Şimdi Ara

Malzeme Müh mezunları içeri (ODTÜ-GTÜ-YTÜ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
4
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @clawson Peki sizce bu bölümüm sıralaması artar mı bu sene kaçla kapatır ben 84k'dayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeiledVirgin

@clawson Peki sizce bu bölümüm sıralaması artar mı bu sene kaçla kapatır ben 84k'dayım.
    Hocalar ilk kez bu sene bizim gibi sınava girmiş öğrencilerle ilgilenmeye başladılar. Dolayısıyla bir miktar artış olabileceğini düşünüyorum ama bir anda onbinlerce artacağını pek düşünmüyorum. Okulun hala geliştirmesi kendini tanıtması gerekiyor. Üstelik bölüm bu sene de %100 İngilizceye geçmedi. Yani üste yazarsan çok çok rahat girersin
  • Sağolun son bir soru daha İTÜlü hocalar yüzde yüz İng'e ikna olur mu ve sizce eğitimin yüzde kaçı ingilizce?

• VeiledVirgin V kullanıcısına yanıt
    Bizde en az yüzde 30 olarak geçiyor ama aldığımız kredilerin yüzde 56sı İngilizce olması lazım. İlk sorunu ise anlamadım maalesef
  • @clawson Ya diğer öğrencilerle konuştuğuma göre yüzde yüz İngilizce olmasını istemiyormuş İTÜlü hocalar. Onlardan bahsediyordum.

Bir de aklıma gelmişken, bir sürü lab var ama bu lablae büyük mü? Fotoğraflarda küçük görünüyorlar.

Yani aklıma ilk bu dönemki kristal kimyası dersi geldi veren hoca lisans İTÜ mezunu ama dersi İngilizce anlatıyordu pandemiden önce keza quizler ve sınavda İngilizceydi. Ama malzeme 1 dersi de Türkçeydi ki onu veren hoca da İTÜ mezunu. Yani bu olay hocadan hocaya değişiyor. Bence anlatmak istemeyenlerin en büyük nedeni sınıftakilerin çoğunun iyi derecede İngilizce bilmemesi. Hem derslerin zorluğu hem de bu olay bir araya gelince anlamayan dersten kopan sayısı fazla oluyor. Hocaların çoğu ABD master ve doktoralı yani meselenin İngilizce konuşamadığı için değilde bahsettiğim olaydan kaynaklandığını düşünüyorum. Lab konusu ise büyüklük kastın nasıl bir şey bilemedim ama aynı anda yüzlerce kişiyi alabilecek büyüklükte değil ama gerekte yok çünkü tüm lisans öğrencilerin toplamı zaten 250ye yakın . Lab sayısı olarak ise bir çok üniversiteye göre iyi durumda

• @clawson Anladım. Haklısınız. Bu arada hazırlık demişken bana hazırlığı geçmemi tavsiye ettiler seviyem B2. Sizce haklılar mı?

Evet, büyüklükten kastım geniş olması, öğrencilere yeterli olmasıydı.

Okulun hazırlığı kesinlikle çok iyi değil yani bir ODTÜ veya Boğaziçi hazırlığı değil. Dolayısıyla okulun bu konuda gelişim göstermesi gerekiyor. Seviyen gerçekten b2 ise sana bir katkısı olur mu? Yani pek sanmıyorum. Ama şu var ki b2 seviyesinde takılı kalmakta ilerisi için iyi değil. Özellikle bahsettiğin gibi akademik olarak devam etmek yurtdışına gitmek istiyorsan daha da geliştirmek zorundasın. Bu durumda hem derslerle boğuşmazken, vaktin varken hazırlığı atlamayıp kendini İngilizcede geliştirmek, diğer bölümlerden arkadaş edinerek, kulüplerde görev alarak geçirmek fikrimce daha mantıklı. Çünkü lisans eğitimine geçişte bunlar hazırlıktaki kadar kolay olmuyor. Yapılamaz olarak algılama sakın. Sadece daha zorlanacağını düşünüyorum. Genelde bu konu hakkında bana katılmasalarda ben böyle düşünüyorum. Eğer okulu erken bitirme gibi bir derdin yoksa sırf eğlenmek için bile okunabilir. Yok ben düzgün eğitimimi alayım akademiye hızlıca gireyim diyorsan şans bir şey katmaz derslerle birlikte İngilizcenin de üstüne düşer halledersin

• @clawson Evet size katılıyorum ben de böyle düşünüyorum. Bir seneye düzgün bir şekilde İngilizceye ayırıp ilertebildiğim kadar ilertmek istiyorum fakat çoğu öğrenci zaman kaybı falan demişti. Bunu duyduğum için mutluyum. Yüksek ihtimal böyle yapacağım.

Öğrenci olarak okul yönetiminden memnun musunuz? Okulun imkanlarını ne kadar kullanabiliyorsunuz?

Sadece okulun vereceği hazırlık eğitimi olarak bakarsanız o seneye gereksiz olduğu konusuna evet katılabilirim ama o sene güzelce değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Hazırlığı atlayıp erasmusa bir sene gitmeyi mantıklı bulanlar da var ama tercih meselesi ben her ikisi de yapılabilir taraftarıyım.

Haluk hoca aselsana gittikten sonraki gelen yeni rektörden kesinlikle memnun değilim ki sevenini de memnun olananını da daha duymadım. Haluk hocadan görülen ilgili alakayı ondan göremiyoruz maalesef. Ayrıca yemek ve kantin zamlarına, sosyal yaşamın düzelmesi için yaptığımız çağrılarda yanıt bulmadı, kulak tıkandı. Okul takımlarına verilen destekler kesildi bahar şenliği yapılsın çağrısı bildiğin dalga geçilerek reddedildi. Okulun gelişim ivmesinin yeni rektör döneminde azaldığını düşünüyorum bence okul onunla birlikte potansiyelini tam olarak kullanamıyor maalesef. Onun dışında bölüm yönetiminden ise memnunum sorun olduğunda kapısı çalıp konuşabiliyor tartışabiliyoruz mailleşebiliyoruz

Okulun en çok marmaray durağını kullanıyorum sanırım malum okul içi sosyallik çok az olduğu için istanbulun çeşitli yerlerine gidip geliyoruz. Okulun güzel bir spor salonu ve yüzme havuzu da var okul zamanı onu kullanıyorum. Ayrıca çalışan etkili kulüpler var. Bunlar yarışmaya katılıyor etkinlikler düzenliyor. Mesela ben uzay havacılık kulübündeyim ve düzenli olarak yarışmalara hazırlanıp onlara katılıyoruz. Bu sene de teknofest için okulda çalışmalara devam ediyoruz. Benim kullanmadığım okulun kampüs dışında bir kyk yurdu var. Bu pandemi döneminde kyk’dan birileri gelip kampüs içi yurdun yapılacağı yeri incelediler. Kampüs içi yurt olduğu zaman sosyal yaşamda yavaştan düzene girmeye başlar

• @clawson Gayet iyi. Peki bu yeni rektör neden böyle davranıyor bir fikriniz var mı? Kötüleşir mi üniversitenin durumu bu rektör yüzünden?

Eğlence karşıtlığı kendisinin dini görüşlerinden kaynaklı. Alkollü zıplamalı oynamalı şeyler hoşuna gitmiyormuş falanlar. İlk geldiğinde okulda islam ve bilim konferansı düzenlenmiş Katar’dan konuşmacı gelmişti. Destek kesintileri ve yapılan zamlar maddi kaynaklıymış olması gerekiyormuş ama bize mantıklı gelmiyor çünkü çözülemeyecek şeyler değil, Diğer sorunun cevabı ise hayır kötüleşmez. Üniversite hala ileri gidiyor sadece potansiyelini az kullanıyor ve gelişim ivmesi düşüyor. Çünkü üniversite sadece rektöre bağlı değil burada çalışan çok değerli insanlar var, öğrenciler var. Mesela İTÜ rektörü de öğrenciler tarafından sevilmez, öğrencilere karşı olacak bir sürü karar alır ama bu İTÜ’yü kötü mü yapıyor. Hayır İTÜ hala ülkenin en önemli,iyi üniversitelerinden biri
  • @clawson Anladım, haklısınız kesinlikle. Çok teşekkür ederim şimdilik aklıma soru gelmedi. Yine gelirse sorabilir miyim?

Rica ederim, elbette sorabilirsin. Sorun olduğunda bu mesajı cevapla olarak yanıtlarsan bildirim gelmiş olur ben de görürüm çünkü şu ana kadar olan mesajların bana bildirim olarak gelmedi konuştuğumuz için kontrol ettim hep. Olur da yazarsan görmemezlik etmeyeyim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.