Selam. C++.Net 2003 öğrenmeye çalışıyorum ve bazı temel konularda kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim: 1. __value type ile __nogc arasındaki fark nedir? 2. bir sınıfın __nogc olmasıyla native olması aynı şey midir? 3. __gc tanımlanan sınıfların içinde tanımlanan __value ve native type'lar garbage collector tarafından toplanmaz mı?
teşekkürler şimdiden
bende yeni ilgilenmeye başladım ama bilgim doğrultusunda cevaplamaya çalışayım, 1. __value, struct ve class ile birlikte kullanılır. kullanıldığı class ve struct'ı stack bölgesine saklar. __nogc anahtar kelimesiyle oluşturulan sınıf derleyiciye standart c++ sınıfı oluşturulduğunu bildirir. kullanımı çok gerekli değildir. zaten herhangi bir anahtar kelime belirtmeden deklare edilen sınıflarda standart c++ sınıfı olarak ele alınır. 2. aynı şeydir. 3. bu sorunun cevabını tam olarak bilmiyorum __gc sınıfı içinde __value type kullanabiliyoruz ama __value anahtar kelimesi kullanıldığı için o yapıyı veya sınıfı stack'a mı atıyo yoksa hiyerarşik davranıp en dışta __gc anahtar kelimesini kullanımış bunları komple managed heap alanınamı atayım diyo emin değilim.
Cevabın için teşekkürler, yardımcı oldu. 3. sorunun cevabı da bi yerden okuduğum kadarıyla managed type'ların içinde tanımlanan değişkenlerin de default olarak managed olduğu yönünde.