Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazın beniiii ilk sırayaaaa :D onur konuğuyum bennn
    FİAT 126 BİS tabikideeee hahahah bu listede olması gereken araba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caytepeli

iyi akşamlar arkadaşlar. 2004 1.0 cc opel corsa aracım ile uzun yolda 43 lt benzin ile tam 945 km yol yaptım. ortalama hızım 90 ila 100 arasıydı. arada bazen 120 cıvarına cıktım. Bir sonraki uzun yolculugumda daha sabırlı olup 90 km hızı geçmeden bir depo ile 1000 km yol yapmayı planlıyorum.

Çok iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

yazın beniiii ilk sırayaaaa :D onur konuğuyum bennn
    FİAT 126 BİS tabikideeee hahahah bu listede olması gereken araba.

İlk fırsatta ekleyecegim (şu an mobilim)

• Tekrar merhabalar 1000cc kullanıcıları.

Dün uzun zamandır aklımda olan toplam yakıt hesaplamasını yaptım. Aracımı aldığımdan bu yana yakıt fislerini atmayıp biriktirmiştim. Toplam 11660 kilometre civarında da yol yaptım. Toplam kilometreye göre yakıt tüketimini karma 5.4 litre / 100 km ve km / 0.25,7 kuruş olarak hesapladım. Alınan benzinin toplamdaki ortalama fiyatı 4.67 TL.

Diğer bir deyişle de, aracın standart yakıt tankı 45 litre, bu da tek depo karma kullanımda 833 km, eğer 13 litrelik genleşme tankını da doldurursam toplamda 58 litre oluyor bu da 1074 km yapar karma kullanımda. Aracım 1.0 Polo
  • Selam arkadaşlar. Bisey sorucam. 1000cc lık motora LPG oluyormu. Performansta mutlaka düşüyordur ama kullanan varmı. Ne derece etkiliyor. Yani 1000cc lik otomatik vitesli opel corsa alsak. Buna LPG taktirsak. Araç yukluyken yada yokuş vs çıkarken benzine alsak. Düz yolda LPG kullansak. (Ki sıralı sistemde böyle oluyormu bilmiyorum gerçi ) nasıl olur. Fikri olan varmı. Biraz abarttimmi? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Selam arkadaşlar. Bisey sorucam. 1000cc lık motora LPG oluyormu. Performansta mutlaka düşüyordur ama kullanan varmı. Ne derece etkiliyor. Yani 1000cc lik otomatik vitesli opel corsa alsak. Buna LPG taktirsak. Araç yukluyken yada yokuş vs çıkarken benzine alsak. Düz yolda LPG kullansak. (Ki sıralı sistemde böyle oluyormu bilmiyorum gerçi ) nasıl olur. Fikri olan varmı. Biraz abarttimmi? :)

Benim araç 1000 motor ve lpgli. düz yolda 160ı rahat görüyor kişi sayısı farketmeksizin. yokuş olarakta pozantı rampasını çıkıyor ama 4e alıyorum tabi.
  • dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Otomatikmi?

• quote:

Otomatikmi?

düz vites.
  • Bayramda Ankaradan Balukesir Akçay'a gittik. 3 yetişkin ve 40 kg yük ile. Ankara konya yolu çıkışındaki (west gate'in) opet'ten 50 tl lpg aldım, bursa otoban çıkışındaki shell'e geldiğimde ibre 405 Km gösteriyordu ve gaz bitmedi :D 12,5kr falan yaktı resmen alet 90-100'ü hiç geçmedim ve sakin kullandım. Bayılıyorum bu araca ya Toyota yaris 2004 1.0 otomatik aracım malum
  • quote:

Selam arkadaşlar. Bisey sorucam. 1000cc lık motora LPG oluyormu. Performansta mutlaka düşüyordur ama kullanan varmı. Ne derece etkiliyor. Yani 1000cc lik otomatik vitesli opel corsa alsak. Buna LPG taktirsak. Araç yukluyken yada yokuş vs çıkarken benzine alsak. Düz yolda LPG kullansak. (Ki sıralı sistemde böyle oluyormu bilmiyorum gerçi ) nasıl olur. Fikri olan varmı. Biraz abarttimmi? :)

lpge de muhakkak ki bi performans farkı oluyo.. özellikle rampalarda zaten çekişi düşük olan araba biraz daha zayıflıyo sanki.. ama düz yolda veya şehir içi kullanımda hiç bir sıkıntısı yok..
  • arizek kullanıcısına yanıt
    Evet. Bazı tanınmış firmalar küçük motorlara otomatik vites koymuyor. O yüzden sordum şimdi opel corsa hem 1000cc hemde otomatik vites insan biraz irkiliyor. Eh uyanıklık yapıp birde üstüne LPG takmayı düşününce sorayim dedim nasıl olur. :). Eşim için dusunuyomda böyle bir araç. Çocuk rahatsız sürekli hastanelerde geçiyor kadının hayatı.

• quote:

Evet. Bazı tanınmış firmalar küçük motorlara otomatik vites koymuyor. O yüzden sordum şimdi opel corsa hem 1000cc hemde otomatik vites insan biraz irkiliyor. Eh uyanıklık yapıp birde üstüne LPG takmayı düşününce sorayim dedim nasıl olur. :). Eşim için dusunuyomda böyle bir araç. Çocuk rahatsız sürekli hastanelerde geçiyor kadının hayatı.

1000 cc yaris 4 cyl otomatik var bizde lpg'li şehiriçi 15,5-16kr yakıyor aldığımda 120.000km idi 175,000de şu anda alır almaz tüp taktım hanımda ben de müşterek kullanıyoruz çok da memnunuz.
  • master_revenge kullanıcısına yanıt
    allah razi olsun valla icime su serptin. cok sagolasin. birde bisey sorcam simdi diyelim arac yuklu ve yokus cikicaz. o zaman lpg den benzine gecis yapabiliyoruzmu?
  • kugutex kullanıcısına yanıt
    LPG ayarı yapılırken. Adama söyle yüksek devirde otomatik olarak benzine geçsin de. sistemden ayarlanıyor. gaz - benzin+gaz - sadece benzin olarak ayarlayabiliyorlar.

Allah cümlemizden razı olsun.
  • master_revenge kullanıcısına yanıt
    Ok. Bilgi için tekrar tesekkurler

• Bendede aynı motorlu daihatsu Sirion var s.içi 15 s.dışı 13 krs yakıyor. Bu arabalar çok ekonomik.

• Merhaba abilerim. Beyaz İncimi, Picanto mu çok özledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

Merhaba abilerim. Beyaz İncimi, Picanto mu çok özledim.

Az yakmasinimi

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Az yakmasinimi

Evet abi Picanto mun az yakmasını özledim. Segmentine göre bence iyi araçtı.

Şimdi ben de araç yok ama tekrar alacak olsam alacak listem de tekrar Picanto olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Az yakmasinimi

Evet abi Picanto mun az yakmasını özledim. Segmentine göre bence iyi araçtı.

Şimdi ben de araç yok ama tekrar alacak olsam alacak listem de tekrar Picanto olur.

Picanto iyidir ya ufak şirin az yakıyor.

• 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.