Şimdi Ara

manga çizmeyi bilen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar manga çizmek ve tekniklerini öğrenmek istiyorum bana yardımcı olabilecek varmı.
    Her hangi bir site v.s öneren şimdiden teşekkürler

• Manga çizmek zor iş. Japon olsan bile zor. Ama karakalem ugrasabilirsin bende uğraşıyorum. Manga dedin mi zor ama çizim yapabilirsiniz :)

( ki cizimin yanında senaryo yazmak da var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9EC7358F0 -- 22 Nisan 2013; 19:17:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim kas etttiğim karakalem tarzı mangalar gidip tablettetten çizip tarayıcıya aktarcağım yok zaten
  • Hmm. İyi bir program bulursaniz olabilir aslında. Bende düşünüyorum tablet. Neyse konu o deil.
    İnternette çok fazla kaynak var. Biraz arastirirsaniz eminim ki bulacaksınız. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9EC7358F0

Hmm. İyi bir program bulursaniz olabilir aslında. Bende düşünüyorum tablet. Neyse konu o deil.
    İnternette çok fazla kaynak var. Biraz arastirirsaniz eminim ki bulacaksınız. :)
    http://www.dr.com.tr/Kitap/Yeni-Baslayanlar-Icin-Manga/Christopher-Hart/Sanat-Tasarim/Resim-Plastik-Sanatlar/urunno=0000000360433

• quote:

Orijinalden alıntı: Hououin Kyouma

http://www.dr.com.tr/Kitap/Yeni-Baslayanlar-Icin-Manga/Christopher-Hart/Sanat-Tasarim/Resim-Plastik-Sanatlar/urunno=0000000360433

Aylar önce atılmış bir mesaj ama ben gene alıntı yapayım: Bu kitap alınmaya değer mi? Gerçi Ürün geçici olarak temin edilememektedir. diyor ama.

Edit:

@Diclonius: Japon olunca manga çizmek biraz da olsa kolay mı oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uplifting -- 12 Ağustos 2013; 23:37:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Uplifting

quote:

Aylar önce atılmış bir mesaj ama ben gene alıntı yapayım: Bu kitap alınmaya değer mi? Gerçi Ürün geçici olarak temin edilememektedir. diyor ama.

Edit:

abi sen bence bu kitabı al ben aldım çok güzel bi kitap anime çiziminde Japonları geçiyosun o kadar söyliyim abi
     manga çizmeyi bilen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Manga Önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Edit:

Geçen ay gibi aldım ben bu kitabı. D&Rda yoktu İnkilap Kitabevin'de görüp aldım. Bence yararlı bir kaynak gibi ama oturup da çizim yapmayı deneyemedim daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: kangaetemo

quote:

quote:

Edit:

Geçen ay gibi aldım ben bu kitabı. D&Rda yoktu İnkilap Kitabevin'de görüp aldım. Bence yararlı bir kaynak gibi ama oturup da çizim yapmayı deneyemedim daha.

Alıntıları Göster
    Almayın, çizim yapmak kitapla öğrenilmez, ders değil bu. Hele bu tarz, çizim tekniği ve farklı stillerden anlamayan insanların kitaplarından hiç bir şey öğrenemezsiniz.

• quote:

quote:

Edit:

Japonların kültüründe böyle birşey olduğu için onların bu alanda kendini geliştirme ihtimali daha fazla bence. Ama tabiki yetenek bu. Türk birisi de elbette bir japondan daha iyi çizim yapabilir. Kendini geliştirme ve eğitime bağlı. :)

İyi Forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Diclonius

quote:

quote:

Edit:

Japonların kültüründe böyle birşey olduğu için onların bu alanda kendini geliştirme ihtimali daha fazla bence. Ama tabiki yetenek bu. Türk birisi de elbette bir japondan daha iyi çizim yapabilir. Kendini geliştirme ve eğitime bağlı. :)

İyi Forumlar

Haklısın hocam :) Ama aslında bizde voltran oluşturup manga çizmeye kalksak çok güzel olur. Belki bir çıkış filan yaparız

• Bir çok manga sanatçısından çok çok daha iyi çizimleri olan Türk çizerler de var. Mesela Kerem Beyit. Daha önce duymadıysanız mutlaka bakın çalışmalarına efsanedir. Onun dışında yetenek olayına pek katılmıyorum, yetenekli demek bir seviyeye gelmiş insanın yıllarca vermiş olduğu emeğe hakarettir. "Yetenekli abi ya yapıyo, bizde nerde" falan derler, çok yanlış. O adam yetenekli olduğu için gelmedi oralara, doğustan şanslı olduğu için gelmedi, başka şeylere ayırabileceği zamanını, yıllarını o işe adadığı için geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drakai -- 13 Ağustos 2013; 18:36:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drakai

Bir çok manga sanatçısından çok çok daha iyi çizimleri olan Türk çizerler de var. Mesela Kerem Beyit. Daha önce duymadıysanız mutlaka bakın çalışmalarına efsanedir. Onun dışında yetenek olayına pek katılmıyorum, yetenekli demek bir seviyeye gelmiş insanın yıllarca vermiş olduğu emeğe hakarettir. "Yetenekli abi ya yapıyo, bizde nerde" falan derler, çok yanlış. O adam yetenekli olduğu için gelmedi oralara, doğustan şanslı olduğu için gelmedi, başka şeylere ayırabileceği zamanını, yıllarını o işe adadığı için geldi.
    Kerem Beyit'in çalışmalarına baktım gerçekten muhteşem ama bunlar manga olmuyor ki

• quote:

Kerem Beyit'in çalışmalarına baktım gerçekten muhteşem ama bunlar manga olmuyor ki
    Mangadaki zorluk hikayedir, insanların nasıl görüneceğidir, nerde ne zaman neyi göstereceğinizi bilmektir yoksa manga çizecek seviyeye gelmek okadar zor değil 6-7 ayda bunu başarabilirsiniz.
  • Kerow kullanıcısına yanıt
    @Uplifting

Manga demedim zaten, sadece çoğu manga çizerinden çok daha iyi olduğunu belirttim.

@Kerow

6,7 ayda manga çizilecek hale gelinmez. Çoğu manganın çizimleri fazla zaman almaması için basittir ama emin ol altında en az 3-4 yıllık "sağlam" temel olmadan yapılmaz.
  • quote:

@Uplifting

Manga demedim zaten, sadece çoğu manga çizerinden çok daha iyi olduğunu belirttim.

@Kerow

6,7 ayda manga çizilecek hale gelinmez. Çoğu manganın çizimleri fazla zaman almaması için basittir ama emin ol altında en az 3-4 yıllık "sağlam" temel olmadan yapılmaz.
    Ben zaten kimseden 6-7 ayda pro gibi çizmesini bekleyemem ama eminim çoğu kişi internet serisi çizebilecek seviyeye gelebilir,dediğiniz gibi ciddi bir işe girişilmek isteniyorsa yıllar gerekir.
  • Kerow kullanıcısına yanıt
    İnternet serisinden kastın ne ve nasıl kalitede bir şeyden bahsediyorsun bilmiyorum ama 6-7 ayda öğrenilecek şeyler ortaya bir şey koyacak kadar değildir.
  • quote:

İnternet serisinden kastın ne ve nasıl kalitede bir şeyden bahsediyorsun bilmiyorum ama 6-7 ayda öğrenilecek şeyler ortaya bir şey koyacak kadar değildir.
    Bakuman serisine bakabilir merak edenler. Mangaka olmaya çalışan iki genci anlatıyorlar. Bir şeyler öğrenir belki merak edenler
  • quote:

Bir çok manga sanatçısından çok çok daha iyi çizimleri olan Türk çizerler de var. Mesela Kerem Beyit. Daha önce duymadıysanız mutlaka bakın çalışmalarına efsanedir. Onun dışında yetenek olayına pek katılmıyorum, yetenekli demek bir seviyeye gelmiş insanın yıllarca vermiş olduğu emeğe hakarettir. "Yetenekli abi ya yapıyo, bizde nerde" falan derler, çok yanlış. O adam yetenekli olduğu için gelmedi oralara, doğustan şanslı olduğu için gelmedi, başka şeylere ayırabileceği zamanını, yıllarını o işe adadığı için geldi.

Aynı şeyi bende söyledim zaten hocam, yazımı tekrar okursaniz göreceksiniz. Bende o "zaman ayırma" işini eğitim olarak bahsettim. :) Yoksa tabiki istediğin kadar yetenekli ol, o yeteneğiddışarı çıkarmak için çalışmaz isen bir anlamı yoktur.

İyi Forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9EC7358F0

quote:

Aynı şeyi bende söyledim zaten hocam, yazımı tekrar okursaniz göreceksiniz. Bende o "zaman ayırma" işini eğitim olarak bahsettim. :) Yoksa tabiki istediğin kadar yetenekli ol, o yeteneğiddışarı çıkarmak için çalışmaz isen bir anlamı yoktur.

İyi Forumlar

Alıntıları Göster
    Yanlış anlamayın ama dün de biri Facebook'da beni "bilmemne manga stüdyosu" diye birşeye davet etti, bırak Kanji'yi, Hiragana'yı yazmayı, doujin tanımını bile bilmeyen gençler Mangaka'lık oynuyor. Hatta "Anime'si yapıldığında OSTu Susumu Hirasawa'ya yaptıracaz" falan mühabbetleri. Davet edeni sildim sonra gittim yüzümü yıkadım.

Doujin yada Fanart çizmenin Mangaka'lık olmadığını, bırak Japonca'yı, daha İngilizce bile yazamayınca Mangaka''lık düşü kurmamak gerektiğini öğrendiğimizde gezegenimiz daha iyi bir yer olacak, buna inanıyorum ben.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.