Bildirim
MANTIK SORUSU COZUMU CEVAP 2 VE 3
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Kardes ne yaptığını anlamadım , ben de 2,3 yaptım ancak cevap yanliz 3 gibi maalesef
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yalnız 3 kardeşim cevap -
Beyler bu konuyu bilen biri bunu anlar hoca atti çözümü ben de emindim
2-3 olarak salladım biraz bakalım emin misin? -
Soruyu anlamadım ama bende böyle çözdüm bu yoldan gidersen 2 ve 3 ama soru değişik bir soruydu daha önceden böyle soru tipi hiç çözmedim 3 de olabilir
bende 2 ve 3 yaptım, bakalım ne olacak -
Beyler geçen sene 47 3 mat lys 36 4 ygs de yaptim bu sorudan kesinlikle eminim
2.öncülde x+y=0 diyordu biri pozitif biri negatif olabilir ve bağlacı demek ikiside 0 olursa ancak sağlar demek bu koşula uyan sadece 3.öncül vardı tablo çözümü değildi istenen.. -
yalnız 1 yaptım ya tutarsa -
Yanlış yapmışsın cevap yalnız 3. P ve q ya sıfır de, yani ikisi de sıfır sayısına eşit olmasın p ve q sıfır olur. Ama -1 +1 sağlıyor denklemi. Yani o önerme -1 +1 için doğru oluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeşim mantik sorusunda kullandığın mantik yanlış tablolu çözüm isticek tabiki burda senin dediğin şey şartlı olasikta türkçe dusunmek gibi olmus ama matematik dersini matematik olarak çözmen gerek cevap 2 ve 3
quote:
Orijinalden alıntı: sessizsimetri
2.öncülde x+y=0 diyordu biri pozitif biri negatif olabilir ve bağlacı demek ikiside 0 olursa ancak sağlar demek bu koşula uyan sadece 3.öncül vardı tablo çözümü değildi istenen..
İyi de o önerme hangisi doğrudur diyo muydu? hangisi p ve q önermesidir diyodu önerme 0 da çıkamaz mı? -
güzel kardeşim tablonda zaten hava var 4.satırda p ve q nun 0 olma durumuna 0 ve 0 demişsin yani ikiside 0 olmayacak -1 ve +1 olursa x+y=0 önermesinin doğruluk değeri 1 olur sen oraya doğruluk değerine 0 yazmışsın tablo zaten baştan yanlış bari türkçe olarak açıklayayım dedim.. -
Kardeşim tablo okumayi bilseydin keşke sonuçlar aciklaninca goruruz
quote:
Orijinalden alıntı: muvensa
Yanlış yapmışsın cevap yalnız 3. P ve q ya sıfır de, yani ikisi de sıfır sayısına eşit olmasın p ve q sıfır olur. Ama -1 +1 sağlıyor denklemi. Yani o önerme -1 +1 için doğru oluyor.
mantık sorusunda p ve q önermelerinin değeri ne zamandan beri -1 olabiliyor? Ya doğrudur ya yanlıştır, değeri ya 1 ya 0'dır. Neden başka bir değer verelim ki?
P ve q önermelerinin doğruluk yanlışlık açısından 4 farklı durumu olabilir. Bu tabloda da 4 farklı durum için x+y=0'ın p^'ya denk olduğu gösterilmiş. Neden yanlış olsun ki?
Yanlış anlaşılmasın, illa 2ve3 demiyorum ama ben böyle düşünerek yaptım. Neresi yanlış birisi bana açıklarsa sevinirim
X=-4 ve y=4 olursa 2. Oncul sağlanır ama pvq degeri p oldugundan dolayı o onculu alamıyoruz.
Beyler o zaman x yerine kök -1 y yerine kök 1 koyarız o zamanda sağlar. ir koyamazmiyiz ki acaba ygs mantığından
bak bi kere ikimizde kendi doğrumuzu savunmadan yorumlayalım 4.satırda yazdığın şeye Allah rızası için dikkat et p nin ve q nun doğruluk değerine 0 demişsin buraya kadar tamamız yani p 0 değil q 0 değil ok..
şimdi tablonun x+y=0 kısmına gelelim buraya da 0 yazmışsın (4.satırdan bahsediyorum) buraya 0 yazamazsın çünkü -1 ve +1 olma -5 ve +5 olma durumunu çöpe atmış oluyorsun dolayısıyla p ve q nun değeri 0 geliyorken x+y nin durumu 1 geliyo yani daima eşleşme söz konusu değil.. senin doğruna göre belirlenmiyo ki cevaplar objektif bakmalısın.. -
insallah kardesim 2ve3 tur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- tam burslu okumak riskli mi
- diş hekimleri nasıl atanır
- yoğun fazda ne demek
- devam zorunluluğu olmayan tıp fakülteleri
- yeni mezun diş hekimi maaşı
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X