Şimdi Ara

mandrake 10.1 'no cdrom device' Lutfen yardim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar elimde linuxnet dergisinin verdigi mandrake 10.1 cdleri var.Ancak 1. veya 2. cd yi takip boot etmeye calistigimda boot ettikten sonra karsima cikan kucuk mavi ekranda "no cdrom device found" gibi bir hata mesaji aliyorum.Bu cok komik gercekten cunku zaten cd den boot etmeye baslamis oluyorum.

lg 52 x cdrom ve lg dvd-cd-writer combo suruculerin 2 si de ayni hata mesajini veriyo.

Daha yeni piyasaya ciktigi icin(en azindan benim bildigim kadariyla) henuz cok fazla edinen oldugunu dusunmuyorum ancak er-gec bu cdleri alan arkadaslarinda en azindan bir kismi da bu sorunla karsilasacaktir.
    O yuzden yardim edebilecek arkadaslar simdiden diger arkadaslara da yardim edebilecekler diye dusunuyorum.

Tesekkurler.. kolay gelsin..

• dergiyi bende aldım ama daha 10.1 i denemedim eğer sende problem olmadıgından eminsen cdler hatalı cıkmış olabilir yada kurulumda ayrıntıda bir hata yapıyorsundur meraklandım simdi bir kurmam gerek su cdleri
  • Bende bi sorun oldugunu sanmiyorum cunku daha once mandrake 9.1 ve 10.0 i hic bir sorun yasamadan kurdum.Hatta su anda da 10.0 kullanıyorum.
    Dergide bunun yaninda suse ve knoppix de var.Bunların kurulumda da bi sorun yasamadim..Bilemiyorum... umarim sende bi sorun cikmaz yada ortak bi cozum bulunur .. Ben problemi yabanci 1 foruma daha yazdim.Ordan cevap gelirse mutlaka paylasirim..
    Kolay gelsin..
  • windows altında cd yi aç cd nin içinde hangi dizin olduğunu hatırlamıyorum şuan ,rawrite diye bir program var.
    Onu çalıştır. Dos altında bir ekran gelir orada sana linux u nerden boot edip kurmak istediğini sorar.

ekrandaki yönergeleri izle. makinana temiz bir disket yerleştir. ve boot etmek için tam hatırlamıyorum ama .img uzantılı dosyanın başına nerden bu etmek istediğinin
    aygıtı yazıyorsun

Örnek:

cdrom.img
    hd.img

makineni flopy den boot etmek için ayarla ve cd romuna ilk cd yi disket sürücünede az önce hazırladığın disketi tak ve linux dünyasına giriş yap dostum

hadi kolay gelsin sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitaydin -- 18 Ekim 2004, 16:11:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İos 14.3 hatasi Lütfen yardım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.