Şimdi Ara

Maladaptive Daydreaming

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğer çok sık hayal kurmuyorsan, ders sırasında uzaklara dalıp gitmiyorsan, kafanda hayal senaryoları yazmıyorsan, kendini farklı farklı karakterlerle özdeştirip mimik ve jestlerle birlikte evde volta atmıyorsan bu konuyu okumana gerek yok. Bu konu maladaptive daydreaming problemi ile ilgili.

büyük ihtimalle sen de bu problemden yakınıyorsun benim yakındığim gibi. konsantrasyon kurmakta zorluk çekiyorsun, ders sırasında uzaklara dalıp gitmişsin farkında değilsin, yapamadığın soruları ışık hızında çözdüğünü hayal etmekle meşgulsun. sıklıkla kendinle konuşuyorsun, kendini arkadaş ortamlarında popüler çekici olarak hayal ediyorsun. sınıfın en zekisi, okulun en güzeli/yakışıklısı, cool birisin hayal dünyanda. bazen bir film karakteri bazen bir kahraman oluyorsun. şarkılara klipler çekiyor ve her şeyde başrolde oluyorsun, bazen kendini bir şarkıcı olarak hayal edip milyonlara konser veriyorsun.-en azından ben de böyle ;)- ve en önemlisi bütün bunlar gerçek hayatta gerçekleştirmeye göre oldukça zahmetsiz ve kolay. bu nedenle bir bağımlı gibi hareket ediyorsun. aynı zamanda bende bir bağımlı gibi hareket ediyorum. maalesef ben de muzdaripim bu konuda.
    ve biliyoruz ki bu illet hayatımızın kritik dönemlerindeki zamanımızı çalıyor, bizi realiteden uzaklaştırıp hayatımıza zarar veriyor. gerek akademik başarıyı gerek sosyal iletişimi etkiliyor. bunlar etkilenince stresten tutunda onlarca parametre bize zarar verip bizi bir kısır döngünün içine sokuyor. hayal kurdukça günlük işlerimizi aksatıyoruz, aksattıça başarısız oldukça strese giriyoruz. buna bağlı olarak da stres, kaygı gibi kelimelerin tanımsız olduğu hayal dünyamıza daha çok dalıyoruz. o nedenle ivedi bir şekilde bu arkadaştan kurtulmamız gerekiyor. olmuyorsa bile en azından kontrol altında tutabilmemiz gerekiyor hayatımız için. ama ne yazik ki doğrudan bir problem olarak kabul görmediği için sadece bu amaca doğru geliştirilen bir tedavi yöntemi yok. fakat ınanıyorum ki birlikte bu sorunun üstesinden gelebiliriz. çünkü bizi en iyi anlayıp en iyi akılcı çözümler üretecekler yine bizleriz. bunun için bir whatsapp grubu -veyahut telegram vb. platformlarda- kurabiliriz. bu grupta gün sonunda düne göre ne kadar ilerleme kaydettiğimizi, odakta kalmak için geliştirdiğimiz taktikleri, deneyimleri, tavsiyeleri paylaşabiliriz. topladığımız hap bilgileri grupta paylaşarak ve uygulayarak her gün daha güçlü durabiliriz bu bağımlılığın karşısında. birbirimize motivasyon sağlayabiliriz. beynin kendini kandırarak oluşturduğu sahte mutluluğu engelleyebiliriz. grubu bir günlük gibi kullanarak bugüm hayale kaç kere daldığıni yazabilir ve beraberce öz farkındalık geliştirebiliriz. birbirlerimizi tanıyarak sosyalleşebilir, hayal dünyası içinde kaybolmak için gerekli olan sebepleri ortadan kaldırabiliriz. dikkat dağınıklığı, konsantrasyon bozukluğu gibi problemleri aşıp detaylarda saklı olan hayatı görebiliriz. ve buraya yazmadığım nihai hedefe hizmet eden onlarca şeyi katabilirsiniz. bu yönde kurulmuş birkaç grup, forum var ama çoğunun çoğu yönden eksiği var. mesela çok kalabalıklar. kalabalık olduğundan dolayı kişiler kendini özgürce ve uzunca ifade edemiyor. bizim grubumuz max 12 kişi olacak şekilde ayarlanacak. böylece de durmadan bildirim sesiyle ugrasmayacaksiniz. bu alanda türkçe olarak kurulmuş sayılı gruplardan biri olacak ve olası kültür uyuşmazlığı, dili anlamama gibi sorunlar olmayacak. aynı zamanda eminimki bu problemi çeken yaş grubu çoğunluk lise donemindekiler -en azından ben buna örneğim- 14-18 yaş aralığiyla birlikte akran anlaşması kolaylık sağlayacak bizlere. gruba katılmak için yapmanız gereken tek şey bana ınstagram'dan katılmak istiyorum içerikli mesaj göndermek. oradan gruba ekleyeceğim seni. maalesef ki tam randımanlı bir grup olması için 12 kişiyi doldurdugumuzda alım yapamayacagiz.
    ınstagram adresim:
    _unstoppable_6
    buradan ulaşabilirsin en kısa zamanda dönüş yaparım.

not: gerçekten bu problemden kurtulmak isteyen ve aynı zamanda bencillik duygusu taşımayan paylaşımcı, yardımsever, kazan kazan ilkesini benimseyen arkadaşlar mesaj atarsa sevinirim.

gençlik elimizden kaçmadan anda kalmayı öğrenmeliyiz

• Up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Up

• Hocam yararlı konuya benziyor paragraflara ayırırsan okuyabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Fikir güzel fakat burası hariç sosyal medya hesabım yok olsaydı mutlaka katılırdım. Bu arada son durum ne hocam kurdunuz mu grubu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.