Şimdi Ara

Mali Müşavirlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim kardeşlerim herkese selamlar öncelikle...
    Ben şun an 12. sınıfta okuyorum ve malumunuz ilerdeki mesleğimi bu sene seçmiş ve karar vermiş bulunmaktayım...
    Mali Müşavirlik
    Zor demeyin ben gerçekten çok araştırdım ve hoşuma gitti ailem falan da uygun gördüler yani Allah nasip ederse bu mesleği yapmak istiyorum ilerdi neyse lafı fazla uzatmayalım.
    Şimdi internetten tekrar mali müşavir olabilmek için gerekenlere baktığımda :"Hukuk, maliye, işletme, iktisat, kamu yönetimi, muhasebe, bankacılık ve siyasal bilgiler fakültelerinden en az lisans mezunu olan veya diğer yüksek öğretim kurumlarından lisans mezunu olmakla birlikte yukarıda yazılan bilim dallarından lisans üstü seviyede diploma almış kişiler SMMM staja başlama sınavına girebilirler. " maddesi yer alıyor.
    En az lisans eğitimi demek bildiğim kadarı ile 4 senelik üniversite anlamına gelir fakat yukarıda belirtilen bölümlerin 2 senelik olanlarıda var yanı yüksek meslek okul. Hele bankacılığın hiç 4 senelik olanı yok hepsi 2 senelik. Bu iş nasıl oluyor benim aklım ermedi. Beni biraz aydınlatırsanız çok makbule geçer. Cevaplayan yardım eden herkese şimdiden teşekkür ediyorum...

• Ben lisede muhasebe okudum şimdi iktisat okuyorum ilerde düşünüyorum aslında.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisede mali müşavir olmayı hedef seçecek ne yaşadın?

Neyse soruna gelelim.
    Hukuk, maliye, işletme, iktisat, kamu yönetimi, muhasebe, bankacılık ve siyasal bilgiler fakültelerinden. Fakülte demek lisans demek, en az dört yıllık eğitim demek.

Veya demiş diğer yüksek öğretim kurumlarından lisans mezunu olmakla birlikte yukarıda yazılan bilim dallarından lisans üstü seviyede diploma alacak demiş.

Yani ne demek istemiş burada yazar? Veterinerlik mi bitirdin, sanat tarihi mi? Olabilir güzel kardeşim demiş ama seni smmm sınavına alabilmemiz için yukarıdaki saydığımız alanlardan en az birinden en az yüksek lisans mezunu olman lazım demiş. Yoksa olmaz demiş.

Ayrıca bankacılık, bankacılık ve finans olarak 40a yakın devlet üniversitesinde var fakülte düzeyinde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khiron K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabın için teşekkür ederim fakat su an mali müşavir olmak istiyorum ve bunda yanlış da birşey göremiyorum neden başta öyle bi tepki verdin anlamış değilim gayet güzel kazançlı bir meslek evet biraz zorluları var özellikle ay sonlarında ofisinde sabahlayanlar oluyormuş fakat bu beni meslekten caydırmadı hem benim hemde ailemin istediği ve uygun gördüğü bir meslek sonucta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ..MALİ MÜŞAVİR..
    16 yıl önce açıldı
    Serbest Müşavir Mühendis
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.