Şimdi Ara

Maliyeti Düşük En İyi Ekran Kartı Soğutma <---

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler merhaba öncelikle ekran kartı ısınmasına çözüm bulamayanlar için kesin bir çözümüm var ve maliyeti çok düşük.

Tamamen kendi kafamdan yaptım onuda söyliyim fazla uzatmadan konuya geçiyorum.

UNUTMAYIN HERŞEYİ ÖLÇÜP YAPIN BENİM 1.5 CM BOŞLUK OLDU FAN İLE EKRAN KARTININ.

1- Öncelikle gerekenler ; ;

- Akvaryum Kepçesi - 2-3 TL (20-30 cm sizin kasanızın alt zemininden ekran kartının yukarısına kadar uzunlukta olsun benim 25 cm lik.)
    - Avec Çift Fanlı Notebook Soğutucu - 10 TL (reklam olursa kaldırırım tam uygun olan bu çünkü.)
    -1 Adet Dandik Dolap Kulpu - 1-2 TL (öyle pahalı olmasın, 1-2 liralık elektrikcilerde veya mobilyacılarda bulabilirsiniz sanırsam dandik olsun neden derseniz ucuyla öbür ucunda vida delikleri olması lazım birinden fanları takacaz vida ile diğerinden balık kepçesini geçirecez.)
    -1 Adet Usb kablosu. (işe yaramayan varsa direk sökün ben çin malı telefon şarj cihazından söktüm.)
    -1 Adet Siyah Kablo Bandı - 50 Kuruş.

Yapılışı ;

İlk olarak laptop soğutucudan fanları söküyoruz ve kapı kulpuyla beraber ortasıını şu şekilde birleştiriyoruz ;

burada dikkatli olun çünki benim bir kenarı kırıldı hızlı yapıştırıcıyla yapıştırdım.

Sonra ise fan kablolarının ucunu açıp usb kablosununda ucunu açıp siyah kabloyu siyaha kırmızı kabloyu kırmızıya bağlayıp siyah bant ile kapatıyoruz.

Sonraki işlemler resimle sıralanmıştır.

Sonra ekran kartının biraz yukarısına sallandığında değmeyecek şekilde koyuyoruz.

Ek olarak yetmiyorsa Kullanmadığınız hızlı dönen bi fanınızı içeri üfleyecek şekilde kasanın yukarısına cırt kelepçe ile bağlayın .

Maliyeti Düşük En İyi Ekran Kartı Soğutma <--- Maliyeti Düşük En İyi Ekran Kartı Soğutma <--- Maliyeti Düşük En İyi Ekran Kartı Soğutma <--- Maliyeti Düşük En İyi Ekran Kartı Soğutma <--- Maliyeti Düşük En İyi Ekran Kartı Soğutma <---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan_scream -- 15 Haziran 2014; 17:18:49 >

• 37 kişi bakmış bi yorum bile yok :D
  • video gelirse bence efsane olur takipteyim
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 16:55:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1 ayrica ben alttaki 8cmlik fani cikartip misina ile 12cmlik fan bagladim hem sessiz hem soguk oluyor :)

Ustede 8 degilde 12lik olabilir gpu tarafina

8 ses yapar ondan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hacisakirt

video gelirse bence efsane olur takipteyim

hocam yaptıktan sonra aklıma geldi ya koymak kusura bakmayın ama anlattığım gibi yaparsanız mantığı çok kolay gerçekten çok yararını gördüm buz gibi ekran kartı bi çok çalıştırdım ısındı fakat çok az ısındı öyle abartılı değil yapamadığınız yer olursa yardım ederim.
  • Daha önce saç kurutma makinası motorundan soğutucu yapmıştım inanılmaz derecede soğutuyordu fakat kötü yönü ise her nedense kulaklıkta cızırtı yapıyordu açtığım zaman.İyi yanı ise 4,5 volt adaptör ile 20 cm fanlara bile kafa tutacak serinliği sağlamasıydı

Xılence 8 cmlık fan ile denedim pek ahı şahım soğutma olmadı.Alırken 12 cmlik olanınıda almıştım
    12 lik fan ile

Sonuç
     Maliyeti Düşük En İyi Ekran Kartı Soğutma <--- Maliyeti Düşük En İyi Ekran Kartı Soğutma <---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkooo -- 20 Ağustos 2014; 18:05:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkooo

Daha önce saç kurutma makinası motorundan soğutucu yapmıştım inanılmaz derecede soğutuyordu fakat kötü yönü ise her nedense kulaklıkta cızırtı yapıyordu açtığım zaman.İyi yanı ise 4,5 volt adaptör ile 20 cm fanlara bile kafa tutacak serinliği sağlamasıydı

Xılence 8 cmlık fan ile denedim pek ahı şahım soğutma olmadı.Alırken 12 cmlik olanınıda almıştım
    12 lik fan ile

Sonuç
     Maliyeti Düşük En İyi Ekran Kartı Soğutma <--- Maliyeti Düşük En İyi Ekran Kartı Soğutma <---

hocam saç kurutma makinası ile nasıl yaptınız anlatımınız var mı rica etsem bende yapmak istiyorum

• Tam zihni sinir bir proje olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Tam zihni sinir bir proje olmuş.

Teşekkür ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan_scream

quote:

Orijinalden alıntı: gurkooo

Daha önce saç kurutma makinası motorundan soğutucu yapmıştım inanılmaz derecede soğutuyordu fakat kötü yönü ise her nedense kulaklıkta cızırtı yapıyordu açtığım zaman.İyi yanı ise 4,5 volt adaptör ile 20 cm fanlara bile kafa tutacak serinliği sağlamasıydı

12 lik fan ile

Sonuç

hocam saç kurutma makinası ile nasıl yaptınız anlatımınız var mı rica etsem bende yapmak istiyorum

Şimdilik bu videoyu ekledim.Akşama saç kurutma motorundan yaptığımıda eklerim.
    https://www.youtube.com/watch?v=oVrAnz0W0GQ&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkooo -- 24 Ağustos 2014; 12:13:19 >

• Videoyu ekledim.

http://www.dosya.tc/server34/mstDvL/WP_20140824_007.rar.html

Rowenta marka saç kurutma makinasının motorudur. Bildiğimiz oyuncak motorlarından büyük ve güçlüdür.Ayarlı adaptörle denedim Her voltta.Normal fanlar 12 voltta çalışırken bunu 12 voltta denediğimde hava akımından göklere uçurur ama sabitlemesi mesele.Çünkü kuvvet çoğaldıkça yerinde duramaz.
    Videodaki 5.7 volt nokıa sarj alaeti ile yaptıgımdır.Bunu ekran kartının altına sabitlemiştim 3 ayak yapmıştım bakır sert telden,altınada ince bez koymuştum titreşim etmesin diye.8 cmlik fan vardı elimde bozuk pervanesini taktım.12 cmlik pervane ile daha iyi verim verir.

Hayatta ısınma yapmıyor,kullanıma bağlı olarak ayda 1 defa yağ damlatmak gerekiyor...

Şimdi sadece Lumia ısındıgı zaman 2 saniyelik kullanıyorum telefonun arkasına doğru Buz oluyor.

Bu 1. motor oyuncak motorudur.
    2.Dvd sürücüsünden çıkıyor
    3.Normal dc motor
    4.Kuvvetli dc motor Bunlar elimde olduğu için biliyorum. 3 ve 4. motorları nette bulabilirsin.
    Kolay gelsin.....................

Maliyeti Düşük En İyi Ekran Kartı Soğutma <--- Maliyeti Düşük En İyi Ekran Kartı Soğutma <--- Maliyeti Düşük En İyi Ekran Kartı Soğutma <--- Maliyeti Düşük En İyi Ekran Kartı Soğutma <---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkooo -- 25 Ağustos 2014; 20:19:58 >

• Vramlarin ustune bakir blok yapistir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.