Şimdi Ara

Dizi izleyerek ingilizce öğrenen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
5
Favori
3.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gelistiren,ogrenen var mı?bilmediğim kelimeleri aklımda tutamıyorum.siz nasıl yapıyosunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ve ingilizce altyazılı mı türkçe altyazılı mı izleyip geliştirilir ?
    takip
  • Faydası olur ama sadece o şekilde öğrenmen olanaksız. İnterneti kullan ve metin oku/yaz yabancı forumlarda.

• sabah akşam house izleyen biri olarak takip

• quote:

Orijinalden alıntı: mhcd

sabah akşam house izleyen biri olarak takip
    Öğrenirsin, ama sadece söylenenleri anlamayı öğrenirsin. Onun dışında konuşman (telaffuzu öğrenmen) ve yazman (gramer vs.) gerekir. İngilizce + İngilizce alt yazılı başta zor gelir ama daha etkili olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhcd

sabah akşam house izleyen biri olarak takip
    öğrenmen zor ama geliştirebilirsin
  • Ingilizce altyazıyla daha faydalı oluyor da bi b.k anlamayınca bazen çabuk sıkılıyorum 40 dk gecmek bilmiyor+izlemek de istemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Online oyun oyna ve altyazili film dizi izle farki goruceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: gsliyim

Online oyun oyna ve altyazili film dizi izle farki goruceksin
    ben genelde unuttuğum kelimeleri hatırlıyorum izlerken
  • quote:

Orijinalden alıntı: Entelektüel Ayı

ben genelde unuttuğum kelimeleri hatırlıyorum izlerken

Alıntıları Göster
    Hocamın arkadaşı sürekli dizi izleyerek öğrenmiş ama öyle böyle değil sürekli izliyor dedi sabah akşam biraz beyinle alakalı
  • Dizi cift altyazi ile izliyorum konusmalari not edip daha sonra onlari okuyorum.arkadaslarimla da konusarak pratik yapiyorum bu sekilde ingilizce konusmami gelistirdim.hosuma giden dizileri izliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: -TheDoctor-

Hocamın arkadaşı sürekli dizi izleyerek öğrenmiş ama öyle böyle değil sürekli izliyor dedi sabah akşam biraz beyinle alakalı

Alıntıları Göster
    İngilizcem liseye başladığımda orta halliydi, lisede ise sınıftaki en iyi ingilizce bendeydi. popüler sitcomları ve breaking bad, prison break tarzı dizileri bitirince kelime haznemin ve dinleme yeteneğimi çok geliştirdiğimi fark ettim.
  • Ingilizce altyaziyla izlersen hizli bir sekilde gelistirebilirsin ama Turkce altyaziyla pek gelistiremezsin. Kendimden biliyorum cok fazla yabanci dizi izlerim ama turkce altyaziyla izledigim icin faydasi az oldu. Ingilizcr altyaziyla basit sitkomlar izle bilmedigin kelimeleri arastir cumleleri anlarsin zaten. Ben de bu sekilde yapcam.

• grammar dışında öğrenirsin zaten ingilizlerde grammar ı iplemiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: VICTOR 23

Gelistiren,ogrenen var mı?bilmediğim kelimeleri aklımda tutamıyorum.siz nasıl yapıyosunuz?

Tam olarak dil öğrenemezsin ama o dil hakkında bi fikrin olur o dili kullanan milletin kültürünü anlarsın
    Örneğin bi espriyi okul ingilizcesiyle anlayamassın
    Örnek vermek gerekirse
    Dizide kötü bozuk robot kahramana extarminate(imha et) diyecek ama bozuk olduğundan exx exx exx diyip duruyor
    Bu kelimede ingilizce yumurtaya çok benzediğinden(egg)
    Yapımcı bunu yumurta diye çeviriyor
    Sonradan robot extarminate diyebiliyor onuda yok et diye çeviriyor
    Eğer sadece altyazı okursa örnekteki gini çok anlamsız olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Filmadamı

grammar dışında öğrenirsin zaten ingilizlerde grammar ı iplemiyor
    Öğrenmezsin,geliştirirsin.O da ingilizce altyazıyla tabi.Ha bana listening yeteneğimi geliştirmek yeter,gramer kelime hepsi tamam diyosan altyazıya gerek bile yok.
  • Ingilizce dinleme,yazma ve anlama zaten. Dinlemeyi öğrenebilirsin ama yazma ve anlamayı başka yolla öğrenmen gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: naberl

quote:

Gelistiren,ogrenen var mı?bilmediğim kelimeleri aklımda tutamıyorum.siz nasıl yapıyosunuz?

Tam olarak dil öğrenemezsin ama o dil hakkında bi fikrin olur o dili kullanan milletin kültürünü anlarsın
    Örneğin bi espriyi okul ingilizcesiyle anlayamassın
    Örnek vermek gerekirse
    Dizide kötü bozuk robot kahramana extarminate(imha et) diyecek ama bozuk olduğundan exx exx exx diyip duruyor
    Bu kelimede ingilizce yumurtaya çok benzediğinden(egg)
    Yapımcı bunu yumurta diye çeviriyor
    Sonradan robot extarminate diyebiliyor onuda yok et diye çeviriyor
    Eğer sadece altyazı okursa örnekteki gini çok anlamsız olur
    faydası olur ama tam olarak öğrenilmez bence

• Ben de dinleme konusunda şikayetçiyim. Fakat bu dinleme işi gerçekten işe yarar mı merak ediyorum. İngilizcemi genel olarak yabancı forumlar vs. sayesinde geliştirdim. Hangi türde önerirsiniz ingilizce alt yazı mı yoksa türkçe alt yazı mı?

• quote:

Ayrıntılı açıklama;
    Ben İngilizce'yi dizilerden öğrendim açıkca söylüyorum. Dizi izlemenin en büyük yararı ( Öncelikle Türkçe altyazı ile ) beynim duyulan ses ile anlamı kendi eşleştirdi sanırsam . O kelimeyi 3-5 kez duyunca iyice yerleşiyor kafana. Öyle kendini zorlayarak şunun anlamı şuyduyla İngilizceyi zor öğrenirsin , öyle apacaksan git İngilizce Türkçe sözlüğü aç oku. Türkçe altyazıdan sonra sevdiğin dizi ise Türkçe altyazıdan sonra İngilizce altyazı ile hemen arkasından izlersen grameri ve kelimelerin yazılışını öğrenebilirsin. Kelime hazneni böyle geliştir. Bir tanede İngilizce kursuna başla öyle de Gramer öğren , pratik yap. Bu benim İngilizce'yi ileri şekilde öğrenmem.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.