Şimdi Ara

MANTIK SORUSU COZUMU CEVAP 2 VE 3 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeşim biz p nin değeri ve q nun değeri -1 demiyoruz eğer p nin doğruluk değeri 0 ise p -1 olabilir diyoruz dikkatli oku anlatmaya çalıştığımızı..
  • Cevap 2 ve 3müş arkadaşlar hocalar falanda çözdü.. yanlız 3 diyenler geçmiş olsun
  • 1 ve 2 olarak benim gibi sallayana rastlamadim varsa bi cay icelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeffes -- 16 Mart 2015; 10:54:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1 ve 3 yaptım yav tabi öyle seçenek varsa belki de doğru cevabı yapmışımdır.hala çözümünü anlamadım ne saçma bir sorudur.

• ben de 2 ve 3 yaptım cevap yalnız 3 çok fena patladık bunu sınavda o baskının altında fark edebilen arkadaşları da tebrik ediyorum ben 20 kere görsem bu soruyu 17-18 inde fark edemezdim o yüzden pek takılmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizsimetri

kardeşim biz p nin değeri ve q nun değeri -1 demiyoruz eğer p nin doğruluk değeri 0 ise p -1 olabilir diyoruz dikkatli oku anlatmaya çalıştığımızı..

Hocam yazdıklarınız doğru ben de katılıyorum ama şöyle bir durum var: x+y=0 önermesi x ve y 0 olmadığında değeri 1 de olabilir 0 da olabilir. Yani bunu alıp almamak onların insiyatifine mi kalmış bir şey? Ben açıkçası bunu farkettiklerini sanmıyorum bu özensiz soruları gördükten sonra :Dya
  • Bir şey sorucam hocam bende yalnız 3 yaptım soruyu da. Şimdi p 0 q 0 için 1'e eşit olduğu durumda var (birinin -1 birinin 1 olduğu durum örneğin), 0'a eşit olduğu durumda var (biri -2 biri 1) o zaman biz bu durumu mantıkta nasıl formüle dökeriz ? Yani p ile q ikiside 0'a eşitse x+y=0 doğru da olabiliyor yanlışta, doğru olabildiği için p ve q değil, ama yanlış olabildiği için p ancak ve ancak q'da değil, ne oluyor bu şimdi, yani ikinci öncül için bu durum şuna eşittir gibisinden bir şey yazabilir miyiz, ya da ekstra bir z olayı çıkarıp (örneğin mutlak değer içinde x ve y eşittir deyip) oradan mı bir şeyler yapıcaz, çok kafam karıştı sınavda da ama çok sorgulamadım zaman gitmesin diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tethark -- 16 Mart 2015; 11:25:46 >
  • kral1515 K kullanıcısına yanıt
    çok şükür kardeşim ya anlayan biri çıktı söylemek istediğimi :) orada da şuna dikkat ettim soruda daima doğruluk değeri p ve q ile aynıdır diyordu yani x+y de bozan durumlar var bu yüzden yalnız 3 ..
  • Arkkadaslar cevabi yalniz 3 ikinci onculde x+y=0 diyordu ikisinide dogruluk derecesini 0 alirsak -1 ve 1 gibi sayilsr alirsak onerme 0 ve 0 olur onermede de bunun 0 esit olmasi gerekir fakat 1 -1 de onerme 0 esit oluyor ve kwbul oluyor bundan dolayi 2. Oncul gider

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tethark kullanıcısına yanıt
    bence iki durumuda yansıtmak için bir satır daha ekleriz 5.satır ya da 4.satırda x+y=0 ın doğruluk değerine 1 veya 0 deriz daha önce böyle bir tablo hatırlıyorum çift durumun geldiğini soruda daima eşleşeni soruyodu 1. ve 2. öncülde bozan durumlar var bu yüzden yalnız 3..
  • quote:

bence iki durumuda yansıtmak için bir satır daha ekleriz 5.satır ya da 4.satırda x+y=0 ın doğruluk değerine 1 veya 0 deriz daha önce böyle bir tablo hatırlıyorum çift durumun geldiğini soruda daima eşleşeni soruyodu 1. ve 2. öncülde bozan durumlar var bu yüzden yalnız 3..

Yani editledikten sonra söylediğim gibi, bir r olayı falan ekleyip tanımlanabilir ancak, sadece p ve q ile tanımlanamaz bu mudur hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tethark -- 16 Mart 2015; 11:27:30 >
  • Tethark kullanıcısına yanıt
    http://sketchtoy.com/64724419 bence tablonun 4.satırı böyle doldurulmalıydı ya da 5.satır eklenmeliydi çünkü tablo konuyu açan kişinin attığı şekilde eksik ve hatalı..
  • celalafyon03 C kullanıcısına yanıt
    kerdeşim bende geçen sene matta 38 yaptım ben de 2-3 yaptım (inşallah doğrudur). ama hacettepe tıptan bi arkadaş vardı giren (ilk 100 e girebilirmiyim diye denemiş) o yalnız 3 yapmış ama inş bizimki doğrudur
  • quote:

http://sketchtoy.com/64724419 bence tablonun 4.satırı böyle doldurulmalıydı ya da 5.satır eklenmeliydi çünkü tablo konuyu açan kişinin attığı şekilde eksik ve hatalı..

Haklı olabilirsin hocam iyi konularımdan biri değil mantık, dersini falan dinlemedim çok temel bilgilerle yapıyorum ama ben ancak şu tarz bir şeyle tanımlanabilir diye düşündüm soruda, söylediğinden hiçbir şey anlamadım şahsen satır matır bilmiyorum ben onları

http://sketchtoy.com/64724431

Edit : Şimdi farkettim bu arada bu da yanlış oldu, r : x=-y olması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tethark -- 16 Mart 2015; 11:42:41 >

• sadece x+y eşit 0 olan öncül doğru.Hepiniz yanlış yapmışsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxlunch

sadece x+y eşit 0 olan öncül doğru.Hepiniz yanlış yapmışsınız

xkare+ykare = 0 p ve q'ya eşit değilde neye eşit peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tethark

quote:

0 ın karesi 0 olmaz
  • ben de sorudan hiçbir şey anlamamış 2-3 sallamıştım umarım doğrudur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tethark

quote:

0 ın karesi 0 olmaz

Doğru karıştırmışım ben pardon
  • Güvendiğiniz hocaniz falan varsa sorun arkadaşlar o size daha iyi anlatır

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.