Geçen hafta almış olduğum,ülkemizde pek ismi duyulmamış ancak yurt dışında kaliteli ve geniş ürün yelpazesi ile bilinen MANLİ marka geforce 9600gt incelemesini sizinle paylaşmak istiyorum. Manli marka ekran kartının üretim menşei, detaylı bilgileri ve Türkiye düstribütörlüğünü için aşağıdaki sitelerden bilgi edinebilirsiniz:
Çekirdek kodu : G94 Çekirdek hızı : 650MHz Paralel işlemci hızı : 1625MHz Paralel işlemci sayısı : 64 Bellek hızı : 1800MHz Bellek miktarı ve tipi : 512MB GDDR3 Bellek arabirimi : 256-bit ROP sayısı : 16 Doku ünitesi : 56 Arabirim : PCI Express 2.0 DirectX versiyonu : 9 ve 10 Shader Model : 4.0 OpenGL : 2.1 [simage]http://img171.imageshack.us/img171/7839/a0af3.jpg[simage]
Manli 9600GT ekran kartında Nvidia’nın referans soğutucusu kullanılmamış,Aliminyum ızgaralardan oluşan çok ta büyük olmayan bir soğutucu mevcut,ancak soğutucu işini çok iyi yapıyor,Masa üstünde sıcaklık 35 derecenin oyunlarda ise 50 derecenin üzerine çıkmadı. Soğutucunun üzerine ise kaliteli ve sessiz soğutma komponentlerinden aşikar olduğumuz Arctic Cooling marka 80mm.lik fan mevcut.Kartın ramlerinde ise herhangi bir pasif soğutucu kullanılmamış,ramler açıkta. Kart üretiminde tümüyle katı kapasitör kullanılmış.
Kartın bir TV, iki tane de DVI çıkışı mevcut.
Genelde Palit ekran kartlarında görmeye alışkın olduğumuz sli köprüsünün hemen yanında bulunan S/PDIF girişi var, kutu içeriklerinde görmeye pek te alışkın olmadığımız S/PDIF bağlantı kablosu bu üründe mevcut.Kısaca bu kabloyu ayrıca masraf edip edinme derdimizden kurtarmışlar.Kutu içeriğinde ayrıca 1 adet DVI Adaptörü,1 adet 6 pinli güç kablosu çeviricisi, 1 adet svideo>RGB kablosu,1 adet RGB kablosu,Türkçe kullanım klavuzu,ve sürücü cd si mevcut.Kutu içeriğinde oyun mevcut değil ancak kablo içeriği olarak zengin sayılır.
Gelelim performans testlerine:
Test düzeneği:
İşlemci : İntel Core2 Quad Q6600 3.0ghz(333x9) Anakart : Asus P5QL-E Ram : OCZ 2X1gb DDR2 1066MZ Platinium Kit 5-5-5-15 Ekran Kartı : MANLI 9600GT İşletim sistemi : Windows Vista Bussines SP1 Ekran Kartı Sürücü Sürümü : 178.24
Manli 9600gt yi overclock ederek test yaptım, Bu testler Windows Vista işletim sistemi ile yapılmıştır, Windows Xp de farklılık gözlenebilir.
Çekirdek hızı : Def. 650MHz --- 800MHz Overclock Paralel işlemci hızı : Def. 1625MHz --- 2000MHz Overclock Bellek hızı : Def. 1800MHz --- 2200MHz Overclock
Ürünü alma konusunda herkes gibi ben de ilkin tereddütlüydüm ancak firma adresine gidip gördüğüm ilgiden ve ürünü elime alıp inceledikten sonra şunları söyleyebilirim:Firma olarak gerçekten ilgili ve profesyoneller,ve büyük bir firma oldukları giriş kapısından itibaren kendini hissettiriyor.Ürün komponent açısından zengin ve parasını fazlasıyla hakedecek kadar kaliteli.Satış linkinde ürünün fiyatı 172 Ytl olmasına rağmen firma DONANIMHABER üyelerine Nakit alımda %10 indirim uyguluyor,kısaca ürünü nakit olarak 155 ytl ye alabiliyorsunuz .
Teşekkür:Ürün incelemem esnasında fotograf makinamın bozulması dolayısı ile zaman ayırıp firma iletişim bilgileri hakkında detaylı bilgi vererek ürün fotograflarını çekerek bana gönderen Seha mühendislikten Sayın Yasin KESKİN'e teşekkürlerimi sunarım.
bu niye gereksiz mesajlarda??
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme