Bildirim
MAKRO MAKRO VE SADECE MAKRO...! (594. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
Giriş
-
-
-
-
-
-
-
-
Stüdyo Çekimleri /Bölüm 11
Canon 6D + Canon MP-E 65mm 1-5x Macro + 2 Adet Ikea Jansö Led Işık
Tropidotilla litoralis by Can Tunçer, on Flickr
Tür: Tropidotilla litoralis
Büyütme: 3.5x
Not: 90 fotoğrafın bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş ve çekim sırasında aşağıdaki kurulum kullanılmıştır;
https://www.flickr.com/photos/-can-/27826650001/in/album-72157644746794865/
-----
Kişisel site: http://www.cantuncer.org/
500px:
Flickr: https://www.flickr.com/photos/-can-/
Trakel:TRAKELTRAKEL Kelebekler için bilgi kaynağıhttp://www.trakel.org/kelebekler/?fsx=2fsdl18@d&kul=Can&kdx=9eFxMLg5aCTLAP5q0BtfaarBYKRjqjD5TYRNQYjJ6
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 21 Temmuz 2016; 12:36:17 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mert Filiz
Gönderdiğim fotoğraflar ile daha fazla meşgul etmek istemediğim için burada kesmek daha doğru olur sanırım. Zaman içerisinde öncesinde çekmiş olduğum diğer fotoğrafları ve yeni çektiklerimi de sizlerle paylaşacağım. Daha önce de dediğim gibi sizlerin yorumları benim için çok değerli ve önemli.
Aşağıda kendi tasarlamış ve ağırlıklı Çin'den getirtmiş olduğum ekipmanla yapmış olduğum setup yer almaktadır.
Bir de şu Photoshop olayını çözsem sanırım daha iyi görseller elde edebileceğim.
İnşallah yavaş yavaş..
Teşekkürler, saygılar,
Nikon D800E + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2.8G ED + 12+20+36mm AF Macro Uzatma Tüpü + Emoblitz DRF14 Digital TTL Macro Ring Flaş + Raynox MSN-202 4x Süper Makro Adaptör (gerektiğinde)
Paylaşıma devam edin lütfen herhangi bir meşguliyet sorunu yok :)
Sisteminiz gayet güzel ancak mikrometreli bir makro ray edinmeye bakın derim. Elinizdeki Çin malı raylar güzel sonuçlar vermiyor maalesef :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR
quote:
Gönderdiğim fotoğraflar ile daha fazla meşgul etmek istemediğim için burada kesmek daha doğru olur sanırım. Zaman içerisinde öncesinde çekmiş olduğum diğer fotoğrafları ve yeni çektiklerimi de sizlerle paylaşacağım. Daha önce de dediğim gibi sizlerin yorumları benim için çok değerli ve önemli.
Aşağıda kendi tasarlamış ve ağırlıklı Çin'den getirtmiş olduğum ekipmanla yapmış olduğum setup yer almaktadır.
Bir de şu Photoshop olayını çözsem sanırım daha iyi görseller elde edebileceğim.
İnşallah yavaş yavaş..
Teşekkürler, saygılar,
Nikon D800E + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2.8G ED + 12+20+36mm AF Macro Uzatma Tüpü + Emoblitz DRF14 Digital TTL Macro Ring Flaş + Raynox MSN-202 4x Süper Makro Adaptör (gerektiğinde)
Sisteminiz gayet güzel ancak mikrometreli bir makro ray edinmeye bakın derim. Elinizdeki Çin malı raylar güzel sonuçlar vermiyor maalesef :)
Her zaman ki gibi harika bir makro, elinize sağlık.
Bu çekimde kullandığınız difüzör, arkaplan ve böceği tutan üç ayaklı seti nasıl temin edebiliriz. Kendiniz yaptıysanız malzemeleri aldığınız yerleri ve nasıl yapıldığını paylaşabilirseniz memnun olurum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: coldasice
quote:
quote:
İnşallah yavaş yavaş..
Teşekkürler, saygılar,
Her zaman ki gibi harika bir makro, elinize sağlık.
Bu çekimde kullandığınız difüzör, arkaplan ve böceği tutan üç ayaklı seti nasıl temin edebiliriz. Kendiniz yaptıysanız malzemeleri aldığınız yerleri ve nasıl yapıldığını paylaşabilirseniz memnun olurum.
Teşekkürler :)
Buyrun:makrodunyasi.comMikrometreli Makro Ray ve Tutucu kollar (YENİ VERSİYON!!!) - sayfa 1 - Yardımcı ekipmanlar - Makro Dünyası Forumhttp://makrodunyasi.com/forum/index.php?topic=256.msg3717;topicseen#new
-
Güzel yazı emeğine sağlık -
Ray konusunda çok haklısınız. Ancak sistem içerisinde sözkonusu rayın makineyi sabit tutmaktan başka bir fonksiyonu yok şu an. Ben şu an çekimleri bilgisayar bağlantısı ile lensin motoru ile yaptığımdan raya da ihtiyaç kalmıyor haliyle. Aslında bana göre olması gereken Cognisys Stackshot. Ancak onu da Amerika'dan getirtmek hayli masraflı. Gelen birine getirtmek gerekir.
Bu arada çekim yaparken görüntüyü bilgisayar üzerinden aldığım için mevcut sistemdeki ışıklandırma bile bir hayli yetersiz kalıyor. Onu da rahatlatmanın yollarına arıyorum bu aralar. Aklımda birkaç değişiklik var. Test edip sonuçlarını göreceğim. -
quote:
Ray konusunda çok haklısınız. Ancak sistem içerisinde sözkonusu rayın makineyi sabit tutmaktan başka bir fonksiyonu yok şu an. Ben şu an çekimleri bilgisayar bağlantısı ile lensin motoru ile yaptığımdan raya da ihtiyaç kalmıyor haliyle. Aslında bana göre olması gereken Cognisys Stackshot. Ancak onu da Amerika'dan getirtmek hayli masraflı. Gelen birine getirtmek gerekir.
Bu arada çekim yaparken görüntüyü bilgisayar üzerinden aldığım için mevcut sistemdeki ışıklandırma bile bir hayli yetersiz kalıyor. Onu da rahatlatmanın yollarına arıyorum bu aralar. Aklımda birkaç değişiklik var. Test edip sonuçlarını göreceğim.
Evet Stacshots benim de istediğim bir alet. Keşke buralarda da satılsa :(
Bu arada bilgisayar yerine direkt gövde içerisinde çekim yapmak hız katabilir. Ben de bir kaç kez denedim ancak istediğim performansı alamadım maalesef.
-
Bu arada arkadaşlar sıfır gibi temizCanon 100mm F/2.8 IS L Macro lensimi başka bir lense geçmek istediği için satıyorum. Almak isteyenler özelden iletişime geçebilir.
https://www.flickr.com/photos/-can-/20453379302/in/album-72157644746794865/ -
quote:
quote:
İnşallah yavaş yavaş..
Teşekkürler, saygılar,
Mert bey FotoMate makro rail üzerine koyduğunuz stand ünitesi için bir isim ya da bağlantı var mı? Hoşuma gitti işlevsel duruyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 20 Temmuz 2016; 22:22:45 >
-
Can Bey merhaba,
Bilgisyarı kullanmamın sebebi hem titreşimi minimuma indirmek hem de lensin step motorunu kullanma zorunluluğundan doğuyor malesef. Dediğiniz çok doğru makine üzerinden çekim yapmak çok daha hızlı oluyor. Ben Nikon'un Camera Control Pro 2'yi kullanıyorum software olarak ve şu an için memnunum. Aslında Helicon Remote ile aynı stackshot da olduğu gibi focus stacking yaparken başlangıç ve bitiş noktalarını ve odak mesafesini belirleyip otomatik çekim yapmak da mümkün olabiliyor. O programı da satın almak gerekiyor. Stackshot'ı alırım diye şu an bulaşmıyorum.
Söylemiş olduğunuz standı (dijital mikroskop standı) ve makinenin altında yer alan rayı Aliexpress'den satın aldım.
Aşağıda ikisinin de linklerni paylaşıyorum.
Ray Link
Stand Link
-
Stüdyo Çekimleri /Bölüm 12
Canon 6D + Canon MP-E 65mm 1-5x Macro + 2 Adet Ikea Jansö Led Işık
Amegilla by Can Tunçer, on Flickr
Tür: Amegilla
Büyütme: 4x
Not: 78 fotoğrafın bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş ve çekim sırasında aşağıdaki kurulum kullanılmıştır;
https://www.flickr.com/photos/-can-/27826650001/in/album-72157644746794865/
-----
Kişisel site: http://www.cantuncer.org/
500px:
Flickr: https://www.flickr.com/photos/-can-/
Trakel:TRAKELTRAKEL Kelebekler için bilgi kaynağıhttp://www.trakel.org/kelebekler/?fsx=2fsdl18@d&kul=Can&kdx=9eFxMLg5aCTLAP5q0BtfaarBYKRjqjD5TYRNQYjJ6
-
quote:
Can Bey merhaba,
Bilgisyarı kullanmamın sebebi hem titreşimi minimuma indirmek hem de lensin step motorunu kullanma zorunluluğundan doğuyor malesef. Dediğiniz çok doğru makine üzerinden çekim yapmak çok daha hızlı oluyor. Ben Nikon'un Camera Control Pro 2'yi kullanıyorum software olarak ve şu an için memnunum. Aslında Helicon Remote ile aynı stackshot da olduğu gibi focus stacking yaparken başlangıç ve bitiş noktalarını ve odak mesafesini belirleyip otomatik çekim yapmak da mümkün olabiliyor. O programı da satın almak gerekiyor. Stackshot'ı alırım diye şu an bulaşmıyorum.
Söylemiş olduğunuz standı (dijital mikroskop standı) ve makinenin altında yer alan rayı Aliexpress'den satın aldım.
Aşağıda ikisinin de linklerni paylaşıyorum.
Ray Link
Stand Link
Bağlantılar için çok teşekkür ederim.
Titreşimi minimuma indirmek için kablosuz kumada da alabilirsiniz. Orijinal olmayanlar dahi iş görüyor ve çok ucuzlar :)
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X