Şimdi Ara

MANTIK SORUSU COZUMU CEVAP 2 VE 3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     MANTIK SORUSU COZUMU CEVAP 2 VE 3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardes ne yaptığını anlamadım , ben de 2,3 yaptım ancak cevap yanliz 3 gibi maalesef

• Yalnız 3 kardeşim cevap
  • Beyler bu konuyu bilen biri bunu anlar hoca atti çözümü ben de emindim

• 2-3 olarak salladım biraz bakalım emin misin?
  • Soruyu anlamadım ama bende böyle çözdüm bu yoldan gidersen 2 ve 3 ama soru değişik bir soruydu daha önceden böyle soru tipi hiç çözmedim 3 de olabilir

• bende 2 ve 3 yaptım, bakalım ne olacak
  • Beyler geçen sene 47 3 mat lys 36 4 ygs de yaptim bu sorudan kesinlikle eminim

• 2.öncülde x+y=0 diyordu biri pozitif biri negatif olabilir ve bağlacı demek ikiside 0 olursa ancak sağlar demek bu koşula uyan sadece 3.öncül vardı tablo çözümü değildi istenen..
  • yalnız 1 yaptım ya tutarsa
  • celalafyon03 C kullanıcısına yanıt
    Yanlış yapmışsın cevap yalnız 3. P ve q ya sıfır de, yani ikisi de sıfır sayısına eşit olmasın p ve q sıfır olur. Ama -1 +1 sağlıyor denklemi. Yani o önerme -1 +1 için doğru oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim mantik sorusunda kullandığın mantik yanlış tablolu çözüm isticek tabiki burda senin dediğin şey şartlı olasikta türkçe dusunmek gibi olmus ama matematik dersini matematik olarak çözmen gerek cevap 2 ve 3

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizsimetri

2.öncülde x+y=0 diyordu biri pozitif biri negatif olabilir ve bağlacı demek ikiside 0 olursa ancak sağlar demek bu koşula uyan sadece 3.öncül vardı tablo çözümü değildi istenen..

İyi de o önerme hangisi doğrudur diyo muydu? hangisi p ve q önermesidir diyodu önerme 0 da çıkamaz mı?
    güzel kardeşim tablonda zaten hava var 4.satırda p ve q nun 0 olma durumuna 0 ve 0 demişsin yani ikiside 0 olmayacak -1 ve +1 olursa x+y=0 önermesinin doğruluk değeri 1 olur sen oraya doğruluk değerine 0 yazmışsın tablo zaten baştan yanlış bari türkçe olarak açıklayayım dedim..
  • Kardeşim tablo okumayi bilseydin keşke sonuçlar aciklaninca goruruz

• quote:

Orijinalden alıntı: muvensa

Yanlış yapmışsın cevap yalnız 3. P ve q ya sıfır de, yani ikisi de sıfır sayısına eşit olmasın p ve q sıfır olur. Ama -1 +1 sağlıyor denklemi. Yani o önerme -1 +1 için doğru oluyor.

mantık sorusunda p ve q önermelerinin değeri ne zamandan beri -1 olabiliyor? Ya doğrudur ya yanlıştır, değeri ya 1 ya 0'dır. Neden başka bir değer verelim ki?

P ve q önermelerinin doğruluk yanlışlık açısından 4 farklı durumu olabilir. Bu tabloda da 4 farklı durum için x+y=0'ın p^'ya denk olduğu gösterilmiş. Neden yanlış olsun ki?

Yanlış anlaşılmasın, illa 2ve3 demiyorum ama ben böyle düşünerek yaptım. Neresi yanlış birisi bana açıklarsa sevinirim

• X=-4 ve y=4 olursa 2. Oncul sağlanır ama pvq degeri p oldugundan dolayı o onculu alamıyoruz.

• Beyler o zaman x yerine kök -1 y yerine kök 1 koyarız o zamanda sağlar. ir koyamazmiyiz ki acaba ygs mantığından

bak bi kere ikimizde kendi doğrumuzu savunmadan yorumlayalım 4.satırda yazdığın şeye Allah rızası için dikkat et p nin ve q nun doğruluk değerine 0 demişsin buraya kadar tamamız yani p 0 değil q 0 değil ok..

şimdi tablonun x+y=0 kısmına gelelim buraya da 0 yazmışsın (4.satırdan bahsediyorum) buraya 0 yazamazsın çünkü -1 ve +1 olma -5 ve +5 olma durumunu çöpe atmış oluyorsun dolayısıyla p ve q nun değeri 0 geliyorken x+y nin durumu 1 geliyo yani daima eşleşme söz konusu değil.. senin doğruna göre belirlenmiyo ki cevaplar objektif bakmalısın..
  • insallah kardesim 2ve3 tur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.