Şimdi Ara

Makine ve Lens Seçimleri için yardım istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler, Donanımhaber forum üyeleri. Hali hazırda d5100 fotoğraf makinam var bunu ofise kullanılması için bırakmayı düşünüyorum ve güzel bir makina almak ve lens toplamak istiyorum. Bütçem 3000 TL civarı. Genellikle portre, araç çekimleri ve manzara çekimleri için kullanacağım. Ortalama fiyatlara şöyle bir liste oluşturdum.

İkinci el Nikon D7000 + 18-105mm Lens = 2000 TL
    Nikon 50mm f/1.8d Lens = 400 TL
    Parasoley Filtreler vs. = 30 TL
    Tripod Büyük = 100 TL
    Nikon Uzaktan Kumanda = 20 TL
    İkinci El Nikon 55-200 vr veya Sıfır Tamron 55-300 = 450 TL

+Aksesuar (Sonradan almayı düşünüyorum)
    Tumax Flash = 200 TL
    Battery Grip = 150TL

--TOPLAM: 3350 TL

Böyle bir listede çıkarılması gereken neler var veya neler eklenebilir. Listedekiler alınır mı ? Bunları sormak istiyorum kısacası. Önerilerinizi bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: koraykose17

İyi günler, Donanımhaber forum üyeleri. Hali hazırda d5100 fotoğraf makinam var bunu ofise kullanılması için bırakmayı düşünüyorum ve güzel bir makina almak ve lens toplamak istiyorum. Bütçem 3000 TL civarı. Genellikle portre, araç çekimleri ve manzara çekimleri için kullanacağım. Ortalama fiyatlara şöyle bir liste oluşturdum.

İkinci el Nikon D7000 + 18-105mm Lens = 2000 TL
    Nikon 50mm f/1.8d Lens = 400 TL
    Parasoley Filtreler vs. = 30 TL
    Tripod Büyük = 100 TL
    Nikon Uzaktan Kumanda = 20 TL
    İkinci El Nikon 55-200 vr veya Sıfır Tamron 55-300 = 450 TL

+Aksesuar (Sonradan almayı düşünüyorum)
    Tumax Flash = 200 TL
    Battery Grip = 150TL

--TOPLAM: 3350 TL

Böyle bir listede çıkarılması gereken neler var veya neler eklenebilir. Listedekiler alınır mı ? Bunları sormak istiyorum kısacası. Önerilerinizi bekliyorum

İmkan varsa 5100üde satıp bütçe oluşturun derim 2. El bi d7000 yazmışınız temiz d80-d90-d7000-d300/300s d7100 bulunabilir.. Yalnız lens tercihinizi iyi yapmalısınız portre araç manzara olarak belirtmişiniz set olarak araç ve manzara çekimlerinde yeterli gelir ama diyafram tercihi size kalmış ( image kalitesine önem veriyosanız optik kalitesinden ihtiyaç varsa yeterli gelmeyebilir ) 18-105'in yanına 85mm 1.8 D olabilir imkan varsa G serisini tercih edin optik anlamda ciddi başarılıdır.. 18-105'in yanına cpl filtre alırsanız araç çekimlerinde ve manzarada katkı sağlar yansımalarla ilgili ( kısa süreliğine deneme şansım olmuştu ) 85mm ilede hem portre hem araç çekimlerinizi halledebilirsiniz 85mm odak olarak kurtarırsa tabi gerçi çarpanlı gövdede 85 x 1.5 = 127,5 sizi hayli hayli kurtarır.. Sabit odağı portrede alıcanız başarıdan dolayı seçenek sundum ama 55-200/55-300'de işinizi görücektir tabi " f " değerleri yeterli gelirse.. Yani birazda bu işten beklentiniz kazanç elde etmek mi yoksa hobby mi bu sorunun cevabına göre söylemlerimizi gözden geçirmek gerekir.. Ben kendi kullandığım ekipmanlarımdan örnek verebilirim 18-55/18-135/18-105'de kullandım sonrasında nikon 17-55 f2.8'e geçtim bi dönem sigma 70-300 kullandım sonrasında nikon 80-200mm f2.8 af-d versiyonunu kullanıyorum yani örnek teşkil etmesi açısından setimi paylaşayım sizinle
    D300s + battery grip
    nikon 17-55mm 2.8
    nikon 80-200mm 2.8
    50mm 1.8d
    Tiffen CPL fitre
    Haida ND1000 filtre
    Phottix wireless control kumandayla
    Oluşturdum şuan hiç bir ihtiyacım yok fazlasıyla manzara + araç + portre alanlarında yeterli geliyo yani araştırın ne istediğinize karar verin ben kullandığım ekipmanlardan yola çıkarak yardımcı olmaya çalıştım kullanmadığım ekipman üstünden atıp tutmak sizi yanlış yönlendirmekten başka bişeye yaramaz umarım yardımcı olabilmişimdir sormak istediğiniz bişey varsa seve seve paylaşırım hayırlı forumlar saygılar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yorumunuz için teşekkür ederim. D5100'ü mecbur bırakacağım gibi duruyor. Hem Uygun fiyatlı hem de kaliteyi yakalayabileceğim her çekime gelicek bir set toplamayı düşünüyorum hem hobi amaçlı hem arada çekimlere çıkabileceğim bir set, bütçemde kısıtlı olduğundan dolayı fazlada uçamıyorum. 70-300 lensi f/4-5.6 değerinde almayı düşünüyorum. 18-105 lens varken gerek duyulur mu bu lense ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraykose17 -- 10 Temmuz 2016; 14:53:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: koraykose17

Yorumunuz için teşekkür ederim. D5100'ü mecbur bırakacağım gibi duruyor. Hem Uygun fiyatlı hem de kaliteyi yakalayabileceğim her çekime gelicek bir set toplamayı düşünüyorum hem hobi amaçlı hem arada çekimlere çıkabileceğim bir set, bütçemde kısıtlı olduğundan dolayı fazlada uçamıyorum. 70-300 lensi f/4-5.6 değerinde almayı düşünüyorum. 18-105 lens varken gerek duyulur mu bu lense ?

Bişey değil ne demek.. Yani tercih meselesi 105mm'den sonrasını karşılıcak odak değerleri 70-300 şöyle söylim ilk bende sigmanınkini aldığımda farklı bi lens olduğu için kyllanıyosunuz sonrasında 200mm'den sonra diyafram yüzündende titreşim motorunun olmayışındanda net fotoğraflar yakalayamadığınız için lensten soğumaya başlıyosunuz yeni arayışlara geçiyorsunuz tabi şuda var ben sigmayla 1,5 sene geçirdim güzeldi iyiydi ben kendim farklı sulara yelken açtım o ayrı yani ne kadar ekmek o kadar köfte ilişkisi açık havada sorun yok zaten düşük ışık koşullarında sorunlar başlıyo " f " değeri ve ışık geçirgenliğinin zayıflığından.. derseniz ben tripotu sürekli yanıda taşır gerekirse onla çekerim her türlü iş yapıcak bir lenstir.. 70-300 ile çektiğim fotoğrafları bulabilirsem paylaşırım 500px'tede zafer ertem diye incelerseniz 18-135 ve 70-300 ile çektiğim fotoğrflar mevcut referans olabilir lens hakkında..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba lens seçimi için bu videoyu izleyebilirsin. Gayet bast şekilde anlatılmış tüm bilgiler.

https://www.youtube.com/watch?v=UXd4oyOO9XQ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.