Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Mantık Soruları (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
6
Favori
17.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PhsycoMantis

Cetveli yere dik şekilde sabitler ucuna çemberi asarım çember simetrik olduğundan cetvel tam ağırlık merkezi olan çaptan geçmiş olur böylece çapı ölçebilriim

umarım anlatabilmişimdir bence bu cevap daha doğru

Öncelikle ağırlık merkezini bulabilmen için, iğne uçlu bir cisim gerekiyor, cetvel bunu sağlamaz. Onu da geçtim çemberi cetvelin ucuna asamazsın, çemberin içi boştur, senin dediğin daire :)
  • 40. soru
     Mantık Soruları

edit: aynı resmi iki defa koymuşum.

Mantık Soruları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halbay -- 22 Aralık 2010; 0:42:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

Cetveli yere dik şekilde sabitler ucuna çemberi asarım çember simetrik olduğundan cetvel tam ağırlık merkezi olan çaptan geçmiş olur böylece çapı ölçebilriim

umarım anlatabilmişimdir bence bu cevap daha doğru

Öncelikle ağırlık merkezini bulabilmen için, iğne uçlu bir cisim gerekiyor, cetvel bunu sağlamaz. Onu da geçtim çemberi cetvelin ucuna asamazsın, çemberin içi boştur, senin dediğin daire :)

Önemli olan prosesi üretmek diye düşündüm yani cetvelin enine asılmayacak tabi ki kesit olarak cetvele önden bakıldığını düşünün ve asıldığını.yok hocam daireyi biliyorum ben çemberden bahsediyorum çember asılabilir daire asılamaz

Mantık Soruları

• Resimde gösterildiği gibi paralellik sağlanarak çap bulunur.

Mantık Soruları

Bir silindir içindeki çember sayısı silindir yüksekliğindeki nokta sayısı kadardır. Bir doğru parçasında sonsuz nokta olduğuna göre silindir içerisinde sonsuz çember vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarksmanTr

Resimde gösterildiği gibi paralellik sağlanarak çap bulunur.

Mantık Soruları

Bir silindir içindeki çember sayısı silindir yüksekliğindeki nokta sayısı kadardır. Bir doğru parçasında sonsuz nokta olduğuna göre silindir içerisinde sonsuz çember vardır.

Hocam elinde açıölçer yok ki 90 derecelik açıyla koyduğunu bilemezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: halbay

40. soru
     Mantık Soruları

edit: aynı resmi iki defa koymuşum.

Mantık Soruları

Dostum harika cevap, direk ekliyorum buna doğru cevabı. Benim ürettiğim cevap değil di ancak bu da tamamen sağlıyor çözümü, tebrikler

Daha düşünülsün bu soru üzerinde, eminim daha çok cevap çıkıcaktır.

@ PhsycoMantis

Hocam şimdi anladım, ben orta noktasında yere paralel asıcaksın sandım. Cevabın güzel ancak kağıt üzerinde yapalım biz işlemi :)

@ MarksmanTr

Dostum silindir sorusu için açıklman doğru, adını ekliyorum ancak çember sorusu için cetveli nerden kırıyorsun, kaç parçaya ırıyorsun, o 2 parçanmın paralelliğini nasıl sağlıyıcaksın? Açıklaman eksik.

• 38) İ - I - A - E - A - İ - R gelir
    PAZAR kelimesinin son harfi
    Soru Haftanın günlerinin son harfleri olarak gidiyor
  • 39 - sonsuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pr3vladat

38) İ - I - A - E - A - İ - R gelir

Tebrikler, doğru cevap

@ _conscript_

hocam geç kaldın :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pr3vladat

38) İ - I - A - E - A - İ - R gelir

Tebrikler, doğru cevap

@ _conscript_

hocam geç kaldın :)

Tüh yaa ne zaman baksam şu topiğe hep geç kalıyorum; bu sefer görmedim ama cevap yazıldığını

• quote:

Bu durumda senin çözümünde yanlış olur. Çetveli tam olarak dik açıyla koyduğunu bilemezsin çünkü. Lakin cetvellerin köşesi tam 90 derece olarak kesilir. Kesilmese dahi cetvel üzerindeki ölçek çizgilerinden faydalanılarak hatasız bir şekilde çapı ölçmek mümkün.

Edit: Arkadaşın yazdığı çözümmüş, ben seninki zannettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarksmanTr -- 22 Aralık 2010; 1:04:38 >

• quote:

quote:

Bu durumda senin çözümünde yanlış olur. Çetveli tam olarak dik açıyla koyduğunu bilemezsin çünkü. Lakin cetvellerin köşesi tam 90 derece olarak kesilir. Kesilmese dahi cetvel üzerindeki ölçek çizgilerinden faydalanılarak hatasız bir şekilde çapı ölçmek mümkün.

Hocam zaten cetvelin her ayrıtını 90 derece kabul ediyoruz zaten oraya kadar kabul de, sen eksik açıklama yazmışsın, söyle cetveli kaça böldüğünü naptığını nettiğini kabul edelim ona göre Zaten benim ürettiğim çözüme en çok yaklaşan sensin ancak, 2 parçaya kırarak anlayamazsın paralel olduklarını.

• quote:

quote:

quote:

Hocam zaten cetvelin her ayrıtını 90 derece kabul ediyoruz zaten oraya kadar kabul de, sen eksik açıklama yazmışsın, söyle cetveli kaça böldüğünü naptığını nettiğini kabul edelim ona göre Zaten benim ürettiğim çözüme en çok yaklaşan sensin ancak, 2 parçaya kırarak anlayamazsın paralel olduklarını.

Üsdat resimde gösterildiği gibi cetveli 3 parçaya bölüyoruz. örneğin 0-20 cmlik bölümü 1 parça 20-60 cmlik bölümü bir parça ve geriye kalan 60-80cmlik bölümü bir parça. Cetvelin baş ve son (0 ve 80 cm'yi gösteren bölümleri) bölümleri hiç kesilmediğinden 90 derecelik açıya sahiptir. O nedenle bu iki bölümün bozulmayan taraflarını 20-60 cmlik cetvele dayıyoruz ve kumpas gibi kullanarak dairenin çapını ölçüyoruz.
    Bknz kumpas:

http://teknikel.com/tr/hafun/resim/1212146393.jpg

• quote:

quote:

quote:

quote:

Üsdat resimde gösterildiği gibi cetveli 3 parçaya bölüyoruz. örneğin 0-20 cmlik bölümü 1 parça 20-60 cmlik bölümü bir parça ve geriye kalan 60-80cmlik bölümü bir parça. Cetvelin baş ve son (0 ve 80 cm'yi gösteren bölümleri) bölümleri hiç kesilmediğinden 90 derecelik açıya sahiptir. O nedenle bu iki bölümün bozulmayan taraflarını 20-60 cmlik cetvele dayıyoruz ve kumpas gibi kullanarak dairenin çapını ölçüyoruz.
    Bknz kumpas:

http://teknikel.com/tr/hafun/resim/1212146393.jpg

Tebrikler dostum bu da doğru cevap, kafamdaki cevaba en yakın olanı bu. Benim kafamda ise cetveli 4 eşit parçaya bölüp, etrafına dıştan teğet olacak şekilde kare çizmek olucaktı.

Çemberin alanının 300cmkare den düşük olma muhabbeti ise çapı 20 cm, den küçük olsun diye, yani 4 tane 20cm lik cetveller yetmesi içindi.

Seninki de buna benzer bir cevap zaten, sadece 4. parçaya gerek yok.

• quote:

Tebrikler dostum bu da doğru cevap, kafamdaki cevaba en yakın olanı bu. Benim kafamda ise cetveli 4 eşit parçaya bölüp, etrafına dıştan teğet olacak şekilde kare çizmek olucaktı.

Çemberin alanının 300cmkare den düşük olma muhabbeti ise çapı 20 cm, den küçük olsun diye, yani 4 tane 20cm lik cetveller yetmesi içindi.

Teşekkür ederim. Kare mevzu benimde aklıma geldi ama kesilen cetvellerin paralellik sağlayamaması olayı orada işi daha da zorlaştırırdı. Her neyse Bir soru da benden:

Bir vatandaş bakkala giderek 35 liralık alışveriş yapar ve 50 lira verir. Bakkal para üstü vereceği 15 liranın olmadığını görür ve yandaki kitapçıya giderek 50 lirayı bozdurur. Müşteriye aldığı eşyaları ve para üstü olan 15 lirayı vererek yollar. Yarım saat sonra kitapçı gelir ve bakkalın getirdiği 50 liranın sahte olduğunu söyler. Bunun üzerine bakkal kitapçıyla arasını bozmamak ve kitapçıya kazık atmak istemediği için gerçek 50 lira vererek sahte 50 lirayı geri alır. Bu durumda bakkal ne kadar zarar etmiştir.

• quote:

quote:

Teşekkür ederim. Kare mevzu benimde aklıma geldi ama kesilen cetvellerin paralellik sağlayamaması olayı orada işi daha da zorlaştırırdı. Her neyse Bir soru da benden:

Bir vatandaş bakkala giderek 35 liralık alışveriş yapar ve 50 lira verir. Bakkal para üstü vereceği 15 liranın olmadığını görür ve yandaki kitapçıya giderek 50 lirayı bozdurur. Müşteriye aldığı eşyaları ve para üstü olan 15 lirayı vererek yollar. Yarım saat sonra kitapçı gelir ve bakkalın getirdiği 50 liranın sahte olduğunu söyler. Bunun üzerine bakkal kitapçıyla arasını bozmamak ve kitapçıya kazık atmak istemediği için gerçek 50 lira vererek sahte 50 lirayı geri alır. Bu durumda bakkal ne kadar zarar etmiştir.

41. soru olarak ekledim dostum.

• 41. soru bu forumda önceden tartışılmıştı benim gibi cevabı bilenler olabilir kaldırılması uygun olur
  • 41. sorunun cevabı:

15 lira + sattığı malın değeri.
  • quote:

41. soru bu forumda önceden tartışılmıştı benim gibi cevabı bilenler olabilir kaldırılması uygun olur

Dediğin gibi, cevaba ezbere bilenler vardır mutlaka ancak açıklama zorunlu olduğu için kalabilir şimdilik ama dediğine katılıyorum. Tartışmaya açık bir soru bence de, cevaplandıktan sonra hakkından geliriz :)

EDİT:

Dememe kalmadan cevap geldi , Hocam açıklama lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALAK_ -- 22 Aralık 2010; 2:16:58 >
  • Bakkalın kasasında en baştan 100 tl var kabul edelim. Müşteriden 35 TL alınır, 15 tl para üstü verilir.

Kasada olan miktar böylece 135 TL olmuş olur.

50 lira sahte çıkınca mecbur kasadan 50 tl alınır verilir.

Böylece kasada 85 TL para kaldı.

En başa göre fark: İlk başka 100 lira vardı, şimdi 85. En başta 35 liradan sattığımız bir ürünümüz vardı, artık yok.

zarar: 15 Lira + sattığımız ürün

ekleme: 15 Lira + sattığımız ürünü başka bir deyişle 50 lira zarar ettik diyebiliriz. Ürünü alış fiyatımız önemli değil, biz 35'den satıyorsak değeri 35 Liradır. Elde olmadığına göre 35 Liralık zarar edilmiştir üründen. Yani tl olarak 50 diyebiliriz toplam zarara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 22 Aralık 2010; 2:24:53 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.