Şimdi Ara

MAKTEK KOMBİYİ DUYAN VARMI FİYATLARI UYGUN GÖRÜNÜYOR.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
31.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende İzmir Çiğli ev ka 6 daki 95 metre kare 3+1 daireye
    uygun fiyata kombi taktırmak için araştırma yapıyorum
    Bir kombi tesisatçısı
    Maktek ya da demir döküm kombi ve vesbo boru kullanacağını ve
    nakit peşin ödeme 3,800 TL istedi şimdilik daha aşağı fiyat veren yok
    marka ve fiyat normal mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaryakup -- 27 Aralık 2011; 14:16:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdaryakup

Bende İzmir Çiğli ev ka 6 daki 95 metre kare 3+1 daireye
    uygun fiyata kombi taktırmak için araştırma yapıyorum
    Bir kombi tesisatçısı
    Maktek ya da demir döküm kombi ve vesbo boru kullanacağını ve
    nakit peşin ödeme 3,800 TL istedi şimdilik daha aşağı fiyat veren yok
    marka ve fiyat normal mi acaba

Tesisatçı yoğuşmasız kombi önermiş. Yoğuşmalı kombi kullanacak olsaydı fiyat ortalama 4.500 TL ederdi.
    Eğer radyatör toplam boyu 8 mt.den az ise, yoğuşmasız kullanabilirsiniz. Fiyat 1.250 - 1.475 TL arası iki model var.
    Özellikle Maktek'i tercih edin derim. Üretim yeri İzmir/Çiğli ve servisi mükemmel.
    Bunları nerden biliyoruma gelince, ben de bu ay tesisat döşetiyorum da ondan; epey araştırma yaptırdım.
    Maktek taktırmak istiyordum ama, tesisat radyatör toplamı yoğunlaşmalı kombi kullanımı için daha uygun olduğu için, Bosch condense yoğuşmalı kombi kullanıyorum.
    Evka-6'yı biliyorum, özellikle kışın oldukça rüzgar alan ve soğuk olan bir yer. İşi gerçek uzmanına yaptırın.
    Yoğuşmasız kombi kullanacaksanız fiyatın 3.500 TL'yi geçmemesi gerek.
    Umarım yardımcı olmuşumdur.

• Bilgiler için çok teşekkür ederim

Kombi için internetten araştırıyorum ama bilgi birikimim olmadığından, konuya yabancı olduğumdan karar vermekte zorlanıyorum

İnternetten ücretsiz keşif yapılır yazan bir firmaya mesaj gönderdim telefon ettiler Ev Ka 6 yı bildiklerini 3+1 daireleri 12 taksite 4,750 tl ,peşin 4,400 TL döşediklerini Maktek malzeme kullandıklarını söylediler

Bir tanıdığım arkadaşına telefon etti o da maktek malzeme kullanacağını peşin 3,800 TL alacağını söyledi

Kombi takılacak evde kiracım oturuyor onun da kayınbiraderi tesisatçı imiş 3,500 TL istediğini ve Maktek malzeme kullanacağını söylemiş

Maktek in hangi modelini kullanacaklarını sormadım onlarda söylemediler ayrıca radyatör toplam boyu kaç metre onu da bilmiyorum bunu tesisatcı karar verir herhalde

Kiracıma tesisatcı iyimi işinin ehli mi diye sorduğumda ‘’adam kız kardeşinin oturduğu eve tesisat döşeyecek kötü olmasını, kız kardeşinin başının ağrımasını ister mi, merak etme ‘’ dedi

Bu durumda kiracımın kayınbiraderinin 3,500 TL teklifi uygun görünüyor

Maktek kombi hakkında internette araştırdım hangi modelin tek-çift eşenşörlü olduğunu,hermatik – bacalı olduğunu bulamadım

Tesisatcı ile anlaşırsam hangi modeli kullanacağını sorar tekrar yazarım

Cevaplar için bir kere daha teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaryakup -- 6 Ocak 2012; 10:47:47 >

• serdaryakup bey teklif aldığınız 3500-3800 tl lik firmaların telefonunu bize verebilirmisiniz ? bende maktek taktırmak istiyorum.
  • Isıl gücü maks. 23,3Kw, min. 12,2Kw yani modülasyon aralığı 12,2 : 23,3 = 0,52---> % 52-100 olan bir kombi. Yani modülasyon aralığı çok dar. Piyasada bilinen markaların klasik kombileri % 30-37 ile %100 arasıdır. Bu durum Maktek kombilerin gaz sarfiyatının fazla olduğunu gösterir. Bu fiyatlara göre yüksek fatura getirmeye aday cihazlar olarak görünüyorlar. Tercih etmek kullanıcıya kalmış...

http://www.maktek.com.tr/images2/img/262/File/kombi/017.pdf
    http://www.maktek.com.tr/images2/img/262/File/rubylcd.pdf

http://www.maktek.com.tr/images2/img/262/File/kombi/017.pdf
    http://www.maktek.com.tr/images2/img/262/File/smartlcdddd.pdf

• Merhaba İzmir'de yaşıyorum. 3 yıl önce dedemin evine taktırdık Maktek kombiyi. Bize de tesisatı yapan firma önerdi. Problemsiz çalıştı. Geçen yılda babam ve ben kendi evlerimize tesisatı döşettik ve Maktek'in aynı modelini taktırdık. Tüketimi şu şekilde açıklayayım size;
    Dedem zemin kat dubleks bir evde oturuyor. Yalıtım falan hiçbir şey yok. Camlar tek cam ve alüminyum profil. Güneş çok almaz. Kombi genelde 48-50 dereceye ayarlıdır. Sadece salonu açar. 24 saat çalışır. Gece yatarken de yatak odasını açar. sıcak olunca kapatır. Bu şekilde en soğuk en fazla aylık faturası 130 TL gelmiştir.
    Babamın evinde de yalıtım falan yoktur. En üst katta oturuyor. Kuzey ve Batı ya bakan iki cephesi var. PVC profil ve çift cam. kablosuz oda termostatı kullanıyor ve kombi 65 dereceye ayarlı. Oda termostatı 20-21 dereceye ayarlı ancak termostatın durduğu odanın kapısı hiçbir zaman kapanmaz :)) mutfak, salon ve hol 24 saat açıktır. Yatak odasını gece açar. Maksimum faturası 240 TL gelmiştir şimdiye kadar.
    Benim evimde en üst kat, yalıtım yok, güney ve doğu cephesi var. Pencereler alüminyum profil ve çift cam. Tüm petekler sonuna kadar açıktır. 24 saat çalışır. Kablosuz oda termostatı vardır ve kombi 65 dereceye ayarlıdır. Oda termostatı 22-23 dereceye ayarlıdır. Evin tüm kapıları açıktır. maksimum 370 TL fatura geldi.

Bu üç evde İzmir karşıyaka da birbirlerine çok yakın. Aynı tesisatçı döşeme işlemlerini yaptı ve hepside aynı markayı kullanıyor. ama göründüğü gibi kullanım alışkanlıkları fatura miktarını gerçekten neredeyse iki katına kadar değiştiriyor. Mesela sadece bir odasını açan ve gece yatarken kapatan insanlar biliyorum. Sadece 60 TL fatura geliyor. çok güzel ama o zaman neden kombi taktırdın 4-5 bin lira verip.

Anlatmak istediğim şudur dostalar. Şöyle iliklerinize kadar ısınmak istiyorsanız kesenin ağzını biraz açacaksınız. Yok ben kendi halimde bir odada takılırım diyorsanız o zaman tasarrufun kralını yaparsınız. Biz hepimiz Maktek kullanıyoruz. Eğer farklı bir marka yada yoğuşmalı kullansaydık en fazla %5 bilemedin 10 tasarrufumuz olacaktı. Bunun için değermi. Ben kombiyi 1000 tl ye aldım. Yoğuşmalılar 2000 dene başlıyor. Aradaki farki amorti etmem neredeyse 7-8 yıl alır ki zaten kombiyi değiştiririm o zamana yada evi :))

Maktekin ege de oturanlar için bir artısıda servisin çok yaygın oluşu. Aradığımız gün bile gelebiliyorlar. Ayrıca parçaları da ucuz. Ve özellikle bizim karşıyaka da ki servis süper nazik, kibar ve anlayışlı. Onları övmeden geçemem :))

Siz doğalgaz ile ısınmak istiyorsanız bence kombiye çok takılmayın. Sonuçta elektronik bir cihaz. Şansınız iyiyse çatır çatır çalışır. Ben Maktek i yukarıda saydığım avantajlardan dolayı tavsiye ederim. Ama evinize yaptıracağınız tesisat konusunda gerçekten işini iyi yapan, sözünü tutan, zamanında teslim eden, üç kuruş için havada on takla atmayan adamları bulmanızı tavsiye ederim . Eminim bu durum daha çok memnun edecektir sizi.

Dediğim gibi faturanın nasıl geleceği sadece tesisata ve kombiye değil, sizin onu nasıl kullandığınıza da bağlı ki bence büyük oranda buna bağlı. İnternet ortamında insanlar bir sürü örnek veriyorrlar ancak parametre o kadar fazla ki verilen örnekleri birbiriyle sağlıklı bir şekilde karşılaştırmak imkansız. Benim yukarıda verdiğim 3 farklı örnek gibi. Bundan dolayı sizi en iyi yönlendirecek kişi işin uzmanıdır. Umarım doğru dürüst ve profesyonel insanlarla karşılaşırsınız.

• valla arkadaslar yorumları görünce aynı kombiden bahsediyormuyuz diye dusunmeye basladım gecen sene bu kombiye 700 tl gibi bi rakam masraf ettim bes senedir kullanıyorum bu maktek kombiyi senede en az iki kere servis geldi ne su basıncının dusmesini önleyebildim nede reset kazan hatası vARDı onu cözebildik 2 kere kazan degisti 3 kere bildigim kart degisti gecen yine arızalandı gittim farklı bi kombi aldim benim en son tavsiye edicegim kombidir yinede siz bilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdaryakup

Bilgiler için çok teşekkür ederim

Kombi için internetten araştırıyorum ama bilgi birikimim olmadığından, konuya yabancı olduğumdan karar vermekte zorlanıyorum

İnternetten ücretsiz keşif yapılır yazan bir firmaya mesaj gönderdim telefon ettiler Ev Ka 6 yı bildiklerini 3+1 daireleri 12 taksite 4,750 tl ,peşin 4,400 TL döşediklerini Maktek malzeme kullandıklarını söylediler

Bir tanıdığım arkadaşına telefon etti o da maktek malzeme kullanacağını peşin 3,800 TL alacağını söyledi

Kombi takılacak evde kiracım oturuyor onun da kayınbiraderi tesisatçı imiş 3,500 TL istediğini ve Maktek malzeme kullanacağını söylemiş

Maktek in hangi modelini kullanacaklarını sormadım onlarda söylemediler ayrıca radyatör toplam boyu kaç metre onu da bilmiyorum bunu tesisatcı karar verir herhalde

Kiracıma tesisatcı iyimi işinin ehli mi diye sorduğumda ‘’adam kız kardeşinin oturduğu eve tesisat döşeyecek kötü olmasını, kız kardeşinin başının ağrımasını ister mi, merak etme ‘’ dedi

Bu durumda kiracımın kayınbiraderinin 3,500 TL teklifi uygun görünüyor

Maktek kombi hakkında internette araştırdım hangi modelin tek-çift eşenşörlü olduğunu,hermatik – bacalı olduğunu bulamadım

Tesisatcı ile anlaşırsam hangi modeli kullanacağını sorar tekrar yazarım

Cevaplar için bir kere daha teşekkür ederim

fiyat teklifi sonucu hangisinde karar kıldınız. memnunmusunuz? keşif için ben de teklif almak istiyorum.

• herkese slm .lar
    maktek kombiyi yaklaşık 2 senedir kullanıyorum ve çok memnunum, alacak arkadaşlara tavsiye ederim.

ama benim bir sorum olacak oda termostetı taktırmak istiyorum benim kombi MAKTEK RUBY LED ekran demirdöküm rf 6001 kablosuz oda termostadını begendim hemde fiyatı süper (60 tl) kombime uyumlumudur? acaba bilen var mı?
  • Merhaba arkadaşlar.
    Bana sorun yaşatmayacağına inandığım Maktek marka kombiyi evime taktırmaya karar verdim.
    Ancak bu markanın (Epsilon-LCD ve Ruby-LCD) adında iki farklı modeli var. Bu ikisi arasında ikilemde kaldım.
    Bu iki kombi arasındaki fark nedir sizce.
    Sağlamlığı, yakıtı ve performansı açısından hangisini tercih etmeliyim. Daha evvel Maktek kullanıcıları bana bir tavsiyede bulunursa sevinirim.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfcasting -- 26 Aralık 2012; 1:32:43 >
  • Kardesim ne yaptin taktirdin mi makteki banada bir arkadas tavsiye etti bilgi verirsen sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar kimse kullanmiyor mu veya bilmiyormu bu kombiyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derrreci -- 14 Kasım 2013; 20:21:48 >
  • beyler kombiyi 2 ay once taktirdim bu surecte herhangi sikayetim yok.ayrica lcd ekran uzerinden su sicakligi,zaman ayari,vs gibi ayarlari yapiliyor
    servisin soyledigine gore icerisindeki parcalar kaliteliymis pompasi graupner diye bi markaymis.
    sicak su ayari min.30 derece ayarli geliyor ve gayet sicak. 50 derece de ise baya bi sicak ve kesinikle sicaklikta ani degiskenlik yok
    ben kullaniyorum memnunum.ve yakitida az yaktigini dusunuyorum bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fondox -- 14 Kasım 2013; 20:47:34 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Hangi modelini taktirdin kardesim

• quote:

Orijinalden alıntı: fondox

beyler kombiyi 2 ay once taktirdim bu surecte herhangi sikayetim yok.ayrica lcd ekran uzerinden su sicakligi,zaman ayari,vs gibi ayarlari yapiliyor
    servisin soyledigine gore icerisindeki parcalar kaliteliymis pompasi graupner diye bi markaymis.
    sicak su ayari min.30 derece ayarli geliyor ve gayet sicak. 50 derece de ise baya bi sicak ve kesinikle sicaklikta ani degiskenlik yok
    ben kullaniyorum memnunum.ve yakitida az yaktigini dusunuyorum bilginize.

maalesef kombinin yakıtı çok etkilediği sanılıyor ama aynı tesissatta kaliteli bir kombi ile kalitesiz bir kombi arasında aylık faturada taş çatlasın %5-10 etki eder. gazı, tesisat yaktırır.
  • Ben de Maktek'in Epsilon modelini kullanıyorum. 1 sene önce takıldı, MaşşAllah şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım. Isınma olsun, sıcak su olsun çok randımanlı.
  • Arkadaşlar ilk defa duyuyorum bu ismi.Macera arayanlar bu tip markaları kullanıyorlar.Bir sorunla karşılaştıklarında karşılarında muhattap bulamıyorlar,veya yedek parça ve servis konusunda sıkıntı yaşıyorlar.Birçok firma artık çin mallarını kendi üretimleri gibi piyasaya sürüyorlar.Tercih sizin tabi ama bu işte tecrübeli biri olarak.Fiyat,kalite ve servis konusunda demirdöküm nitromix kombiyi öneriyorum.yoğuşmalı ve fiyat avantajıyla piyasada rakiplerinden bir adım önde olduğunu düşünüyorum.Elektronik kartı ve yoğuşma ünitesi almanyada üretiliyor.Tasarımı türk olman ortak çalışmasıyla yapıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erol1976

Arkadaşlar ilk defa duyuyorum bu ismi.Macera arayanlar bu tip markaları kullanıyorlar.Bir sorunla karşılaştıklarında karşılarında muhattap bulamıyorlar,veya yedek parça ve servis konusunda sıkıntı yaşıyorlar.Birçok firma artık çin mallarını kendi üretimleri gibi piyasaya sürüyorlar.Tercih sizin tabi ama bu işte tecrübeli biri olarak.Fiyat,kalite ve servis konusunda demirdöküm nitromix kombiyi öneriyorum.yoğuşmalı ve fiyat avantajıyla piyasada rakiplerinden bir adım önde olduğunu düşünüyorum.Elektronik kartı ve yoğuşma ünitesi almanyada üretiliyor.Tasarımı türk olman ortak çalışmasıyla yapıldı.

Bu işte tecrübeli biri olaraktan Maktek markasını bilmemeniz düşündürücü.
  • Dogru kardesimde etrafimizdaki komsu ve arkadaslarimda kullanani hic gormedigimiz icin arastiriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derrreci -- 16 Kasım 2013; 9:04:22 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.