Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (184. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: earl2000

quote:

Orijinalden alıntı: efsanex

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Benimde eski aracın yarış ile aynı daihatsu Sirion 1.0 idi. Kışın adana olmasına rağmen Azer bülbül gibi titrerdi. Daha sonra normale dönerdi.

Kliması falan nasıl?

klima 10 numara çekişi hiç etkilemiyo. benim tek kafama takılan kış aylarındaki motor sesi bunun önüne nasıl geçerim bilemedim.

Motor sesi ve sarsıntıya çok engel olamazsın. Ses için yapabileceğin tek sey aracın km sine göre en ince sentetik yağı koymak. rölantideki titremeyi çözmenin imkanı yok, zaten normal çalışması bu şekilde.

Hmmm teşekürler bilgi verdiğin için. Motor yağını toyota serviste yıllık bakımda değiştiriyorum ama onlar işini bilir heralde. Yağ kağıdında 5W30 yazıyo anlarmısınız ? 66 binde araç 64 binde değişti.

5W30 o motora koyulabilecek en ince yağ zaten, çok isabetli olmuş. Yalnız ben araç yağı için Castrol Magnatech kullanıyorum, servislerin yağlarını hele orijinal diye sattıklarını hiç beğenmiyorum.

Son olarak yine sesle ilgili bir de egzoz sistemini de kontrol ettirebilirsiniz, hafif kaçaklarda sesi yine artırıyor.

Toyota serviste kendi toyota marka yağ koyuluyo sanırım mobil1 in ürettiğini söyleyen var bilemiyorum.

Hocam egzos a özellikle baktırdım bişey olmadığını söyledi servis.Galiba böle idare edicem ya da aynı tip farklı model yağ deneyebilirim
    yağ tipini 5w30 yerine 0w30 koysam nasıl olur acaba ?

sadece bende olan bi sorun değil galiba ya da ben sorun olarak görüyorum
    1.0 3 silindir kışın sesli çalışması normal dedi kime sorsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanex -- 6 Nisan 2016; 19:24:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benimde eski aracın yarış ile aynı daihatsu Sirion 1.0 idi. Kışın adana olmasına rağmen Azer bülbül gibi titrerdi. Daha sonra normale dönerdi.

Kliması falan nasıl?

klima 10 numara çekişi hiç etkilemiyo. benim tek kafama takılan kış aylarındaki motor sesi bunun önüne nasıl geçerim bilemedim.

Motor sesi ve sarsıntıya çok engel olamazsın. Ses için yapabileceğin tek sey aracın km sine göre en ince sentetik yağı koymak. rölantideki titremeyi çözmenin imkanı yok, zaten normal çalışması bu şekilde.

Hmmm teşekürler bilgi verdiğin için. Motor yağını toyota serviste yıllık bakımda değiştiriyorum ama onlar işini bilir heralde. Yağ kağıdında 5W30 yazıyo anlarmısınız ? 66 binde araç 64 binde değişti.

5W30 o motora koyulabilecek en ince yağ zaten, çok isabetli olmuş. Yalnız ben araç yağı için Castrol Magnatech kullanıyorum, servislerin yağlarını hele orijinal diye sattıklarını hiç beğenmiyorum.

Son olarak yine sesle ilgili bir de egzoz sistemini de kontrol ettirebilirsiniz, hafif kaçaklarda sesi yine artırıyor.

Toyota serviste kendi toyota marka yağ koyuluyo sanırım mobil1 in ürettiğini söyleyen var bilemiyorum.

Hocam egzos a özellikle baktırdım bişey olmadığını söyledi servis.Galiba böle idare edicem ya da aynı tip farklı model yağ deneyebilirim

Yağ Mobil1 ise zaten kalitelidir, 0W30 bu motorlara çok ince gelir 5W30 gayet iyi. Aracın genel karakteristiği dediğim gibi diğer araçlara göre fazla sesli çalışması. Bunun en büyük sorumlusu izolasyon.
    Çok seslere takılmadan radyonun sesini iki tık daha fazla açıp, ekonominin tadını çıkarmak olucak :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kliması falan nasıl?

Yağ Mobil1 ise zaten kalitelidir, 0W30 bu motorlara çok ince gelir 5W30 gayet iyi. Aracın genel karakteristiği dediğim gibi diğer araçlara göre fazla sesli çalışması. Bunun en büyük sorumlusu izolasyon.
    Çok seslere takılmadan radyonun sesini iki tık daha fazla açıp, ekonominin tadını çıkarmak olucak :)

izolasyonu arttırma şansımız yok mu hocam?

hocam bana koyulan yağ bu

kafam şu yağa da gidiyo

sizin görüşünüz nedir hocam kış ayı gelince değiştirsem mi denemek için iki yağ da da yorumlar fena deil aslında fiyatları da hemen hemen aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanex -- 7 Nisan 2016; 21:18:01 >

• efsanex E kullanıcısına yanıt
    Mobille Castrol arasında çok fazla kalite farkı olduğunu sanmıyorum, ama denemekte yine de fayda var.
    İzolasyon sorununu basit şeylerle aşmak çok mümkün değil, profesyonel işlemlerde oldukça pahalıya malolur maalesef.
    Motor indirilip, kabinle motor arasına yüksek yoğunluklu ısıya dayanıklı bir materyalle izolasyon yapmanız gerek, aynı malzemeyi kaputta ta kullanmanız gerek. Bu işlem çok basit değil maalesef.
    Aracın içinden de yapılabilir ama göğsü söktürmek ve toplatmak da kolay değil. Bence orjinali kalsın. İlk aldığımda benim de çok garibime gidiyordu ama şimdilerde alıştım, yukarıda da dediğim gibi
    radyonun sesini açıyorum :)
  • quote:

Mobille Castrol arasında çok fazla kalite farkı olduğunu sanmıyorum, ama denemekte yine de fayda var.
    İzolasyon sorununu basit şeylerle aşmak çok mümkün değil, profesyonel işlemlerde oldukça pahalıya malolur maalesef.
    Motor indirilip, kabinle motor arasına yüksek yoğunluklu ısıya dayanıklı bir materyalle izolasyon yapmanız gerek, aynı malzemeyi kaputta ta kullanmanız gerek. Bu işlem çok basit değil maalesef.
    Aracın içinden de yapılabilir ama göğsü söktürmek ve toplatmak da kolay değil. Bence orjinali kalsın. İlk aldığımda benim de çok garibime gidiyordu ama şimdilerde alıştım, yukarıda da dediğim gibi
    radyonun sesini açıyorum :)

Değerli yorumlarınız için teşekkürler soğuklar başlayınca şu yağ olayını bi denicem. Sese alışsam iyi olucak :D

2 gündür araştırıyorum mobil en iyi yağ sonucuna vardım diyebilirim.Mobil sitesinde benim yaris 1.0 aracıma super 3000 öneriyo fakat üstün performans ve motorun çabuk ısınması için 0w30 Fuel Economy ürününü öneriyo soğuklar bi yaklaşsın bu ürünü alıp koyucam deneyimlerimi paylaşırım

http://www.mobil1.com.tr/motor-yaglari/fuel-economy-0w-30.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanex -- 8 Nisan 2016; 21:14:32 >

• Arkadaslar 1.0 yaris manuel araç çok dik yokuşta el freni kullanmayinca arkaya kacip stop etmesi normal midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: TcpIp

Arkadaslar 1.0 yaris manuel araç çok dik yokuşta el freni kullanmayinca arkaya kacip stop etmesi normal midir?

Çok dik derken 1. Vites te yüksek devir çıkarsın. az bişey devir yükselip 2 ye atmıyosun heralde. Çok dik yokuşta çoğu araba yüksek devir çıkar kullanan kişiye göre istop ta eder kuduz gibide çıkar.

• 1.0 motor doğal olarak torku düşük, dik bir rampada el frensiz kalkması imkansız olmasa da zor tabi, zaten doğru olan rampada el freni ile kalkmaktır, ama erkekliğe yediremediğimizden boşuna debriyajımızı yiyoruz.
  • Merhabalar iyi akşamlar,
    30.000 tl bütçem ile otomatik vites araç bakıyorum. Kilometre düşük, kazasız belasız bir araç olması kesinlikle ilk tercihim.
    Bugün bir tanıdığın arabasına baktım, 55 bin km'de, yarı otomatik 2007 model toyota yaris. Dış görünüşü ve ufaklığı ile hoşuma gitti, fakat 1.0 olması nedeniyle kararsız kaldım. Ben acemiliğimi atmak için istiyorum. Arabada genelde iki ya da üç kişi olacağız. 29.000 tl'ye bırakması konusunda baskı yaptım. Haber bekliyorum.
    Lütfen tarafsızca bana açıklama yapmanızı rica ediyorum.
    Bodrumda yaşadığım için yokuşlarla çok haşır neşir olacağım. Muğla'ya, İzmir'e gitmeye kalksam zorlanır mıyım?
    Fiyat - performans durumu nasıl? Köşedeki tüm birikimim bundan ibaret. Sizce bu araç 30.000 eder mi?
    İki üç yıl sonra satmak istesem sorun yaşar mıyım, 1.0 olduğu için elimde patlar mı?
    Şimdiden yorumlar için teşekkür ediyorum. Kullananlar olarak sizin yorumlarınız çok çok önemli bu kararı vermem için.

• quote:

Orijinalden alıntı: linguist48

Merhabalar iyi akşamlar,
    30.000 tl bütçem ile otomatik vites araç bakıyorum. Kilometre düşük, kazasız belasız bir araç olması kesinlikle ilk tercihim.
    Bugün bir tanıdığın arabasına baktım, 55 bin km'de, yarı otomatik 2007 model toyota yaris. Dış görünüşü ve ufaklığı ile hoşuma gitti, fakat 1.0 olması nedeniyle kararsız kaldım. Ben acemiliğimi atmak için istiyorum. Arabada genelde iki ya da üç kişi olacağız. 29.000 tl'ye bırakması konusunda baskı yaptım. Haber bekliyorum.
    Bodrumda yaşadığım için yokuşlarla çok haşır neşir olacağım. Muğla'ya, İzmir'e gitmeye kalksam zorlanır mıyım?
    Fiyat - performans durumu nasıl? Köşedeki tüm birikimim bundan ibaret. Sizce bu araç 30.000 eder mi?
    İki üç yıl sonra satmak istesem sorun yaşar mıyım, 1.0 olduğu için elimde patlar mı?
    Şimdiden yorumlar için teşekkür ediyorum. Kullananlar olarak sizin yorumlarınız çok çok önemli bu kararı vermem için.

ben 1.0 corsa ile Türkiye'nin çok büyük kısmını gezdim bu yüzden muğlaya izmire giderken sıkıntı yaşamazsınız. Bu araçların motor güçleri sınırlıdır dolaysıyla size sınırlı bir performans sunarlar bundan başkada çok büyük eksi tarafları yoktur. Aracı alın ve test edin performansı size yeterliyse sıkıntı olmaz. Sonuçta performans göreceli bir kavram
    ( cls 350 nin bile yürümediğini, gitmediğini ileri süren bir forum üyesı bile vardı zamanında (kişinin araçları m6, corvette vesaire idi) o)

• 30.000 tl pahalı mı Peki bu araba için?
    Satarken sorun yaşar mıyım?

• quote:

30.000 tl pahalı mı Peki bu araba için?
    Satarken sorun yaşar mıyım?

güncel fiyatları hakkında çok bilgim yok sahibinden deki fiyatlara bakarak bir yorum yapabilirim ki onuda zaten zide yapmışsınızdır.
    satarken sorun yaşarmıyım noktasında ise aynı modelin daha yüksek hacimli versiyonlarına göre daha az talep görürler ama daha elinde araç kalan satamayan kimseyi görmedim.
    ikinci elde bütün araçlar satılır ancak doğru fiyatla
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeler için iyi forumlar.

• quote:

Merhabalar iyi akşamlar,

2004 yaris 1.0 sahibi olarak yazıyorum, fiyat konusunda bir şey diyemem, her aracın bir değeri vardır, bana göre bir aracın ettiği değer bir başkası için etmeyebilir, ancak 1.0 araçlar milletin dediği kadar kötü performanslı değil,(şu an 2.0 dizel bir araç kullanıyorum, ondan inip yarise bindiğimde aaa bu gitmiyor dediğim olmuyor, çünkü araç 12 yıldır bizde ve ne olduğunu gayet iyi biliyorum) şehiriçi için yeterde artar bile, ancak çok dik yokuşları olan yerlerde belki 1. vitese düşersin, bunun yanında fazla inişli çıkışlı yerde asıl sorun yarisin kullandığı vites tipi, MMT vites maalesef fazla inişli çıkışlı yerlerde saçmalayabiliyor, gerçi bunun çözümü manuele alarak kullanmaktır (manuel derken yine debriyaja basmıyorsunuz, sadece vites kolundan hangi vitesi seçeceğine siz karar veriyorsunuz). Şehirler arasında da tecrübeli olan otomobilci arkadaşımızdır, çoluk çocuk full doldurup dere tepe gezmiştir, kaldı ki yarisin performansı vites oranları nedeniyle daha iyidir, Otomobilci'nin dediği gibi satılmayacak araç yoktur, yeterki gerçek değerini bilin ve onu isteyin, bu nedenle fiyat konusu içine sinerse gönül rahatlığı ile alınabilecek bir araçtır.

• quote:

Merhabalar iyi akşamlar,

manuel vites kullanıyorum 2008 yaris 1.0 dik yokuşlarda düşük vites yüksek devir şart. otomatikte nasıldır bilemem deviri kendin ayarlamadığın için el freni çekmen gerekebilir.
    yakıt konusunda çok iyi şehir içi yaz ayında 5.8 e kadar düştüğü oluyo. 30 bin lira çok temiz ve kazasız ise normal.

bence kaç kişi binecekseniz bi deneyin aracı dik rampalarda bizimlede paylaşın.ben çok basmam 150 160 ı geçmem diyosan düz yolda hiç üzmez.zaten her yer tabela hız limitleri belli.yarış yapmıcaksanız keyifli araç :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanex -- 17 Mayıs 2016; 17:10:57 >

• Çok teşekkür ederim, yazdıklarınızı şimdi görebildim. Satan kişiden düşünme payı istedim. O arada başkalarına gösterecek arabayı. Alan çıkmazsa ben alabilirim. Kafamdaki soru işaretleri kalkmaya başladı sayenizde. İyi forumlar

• Selamlar abilerim kardeşlerim, foruma girmeyeli nasılsınız bakalım ? Siz in tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Az yakıt tüketen 20 Bin - 25 Bin Tl ye kadar uygun arıyoruz, araca ailecek binilecektir, 3 kişilik çekirdek aileyiz.

Öncelikle alacağımız araç;

Şehir Dışı : 4.5 Lt - 5 Lt Arası.

Ortalama : 5.5 Lt - 6 Lt Arası.

Şehir İçi : 6.5 Lt - 7 Lt Arası Benzin tüketmesi, bu verdiğim değerlerden fazla yakarsa bizi maddi açıdan üzebilir.

Genelde ben şehir içi ve şehir dışında sakin kullanırım, trafik kurallarına uyarım. Şehir dışın da hız olarak 100 Km / H pek nadir geçerim, vitesleride genelde 2500 Devir - 3500 Devir arasında değiştiririm.

Yıl da da toplam 15 Bin - 25 Bin Km arası yaparız.

NOT : Alacağımız araç full orjinal olacak, çok az da olsa aracın bir yerinde lokal boya olabilir.

NOT : Manuel vites olacak.

NOT : Alacağımız araç A ve B Sınıfı Olacaktır, HB - Sedan farketmez.

NOT : Alacağımız araç 100 Bin Km yi geçmeyecek.

Tavsiyelerinizi yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Edit : Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16_MJT_05 -- 18 Mayıs 2016; 23:39:44 >

• merhaba daihatsu sirion tam size göre o halde 3 kişi rahatlıkla uzun yola gidebilir ş.içinde çok pratik park yapabilir 100 kmde 6 litrenin altında tüketim yakalayabilirsiniz. Ayrıca lpgye uyumlu ve donanımı yılına göre çok iyidir. İSter 1.0 ister 1.3 tercih edebilirsiniz. Bu araç dışardan a sınıfı gerçekte b sınıfı ama c sınıfından fazla diz mesafesi sunar.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-daihatsu-gicir-gicir-abs-eps-klima-yakit-tasaruffu-muayene-2018-296018378/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-daihatsu-68-000-km-sorunsuz-arac-300739814/detay

• 1. Linkteki 1.0 Motorlu Sirion tam bana göre az yakar dkerem2 abi, ama sanki fiyatı biraz yüksek ?

2. Linkteki 1.3 Motorlu Sirion biraz çok yakmazmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

1. Linkteki 1.0 Motorlu Sirion tam bana göre az yakar dkerem2 abi, ama sanki fiyatı biraz yüksek ?

2. Linkteki 1.3 Motorlu Sirion biraz çok yakmazmı ?

1.3 1.0 a göre çok yakıyor evt

Sirion 1.0 fabrika verisi

1.0

ş.içi 6.1

ş.dışı 4.4

1.3 fabrika verisi

ş.içi 7.5

ş.dışı 4.9

1.0 3 silindir biraz gürültülü çalışır özellikle motor sogukken. 1.0 69 beygir 1.3 motor 87 beygirdir. 1.0 ben 1.5 sene kullandım yakıtından çok memnun kaldım. lpgde ş.içi max 15 krş yakar. ffiyat olarak 20 altına alırsanız temiz az kmli güzel olır.

donanım olarak baz donanım olan 1.0

abs+ebd

manuel klima

4 hava yastıgı

4 cam otomatik

radio-cd çalar

uzaktan kumandalı merkezi kilit

önde 2 adet hopörlör

faslalı ön ve arka cam silecekleri

Önde 4 arkada 2 adet bardaklık

https://www.youtube.com/watch?v=DgEBWar6PBw

Buda bemim hız testim

https://www.youtube.com/watch?v=LWrJRhjzIPo

• 
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.