Seloyu falan savunmalarını beklerdimde apoyu savunmalarını beklemezdim.Apo TC yi direkt olarak karşısına almış bir numaralı figür.Bu ülkede kimsenin apoyu savunabilecek kadar cesaretli olacağını düşünmüyordum ;) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Malum Trollerinin Öcalan Savunmalarına Başlaması (4. sayfa)
-
-
-
en son mustf9 adlı üyeye attım. cinayetle biten bir olayda aklanan birini savunuyordu.
-
Ben zaten blokladığımı bildiğim için o avatarı görünce tamam bu başkası diyorum otomatik olarak, hemen anlıyorum. Zaten atılan mesajdan da net belli oluyor. Özkan'ı trolle'yen mesajlar net belli olurken Özkan aktroll'ünün insanların sinir uçlarına dokunan akıl mantık yoksunu mesajları kabak gibi ortada oluyor. Herhalde insanlar önce atılan mesaj yerine mesajı atanın avatarına bakıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Blok olayı forumda yıllardır olan bir şey yeni değil. Ben 2007 üyesiyim ama 2005'ten beri forumu kullanırım o zamanlardan beri vardı belki daha öncesinde de vardır. Adamlar bir ihtiyaç olduğunu düşünmüş ki koymuş.
Kardeş sorun karşıt fikirler değil. Bazı insanlar vardır duvar gibidir. Duvarlarla tartışarak konuşarak bir yere varamazsın. Bloklamak seni burada vakit ve enerji kaybından ve hatta sinir stresten kurtarır. Troll'ler vardır aynı şekilde tartışmak ve bunların boş yazılarını okumak vakit kaybıdır. Görmemek, okuyarak vakit kaybetmemek yine akıl mantık yoksunu birilerinin sinir uçlarına dokunmasını engellemek için bloklarsın. Ya da takıntılı saplantılı birileri vardır, saçmapan şeylerle seni rahatsız eder, bildirim atar, özel mesaj atar. Muhatap olmamak, rahatsız edilmemek için bloklarsın. Sana blok sisteminib neden gerekli ve neden kullanıldığına dair 3-4 önemli sebep saydım. Benim aklıma gelmeyen kim bilir başka ne geçerli nedenler vardır bu butonu kullanmak için.
Yani olay öyle "karşı görüşün fikrini beğenmedi, tartışamadı blokladı" gibi sığ bir fikirle bu butonu kullanmıyoruz. O amaçla kullanan vardır yok diyemem ama blok tuşu gerekli. Engellemek, bloklamak pek çok platformda da olan bir şey. Whatsapp, Discord, sosyal medya platformları vs yani ihtiyaç var ki koyuluyor.
Forum tartışmak için var ama herkes tartışmaya ehil değil. Tartışma adabı, kültürü olmayan amacı bir şey öğrenmek değil başka şeyler olan insanlarla yürünmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X