.. (Anlayan anladı )
    Orada okuyana da , askerlik yapana da , orada yaşamaya çalışana da ALLAH SABIR VERSİN , tez elden oradan kurtulmasını dilerim.Allah kurtarsın.

bu benim başka bir konudan yorumum..

ayrıca başka konularda , başka kişilerinde yazdığı yorumlara bakarsak ; resmen ALLAH KURTARSIN durumu mevcut..
    İçAnadolu'da Bilecik , Kütahya , Konya gibi şehirlere asla ve asla uğramayın..Lafı gelmişken özellikle Kütahya'nın ne derece kötü olduğunu söyleyen de bu forumda yüzlerce insan var.Bilecik = küçük Kütahya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 21 Ağustos 2011; 17:46:56 >

• @_EngiN_

Anladım.

@Bodyguard_26

Kütahya'yı zaten istemiyorum hayır şehre ve insanlarına lafım yok yanlış anlaşılmasın ama Kütahya, Isparta, Afyon gibi şehirlere bir türlü ısınamıyorum nedenini ben de bilmiyorum. (Karadenizli olduğum için sanırım.) Bu yazdıklarım arasından Afyon'u seçtim.

Bilecik gibi küçük ama gelişmekte olan yerler daha çok ilgimi çekiyor ama Bilecik hakkında da dediğim gibi olumlu yorum yapan görmedim.

Konya - Selçuk da düşündüğüm yerler arasındaydı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilecik, Kütahya, Afyon, Kırıkkale, Kırşehir buralar sadece çok nufuslu yerleşim birimidir. özelliklede Bilecik dağın içinde jandarma ve tren garından oluşan bir yer birde şehrin çıkışında porselen fabrikası var. yeni yapılan yol zaten şehrin dışından geçiyor iyice ıssız bir hal alır artık.

Makina ve İmalat müh = Makina müh
    imalat mühendisliği dediğin olay zaten makina mühendisliğinin bir dalı.
    süreç yani proses denen şeyde yurtdışında kimya mühendisliği bölümünün ismidir. faculty of chemistry - process engineering

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan. -- 29 Temmuz 2010; 16:23:26 >
  • Bilecik evet , küçük bir şehir.. ama kendine göre bir şehir.. aslında şehirde denilmez.. gelişmiş kasaba.. 2000 li yıllarda daha sineması bile yoktu. (erotik sinema hariç) varın siz düşünün..
    Devlet memuru olan adam bile bir süre sonra sıkılıyor ( gerçi konu dışı yazıyorum ama ) orada sevdiğim bir abim devl. mem. olarak 5 yıl kaldı. 5.yıl bittiği gün tayin istedi(o zamanlar öyleydi)Memursan daha küçük şehirler de sana yeter ama deniz yok ..rahatlık hiç yok...
    Aydın'a gitti , rahatladı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 29 Temmuz 2010; 15:22:50 >
  • @Bodyguard_26, @_EngiN_ ve @SP3ctr3

İlgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Düşündüğüm/düşünmediğim şehirler hakkında bilgi sahibi olmam gerekiyordu. Sayenizde az-çok bilgi sahibi oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wasell

Makine ve İmalat Mühendisliği Türkiye'de sadece Bilecik Üniversitesinde var. İnternet üzerinden biraz araştırma yaptım ve Makine Mühendisliği ile İmalat Mühendisliği birleşimi bir program olduğunu yazmışlar. Biraz ondan biraz bundan şeklinde bir programa benziyor ama tam olarak bilmiyorum. Bu program hakkında bilgisi olan var mı?

İTÜ'de 2005'ten beri İmalat Müh. Bölümü var. İmalat mühendisliğine gelince makine mühendisliği bölümünün aldığı bütün dersleri alır hemen hemen. Benim gözümde farkı yoktur. İmalat makineye iyi bir alternatiftir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi di natale -- 4 Ağustos 2010; 8:54:45 >
  • Şu andan itibaren bu bölümü kazandım öss şimdi açıklandı mutluyum lannnnnnnnn
  • arkadaşlar ben bu bölümde okuyorum. sınıfımı söylemiycem. dolayısıyla yazdığım her şey olayların içinden. öncelikle konuyla alakasız bir çok yorum yapılmış.

1) bilecik küçük bir şehir ama zaten mühendislik okuyan bir adamın yapacağı işler bellidir. ortalamaya oynayan ya da iyi bir mühendis olmak isteyen adamın zaten sosyal hayattan pek fazla bir şey beklememesi gerekir. isteyenler için zaten eskişehirin yakın olduğu söylenmiş.

2) hangi büyük üniversitede bölüm başkanının veya dekanın odasına istediğiniz zaman girip görüşebilirsiniz. burada bu imkan var. ayrıca kaç üniversitede derste hoca öğrenciye ismiyle hitap eder. bunun verdiği hazzı yaşamayan bilemez.

3) makine ve imalat = makine mühendisliği diyen arkadaş önceliklehttp://www.bilecik.edu.tr/fakulteler/muhendislik/ adresinden makine ve imalat mühendisliğinin derslerini incelemeni tavsiye ederim. ardından hangileri makine mühendisliğinde var ya da yok incelersin

4) hocalar yetersiz diyen arkadaşım. hocaların yetersiz olduğunu nasıl anladın acaba. hoca zaten bir konuda yetersizse o dersi vermiyor ve etraf üniversitelerden hoca geliyor. bunu bilebiliyor musun acaba? ayrıca burada kendi alanlarında büyük başarılara imza atmış, alanında uzman, yrd. doç olduğu halde prof. olmaya yetecek çalışması olan kaç hoca var bu konularda bir fikrin var mı?

buranın kötü yanları yok mu elbette var. örneğin laboratuarı yetersiz. bunun için çevre illerdeki üniversitelerin laboratuarlarından yararlanılıyor. yeni bir üniversite olduğundan derslikleri yeterli değil. ancak hiç bir ders boş geçmiyor. gerçekten hocalar gerekli özveriyi gösteriyorlar. evet ilk geldiğimde ben de beğenmemeiştim. ama şu anda memnunum. eğlence istiyorsanız evet büyük şehirlerdeki gibi bir ortam yok. ama şunu da unutmayın burada mühendislik okuyacaksınız. okul bittiğinde ise kafanızdaki saç miktarı ortalamanın çok altında olacak.

• mya1 arkadaşım sana birkaç sözüm var.
    Ben eskişehir osmangazi universitesi makine muhendisligi 4. sınıf ogrencisiyim.

1. söylediğin beni ilgilendirmiyor çünkü eskisehirde okumama rağmen fazla dışarı çıkamıyorum seninde belirttiğin gibi.
    2. söylediğin güzel birşeymi yoksa kötü birşeymi anlayamadım çünkü bizde hiçbir hocayla muhabbet etme odasına girme şansın yok her an meşguller ve ya biryerde konferanstalar yada bir işle uğraşıyorlar.
    3. lütfen bu başlığı okuyan herkes senin gönderdiğin linke ve benim gönderdiğim linkteki "DERS İÇERİKLERİ" ne baksın çünkü %90 oranına aynı http://www2.ogu.edu.tr/~makina/egitim.html
    Ayrıca senin söylediğin her dersi + fazlasını görüyoruz yani YÖK ün bölüm ismi olarak "makine ve imalat mühendisliği" bölümüne onay vermesi ilginç..
    4. bu konuda haklısın ben Turkiyede ne profesorler gordum zorunluluktan ders veren ve ne yrd. doç. ler gordum çogu prof. a taş cıkarır.. O birazda kadro ve siyasi meselelerle alakalı..

Sakın benim söylediklerimi yanlıs anlama arkadasım amacım kotu degil ancak bazı gerceklerin farkına varın, kacıncı sınıfta okudugunu ve nerelerde staj yaptığını bilmiyorum ama büyük şirketler mulakat yaparken ve sana "St 304 çeliğinden yapılmıs bir malzemeden bor yağı kullanmadan otomatik bir cnc tezgahında 40mm talaş kaldırmak için hangi devir sayısı ve hangi seri uç kullanırsınız" dediğinde buna cevap verip vermeyecegine bakar. Cevap veremiyorsan senin diplomandaki "imalat" kelimesi bir şey ifade etmez..

• quote:

Orijinalden alıntı: Blondy_knight

mya1 arkadaşım sana birkaç sözüm var.
    Ben eskişehir osmangazi universitesi makine muhendisligi 4. sınıf ogrencisiyim.

1. söylediğin beni ilgilendirmiyor çünkü eskisehirde okumama rağmen fazla dışarı çıkamıyorum seninde belirttiğin gibi.
    2. söylediğin güzel birşeymi yoksa kötü birşeymi anlayamadım çünkü bizde hiçbir hocayla muhabbet etme odasına girme şansın yok her an meşguller ve ya biryerde konferanstalar yada bir işle uğraşıyorlar.
    3. lütfen bu başlığı okuyan herkes senin gönderdiğin linke ve benim gönderdiğim linkteki "DERS İÇERİKLERİ" ne baksın çünkü %90 oranına aynı http://www2.ogu.edu.tr/~makina/egitim.html
    Ayrıca senin söylediğin her dersi + fazlasını görüyoruz yani YÖK ün bölüm ismi olarak "makine ve imalat mühendisliği" bölümüne onay vermesi ilginç..
    4. bu konuda haklısın ben Turkiyede ne profesorler gordum zorunluluktan ders veren ve ne yrd. doç. ler gordum çogu prof. a taş cıkarır.. O birazda kadro ve siyasi meselelerle alakalı..

Sakın benim söylediklerimi yanlıs anlama arkadasım amacım kotu degil ancak bazı gerceklerin farkına varın, kacıncı sınıfta okudugunu ve nerelerde staj yaptığını bilmiyorum ama büyük şirketler mulakat yaparken ve sana "St 304 çeliğinden yapılmıs bir malzemeden bor yağı kullanmadan otomatik bir cnc tezgahında 40mm talaş kaldırmak için hangi devir sayısı ve hangi seri uç kullanırsınız" dediğinde buna cevap verip vermeyecegine bakar. Cevap veremiyorsan senin diplomandaki "imalat" kelimesi bir şey ifade etmez..

sevgili blondy_knight. söylediklerin elbette doğru şeyler. elbette kimse diplomanda imalat mühendisliği yazıyor mu yazmıyor mu bakmayacak. beni kızdıran nokta şehrin küçük olmasından dolayı bölümü kötüleme çabaları. geçerli nedenler sunulsa elbette tartışılabilir. elbette bizim bölümde çok ama çok eksik var. gerekçeleriyle bunlar tartışılabilir. ancak şehrin küçük olmasıyla bölümün yetersizliği arasında nasıl bir bağıntı var. ben aynı üniversitede olduğum halde bir bilgisayar mühendisliğinin veya elektrik-elektronik ya da kimya ve süreç mühendisliğinin imkanlarını eleştirme hakkını kendimde göremezken makine ve imalat mühendisliğinin muhtemelen hiç bir dersine girmemiş kimselerin hocaların yetersizliğinden bahsetmesi bölümün bir işe yaramayacağı gibi komik söylemler. bunu nasıl anlayabilmişler doğrusu merak ediyorum.

diğer söylediklerinin de büyük bir kısmı doğru. belki seninle aynı yere mülakata gittiğimizde, ben adı duyulmamış bir üniversiteden mezun olduğum için işi alamıycam. ama bizim o işverenlerden bir farkımız olmalı. insanları mezun oldukları üniversitelere göre sınıflandırmak ne kadar doğru acaba. bence , ve muhtemelen sence de, insanlar bilgi ve becerilerine göre ayırt edilmeli. ama bu yapılıyor mu , hayır. gerçekler bu. ama bu olanlar, olması gerekenler değil.

bu arada bölüm başkanı ve dekanla konuşma meselesi yanlış anlaşılmış heralde. elbette hergün gidip orda çay kahve içmekten bahsetmiyorum. ama bir sıkıntınız olduğunda o insanlarla iletişim kurabilme şansınız var.

kadro ve siyasi meseleler tespitinde çok yerinde. nitekim burada siyaset oldukça etkili. öğrenci temsilciliğinde bile mevcut siyasete ters birinin seçilmesi imkansız. öte yandan yine mevcut siyasete ters düşen bir öğretim elemanın yükselmesi de oldukça zor.

bütün bunlar bir kenara ama, yukarıda belirttiğim gibi makine ve imalat mühendisliği dersine bir kez bile girmemiş, dersleri kim veriyor, bu derslerin veren insanların çalışmaları nelerdir bundan habersiz insanların hocaların ve bölümün yetersizliğinden bahsetmesi ve buna dayanak olarak da şehrin küçüklüğünü öne sürmeleri beni şaşırtıyor.

haklısın mülakata girdikten sonra seni ne diplomandaki imalat kelimesi ne de osmangazi, odtü veya yıldız teknik mühürü kurtarır. bu işi biliyorsan tamamdır.

• Bende bilecik makine ve imalat mühendisliğini kazandım.Yukarıda yazdıgımda görürsünüz.
    Artı yönleri:Şimdi ben öncelikle bilecikde mühendislik bitirdiğimde kesinlikle şu artılarım olacak.Hocalarım benim için çırpınıyor bişiler daha öğrenciye nasıl katarım diye uğraşıyorlar.Bölümde herşey kısıtlı ama ne varsa kullandırıyorlar.Bundan önce marmarada bölüm okudum ve oradaki lab ortamı inanın daha kötü bilecikden.İmalat olarak hocalarımız cidden bu konuyada eğiliyor ekstradan.Ben imalat kısmında çalışmayı planlıyorum şahsen.Hocalarla konuşman iletişimin çok çok daha kolay.Hocalar üniversite adı ilerlemesi için çalışıyorlar.
    Eksi yönleri:Binamız yok çünkü üniversite yeni ve yapılanması sürüyor.Hocalar temel bölüm dersleri için tamda olsa diğer derslerin hocalarının dış bölümlerini sevmemesi,2 vize 1 final olması,Bitirene kadar adını duyuramazsa iş bulmada bir nebze zorluk

Ben bundan önce yükseklisansa girerken siyasi görüş çok rol oynadı ama ben bu noktada okumaya gittiğimden bunları karıştırmadım.Tabi onlara uymayınca mülakat notlarım düşük geldi.Ancak ales,ingilizce,bilimsel sınavım iyi olunca beni atamadılar aşağı sıralara çok fazla.Ama içime oturmuştu kendi bölümüme girerken önceliğim olması gerekirken köstek gördüm ciddi oranda.

Bilecikle alakalı olarakda ben evde kalıyorum.Çok az sayıda düzgün ev var.Bu evlerin sahipleri kesinlikle öğrenciyi sevmiyoooor.!8 tane ev baktım sonunda buldum.Burada hayat saat 10 dedinmi biter meyhane bile gece 11 de kapatıyor Öle büyük şehirlerden gelip yemek şirketlerine bakmayın.Hiçbiri yok ev yemeği adam gibi yapan çok az.Kebap,lahmacun yapmayı bilen çok az.Bunları göze gelip alın benim karşı komşum çok iyi çıktı.Gidip geliyoruz zaman geçiyor.Yemek yapmak zorundayız dışarıda yiyecek düzgün şeyler yok.

Son olarak burayı yazdığımdan memnunmuyum evet.Çünkü karşı komşum iyi bölümdekiler çok iyi arkadaşlar.Nette oyun oynuyorum.Ama dışarı çıkınca yapacak şey çok çok az.Okulum çok iyi ilerlemeye çalışıyor.Bu noktada zaten bizde burada çalışırsak okulumuzun adını iyi tanıtırız ve kendimizi iş bulurken yardımcı oluruz.Arkadaşlar bayanlar kızmasın ama 3 kız 35 erkek bizim bölüm ve iktisadi idari bilimlere yakın olmak istiyoruz

• edit ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliucgul -- 17 Aralık 2011; 20:42:00 >
  • fukarakoala @

Bilecik o kadar da kötü değil ya..
    Aslında ortamın - arkadaşların da oldu mu.. geçiyor zaman..
  • anlamıyorum cidden bu yeni nesili anlamıyorum bazen düşünüyorum bende böyle miydim 4-5 sene önce diye
    Makina Mühendisliği temeldir ve ana bilim dallarından oluşur her bölüm gibi Bilecik Üni tamamen reklam amaçlı öğrenci çekmek için bölümün adına imalat mühendisliği koymuş imalat alanında uzmanlaşacaklar için gerekli seçmeli dersleri ana ders yapmış o kadar neyin çabası niye kıskanalım Bilecik'i hani bilmesek orayı anlarım. aynı şeyi Bilecik Üni Kimya Mühendisliğinde yapmış içine Proses sıkıştırmış yahu zaten kimya mühendisi= proses mühendisi ismini afilli yapınca ne geçiyor elinize umut tacirliği başka birşey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan. -- 21 Ağustos 2011; 17:55:48 >
  • Bakıcaz artık sen hangi bölüm ve kampüstesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliucgul -- 17 Aralık 2011; 20:44:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.