Öncelikle ben lise son okuyan öğrenciyim ve sınava çok az süre kaldı aklımda bu soru dönüp duruyor.Öncelikle araba sektörüne merakım var ve bunun için otomotiv mühendisliği okumak istiyorum fakat bazı kişiler otomotiv mühendisliğinin dar bir alanı olduğu onun yerine makine okumamın daha mantıklı olacağını söylediler fakat ben erasmusla Almanyaya gitmeyi stajımı orda yapmayı düşünüyorum abim almanyada yaşadığından çok sorun çekmem diye düşündüm.Sizce makinemi okuyayım yoksa otomotiv mi yurt dışı için ama şimdiden teşekkürler. |
Makine ve Otomotiv Mühendisliği
-
-
Bir otomotiv mühendisi olarak havacılık sektöründe çalışıyorum. Önemli olan kendini ne alanda geliştirdiğindir. Hayalin ne ise onu oku ve çevrende orada burada iş bulamazsın palavralarını unut. Başarılar :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P1ka -- 11 Nisan 2024; 22:6:2 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Makina oku makina daha kapsayıcı bir bölüm. Otomotiv onun alt dalı gibi birşey.
-
kimyasal metalurji en kolay derslerden birisi olması dışında bir sorun yok.Makine mühendisliği ile metalurji kısmınında çok bir alakası yok baştan sona yanlış bilgi vermişsin.Metalurji kısmı daha çok maden mühendisliği ile ilgilidir tamamiyle metallerin istenilen oranda saflaştırılması , istenilen değerlere en ucuz şekilde getilirlmesi ile alakalı makine mühendisliğinin alakası çok yok.Malzeme kısmı daha ilintili fakat makine mühendisi olupta demir carbon diyagramından haberi olmayan birsürü insan vardı.Kısacası makine mühendisliği bu bölümleri maalesef kapsayamaz malzeme kısmı kendi içinde dallara ayrılan bir bölüm.Bu bölümün makineden ayrılma sebebide bu aldığın derslerle metalurji mühendisliği işi yapman imkansız çünkü teori çok önemli.Fakat malzeme kısmına yönebilir misin evet yönelirsin fakat dersler yeterli değil az önce programa baktım.Aynı şekilde malzeme ve endüstriciler için de geçerli makine mühendisliğinin bazı alanları(örneğin yapısal analiz)bu kısımda bir malzemeci çalışabilir mi evet çalışabilir . Bence makine mühendisliğinin zorluğuna değmez tabi seviyorsan o ayrı.Bu çağda meslekler artık interdisipliner oluyor yapay zeka çok ilerleyecek okuduğun bölümden bağımsız sektörde patronuna para kazandırabiliyorsan kimse ne okuduğunu da sormaz.Ayrıca bölüm zorluğunun da kazandığın maaşla bir ilgisi yok.
-
Çalışıyolar kardeşim bilindik bir otomotiv firmasında uzun donem stajyerim.Yapısal kısımda malzemeciler de var ? Öyle bir yazmışsınki sanki çok saklı bilgileri öğretiyorlar makine mühendisliğine bu zamanda bu imkanlarla isteyen istediğini yapar rahat ol.Boşuna okuyorsunda demedim makine mühendisliği iyidir sadece çok gerginsin az rahat ol xd.Teknik çizimi lise çıkışlı adamlarda yapıyor bölümden bağımsız.Bi yerden sonra yapısal tasarımıda yapay zeka yapacak çokta kafaya takma
-
neyse konudaki vatandaşa önerimiz otomotivde çalışacaksan makine daha mantıklı bir tercih fakat iyi üniversitelere girmeye bak
-
ya burda boşuna tartışmaya gerek yok iyi üniversitelerde makine,metalurji,endüstri okunur yapılan işler farklı tabi isteyen istediğini okusun bence üniversite daha önemli kolay gelsin sanada
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X