Şimdi Ara

maneviyatı güclü pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADASLAR ONCELIKLE HERKESIN KENDI YASANTISIDIR AMA BENCE LÜTFEN LİSANSSIZ PROGRAM VE İŞLETİM SİSTEMİ HAKKINDA GÜCÜMÜZÜN YETTIGI KADAR KUL HAKKINA RIAYET EDELIM.SIMDI BELKI COK DEGISIK FIKIRLER CIKABILIR AMA DEDIGIM GIBI HERKESIN KENDI HESABI.HESABIMIZIN BIRINI FEDA EDECEZ YA BURDAKI YADA DIGER TARAFTAKI.ONCA ALINTERI DOKEREK HAZIRLADIGINIZ SEYLERIN BASKALI TARAFINDAN HAKSIZ YERE ALINDIGINI DUSUNUN.VE EN ONEMLISI KUL HAKKI.SAYGILARIMLA

• O zaman bilgisayar parçaları da ne kadar ediyorsa o kadara satılsın üzerine kimse kar koymasın..kaç'a mal ediyorlarsa o kadar satsınlar bizde ordan artan parayla lisanslı ürün alalım..ayrıca her ürünü satın almaya kalkarsak yok windows yok winamp yok winzip bill gates olsan altından kalkamazsın..sırf post olsun die konu açman bence yanlış..herkesin hür iradesi war..kimse senin sözünle dine imana gelcek değil..hadi geldik dielim hangi parayla??bizi hükümet soymasın,okul harçları bu kadar olmasın,elektrik doğalgaz su vb.. şeyler ucuzlasın ya da çok az karla bize satılsın...ahhhhhh biladerrrr kaçıncı yüzyıldayız bu dediğine katılmıyorum..Hayatımızda o kadar yanlışlıklar war kiii,,bizim anamız ağlamış sen hala lisanslı ürün diyorsun..
    quote:

Orjinalden alıntı: dhellane

ARKADASLAR ONCELIKLE HERKESIN KENDI YASANTISIDIR AMA BENCE LÜTFEN LİSANSSIZ PROGRAM VE İŞLETİM SİSTEMİ HAKKINDA GÜCÜMÜZÜN YETTIGI KADAR KUL HAKKINA RIAYET EDELIM.SIMDI BELKI COK DEGISIK FIKIRLER CIKABILIR AMA DEDIGIM GIBI HERKESIN KENDI HESABI.HESABIMIZIN BIRINI FEDA EDECEZ YA BURDAKI YADA DIGER TARAFTAKI.ONCA ALINTERI DOKEREK HAZIRLADIGINIZ SEYLERIN BASKALI TARAFINDAN HAKSIZ YERE ALINDIGINI DUSUNUN.VE EN ONEMLISI KUL HAKKI.SAYGILARIMLA

• ya canım benim
    türk milletinin alım gücü yazılım almaya yetmez
    herkes lisanlı almaya kalksa
    şu an türkiyede bilgisayar dünyasına aşina insan sayısı şimdikinin anca %5'i olurdu
  • valla haklısınızda ona bakarsanız bilgisayarda kullandığımız program, oyun, film, müzik v.b bir sürü şey korsan oluyor mecburen
    bende arada kaldım şimdi..
    ayrıca bu konunun yeri konu dışı olması lazımdı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PinkRock

ya canım benim
    türk milletinin alım gücü yazılım almaya yetmez
    herkes lisanlı almaya kalksa
    şu an türkiyede bilgisayar dünyasına aşina insan sayısı şimdikinin anca %5'i olurdu
    orjinallerle korsanlar aynı paraya satılırsa o zaman orjinal alırım.
  • quote:

ARKADASLAR ONCELIKLE HERKESIN KENDI YASANTISIDIR AMA BENCE LÜTFEN LİSANSSIZ PROGRAM VE İŞLETİM SİSTEMİ HAKKINDA GÜCÜMÜZÜN YETTIGI KADAR KUL HAKKINA RIAYET EDELIM.SIMDI BELKI COK DEGISIK FIKIRLER CIKABILIR AMA DEDIGIM GIBI HERKESIN KENDI HESABI.HESABIMIZIN BIRINI FEDA EDECEZ YA BURDAKI YADA DIGER TARAFTAKI.ONCA ALINTERI DOKEREK HAZIRLADIGINIZ SEYLERIN BASKALI TARAFINDAN HAKSIZ YERE ALINDIGINI DUSUNUN.VE EN ONEMLISI KUL HAKKI.SAYGILARIMLA

hayatta herseyın bedelını odedınmım acaba dostum dediklerin doğruda malesef dunya bole...... sen bence sırtında çıkan o beyaz kanatları yok et
  • quote:

Orijinalden alıntı: signomis

quote:

hayatta herseyın bedelını odedınmım acaba dostum dediklerin doğruda malesef dunya bole...... sen bence sırtında çıkan o beyaz kanatları yok et
    ARKADASLAR DEDIGIM GIBI HUR IRADE .BENIM OZELLIKLE USTUNDE DURDUGUM KONU GUCUMUZ YETTIG KADAR DEDIM.MESALE BEN TUM MP3 LERI SILDIM.YAZILIMI LISANSLI ALDIM.BENCE VERDIGIMIZ BAHANE BIZI VICDAN OLARAK TATMIN EDIYORSA SORUN YOKTUR.BEN BIR DOST SAYESINDE GUCUM YETTIG KADAR DIKKAT ETMEYE CALISIYORUM.TABIKI HERKESIN KENDI YASANTISI SAYGI DUYARIM.AYRICA LAF OLSUN DIYE DEGIL BURDAN 1 KISI 1MP3 SILIP ONUN HAKKINDAN KURTULURSA O BANA YETER.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhellane

ARKADASLAR DEDIGIM GIBI HUR IRADE .BENIM OZELLIKLE USTUNDE DURDUGUM KONU GUCUMUZ YETTIG KADAR DEDIM.MESALE BEN TUM MP3 LERI SILDIM.YAZILIMI LISANSLI ALDIM.BENCE VERDIGIMIZ BAHANE BIZI VICDAN OLARAK TATMIN EDIYORSA SORUN YOKTUR.BEN BIR DOST SAYESINDE GUCUM YETTIG KADAR DIKKAT ETMEYE CALISIYORUM.TABIKI HERKESIN KENDI YASANTISI SAYGI DUYARIM.AYRICA LAF OLSUN DIYE DEGIL BURDAN 1 KISI 1MP3 SILIP ONUN HAKKINDAN KURTULURSA O BANA YETER.

Alıntıları Göster
    Bizi düşündüün için tşkler ama biz almayalım sen dwm et bu konuyu da uzatma yeri de burası değil yanlış Yere konu açıyorsun
    quote:

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Tamam arkadaşım,paşa gönlün olsun diye 1 mp3 sildim makineden harbiden...

Bir de konuyu doğru yere açsan daha güzel olacak,o kul hakkı dediğin olayda taşlar yerine oturacak ama neyse...

• quote:

Orijinalden alıntı: kamikazeden

quote:

Tamam arkadaşım,paşa gönlün olsun diye 1 mp3 sildim makineden harbiden...

Bir de konuyu doğru yere açsan daha güzel olacak,o kul hakkı dediğin olayda taşlar yerine oturacak ama neyse...

Alıntıları Göster
    bence güzel düşünmüşsün sonuç olarak verilen bir emeğin karşılığı olmalı lakin ,takıldığım konu atıyorum bir windowsun adam akıllı bir rakibinin olmaması ve bizim windows a mecbur kalıp onun istediği fiyattan almamız

• quote:

Orijinalden alıntı: karahisar

bence güzel düşünmüşsün sonuç olarak verilen bir emeğin karşılığı olmalı lakin ,takıldığım konu atıyorum bir windowsun adam akıllı bir rakibinin olmaması ve bizim windows a mecbur kalıp onun istediği fiyattan almamız

Alıntıları Göster
    ARKADASLAR YER KONUSUNDA ACEMILIGIME VERIN.BEN ISIM DOLAYISIYLA ANCAK GEC VAKITLERDE 2-3 SAAT GIREBILIYORUM FORUMA YANI ACEMISI SAYILIRIM.BUNUN ICIN KUSURA BAKMAYIN.AMACIM BIZI BEKLEYEN ATESE 1 BARDAK TA OLSA SU ATABILMEKTI.SAYGILARIMLA
  • quote:

ARKADASLAR YER KONUSUNDA ACEMILIGIME VERIN.BEN ISIM DOLAYISIYLA ANCAK GEC VAKITLERDE 2-3 SAAT GIREBILIYORUM FORUMA YANI ACEMISI SAYILIRIM.BUNUN ICIN KUSURA BAKMAYIN.AMACIM BIZI BEKLEYEN ATESE 1 BARDAK TA OLSA SU ATABILMEKTI.SAYGILARIMLA

Alıntıları Göster
    quote:

hocam korkutma şimdi bizi
    yinede iyi niyetiniz için tşkler..

• quote:

Orijinalden alıntı: fortress34

quote:

hocam korkutma şimdi bizi
    yinede iyi niyetiniz için tşkler..

Alıntıları Göster
    gecen bi öğrenmem gerekti ve bi markette elimde office xp pro kutusu tutuyordum üzerinde 881 ytl yazıyordu neyseki kdv dahildi...aldım mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbuli -- 5 Mart 2006; 4:57:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BeiLan41

O zaman bilgisayar parçaları da ne kadar ediyorsa o kadara satılsın üzerine kimse kar koymasın..kaç'a mal ediyorlarsa o kadar satsınlar bizde ordan artan parayla lisanslı ürün alalım..ayrıca her ürünü satın almaya kalkarsak yok windows yok winamp yok winzip bill gates olsan altından kalkamazsın..sırf post olsun die konu açman bence yanlış..herkesin hür iradesi war..kimse senin sözünle dine imana gelcek değil..hadi geldik dielim hangi parayla??bizi hükümet soymasın,okul harçları bu kadar olmasın,elektrik doğalgaz su vb.. şeyler ucuzlasın ya da çok az karla bize satılsın...ahhhhhh biladerrrr kaçıncı yüzyıldayız bu dediğine katılmıyorum..Hayatımızda o kadar yanlışlıklar war kiii,,bizim anamız ağlamış sen hala lisanslı ürün diyorsun..
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: welcome to hell

O zaman bilgisayar parçaları da ne kadar ediyorsa o kadara satılsın üzerine kimse kar koymasın..kaç'a mal ediyorlarsa o kadar satsınlar bizde ordan artan parayla lisanslı ürün alalım..ayrıca her ürünü satın almaya kalkarsak yok windows yok winamp yok winzip bill gates olsan altından kalkamazsın..sırf post olsun die konu açman bence yanlış..herkesin hür iradesi war..kimse senin sözünle dine imana gelcek değil..hadi geldik dielim hangi parayla??bizi hükümet soymasın,okul harçları bu kadar olmasın,elektrik doğalgaz su vb.. şeyler ucuzlasın ya da çok az karla bize satılsın...ahhhhhh biladerrrr kaçıncı yüzyıldayız bu dediğine katılmıyorum..Hayatımızda o kadar yanlışlıklar war kiii,,bizim anamız ağlamış sen hala lisanslı ürün diyorsun..

katılıyorum arkadaşıma. ayrıca bazı yazılımlar öyle pahalı fiyata satılıyorki almak mümkün deil örnek vericek olursak gecen gun all sound recorder programını indirdim. ses kayıt yapıcaktım 1 dakikadan fazla kayıta izin vermiyor satın alın diyor fiyatına baktım 30 dolar yuh yani bu programı yazması 1 saatini almaz 30 dolar nasıl talep edebilir bizden onların yaptıklarıda haram a girmiyormu gereğinden fazla istemek

aynı şeyler oyunlar içinde geçerli ilk piyasaya çıktığında 80-100 ytl arası 3 4 ay sonra 20 ytl ye düşüyor fiyat bu kadarda olmazki insaf yani. ülkemiz şartlarıda cabası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 5 Mart 2006; 5:31:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Metality

quote:

Orjinalden alıntı: welcome to hell

katılıyorum arkadaşıma. ayrıca bazı yazılımlar öyle pahalı fiyata satılıyorki almak mümkün deil örnek vericek olursak gecen gun all sound recorder programını indirdim. ses kayıt yapıcaktım 1 dakikadan fazla kayıta izin vermiyor satın alın diyor fiyatına baktım 30 dolar yuh yani bu programı yazması 1 saatini almaz 30 dolar nasıl talep edebilir bizden onların yaptıklarıda haram a girmiyormu gereğinden fazla istemek

aynı şeyler oyunlar içinde geçerli ilk piyasaya çıktığında 80-100 ytl arası 3 4 ay sonra 20 ytl ye düşüyor fiyat bu kadarda olmazki insaf yani. ülkemiz şartlarıda cabası...

Alıntıları Göster
    zaten alınabilir olsa kim gidip korsanla uğraşsın ki ?

ben müzik cd lerini orjinal alıyorum..mp3 e karşıyım açıkcası..çünkü gücüm buna yetiyor..

yanlız şunu söylim..

kazakistandan ben 3 tane oyun aldım ve hepsi 15 ytl civarında tuttu tutmadı..

orjinal oyunlar 5-6 ytl civarındaydı..

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazarotti

zaten alınabilir olsa kim gidip korsanla uğraşsın ki ?

ben müzik cd lerini orjinal alıyorum..mp3 e karşıyım açıkcası..çünkü gücüm buna yetiyor..

yanlız şunu söylim..

kazakistandan ben 3 tane oyun aldım ve hepsi 15 ytl civarında tuttu tutmadı..

orjinal oyunlar 5-6 ytl civarındaydı..

Alıntıları Göster
    Bence korsanda yazılım/müzik/film şirketleri de en az kullanıcılar kadar sorumlular, özellikle bizim gibi gelir düzeyi yüksek olmayan ülkelerde dvdler, albümler ve oyunlar alınabilecek düzeyde satılmalı. Amerikalı bi sivilceli velet için 50 dolar oyuna vermek koymaz tabi, 14-15 yaşındaki çocuklar bile gazete dağıtıp saatte 8-10 dolar kazanıyorlar, günde iki saatten velet 1 haftada 3 oyun parasını çıkartıyor. Bizde tutup orjinal oyunları 20 milyona versinler de görsünler bakalım nasıl kapış kapış gidiyor, halkı korsancı diye fişlemeden önce satılan ürünün arz-talep dengesini kursunlar biz de mağdur olmayalım ürüne emek veren insanlarda.

Ayrıca newegge filan giren arkadaşlar bilirler donanımda yediğimiz kazık ta hatırı sayılır boyutlarda, benden ortalama 10 kat fazla para kazanan insanlar benimle aynı donanıma %30-40 daha az para ödüyorlar. Üreticilerin hakkını koruyan bir sürü kurum ve düzenleme varken bu konuda bizim tüketici olarak hakkımızı savunacak bir mekanizma niye oluşturulamadı bu güne kadar? Kimse bana fiyatları beğenmiyorsan donanım alma demesin çünkü modern dünyada bilgisayar ve teknolojik ürünler aslında temel ihtiyaç maddeleri gibi insana gereklidir, iletişim ve haber alma hakkımızın da doğal bir uzantısıdır bilgisayar internet vasıtasıyla. (orada yediğimiz kazıklara hiç girmeyeceğim bu konu bitmez yoksa)

Kısacası benim hakkımı korumayan düzende benim de başkasının hakkını korumak zorunda olduğumu düşünmüyorum, bu sebeple korsanı desteklememekle beraber korsanı bu kadar yaygın hale getiren düzenin de ortadan kalkması için tek taraflı değil iki taraflı bir çabanın gerekliliğine inanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufster

Bence korsanda yazılım/müzik/film şirketleri de en az kullanıcılar kadar sorumlular, özellikle bizim gibi gelir düzeyi yüksek olmayan ülkelerde dvdler, albümler ve oyunlar alınabilecek düzeyde satılmalı. Amerikalı bi sivilceli velet için 50 dolar oyuna vermek koymaz tabi, 14-15 yaşındaki çocuklar bile gazete dağıtıp saatte 8-10 dolar kazanıyorlar, günde iki saatten velet 1 haftada 3 oyun parasını çıkartıyor. Bizde tutup orjinal oyunları 20 milyona versinler de görsünler bakalım nasıl kapış kapış gidiyor, halkı korsancı diye fişlemeden önce satılan ürünün arz-talep dengesini kursunlar biz de mağdur olmayalım ürüne emek veren insanlarda.

Ayrıca newegge filan giren arkadaşlar bilirler donanımda yediğimiz kazık ta hatırı sayılır boyutlarda, benden ortalama 10 kat fazla para kazanan insanlar benimle aynı donanıma %30-40 daha az para ödüyorlar. Üreticilerin hakkını koruyan bir sürü kurum ve düzenleme varken bu konuda bizim tüketici olarak hakkımızı savunacak bir mekanizma niye oluşturulamadı bu güne kadar? Kimse bana fiyatları beğenmiyorsan donanım alma demesin çünkü modern dünyada bilgisayar ve teknolojik ürünler aslında temel ihtiyaç maddeleri gibi insana gereklidir, iletişim ve haber alma hakkımızın da doğal bir uzantısıdır bilgisayar internet vasıtasıyla. (orada yediğimiz kazıklara hiç girmeyeceğim bu konu bitmez yoksa)

Kısacası benim hakkımı korumayan düzende benim de başkasının hakkını korumak zorunda olduğumu düşünmüyorum, bu sebeple korsanı desteklememekle beraber korsanı bu kadar yaygın hale getiren düzenin de ortadan kalkması için tek taraflı değil iki taraflı bir çabanın gerekliliğine inanıyorum.

Alıntıları Göster
    İş sadece widnows almakla bitse tamam. 150 dolar bayılırsın olur biter. Ama bilgisayarda 10'larca yazılım kullanmak durmunudayız. Mesela 3D Studio Max kurman gerekti. Bunun ücreti tam 4000 $ !! Türkiye'de asgari ücret 250$. Sen neden bahsediyorsun hocam? Mesela benim şu anda PC'yi kullanabilmem için yaklaşık olarak 15 000 $ lisans ücreti ödemem gerekiyor. Lisans ücretleri olmasaı gerekenden kat be kat daha çok. Microsoft 0'dan kurulup 15 yılda dünyanın en zengin şirketi haline gelebiliyorsa yazılımları çok çok çok pahalıya satmasındandır. Ben illa lisanssız alalım demiyorum. Özellikle Türkiye gibi ülkelerde makul fiyatlara satsınlar, alalım. windows'u 10$ satsalar., idda ediyorum şimdi kazandığından daha çok kazanır, ve de milyonlarca lisanslı kullanıcısı olur. Ama kusura bakmasınlar, normal bir gelire sahip bir Türk ailesi gidip te 800$ Office yazılımını satın almaz. Alanlara da enayi derim ben. Senin etin ne budun ne Bill Gates'i daha çok zengin ediyorsun.

• yazılım konusunda haklısınız,cok pahalılar ve tabı ulkemızde dahada pahalıya satılıyorlar,bunun ıcın yapacagımız pek seyde kalmıyo,ancak ya mp3 ler yada arsıvımızdekı fılmler.ayrıca pc kurulurken tatmın edıcı olacak parcalar yerıne dahada fazla hız sevdasına 50 -100 dolar daha fazla vererek aldıgımızparcaları dusunelım.dahada fazla uzatarak herkesın kulagımı cınlatmasını ıstemem.sonucta bu konunun hesabına ben bakmıyorum herkesın gercek hesap sahıbıyle olan sorunu.saygılarımla.....
  • quote:

yazılım konusunda haklısınız,cok pahalılar ve tabı ulkemızde dahada pahalıya satılıyorlar,bunun ıcın yapacagımız pek seyde kalmıyo,ancak ya mp3 ler yada arsıvımızdekı fılmler.ayrıca pc kurulurken tatmın edıcı olacak parcalar yerıne dahada fazla hız sevdasına 50 -100 dolar daha fazla vererek aldıgımızparcaları dusunelım.dahada fazla uzatarak herkesın kulagımı cınlatmasını ıstemem.sonucta bu konunun hesabına ben bakmıyorum herkesın gercek hesap sahıbıyle olan sorunu.saygılarımla.....
    Hem diyelimki windows aldın. Lisans sözleşmesini okudun mu? Lisans sözleşmesine göre en basitinden sen anakartı deiştirdiğin zaman bir adet daha lisans alman lazım. Üstelik senin o kadar çok bilgini alıyorlar ki bu bilgileri 3. bir kişiye satmadıklarını v.s kim garanti edebilir? Hadi office olarak open office aldın, bedava. Oyunları lisanslı aldın. Ama windowsu lisanslı almak olmuyor. Çünkü lisanslı alsan bile çok küçük ayrıntılarda senin lisansın geçersiz olabiliyor ve lisansın geçersiz olduktan sonra yine korsan kullanmış gibi oluyorsun. Örneğin bu anakart benim 5. anakartım. Hesaba göre benim 5 adet lisans almam gerekiyordu. 150$ dan hesapla bakalım ne çıkıyor. Tam 750$. Yani bir bilgisayar parası. Bilmem anlatabildim mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: S@N@Ne!!!

Hem diyelimki windows aldın. Lisans sözleşmesini okudun mu? Lisans sözleşmesine göre en basitinden sen anakartı deiştirdiğin zaman bir adet daha lisans alman lazım. Üstelik senin o kadar çok bilgini alıyorlar ki bu bilgileri 3. bir kişiye satmadıklarını v.s kim garanti edebilir? Hadi office olarak open office aldın, bedava. Oyunları lisanslı aldın. Ama windowsu lisanslı almak olmuyor. Çünkü lisanslı alsan bile çok küçük ayrıntılarda senin lisansın geçersiz olabiliyor ve lisansın geçersiz olduktan sonra yine korsan kullanmış gibi oluyorsun. Örneğin bu anakart benim 5. anakartım. Hesaba göre benim 5 adet lisans almam gerekiyordu. 150$ dan hesapla bakalım ne çıkıyor. Tam 750$. Yani bir bilgisayar parası. Bilmem anlatabildim mi?

Alıntıları Göster
    İşletim sistemi hatta diğer biçok yazılım tamamda Photoshop. Profesyönel (para kazanma amaçlı) olarak kullanmıyorum, hatta çok sıkta kullanmıyorum ama kullanmayı az çok iyi biliyorum ve elime iyi bi fotoğraf geçtimide biçok değişik yapmak için alternatifim yok diğer programlar kurtarmıyor yani ayda 1 de olsa illaki lazım oluyor. Şimdi ayda 1 kullanmak için bi programa kim 600$ verir? verebilir? Veya öyle bişey oluyoki Normalde programlara baktım şimdi PhotoShop hariç hepsi ya freeware yada orjinal. Normalde DVD yazmak için Nero kullanıyorum DVD yazıcının yanında geldi. Fakat çok nadir hatta 1 defalığına alcohol 120% lazım oldu şimdi onuda mı satın alıcaz. veya sanane nin dediği gibi sözleşmeye göre anakart işlemci değiştirsen bidaha lisans alman gerekiyor. Bence bunlar adil değil. İyi walla bişi satın alıyosun o tamamiyle senin ama bi parçayı değiştirirsen kullanamazsın diyolar sana. İşte bence bu durumlar yüzünden bence asıl yazılım firmalarının daha esnek ve adil olması lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.