Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (186. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben 4 litre benzin alsam sen 8 litre gaz alırsın dedim benzin de 4 yakan tüpte 8 yakar demedim.

tüpün karı ne oluyo fiyatı oluyo tüpte araç 7 yaksa benzindede 7 yaksa benzin 4.5 tl gaz 2.5 tl

tüp kullanmadım ama hesabı böle oluyo düşününce
  • yeni LPG sistemlerinde performans aman aman etkilenmiyor, bu nedenle bu araca da LPG uygulanabilir tabi motor uyumlu ise, bunun dışında rampa çıkmamak için otobanda fazladan yol yapmak ekonomi getirmez diye düşünüyorum, çünkü mesafe farkı çok fazla, senin şartlarında ortalaman 8 lt falan olur gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanex

ben 4 litre benzin alsam sen 8 litre gaz alırsın dedim benzin de 4 yakan tüpte 8 yakar demedim.

tüpün karı ne oluyo fiyatı oluyo tüpte araç 7 yaksa benzindede 7 yaksa benzin 4.5 tl gaz 2.5 tl

tüp kullanmadım ama hesabı böle oluyo düşününce

Sen 4 litre benzin alırsan ben neden 8 litre gaz alayımki ? 4 litre benzin=5.5 litre yaza eşittir. Yani benzinde 4.*4.5 tl _18 krş yakarken lpgde 5.5*2 tl = 11 krş yapar. GAz 2.5 tl değil burada 1.90 ila 2.10 arası değişiyor.
  • Ben gittim benzinliğe 50 liralık benzin at dedim litresi 4.5 tl aldım hemen hemen 11 litre benzin.

Sen gittin benzinliğe at dedin 50 liralık gaz litresi 2 tl aldın 25 litre gaz

25 litre gaz mı çok gider 11 litre benzin mi

gaz az yakmıyo gaz ucuz.ben böle biliyorum bu hesabı tüp kullanan arkadaşlarım var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben gittim benzinliğe 50 liralık benzin at dedim litresi 4.5 tl aldım hemen hemen 11 litre benzin.

Sen gittin benzinliğe at dedin 50 liralık gaz litresi 2 tl aldın 25 litre gaz

25 litre gaz mı çok gider 11 litre benzin mi

gaz az yakmıyo gaz ucuz.ben böle biliyorum bu hesabı tüp kullanan arkadaşlarım var

Kardeş tamam 1 litre gazla 10 km gidersin 1 litre benzinle 12 km gidersin

11 litre benzinle 132 km giderken

25 litre gazla 250 km gidebilirsin.
  • Toyota motorlu 1.0 araç alacaksanız tüpsüz binmeyin derim.
    Madem ekonomik olsun diye aldınız, LPG de bu kadar sorunsuz bir motoru tüpsüz kullanmak gereksiz olur kanaatindeyim.
    Bu tarz araçlarda konfor yok, yol tutuş idare eder, ses çok :) alamet-i farikası ekonomi :)

Ben C1 kullanıyorum ve alalı 45.000km yi geçmiş sanırım, Romano marka LPG var, bu sistemin lpg filitresi bile yok :)
    gaz bitince dolduruyorum okadar.
  • arkadaşlar cevap verenlere çok teşekkürler, o kadar uygun fiyatlı ve düşük km li birsürü yaris buldum, borç harç da ayarladım ama bu yakıt ve lpg olayı yüzünden cesaret edemedim 1-1,5 sene daha erteledim. 1000 lik yarisi olup lpg de kullanan arkadaşlara denk gelsek de tam sağlam bir kullanıcı yorumu yapsalar. Yakıt ne kadar, performans ne kadar düşüyor; diyelim otobana giremedim bizim psikopat yokuşa vurmak zorunda kaldım (yoksa hız performans çok aramam) nasıl olur gibi. Var mı 1000 cc yarisi olup lpg li kullanan arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heretix999

arkadaşlar cevap verenlere çok teşekkürler, o kadar uygun fiyatlı ve düşük km li birsürü yaris buldum, borç harç da ayarladım ama bu yakıt ve lpg olayı yüzünden cesaret edemedim 1-1,5 sene daha erteledim. 1000 lik yarisi olup lpg de kullanan arkadaşlara denk gelsek de tam sağlam bir kullanıcı yorumu yapsalar. Yakıt ne kadar, performans ne kadar düşüyor; diyelim otobana giremedim bizim psikopat yokuşa vurmak zorunda kaldım (yoksa hız performans çok aramam) nasıl olur gibi. Var mı 1000 cc yarisi olup lpg li kullanan arkadaşlar ?

1.0 yarısım olmadı ama aynı motorsa sahip daihatsu sirionum oldu. Yakıt çok ekonomik benzinde 6 lpgde 7 litre yakarsın ş.içinde. Performans 2-3 kişi ile iyi 4-5 kişi olunca yokuşta 3e düşersin. Bu tarz araçlar hafif oldugu için performansta sıkıntı olmaz. Sadece kişi sayısı artınca performans azalır ama sonuçta gidersin.

• Kerem doğru anladıysam senin 1000 lık sirion lpg liydi değil mi? Bir sıkıntı da yaşamadığını söylüyorsun. O zaman dusuk km bir yarış alıp lpg taktırmak mantıklı olabilir benim için.

• heretix999 H kullanıcısına yanıt
    Evet. Hiç bir wıkıntım olmadı 1.5 sene bindim 40bin km yaptım.

• bende 1.1 var uzun yolda yoruyor benzinde yakıyor ş.içi çok iyi tüpsüz binilmez 1.6dan farkı kalmıyor yakıtta birde gitmiyor uzun yolda
  • beybiger B kullanıcısına yanıt
    Picantomu var?

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Picantomu var?

alto var 2006 model,1.6 ve 2.0 motor araçlarımda var benzdinde uzun yolda aynı yakıyor 120-140 8lt benzin yakıyor 90 sabit 4.5lt
  • beybiger B kullanıcısına yanıt
    Ufak hacimli araçlar yüksek hızlarda fazla yakıyor. Düşük hızlarda yakmıyor aynen. Ş.içi aracı bunlar.

• quote:

Ufak hacimli araçlar yüksek hızlarda fazla yakıyor. Düşük hızlarda yakmıyor aynen. Ş.içi aracı bunlar.

Evet s,içinde super simdi 120 km yoldan geldim 12lt benzin yakti 100 u geçmedim klima en soğukta acikti .bakıma giricek pazartesi belki 1,2lt düşer.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: earl2000

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: earl2000

quote:

quote:

Benimde eski aracın yarış ile aynı daihatsu Sirion 1.0 idi. Kışın adana olmasına rağmen Azer bülbül gibi titrerdi. Daha sonra normale dönerdi.

Kliması falan nasıl?

klima 10 numara çekişi hiç etkilemiyo. benim tek kafama takılan kış aylarındaki motor sesi bunun önüne nasıl geçerim bilemedim.

Motor sesi ve sarsıntıya çok engel olamazsın. Ses için yapabileceğin tek sey aracın km sine göre en ince sentetik yağı koymak. rölantideki titremeyi çözmenin imkanı yok, zaten normal çalışması bu şekilde.

Hmmm teşekürler bilgi verdiğin için. Motor yağını toyota serviste yıllık bakımda değiştiriyorum ama onlar işini bilir heralde. Yağ kağıdında 5W30 yazıyo anlarmısınız ? 66 binde araç 64 binde değişti.

5W30 o motora koyulabilecek en ince yağ zaten, çok isabetli olmuş. Yalnız ben araç yağı için Castrol Magnatech kullanıyorum, servislerin yağlarını hele orijinal diye sattıklarını hiç beğenmiyorum.

Son olarak yine sesle ilgili bir de egzoz sistemini de kontrol ettirebilirsiniz, hafif kaçaklarda sesi yine artırıyor.

Toyota serviste kendi toyota marka yağ koyuluyo sanırım mobil1 in ürettiğini söyleyen var bilemiyorum.

Hocam egzos a özellikle baktırdım bişey olmadığını söyledi servis.Galiba böle idare edicem ya da aynı tip farklı model yağ deneyebilirim
    yağ tipini 5w30 yerine 0w30 koysam nasıl olur acaba ?

sadece bende olan bi sorun değil galiba ya da ben sorun olarak görüyorum
    1.0 3 silindir kışın sesli çalışması normal dedi kime sorsam

5 30 iyi daha ınce koymayın 10 40 koysanız bile yeterlı cunku zaten yuksek devir cevirmeye ihtiyac duyuyor. Ayrıca castrol mastrol bosa para bayılmayın lubco yag alın forumda konusu var yarı fıyatına castroldan bile kalıteli

• quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

quote:

Eğim yok ş.içi otobandı 3 kişiydik.Bu araba az yakıyor emin olabilirsin. Bide 1.0 12v 1.3 16 v tir.

Eğim yok ve 3 kişiyseniz o zaman iyi hız yapmışsınız.

Şimdilik almak istediğim araçlar şunlar;

1 - Daihatsu Coure 1.0 12 V 58 Hp.

2 - Daihatsu Sirion 1.0 Cc 12 V 69 Hp.

3 - Fiat Panda 1.2 Cc 8 V 69 Hp.

4 - Opel Corsa 1.0 Cc 12 V 58 - 60 Hp.

5 - Suzuki Alto 1.1 Cc 16 V 63 Hp.

Yukarıdaki yazdığım arabalardan kafama göre hangisini bulursam onu alacam.

Bir de Daihatsu Sirion da devir göstergesi hız göstergesinden ayrımı dkerem2 abi ?

Not : Toyota Yaris 1.0 Cc 12 V 69 Hp de var ama onun ön paneli bana biraz değişik geldiği için yukarıdaki listeye yazmadım.

pandayı cıkar oanda cok yakar

• 30 lt yakıt alarak depoyu fulledim ,depo 35lt 330 km yol yaptım yarım depo ile,65tl civarı yakmış. 1.1 alto obd2 ile telefondan takip ettiğimde 6lt gösteriyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beybiger -- 11 Temmuz 2016; 14:38:59 >
  • Arkadaşlar konunuzu ssverek takip ediyorum. Bence başlığı ekonomi kulübü olarak değiştirin çünkü her 1000 cc araba ekonomik değil. Belli araçlar ekonomik.ve genelde zaten onlar konuda olmuş harika olmuş bilgiler

• Arkadaşlar 1.0 Corsa easytronik aracını satmayı düşünen varsa ilgilenebilirim.

• 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.