Şimdi Ara

Makyajli RAV4 videosu ve resimler (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arasıra araç modelini yanlış yazıyoruz.

RAW4 değil RAV4.

RAV = Recreational Activity Vehicle
  • arkadaslar merakim söz konusudur.

Makyajli Rav4
    Multidrive S
    2.0 VVT-i CVT 4x4
    16 valve with vavlematic and Dual VVT-i
    (navigasyon, park sensörleri, anahtarsiz giris ve calistirma, deri döseme, cruise control)
     Makyajli RAV4 videosu ve resimler

C 180 K BlueEfficiency 1.6
    (navigasyon, park sensörleri, deri döseme, cruise control)

bu iki model arasinda tercih yapicak olsaniz hangisini secerdiniz?
    biliyorum ikiside farkli kulvarlarda ama arada kaldim.

• Arkadaslar bugün CVT sanzimanli MultidriveS, 2,0 VVT-i Valvematic motoru test ettim, kisa bir süre önce makyajli kasanin siparisini vermistim yalniz hiç deneme firsatim olmamisti, zaten ellerinde test araci yoktu vs. bugün haber verdiler ve gidip araci denedim.

Sonuç: Sooookkkk siparisimi iptal ettim.................................................

Büyük bir heyyacanla bindigim araçtan daha büyük bir hayal kirikligi ile indim.

Yaklasik 30 dakika kullandim araci sehir içinde ve otobanda. Hava biraz yagmurluydu ve sürekli camlari kontrol ediyordum îçerideki yol sesi sanki camlar açikmis hissi veriyordu ama kapaliydi. Motordanda insanin beynini tirmalayan bir ses geliyordu indigimde dünya varmis dedim.

Aracin kalkisi çok yavas geldi bana, çok hantal bi araç 157 beygir olmasina ragmen, vites geçislerini hissetmemek mümkün degil ve gazi köklediginiz zaman araba gitmekle durmak arasinda kuskuda kaliyor sanki.

Koltuklari çok rahatsiz geldi, Aurisimdeki konforu bulamadim.

Yakit konusuna gelince bahsi geçen 100km/7,2 lt. Ortalamayi görmek mümkün olmadi. Araca ilk bindigimde ekranda yazan 11.3'lük ortalamayi uzun ugraslarim sonucu 10.9'a düsürebildim.

Aracin içerisinde kullanilan malzeme ise çok dandik geldi bana. Özellikle dügmelerin yerleri çok saçma.

Hosuma giden tek özelligi ise viraja girerken korkmadan istediniz kadar gaza basabilmeniz kesinlikle en ufak savurma yok(yerler islak olmasina ragmen)

Sürüsten döndügümde çok büyük bir hayal kirikligi ile siparisimi iptal etmek istedigimi söyledim. Zaten makyajli kasanin üretimine 1 ay sonra baslanacigindan herhangi bir problem yasamadim.

Almayi düsünen arkadaslar, uzun uzun denemenizi tavsiye ederim ve içine oturdugunuzda ön konsolu çok iyi inceleyin. Ben Aurisimin içine ilk oturdugumda tabir-i caizse Asik olmustum. Bu araçta bi an önce inmek ve siparisimi iptal etmek için can attim...

Eski kullanici adi: erh@n
    Denedigim araç isveçtedir. O motor suan Türkiyede yok sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er-soy -- 20 Mart 2010; 14:55:44 >

• Valvematic motor + multidriveS RAV4'te yaptığınız test için çok teşekkürler.

Verdiğiniz bilgiler beni inanın şaşırttı. Sizin Toyota markasına olan bir aşinalığınız olmasından ötürü verdiğiniz bilgilerin değeri daha fazla oluyor ve ben objektif bir yorum yapmış olduğunuzu düşünüyorum.

Ülkemizde çok ilginçtir az satan modellerin test araçlarını bulması nerdeyse imkansız gibi bir şey. Bu sebeple valvematic motor RAV4 ülkemize gelse bile herhalde sadece galeride beğenerek alınması gerekecek. Umarım satın alanlar araçtan mutsuz olmazlar. 2.0 motor alıp da bu tür bir hoşnutsuzlukla karşılaşmak istemem doğrusu.

Bahsettiğiniz yol sesi herhalde yağmurlu yolda ilerleyen lastikten gelen aşırı ses oluyor değil mi? Yani rüzgar sesi değil? Aslında çok da farketmez ya... Sonuçta rahatsız edici ses var diyorsunuz ve bu hiç de hoş bir durum değil.

Paylaşımınız için sağolun. Bu vesile ile valvematic motoru bekleme durumumu da sonlandırmış oluyorum. Zaten ülkemize ne zaman geleceği de uzayıp gidiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: er-soy

Arkadaslar bugün CVT sanzimanli MultidriveS, 2,0 VVT-i Valvematic motoru test ettim, kisa bir süre önce makyajli kasanin siparisini vermistim yalniz hiç deneme firsatim olmamisti, zaten ellerinde test araci yoktu vs. bugün haber verdiler ve gidip araci denedim.

Sonuç: Sooookkkk siparisimi iptal ettim.................................................

Büyük bir heyyacanla bindigim araçtan daha büyük bir hayal kirikligi ile indim.

Yaklasik 30 dakika kullandim araci sehir içinde ve otobanda. Hava biraz yagmurluydu ve sürekli camlari kontrol ediyordum îçerideki yol sesi sanki camlar açikmis hissi veriyordu ama kapaliydi. Motordanda insanin beynini tirmalayan bir ses geliyordu indigimde dünya varmis dedim.

Aracin kalkisi çok yavas geldi bana, çok hantal bi araç 157 beygir olmasina ragmen, vites geçislerini hissetmemek mümkün degil ve gazi köklediginiz zaman araba gitmekle durmak arasinda kuskuda kaliyor sanki.

Koltuklari çok rahatsiz geldi, Aurisimdeki konforu bulamadim.

Yakit konusuna gelince bahsi geçen 100km/7,2 lt. Ortalamayi görmek mümkün olmadi. Araca ilk bindigimde ekranda yazan 11.3'lük ortalamayi uzun ugraslarim sonucu 10.9'a düsürebildim.

Aracin içerisinde kullanilan malzeme ise çok dandik geldi bana. Özellikle dügmelerin yerleri çok saçma.

Hosuma giden tek özelligi ise viraja girerken korkmadan istediniz kadar gaza basabilmeniz kesinlikle en ufak savurma yok(yerler islak olmasina ragmen)

Sürüsten döndügümde çok büyük bir hayal kirikligi ile siparisimi iptal etmek istedigimi söyledim. Zaten makyajli kasanin üretimine 1 ay sonra baslanacigindan herhangi bir problem yasamadim.

Almayi düsünen arkadaslar, uzun uzun denemenizi tavsiye ederim ve içine oturdugunuzda ön konsolu çok iyi inceleyin. Ben Aurisimin içine ilk oturdugumda tabir-i caizse Asik olmustum. Bu araçta bi an önce inmek ve siparisimi iptal etmek için can attim...

Eski kullanici adi: erh@n
    Denedigim araç isveçtedir. O motor suan Türkiyede yok sanirim.

• haklisin teaman1977
    toyotayi herzaman savundum ve savunmayada devam edicem tabiki ama rav4 te yasadigim pismanligi kolay kolay unutmam sanirim. Gecenlerde Aurisimi servise verdigimde bana bir tane urban cruzer vermislerdi aralarinda hic bir fark goremedim acikcasi, rav4 biraz daha yuksek ve kuvvetliydi-

Eee rav4 isi bitttigine gore bende B. planina gectim ve bugün gidip aracimi aldim...

• B planı çok güzelmiş. C serisinden hangi motoru alacaksınız?

C serisinin ön koltukları rahat da arka koltukları bana dar geldi. Bu açıdan SUV alsanız sanki daha rahat olurdu. Hatta söyleyeyim Auris'in arkasının rahatlığı C serisinden üstündür.

Toyota Camry'e baktınız mı?

C serisi alacağınıza BMW 5 serisine baksanız, the ultimate driving machine...

quote:

haklisin teaman1977
    toyotayi herzaman savundum ve savunmayada devam edicem tabiki ama rav4 te yasadigim pismanligi kolay kolay unutmam sanirim. Gecenlerde Aurisimi servise verdigimde bana bir tane urban cruzer vermislerdi aralarinda hic bir fark goremedim acikcasi, rav4 biraz daha yuksek ve kuvvetliydi-

Eee rav4 isi bitttigine gore bende B. planina gectim ve bugün gidip aracimi aldim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 20 Mart 2010; 16:13:32 >

• teaman1977
    Aslinda ben büyük arabayi pek sevmem hatunun zoruyla bulastim suv'a simdi clc 180 kompresor coupe aldim. 1.8 blue effiency motora sahip 143 b.
  • Hayırlı olsun, tebrikler.

Biraz lüzumsuz bir yorum oluyor bu noktada ancak C serisi 180k blue efficieny yerine CLC coupe almanızın bir sebebi var mıydı?

quote:

teaman1977
    Aslinda ben büyük arabayi pek sevmem hatunun zoruyla bulastim suv'a simdi clc 180 kompresor coupe aldim. 1.8 blue effiency motora sahip 143 b.
  • hayalim desem :))

Zaten 2 kisiyiz 4 kapi bana fazla gelir düsünüyorum. Hatta gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakut

Böyle bir araçta;
    1- Tüm sürüş destek programları
    2- İyi bir ses sistemi
    3- İyi bir ses ve titreşim yalıtımı
    4- Park destek sistemi
    5- Mutlaka navigasyon
    6- Elektronik park freni
    7- Kaliteli koltuk döşemeleri
    Toyota bunları sadece RAW4' de değil diğer modellerinde de verme konusunda pek cömert değil

1 zaten var
    2 zaten var
    3 zaten var
    4 park sensoru var, park edemeyen adam SUV almasin
    5 bu olsun isterdim gercekten. Daha sonra opsiyon takilabiliyor fakat.
    6 bu olmamasi lazim. Sonucta sadece sehirde surmuyoruz arabayi. Elektronik frenlerin bircok kisitlamasi var. Nerde ne olacagi belli olmaz. El freni boyle guzel.
    7 Deri dosemeler yeterince guzel. Suetle karisik biseyler yapabilirdi fakat ben boylesini daha cok seviyorum.

• premium modelde standart olarak arka kamera var dikiz aynasindan yada cüzi bir fiyata takilan orjinal navigasyondan kolaylikla arkayi görmek mümkün, makyajli modelde opsiyonel olarak koltuk kenarlari deri, ortalari süet olarak sunuluyor. Standart verilen 6 hoparlörlü ses sistemi sinifindaki diger markalara nazaran biraz zayif kalsada is görür düzeyde. Yine opsiyonel olarak sunulan 11 hoparlörlü JBL ses sistemi taktirmak mümkün.

Ses yalitimina gelince sanirim 72db. Olarak okumustum ve oldukça gürültülü geldi bana test ettigimde. Tiguanda bu 63db. Yanlis hatirlamiyorsam (affiniza siginiyorum teaman1977 ;)))
  • quote:

premium modelde standart olarak arka kamera var dikiz aynasindan yada cüzi bir fiyata takilan orjinal navigasyondan kolaylikla arkayi görmek mümkün, makyajli modelde opsiyonel olarak koltuk kenarlari deri, ortalari süet olarak sunuluyor. Standart verilen 6 hoparlörlü ses sistemi sinifindaki diger markalara nazaran biraz zayif kalsada is görür düzeyde. Yine opsiyonel olarak sunulan 11 hoparlörlü JBL ses sistemi taktirmak mümkün.

Ses yalitimina gelince sanirim 72db. Olarak okumustum ve oldukça gürültülü geldi bana test ettigimde. Tiguanda bu 63db. Yanlis hatirlamiyorsam (affiniza siginiyorum teaman1977 ;)))

TR'de bu tur opsiyonlar yok iste. Extra ve normal olarak 2 model var. Hangisini alirsan

Bu arada, gaza basinca gitmiyor gibi bir mesaj atmissiniz yukarda testlerde.
    Gaz pedalinin sonunda bir buton vardi, onu bastiniz mi?

Diger RAV4 konusunda belirtmistim bunu
    alinti yapiyorum

quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Ve bi supriz var arabada. Gazi "dosemeye yapistirdigimiz" zaman bile araba vites dusurmekte isteksiz davraniyordu. Ayni viteste cirpiniyordu..

Siyah - Notr
    Lacivert - Son
    Kirmizi - Buton gibi bisey
    Mor - Gercek son.
    Simdi gaza sonuna kadar bastiginiz zaman lacivert konumda kaliyor.. Araba da vites dusurmuyor fakat sizde son gaz yaptiginizi saniyorsunuz.
    Biraz daha guc uygulayip biraz daha bastirdiginizda ise, araba vites kucultuyor, yuksek bi ivmelenme kazaniyor.

Dugmeye basinca 1, bazen de 2 alt vitese atiyor araba.
    4500-7500 RPM arasi cok ciddi bir ivmelenmeye sahip oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 21 Mart 2010; 13:55:38 >

• biliyorum o dügmeyi auristede var denedim, güzel tabiki ama sürekli kullanilacak bisey degil.
  • Acaba diyorum multidriveS aracın hızlanma performansını düşürebilir. Bu sebeple multidriveS şanzımanda performanslı sürüş için bir seçenek varmış ve vitesler daha yüksek devirde değişiyormuş.

Teknik verilere bakarsak TR'de şu anda satılmakta olan 2.0 motor 4x4 otomatik şanzımanın 100km/saat hıza çıkma süresi 12 sn. Bu süre 2.0 valvematic multidriveS motorda 11 sn olarak yazılı.

İsveç'te oturan arkadaş aracı performanssız bulmuş olabilir; ancak kendisinin Mercedes C serisi almasından aslında çok daha sportif bir araç alma arzusunda olduğu aşikarmış aslında.

Ben RAV4 2.0 valvematic motorun performansız olmasını ancak ve ancak göreceli bir durum olarak kabul ediyorum. Sonuçta ben 90 beygirlik Corolla kullanıyorum. RAV4'e geçsem mutlaka performanslı derim.

Aracın ses alması konusuna doğrusu biraz şaşırdım. Toyota Avrupa sitesindeki veriler şöyle diyor:
    2.0 valvematic düz vites araçta 72.5 dB ses
    2.0 valvematic multidriveS'te ses 69.8 dB
    2.0 şu an TR'de satılan motor otomatik viteste 72.8 dB ses var

Görüldüğü gibi multidriveS şanzımanlı valvematic motorda ses miktarı aslında en düşüğü. Tabii bu fabrika verisi. Acaba aracın ülkeden ülkeye ses yalıtımı farklı olabilir mi bilemiyorum?

Toffieboy acaba aracın ses yalıtımı konusunda ne diyor? Şu an kullandığı araçta güya 72.8 dB ses düzeyi var. Tabii hangi hızda bu ses oluşuyor doğrusu bilemiyorum...

• aracin ülkeden ülkeye kaliyesinin degisebilicegini hiç sanmiyorum. söyledigim gibi gözüm hep c class da oldu ama aile sebeplerden dolayi rav4'ü isteksiz de olsa kabul ettim.
    Benimde suan kullandigim araç 1.4 auris 90 beygir, ama rav4 den hîç bir haz almadim.
    Multidrive s vites geçislerinide çok hissettiriyor bence.
    buarada clc yi kampanyadan aldim büyük bir indirimle mercedeste çalisan bi tanidiktan aldigim duyumlara göre yakinda c class yenilenecekmis ve kompresor sonlandirilip yerine turbo kullanmaya baslanacmis bu clc için geçerlimi degilmi ileride görücez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er-soy -- 21 Mart 2010; 22:50:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teaman1977

Acaba diyorum multidriveS aracın hızlanma performansını düşürebilir. Bu sebeple multidriveS şanzımanda performanslı sürüş için bir seçenek varmış ve vitesler daha yüksek devirde değişiyormuş.

Teknik verilere bakarsak TR'de şu anda satılmakta olan 2.0 motor 4x4 otomatik şanzımanın 100km/saat hıza çıkma süresi 12 sn. Bu süre 2.0 valvematic multidriveS motorda 11 sn olarak yazılı.

İsveç'te oturan arkadaş aracı performanssız bulmuş olabilir; ancak kendisinin Mercedes C serisi almasından aslında çok daha sportif bir araç alma arzusunda olduğu aşikarmış aslında.

Ben RAV4 2.0 valvematic motorun performansız olmasını ancak ve ancak göreceli bir durum olarak kabul ediyorum. Sonuçta ben 90 beygirlik Corolla kullanıyorum. RAV4'e geçsem mutlaka performanslı derim.

Aracın ses alması konusuna doğrusu biraz şaşırdım. Toyota Avrupa sitesindeki veriler şöyle diyor:
    2.0 valvematic düz vites araçta 72.5 dB ses
    2.0 valvematic multidriveS'te ses 69.8 dB
    2.0 şu an TR'de satılan motor otomatik viteste 72.8 dB ses var

Görüldüğü gibi multidriveS şanzımanlı valvematic motorda ses miktarı aslında en düşüğü. Tabii bu fabrika verisi. Acaba aracın ülkeden ülkeye ses yalıtımı farklı olabilir mi bilemiyorum?

Toffieboy acaba aracın ses yalıtımı konusunda ne diyor? Şu an kullandığı araçta güya 72.8 dB ses düzeyi var. Tabii hangi hızda bu ses oluşuyor doğrusu bilemiyorum...

Radyoda hiza duyarli ses oldugu icin ben hissetmedim acikcasi simdiye kadar.
    Fakat siz boyle diyince kuskuya dustum

• Makyajli rav4 yeni motoru ve yeni sanzimani ile Turkiye'ye gelmis.

Fiyatlari:
    2.0 Multidrive S 76,500
    2.0 Extra Multidrive S 82,500

2.0 Valvematic 158 HP 0-100 11 sn

yakit tuketimi sehirdisi 6.4lt karisik 7.5lt

Sanziman: CVT
  • bu aracı alıp kullanan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.