Şimdi Ara

Malzeme Müh mezunları içeri (ODTÜ-GTÜ-YTÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
4
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle GTÜ mezunu varsa bu alan hakkında konuşabileceğim birine ihtiyacım var. Herkesin yararlanması adına bölümün geleceği nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeiledVirgin -- 30 Temmuz 2020; 19:10:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• odtü malzeme düşünüyorum ben de. Yol gösterecek olurda bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekledim efendim

• Up

• ytü malzeme düşünüyorum ben de kararsız kaldım.
  • YTÜ ben de düşüniyprum hpcam gelmez ama

UP Acil lazım arkadaşlar

• Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTÜ VS YTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Ytü vs Odtü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Up

• Up hiç mi kimse yok abi çıldırmalık

• arkadaşlar üniversite ismine aşırı takıyorsunuz. bence makine mühendisliği okuyun. daha kapsayıcı. sırf etiket için üniversite seçmeyin.
  • Hocam üni ne kadar iyiyse o kadar imkan var

Hocam makine güzel bölüm ama bana pek hitap ettiğini düşünmüyorum zaten ben kimya okumak istiyordum vazgeçtim

• Malzeme mühendisliği ve gtü hakkında soruları alabilirim
  • @Clawson Hoşgeldiniz hocam

Benim mme'de en çok merak ettiğim bu kadar mühendisin nereye kaybolduğu

Bütün iş ilanı sitelerine baktım Türkiye'de çoğunda taş çatlasın 15 ilan var. Linkedin'de de baktım kimse yazamamış nerede çalıştığını.

GTÜ mezunları da arazi oluyor galiba hiçbir bilgi yok hocam. Özellikle GTÜ bazında aydınlatır mısınız?

• @clawson bir de sektörde metalurjicinin yaptığını makineci yapıyor diyorlar doğru mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: VeiledVirgin

@Clawson Hoşgeldiniz hocam

Benim mme'de en çok merak ettiğim bu kadar mühendisin nereye kaybolduğu

Bütün iş ilanı sitelerine baktım Türkiye'de çoğunda taş çatlasın 15 ilan var. Linkedin'de de baktım kimse yazamamış nerede çalıştığını.

GTÜ mezunları da arazi oluyor galiba hiçbir bilgi yok hocam. Özellikle GTÜ bazında aydınlatır mısınız?
    Diğer mühendisliklere göre daha az iş ilanının olmasının sebebi türkiyedeki arge çalışmalarının azlığı, çalışabilme ihtimali olan alanlarda da işverenlerin ısrarla makineci veya daha korkuncu endüstri mühendislerine yaptırmaya çalışması. Sektörde anlamsız bir şekilde bizim işlerimizi başkalarına yaptırmaya çalışan bilgisiz işverenler var.

Alttaki soruya burada cevap vereyim hayır yapamazlar. Malzeme mühendisinin yapacağı işi makine mühendisi aldığı malzeme bilgisi dersiyle yapamaz çünkü malzeme bilimi bu kadar basit bir iş değil.

Malzeme bilimi kulübü olarak her sene çeşitli yerlerde çalışan mezunlarımızı ağırlayıp sohpet ediyoruz. Savunma sanayinde, çeşitli arge merkezlerinde, kalite kontrolde, satışta çalışan bir çok insan var. gtü mezunlar derneğinin de yaptığı çalışmada bir sene içerisinde işe girenlerin oranı %89 idi(2017). Yani yok olup gidiyorlar durumu pek gerçekçi değil açıkçası. Aynı zamanda master ve daha sonra doktorasını yapmak için okumaya devam eden insanlarda oluyor. Hatta 2001 yılından beri öğrenci alan bölümümüzde buradan mezun olup daha sonra master ve doktorasını abd’de yapıp şimdi bizde öğretim görevlisi olarak çalışan hocamız var.

Dışarda yazdığım için karışık olmuş olabilir kusuruma bakma. Bölüm ve okul için her türlü soruyu bana burada sorabilir, gtü YouTube kanalında prof dr sedat alkoyun bölüm sunumunu izleyebilir başka öğrencilerin ve akademisyenlerin fikirlerini almak için bölüm sayfamızdan telegram linkiyle sorabilirsin

• nasilsey N kullanıcısına yanıt
    Savunma sanayi için o aralıktaki en iyi seçenek.Özellikle savunma sanayi veya akademik düşünüyorsan 10 numara tercih,tavsiye ederim

• @clawson sağolun. Ben akademik düşünüyorum hocam. Hocalarımızın öğrencilerle ilişkisi nasıl, yurtdışı bağlantıları Erasmus harici var mıdır? Polimer ağırlıklı çalışmak istiyorum. GTÜ daha çok elektroseramik üzerine çalışıyor. Bu bir sorun teşkil eder mi?

• VeiledVirgin V kullanıcısına yanıt
    Hepsi ilgili insanlar ve işlerinde iyi insanlar. Öğrenci sayımızın da az olmasından kaynaklı rahatça ilgilenebiliyorlar. Üniversitemiz de bir çok elektroseramik çalışması yapılsa da 3-4 hocamız metaller ve kompozitler üzerine 2-3 hocamız da polimerler üzerine çalışıyor. Ayrıca bu sene 2 öğretim üyesi daha katılacak. Biri kesin olmak üzere onlarda polimer çalışıyorlar diye biliyorum. Hoca ve çalışma konusunda problem olmaz yani. Son sınıfımızda hemen hemen tamamen seçmeli ders aldığımızdan dolayı tamamen polimer üzerine yoğunlaşabilirsin

• @clawson Yüreğime su serptiniz. Peki siz mezun musunuz yoksa öğrenci mi?

• VeiledVirgin V kullanıcısına yanıt
    Öğrenciyim 3.sınıfa geçtim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.