Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Mantık Soruları (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
6
Favori
17.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stonekafa54

aralık olcak ilk phsyhomantis sorusunun

Dostum, arkadaşın 3 tane sorusu var çözülmemiş, hangisinin cevabını veriyorsun ? Ayrıca aralık diye bir cevap yok

Son soruda ise Pi ' yi ister 3 istersen 3,14 al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

aralık olcak ilk phsyhomantis sorusunun

Dostum, arkadaşın 3 tane sorusu var çözülmemiş, hangisinin cevabını veriyorsun ? Ayrıca aralık diye bir cevap yok

Son soruda ise Pi ' yi ister 3 istersen 3,14 al.

anladın sanırım ?

İlk sorusu demişim farkettiysen

Yani

Sorunun cevabı A

açıklama için aralık dedim

orada

Mayız Haziran Temmuz...... Diye gidiyor

• son soruda yanlışlık var sanki ?=

Cetvel varsa çemberin en çıkıntılı kısımlarına yapıştırırz
    ANlarız yani , cetvel varsa kolay zaten

Mantık Soruları

300^2 den küçükse

Pi 3 desek

Pi x r^2 = 300^2

3 x r^2 = 300^2

r^2 = 100^2

r = 100

ama 300 den küçük dediğinden

r < 100

ayrıca böle bişilerde olabilir

• @ Stonekafa54

Dostum hırgür çıkarmak yerine, sorunun numarasını yaz, beni de uğraştırma dolayısıyla sen de ekstra açıklama yapmak durumunda kalma, ha illa kelime oyunu yapıcaksak söyliyim, Psychomantisin ilk sorusu çzöüldü. Bakınız soru - 34.

Neyse , ben seni anladım, sen de beni anladın bu yüzden uzatmaya gerek yok ancak, sen buranın demirbaşısın kuralları bilmen gerek :)

Son soruya gelince, uç kısımlardan ölçeriz demişsin de, uç kısım hangi kısım oluyo acaba çemberde ? Yani orta noktayı bilemeden, göz kararı cevap vermen yanlış olur.
  • quote:

@ Stonekafa54

Son soruya gelince, uç kısımlardan ölçeriz demişsin de, uç kısım hangi kısım oluyo acaba çemberde ? Yani orta noktayı bilemeden, göz kararı cevap vermen yanlış olur.

yanlış anladın , bak orda çizim yaptığıma

çemberin neresine dayarsan daya cetveli , her zaman çapı bulursun.

Çünkü çap ortadan beri değil , tüm dairenin bir tarafından , karşı tarafına giden yoldur.

anlatabildimmi ?

Bak şöyle diyeyim

Mantık Soruları

• 37)

1 - 4 - 5 - 7 - 8 - 9 - X

1+x = 4+9 = 5+8

yani

X+1 = 13 = 13

Yani x = 12

Kısaca cevap 12 (olabilirmi ? )
  • quote:

quote:

@ Stonekafa54

yanlış anladın , bak orda çizim yaptığıma

çemberin neresine dayarsan daya cetveli , her zaman çapı bulursun.

Çünkü çap ortadan beri değil , tüm dairenin bir tarafından , karşı tarafına giden yoldur.

anlatabildimmi ?

Bak şöyle diyeyim

Mantık Soruları

Ben sadece merkezden geçen, uzunluğun çap olduğunu sanıyordum, hatta bir çemberin yarı çapı daima sabittir, soruları ona göre çözeriz. Eğer dediğin gibiyse, soruyu en uzun çapını nasıl ölçeriz ya da yarı çapını nasıl ölçerizi gibisinden değiştireceğim.

• quote:

Ben sadece merkezden geçen, uzunluğun çap olduğunu sanıyordum, hatta bir çemberin yarı çapı daima sabittir, soruları ona göre çözeriz. Eğer dediğin gibiyse, soruyu en uzun çapını nasıl ölçeriz ya da yarı çapını nasıl ölçerizi gibisinden değiştireceğim.

dostum , yanılmıyorsan çemberin tüm çaplarının uzunluğu eşittir

Bi çember çiz ve dene elinle , göreceksin.

EDİT: Yanlış anlaşılmasın büyüttüğüm yer , zaten benim dediğim tüm uzunluklarda merkezden geçecek.Ama sadece ortada geçecek diye bişey yok.Yani sallama bi yerden de çapı bulabiliriz cetvel ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erich Kartmann -- 21 Aralık 2010; 23:06:23 >
  • quote:

37)

1+x = 4+9 = 5+8

yani

X+1 = 13 = 13

Yani x = 12

Dostum bu doğru cevap olamaz. Doğru kabul olması için sınırlı bir dizi olması lazımdı, yani son terimi x olmalıydı ancak devam eden bir dizi, biz sadece sıradaki sayıyı soruyoruz. Ayrıca ortada kalan 7 de işi bozmuyor değil :)

Çember sorusu

Yahu kardeşim bütün çapların uzunluğunun eşit olması için hepsinin, orta noktadan geçmesi lazım. Allah seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALAK_ -- 21 Aralık 2010; 23:05:25 >

• quote:

quote:

37)

1+x = 4+9 = 5+8

yani

X+1 = 13 = 13

Yani x = 12

Dostum bu doğru cevap olamaz. Doğru kabul olması için sınırlı bir dizi olması lazımdı, yani son terimi x olmalıydı ancak devam eden bir dizi, biz sadece sıradaki sayıyı soruyoruz. Ayrıca ortada kalan 7 de işi bozmuyor değil :)

Çember sorusu

Yahu kardeşim bütün çapların uzunluğunun eşit olması için hepsinin, orta noktadan geçmesi lazım. Allah seni

yanlış anlaşılmasın diye öyle olduğunu ekledim ama bu bişeyi değiştirmez.

ŞÖyle yaparız

Mantık Soruları

Kötü paint kullanımı için üzgünüm.
    Anlamadığın yer varsa söyle , çünkü neredeyse eminim

Orda merkezi buldum

Gerisi belli zaten.
    Tabi orda 20 ve 70 sallama.

Sayılar farklıda olabilirdi.

5 ve 75 de olabilri, bu sefr merkez 35 de olurdu.

Yada çember büyük olurdu.
    Bunuda cetvelin bittiği yerden devam ederek toplam uzunluğu bulup 2 ye bölebilirdik.

• Hocam şöyle bir olay var, bir kere baştan yanlışsın. Çap sadece orta noktadan geçer. Bir nevi çemberin ağırlık merkezi. Senin herhangi iki noktayı birleştirdiğin doğru parçasının adı çap değil kiriştir.
    Sen bir kiriş alıp uzunluğunu 2 ye bölüyorsun. O nokta çemberin çapı üzerindeki herhangi bir noktadır. Cetvelin bir kısmını o noktaya getirip çapı ölçmeye çalışıyorsun ancak bu işlemi yine göz kararı yapıyorsun, mantıklı düşün. elin 1 cm sağa sola kayabilir, daha doğrusu şöyle söliyim. Aynı çap üzerinde 2 nokta bulsan cevabı buldun demektir, cetveli koy ölç. Ancak 1 noktayla bu işi başaramazsın. Mesajımı dikkatlice oku. Senin işlemini ben çok iyi anladım ancak doğru cevap değil, bu şekilde çapı bulamazsın.
  • quote:

40) Orta noktası belli olmayan bir çemberin çapı, sadece 1 tane cetvelle nasıl bulunur?
    İpucu: Çemberin alanı<300cm^2 cetvel=80 cm

Cetvel ile çember içindeki en uzun mesafe ölçülerek bulunur. Bu sorunun zorluğu neresinde anlamadım Çember alanı 300cmkareden küçükse çapı 20 cmden kısa demektir. cetvelden 20 cmlik iki parça kesilerek çemberin zıt köşelerine teğet olarak getirilerek ve cetveller arasında mesafe ölçülerek de bulunabilir ama soruda bu kadar atraksiyona girmemizi beklemiyorlar heralde

•  Mantık Soruları

ilk artan sayılar -1 olarak azalıyor.Diğer leri sabit
    (+3) +1 (+2) +1 (+1) +1 şeklinde
    fena salladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarksmanTr

quote:

40) Orta noktası belli olmayan bir çemberin çapı, sadece 1 tane cetvelle nasıl bulunur?

Cetvel ile çember içindeki en uzun mesafe ölçülerek bulunur. Bu sorunun zorluğu neresinde anlamadım Çember alanı 300cmkareden küçükse çapı 20 cmden kısa demektir. cetvelden 20 cmlik iki parça kesilerek çemberin zıt köşelerine teğet olarak getirilerek ve cetveller arasında mesafe ölçülerek de bulunabilir ama soruda bu kadar atraksiyona girmemizi beklemiyorlar heralde

EDİT: HOcam girişimin başarılı ancak yetersiz, biraz önce doğru cevap dedim ancak sonradan düşündüm de, vermiş olduğun bilgi yetersiz ancak girişimin çok doğru ve mantıklı. Düzeltip sunarsanız bu yanıtı kabul edebilirim. Çözün artık soruyu, işin ucu koptu çünkü

Büyük ipucu elde ettiniz, cetvel kırılacak mutlaka, çünkü tek cetvelle çap bulunamaz, orta noktası bilinmeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALAK_ -- 21 Aralık 2010; 23:42:37 >

• @ Pr3vladat

Dostum yanlış cevap
  • quote:

@ Pr3vladat

Dostum yanlış cevap

doğru olacağını hiç düşünmedim zaten
    bu arada uzaklaştırma almıştın tekrar hoşgeldin foruma
  • Bir kere yazdım özetle cetveller kırılarak ve kumpas gibi kullanılarak çap bulunur. Daha da cevap yazmam

quote:

39) Bir silindirde kaç çember vardır? Stonekafa54'e teşekkürler.

Cevap: sonsuz
  • quote:

quote:

iyi de bence bu cevap da doğru olamaz çünkü teğet konulan cetvellerin paralel olduğunu bilemezsiniz ki dolayısıyla paralel olmazsa çaptan daha kısa uzunluk bulunur fakat çapı bulmuş olmazsınız

• quote:

Bir kere yazdım özetle cetveller kırılarak ve kumpas gibi kullanılarak çap bulunur. Daha da cevap yazmam

quote:

39) Bir silindirde kaç çember vardır? Stonekafa54'e teşekkürler.

Cevap: sonsuz

Dostum cevabın doğru tebrikler, açıklamanı da yaparsan kabul edicem. Çember sorusu içinse, teorini devam ettiren çıkmazsa ondan da puanı sen alıcaksın.

• Cetveli yere dik şekilde sabitler ucuna çemberi asarım çember simetrik olduğundan cetvel tam ağırlık merkezi olan çaptan geçmiş olur böylece çapı ölçebilriim

umarım anlatabilmişimdir bence bu cevap daha doğru
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.