Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: This_is_Heavy

Sizin ustanız kimdi bi de oraya baktıralım.varsa özelden iletişim gönderirmisiniz

ben araçlarımı genelde yetkili servise götürürüm ve sadece bakımdan bakıma götürdüğümüzden size tavsiye edebileceğim bir usta yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

i10 deyince,
    Eşimde 1.0 Otomatik var (2014)
    Gitmez etmez diyen çok ama, merak edenler videolarımı izleyebilir.

İzledim.Tam bir yer uçağıymış teşekkürler

• Bende artık aranıza girmiş sayılırım. Ne kadar araç hasarlı da olsa 1.0 Hyundai i10 Style.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayra39

Bende artık aranıza girmiş sayılırım. Ne kadar araç hasarlı da olsa 1.0 Hyundai i10 Style.

Hayırlı olsun, güle güle binin İnşallah.
  • 0,8 matiz kaç lt yakıyor sehır içinde arkadaslar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

Her ne kadar 1.0 yaris kullanıyorsamda ben de tecrübelerimi paylaşayım istersen, arabaya alışma evresinde maalesef fazla yakıyor arabanın huyunu suyunu öğrendikten sonra hangi durumda nasıl gidilmesi gerektiğini biliyorsun ve daha az yakmaya başlıyor, mesela ben ilk şehirler arası yolculuğu Eskişehir-Ankara-Eskişehir şekklinde yaptım, aslında düz bir yol sayılır fazla iniş çıkış yoktur ve hep çift yöndür buna rağmen 6.0 lt/100 km gibi bir değer elde ettim ve moralim çok bozuldu. daha sonra Ekişehir-Akçay-Eskişehir g.ttim bu yolda iniş çıkış çok daha fazladır ama ben 5.0 lt yaktım hemde bu sefer full klima açıktı ayrıca deneme amaçlı bir kez de 170 km hıza da çıktı yol boyuncada 100 ün altına pek inmedim, işin sırrı meğer rampyı karşıdan gördüğünde biraz hızlanıp rampayı kolay atlamasını sağlamakmış, ilk seferinde ben hep 90 gidecem diye tutturmuştum ve bazı rampalarda 50 ye kadar inmişti bu gereksiz yakıt tüketimine neden oluyor daha sonra rampayı görünce 120 ye kadar çıkıp rampayı öyle atlatmaya başladım ve yakıt düştü, insana biraz ters geliyor ama gerçekte böyle

onemlı bır konuya degınmıssınız. Bende 90 model aracımda yokuslarda bayıldıgı için rampaya gelmeden 5 ten4 e veya 3 e atıyordum hızımıda rampaya dogru artırmaya baslıyordum. Bu sayede rampada 90ın altına dusmuyordum ve yakıt tuketımı de az oluyordu. Yanı mıllet koru korune ust viteste 50-60 lara dusunce yarardan cok zararı oluyor tuketıme.

• udmexpert U kullanıcısına yanıt
    Bazen yol bos olmuyor. İstediginiz süratte gidemiyirsunuz. Trafiğin süratine uymanız gerekiyor. Örneğin orta şerit 100 km/h gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seat İbiza 1.0 EcoTSI 110bg DSG ile aranıza katıldım. herkese kazasız sürüşler
  • ihzone89 kullanıcısına yanıt
    İlerleyen zamanlarda da tüketimi paylaşırsanız cok faydalı olur 1.0 tsı cok yeni bir motor. Tecrübeler önemli.

• 91 suzuki swift 1.0 otomatik
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihzone89

Seat İbiza 1.0 EcoTSI 110bg DSG ile aranıza katıldım. herkese kazasız sürüşler

Hayırlı olsun, sizin araba 1000 motor sayılmaz.
    1.6 atmosferiklerden performanslıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih-8

İlerleyen zamanlarda da tüketimi paylaşırsanız cok faydalı olur 1.0 tsı cok yeni bir motor. Tecrübeler önemli.

aracın tüketimi şehiriçi epey yoğun trafikte 8lt ye kadar çıkıyor. şehirlerarası 110-120 hızla kullanıyorum, 5,5 civarı yakıyor.

aynen öyle, gayet performanslı motor. bu vergilendirme sistemi oldukça küçük hacimli motorları tercih ediyor insanlar. bu da performanstan da ödün vermeyen bir sistem...
  • ihzone89 kullanıcısına yanıt
    0 olduğunu düşünürsek aracın 8 lt bence makul. aslında 1.0 motorun hacmine bakınca 8 lt çok da gidişine göre 8 makul:)
    110- 120 de devir kaç oluyor acaba? 1.0 bi motordan şehirdışı 4 lt altı bekliyor insan:)
  • fatih-8 F kullanıcısına yanıt
    110 ile giderken 3000 devirde oluyor diye hatırlıyorum.
    daha önce 1.2 TSI ve 1.4 TSI da kullandım. gidişleri çok iyi ama yakıt üzüyordu biraz. 1.0 deneyeyim dedim, o da aynı çıktı :)
    tasarrufu önceleyen herkesin dizel alması lazım. biraz bastım mı gitsin diyince ibre benzine kayıyor, bu da görünen o ki hiçbir zaman ucuza olmuyor :)
  • arkadaşlar merhaba yaris 1.0 terra kullanıcısıyım aracım 2008 66 bin kilometrede

bi sıkıntım var araç kış aylarında soğukta motor 2 veya 3 kilometre çok sesli çalışıyor

sordum soruşturdum 3 silindir dediler motor küçük dediler

bu sesi önlemenin bi yolu yokmu veya önleyen biri yardımcı olabilirmi
  • efsanex E kullanıcısına yanıt
    Benimde eski aracın yarış ile aynı daihatsu Sirion 1.0 idi. Kışın adana olmasına rağmen Azer bülbül gibi titrerdi. Daha sonra normale dönerdi.

Kliması falan nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Benimde eski aracın yarış ile aynı daihatsu Sirion 1.0 idi. Kışın adana olmasına rağmen Azer bülbül gibi titrerdi. Daha sonra normale dönerdi.

Kliması falan nasıl?

klima 10 numara çekişi hiç etkilemiyo. benim tek kafama takılan kış aylarındaki motor sesi bunun önüne nasıl geçerim bilemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanex

quote:

Kliması falan nasıl?

klima 10 numara çekişi hiç etkilemiyo. benim tek kafama takılan kış aylarındaki motor sesi bunun önüne nasıl geçerim bilemedim.

Motor sesi ve sarsıntıya çok engel olamazsın. Ses için yapabileceğin tek sey aracın km sine göre en ince sentetik yağı koymak. rölantideki titremeyi çözmenin imkanı yok, zaten normal çalışması bu şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: earl2000

quote:

quote:

Kliması falan nasıl?

Motor sesi ve sarsıntıya çok engel olamazsın. Ses için yapabileceğin tek sey aracın km sine göre en ince sentetik yağı koymak. rölantideki titremeyi çözmenin imkanı yok, zaten normal çalışması bu şekilde.

Hmmm teşekürler bilgi verdiğin için. Motor yağını toyota serviste yıllık bakımda değiştiriyorum ama onlar işini bilir heralde. Yağ kağıdında 5W30 yazıyo anlarmısınız ? 66 binde araç 64 binde değişti.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: earl2000

quote:

quote:

Kliması falan nasıl?

Hmmm teşekürler bilgi verdiğin için. Motor yağını toyota serviste yıllık bakımda değiştiriyorum ama onlar işini bilir heralde. Yağ kağıdında 5W30 yazıyo anlarmısınız ? 66 binde araç 64 binde değişti.

5W30 o motora koyulabilecek en ince yağ zaten, çok isabetli olmuş. Yalnız ben araç yağı için Castrol Magnatech kullanıyorum, servislerin yağlarını hele orijinal diye sattıklarını hiç beğenmiyorum.

Son olarak yine sesle ilgili bir de egzoz sistemini de kontrol ettirebilirsiniz, hafif kaçaklarda sesi yine artırıyor.

• 
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.