Şimdi Ara

Mandela Etkisi ve Örnekleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
622
Cevap
24
Favori
58.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avustralyanın başkentinin yanlış bilinmesinin bu "fenomen ?" ile ilgi yok. tamamen cehaletten. bu yabancıların türkiyenin başkentinin istanbul sanmasıyla aynı durumdur. bazı ülkelerin bazı şehirleri başkentinden daha ikoniktir daha çok duyulmuştur. başka bir örnek de kanada dır birçok insan kanadanın başkentini toronto sanır ancak başkenti ottowadır.

ayrıca jackie chanin öldüğünü falan hatırlamıyorum.

muhtemelen castrodan da bahsediceksin castro yeni öldü ama birçok insan zaten ölü olduğunu sanıyordu. bu da bilgisizliktendir. birçok insan tarih kitaplarında yazan insanların çoktan öldüğünü düşünür. madela da aynı şekilde.

diğer örnekleri bilmiyorum.
  • adamlar ya zamanda yolculuk keşfetti böyle şeyler deniyor yada paralel evrenden müdahale

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: THECERN

ne demek ineğin hızması yok

ben onun hızmasının olduğunu çok iyi hatırlıyorum

beni kandıramazsın

Ben de çok net hatirliyorum tüm arkadaşlarım da net hatırlıyor kesinlikle altın sarısı bir hızma vardı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çok ilgi çekici cidden mickey mouse'un askısı yokmumuş ya
  • O monopolydeki adami simdi hatirladim yakindan baktigim yuz aklima geldi tabi 4 - 5 sene onceki o zamanlar cok dikkatli bir sekilde incelemistim 15 dakika onceki yoruma var yazdim aslinda yok dusundun baya mandela etkisi ortaya cikti iyi dusunun bence

• Abi her şey şaka gibi ya

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elinde hiç eski bi monopoly kutusu olan felan yok mu bi aydınlatın bizi ya,demin whatsapp grubuna atmışlar aynı konuyu burda da görünce meraklandım.
  • Hocam bende Monopoly Türkiye var. Mercek nasılsa adamın gözünde yok. Var diye hatırlıyorum oysa.

• Bunların şuana kadar farkedilmemiş olması da ilginç,noluyor ya ? Ben reklamlardan hatırlıyorum ineği de merceği de.
  • pikaçunun kuyruğunda siyah yok diyen sacmalar

• quote:

Orijinalden alıntı: ThePscho

Abi her şey şaka gibi ya

Hocam şöyle bir teori var redditte.

Bütün bunların sebebi zaman yolculuğu. Hani şöyle bir şey vardır gelecekten geçmişe biri gittiği zaman, en ufak bir değişim zincirleme olarak diğer bütün olayları etkiler.

Mesela bi anne markette kasada bebeğiyle birlikte bekliyor bebek kucağında. Kasada arıza çıkıyor biraz beklemesini söylüyor kasiyer. O arada beklerken kadın bi ara çocuğu düşürüyor elinden ve çocuk ölüyor. Kadın bu konuyla ilgili kitap yazıyor

Ama eğer gelecekten o güne bi adam gelmiş olsaydı kasada annesinin bi ön sırasında olsaydı böyle bir olay olmayacaktı ve ne çocuk ölecekti ne anne bir kitap çıkaracaktı.

Bunun mandela etkisiyle alakası şu. Mesela biz monopolydeki adamda mercek var diye hatırlıyoruz. Teoriye göre mercek geçmişte vardı gerçekten. Ama geçmişten gelen bi adam demek ki öyle bir şey yaptı ki domino etkisiyle bu yaptığı şey monopoly logosunu çizen adamın oraya mercek koymasını engelledi. Gelecekten gelen adam bunu kasıtlı olarak yapmıyor tabi yaptığı herhangi bir şey kelebek etkisi gibi bu olayı etkiliyor.

O logoyu çizen adamın merceği oraya koymasını engelleyince o zamandan bu zamana butun tarih değişmiş oluyor ve bütün internetteki logolar, kartonlara basılı logolar değişmiş oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: tırıvırı123

pikaçunun kuyruğunda siyah yok diyen sacmalar

Yoktu ama digerlerine katiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: deadmau5.

quote:

Abi her şey şaka gibi ya

Bütün bunların sebebi zaman yolculuğu. Hani şöyle bir şey vardır gelecekten geçmişe biri gittiği zaman, en ufak bir değişim zincirleme olarak diğer bütün olayları etkiler.

Mesela bi anne markette kasada bebeğiyle birlikte bekliyor bebek kucağında. Kasada arıza çıkıyor biraz beklemesini söylüyor kasiyer. O arada beklerken kadın bi ara çocuğu düşürüyor elinden ve çocuk ölüyor. Kadın bu konuyla ilgili kitap yazıyor

Ama eğer gelecekten o güne bi adam gelmiş olsaydı kasada annesinin bi ön sırasında olsaydı böyle bir olay olmayacaktı ve ne çocuk ölecekti ne anne bir kitap çıkaracaktı.

Bunun mandela etkisiyle alakası şu. Mesela biz monopolydeki adamda mercek var diye hatırlıyoruz. Teoriye göre mercek geçmişte vardı gerçekten. Ama geçmişten gelen bi adam demek ki öyle bir şey yaptı ki domino etkisiyle bu yaptığı şey monopoly logosunu çizen adamın oraya mercek koymasını engelledi. Gelecekten gelen adam bunu kasıtlı olarak yapmıyor tabi yaptığı herhangi bir şey kelebek etkisi gibi bu olayı etkiliyor.

O logoyu çizen adamın merceği oraya koymasını engelleyince o zamandan bu zamana butun tarih değişmiş oluyor ve bütün internetteki logolar, kartonlara basılı logolar değişmiş oluyor

Bunu okumuştum. Meraklıyım zaten böyle şeylere ama korkmadım değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hugo ve tolga abi olayı buna dahil değil mi?

Herkes küfür olduğunu hatırlıyor ama yok aslında öyle bir olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED7AF69A7 -- 28 Kasım 2016; 20:39:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thiler

adamlar ya zamanda yolculuk keşfetti böyle şeyler deniyor yada paralel evrenden müdahale

Bence de müdahale var hocam.Titor reis mi yaptı acaba?

• quote:

quote:

Abi her şey şaka gibi ya

Korkutmayın hocam lütfen inanırım çünkü.

• Bence bunlar bizi yiyor.Monopolydeki amcanın gözünce mercek hatırlıyorum yanlış hatırlıyor olabilirim ama inekte hızma olduğuna adım gibi eminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emple

Bence bunlar bizi yiyor.Monopolydeki amcanın gözünce mercek hatırlıyorum yanlış hatırlıyor olabilirim ama inekte hızma olduğuna adım gibi eminim

İnternetteki hiçbir resimde hızma yok

• quote:

Mandela Etkisi ve Örnekleri

Bu filmin ismi çoğu kişinin hatırladığının aksine "Forest Gump" değil "Forrest Gump"

Avustralya'nın başkenti yine çoğu kişinin hatırladığı gibi "Sydney" değil "Canberra"dır

Yok la o kadar da değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

Mandela Etkisi ve Örnekleri

Bu filmin ismi çoğu kişinin hatırladığının aksine "Forest Gump" değil "Forrest Gump"

Avustralya'nın başkenti yine çoğu kişinin hatırladığı gibi "Sydney" değil "Canberra"dır

Yok la o kadar da değil

Hocam redditte insanlar kitaplarda geçen cümleleri, şarkı sözlerini falan farklı hatırladıklarını bile söylüyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.