Şimdi Ara

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Metalurji bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Çalışma alanı çok geniş diye biliyorum. Yurt dışı imkanı ve geleceği olan bir bölüm müdür sizce? Teşekkür ederim.

• Diğer konuda yazdığın sağlık önlisanslarından çok daha iyi olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt

Radyoloji yemedi hocam maalesef son duyduklarımdan sonra.   Canım tatlıdır biraz benim. Tıbbi Dokümantasyon desek onu sertifikayla bile yapıyorlar. Diş protezi veya laboratuvar teknikleri için de hijyen bakımından biraz çekincelerim var. Aslında metalurji gibi ama önü açık olabilecek, elektrik-elektronik ve makine kadar ağır olmayan mühendislik veya alternatifi bölümleri varsa onları da değerlendiririm elbette.

• Kimya mühendisliği daha mantıklı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sacrifice003 S kullanıcısına yanıt

Şimdi bir sürü seçenek var önümde biliyorum hepsini reddedersem elimde bir şey kalmayacak   Ama kimya da tehlikeli gibi geliyor bana Hababam sınıfı timsali patlamak istemem iş başında. Bunun haricinde önü açık denebilecek bölüm tavsiyeleriniz var mıdır hocam acaba?

• metalurji güzel bölüm iyi ünideyse iş yapar

Niye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kaskow kullanıcısına yanıt
    Metalurjiye göre daha geniş,iş olanağı daha fazla.İşsizlik çevremden gördüğüme göre yok

Hocam kimya müh için odtü mü itü mü sizce

Ben ODTÜ derdim ama İTÜ’nünde Kimya Mühendisliği alanında eğitimi kaliteli.Avrupa’da Kimya Mühendisliği eğitiminde listelere girmişti

Boğaziçi geliyorsa Boğaziçi yoksa itü veya odtü karar sizin. Benim gördüğüm kadarıyla itü içerisinde metalurji, kimya mühendisliğine göre daha fazla tercih ediliyor sebebini bilmiyorum ama itü içerisinde genel olarak metalurji sevdalıları daha fazla. Onun dışında hangi okula gitsen bizim okulun kimya mühendisliği daha iyi der bence. İyice araştırmak lazım. Bana tutuyor olsaydı hiç düşünmeden metalurji mi kimya mühendisliği mi senaryosunda kimya mühendisliği yazardım.

• 3 büyük şehir dışında sanayiye yakın bölgelerde okunur.

• sınıf arkadaşım say 7.500 yapıp bu bölümü yazdı.Adam gibi ünide mis gibi okunur.

• okunur işsiz de kalmazsın ama zorluk/kazanç olarak diğer mühendisliklere kıyasla geride kalıyor

İkisi de çok iyi. Şehir seçimi bence ön planda. Özelde bakılırsa birbirlerine üstün yanları var ama mesela benim için İstanbul daha önde. Ben ondan İTÜ seçtim.

• Metalurji yatırımını büyük şirketler ve ülkeler yapar, yaptıklarında da tam yaparlar. Makineci ve eeciler gibi her yerde küçük ölçekte bile olsa iş bulamaz, büyük ölçekli firmalarda büyük işler bulur genelde metalurji mühendisleri. İyi bir bölüm, ama önü sonsuz tane farklı alana ayrılıyor. Mutlaka bir yüksek lisans lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.