Şimdi Ara

Mandela Etkisi ve Örnekleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
622
Cevap
24
Favori
58.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hızmalı inek başka bir markanın sembolüydü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

Fringe geldi yine aklıma.

Aynen öyle baksana teorileri Hadron dengeyi bozmuş falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaman degisse tek degisen şey hizma olmaz. Var olduguna emin oldugunuz ama yaşamayan kaç insan gordunuz ? Yaziyi okumayan birine bunlari sorun varmiydi yokmuydu diye. Bende var diye hatirliyorum cogunu ama yaziyi okudugumuz icin etkisinde kalmis olabiliriz.

• Paralel evrenden çok aklımı kurcalayan şey dejavu

• Bence olay tamamen başka logolarla,görsellerle karıştırmamızla alakalı. birbirine benzer birsürü logo var piyasada. pringles logosu, kfc, monopoly vs beyin otomatikman öyle hatırlıyor benzediği için .pikaçuyuda kulaklarından dolayı öyleymiş gibi hatırlıyoruz.

ama cidden monopolyda zincirli saatli büyüteçli bir şey hatırlıyorum ben sanki.

bu arada bir kaç yıl önce durup dururken o peynirli şeyin logosunu detaylı incelemiştim meraktan, hızma olmadığını görünce şaşırmıştım bende o gün.
  • ayrıca öyle bişey olsa kıçıkırık 2 logo değişmezdi dünyanın bütün düzeni tarihi yapısı herşeyi değişirdi bence hatta bi çoğumuz hayatta olmayabilirdik
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4F3

ayrıca öyle bişey olsa kıçıkırık 2 logo değişmezdi dünyanın bütün düzeni tarihi yapısı herşeyi değişirdi bence hatta bi çoğumuz hayatta olmayabilirdik

Hocam belki bir deney yapılıyor? Mesela sizin dediğiniz gibi direk büyük şeyleri değiştirselerdi örneğin bazı insanlar hiç olmamış olsaydı nasıl bir kargaşa çıkardı toplumda?Mesela bir gün sabah bi kalkıyorsunuz Atatürk diye bir şey yok ne internette hakkında bir bilgi var ne kitaplarda resim yazı falan var. Bu kadar göze sokularak yapılacağını sanmıyorum o yuzden ufak şeyler üzerinde deneniyordur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tayfun yılmaz buna montaj yapmıştı hatta

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimi Koyuyorum Ortaya Mickeyde Aski Yoksa Gelin Beni.

• Kardeş bu mandela felan değil bu unutmak veya cahillik Forrest a Forest diyorsan gramatik bilgine tepik atım.

• Saçma olduğunu düşünenler haklı olabilir ama bana mantıklı geldi şahsen.

Mr. Monopoly, Mickey Mouse, Pikachu, LaVache quirit, bunları ben de o şekillerde hatırlıyordum ama değilmiş.

Paralel evren çarpışması değil, Flash'taki gibi timeline değişmiş olabilir. Yani mesela bu logolardan birinin tasarlandığı zamana gidip, "şu kısmı çıkart" diye silahla tehdit edersek adamı, ve o da öyle yaparsa günümüzde o kısım aslında hiç olmamış oluyor.

Her ne kadar kendim düşündüğümde zamanda yolculuğun imkansız olduğunu, ancak bir karadeliğin çevresinde zaman geçirip geri döndüğümüzde bizim çok yaşlanmamış olabileceğimiz, dolayısıyla geleceğe gitmiş olmuş olabilceğimize inansam da bu logolar ilgimi çekti. Reddit'e de bir bakayım ben.

• Aklıma George Orwell in 1984 kitabı geldi.
    Dünya 3 kutuba bölünmüş, ve bunlardan herhangi 2 tanesi devamlı savas halinde.
    Sonra savaşan taraflar değişiyor. Ne kadar eski kayıt varsa ya değiştiriliyor, ya da yok ediliyor. İnsanlar da "ulan biz yanlış hatırlıyorduk herhalde" "biz Amerika ile değil Asya ile savastaymisiz" diyip inanmaya devam ediyorlar.
    Toplum baskı altında ve devamlı izlendiği için sesini çıkaranları hemen ayıklıyorlar, cennet'e yolluyorlar. Kalanlar da ayiklananlari terörist duzenbazlar olarak hatırlıyor.

Hatırladıklarım yasadiklarimiza benzemeye başladı, ben en iyisi sıcak fırsatlara gideyim, biraz kafa dagitayim.

Belki lavaş kuirt black friday den indirime girmiştir.

• Herseye inanirim pikachu kuyruguna inanmam

• Up layalım

Resimleri duru önverin videoda gördüm

• Bu mandela etkisine kapılmayan tek benmiyim? Ne bileyim ben bildim bileli öyle monopoly deki adamda büyüteç yok zaten yoktu. Pikachu nun kuyruğunun ucunda da siyahlık yok kuyruğunun dibinde kahverengilik var. Peynir markasının ineğinde de hızmı hiç olmadı gayet dikkat etmiştim daha evvelden. Mickey nin askısı da yoktu.

Bir de bunlara örnek şu var;
    Pamuk prenseste kraliçe aynaya nasıl seslenir?
    "Ayna ayna söyle bana varmı benden güzeli dünyada" derseniz yanılırsınız. Ayna ayna değil "Ayna, sihirli ayna" diyor. Hoş ben bunu da ayna sihirli ayna olarak hatırladım kardeşim tribe girdi falan. Bence bi etki paralel evren falan değil de dikkatsizlik ve genel algıdan ötürü. Misal monopoly deki adamı logoquiz gibi oyunlarda ve benzeri şeylerde hep büyüteçli resmediyorlar bu da genel bir algıya sebebiyet veriyor

• G8 b8 m8 i r8 8/8

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu paralel evren logo mogo değiştireceğine bana bi sarışın kız arkdaş verse daha hayırlı olacak vesselam

• quote:

Orijinalden alıntı: deadmau5.

quote:

Orijinalden alıntı: ThePscho

Abi her şey şaka gibi ya

Hocam şöyle bir teori var redditte.

Bütün bunların sebebi zaman yolculuğu. Hani şöyle bir şey vardır gelecekten geçmişe biri gittiği zaman, en ufak bir değişim zincirleme olarak diğer bütün olayları etkiler.

Mesela bi anne markette kasada bebeğiyle birlikte bekliyor bebek kucağında. Kasada arıza çıkıyor biraz beklemesini söylüyor kasiyer. O arada beklerken kadın bi ara çocuğu düşürüyor elinden ve çocuk ölüyor. Kadın bu konuyla ilgili kitap yazıyor

Ama eğer gelecekten o güne bi adam gelmiş olsaydı kasada annesinin bi ön sırasında olsaydı böyle bir olay olmayacaktı ve ne çocuk ölecekti ne anne bir kitap çıkaracaktı.

Bunun mandela etkisiyle alakası şu. Mesela biz monopolydeki adamda mercek var diye hatırlıyoruz. Teoriye göre mercek geçmişte vardı gerçekten. Ama geçmişten gelen bi adam demek ki öyle bir şey yaptı ki domino etkisiyle bu yaptığı şey monopoly logosunu çizen adamın oraya mercek koymasını engelledi. Gelecekten gelen adam bunu kasıtlı olarak yapmıyor tabi yaptığı herhangi bir şey kelebek etkisi gibi bu olayı etkiliyor.

O logoyu çizen adamın merceği oraya koymasını engelleyince o zamandan bu zamana butun tarih değişmiş oluyor ve bütün internetteki logolar, kartonlara basılı logolar değişmiş oluyor

Alıntıdır

1) Eğer zaman yolcusu -örneğin- monopoly'nin logosunu oyun ilk çıktığı zaman değiştirmiş(merceği silmiş) ise, 'Bu adamın gözünde mercek vardı' diye bir çelişkiye düşmemiz imkansız olur, çünkü en baştan beri logodaki adamı merceksiz tanımış olurduk.

2)Eğer zaman yolcusu logodaki adamın gözündeki merceği yakın bir tarihe dönüp silmiş ise (örneğin 1 ay önce), o zaman örneğin 2012'de satın alınmış bir monopoly kutusunun üzerindeki adamın gözünde hala mercek bulunması gerekirdi. Çünkü kutu logonun değişiminden önce üretilmiş olacaktı.

• ya bırak şoplayıp servis etmişler resimleri böyle olmasının imkanı yok

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.