Şimdi Ara

MANTOLAMANIN ZARARLARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
9
Favori
114.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konu reklam savaşlarına dönmüş üye olup reklam yapanlarla dolu
  • benim arkadaş daire başı 10 bin tl ye yaptırdı çok memnun ama

bu yeni çıkmış bişey ileride ne olacak görecegiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1979ozkan1979

benim arkadaş daire başı 10 bin tl ye yaptırdı çok memnun ama

hocam nasıl yaptırdılar?strafor mu taş yünü mü?yada yalıtım sıvası mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

quote:

Orijinalden alıntı: 1979ozkan1979

benim arkadaş daire başı 10 bin tl ye yaptırdı çok memnun ama

hocam nasıl yaptırdılar?strafor mu taş yünü mü?yada yalıtım sıvası mı?

hocam 5 cm köpük kullandılar üzerine sıva ve boya

kışın daha az enerji harcamışlar

şuanda memnunum diyor

birde camlara kepenk yaptırmak istiyor
  • umarım taşyünü yapan çıkarda bi yorum yazar.özkan bey arkadaşınızın daire başına düşen fiyat baya çokmuş.10 bin az bi para değil.bana fiyat çok yüksek geldi.
  • Aslında çok önemli bir konu.

Devlet kendini düşünüyor ve yalıtımı zorunlu kılıyor.Sonuçta enerji sarfiyatının azalması devletin leyhine.

Ancak özelliklikle dıştan yapılan yalıtımların binaya zarar verdiğini düşünüyorum.Bina poşete geçirilmiş gibi hava alamıyor.Beton havasız kalırsa ne olur acaba 20-25 sene sonra?

Bu konuda rahmetli Ahmet Mete Işıkaranında uyarıları vardı.Binalarımızı çürütüyorlar diyordu.

Sırf bu nedenle sadece kuzey cephede içten yalıtım yapmak bana daha mantıklı geliyor.

Onda da kullanılan alçı sıvanın önemi var.Sağlık açısından.
  • kafam karıtı şinci

Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takipteyim ..apartmanımız su an tadilatta ve mantolama yapılıyor ..şu an yurt dışındayım ayrıntıları bilmiyorum ama yoneticiden gelen mailde strafor oldugu yazıyordu..
  • Ben ulke ekonomisine katkida bulunmak icin 10 sene boyunca bi ton para vericem tasarruf edicem peki ulke ekonomisini dusunenler ne yapicak onlar da bizden yiyecek bu olayin ozu budur baska da bisey degil..birileri zengin olsun doyamadilar daha

• Sevgili arkadaşlar oturmuş olduğum apartmanda ki hemen herkes mantolamaya isteksiz. Benden başka kimsenin umurunda değil. Böyle bir durumda yasa gereği eninde sonunda ısı yalıtım olacak mı? yada devletin bu durumda şikayet edecek bir birimi var mı?
  • devlet derki mantolam olmayan evlere gaz vermeyecem. sikayetlik bir durum yok.
  • 15 dk önce fiyat aldım 4cmlik malzeme için daire başına 1,750 TL para düşüyor ! :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanotekyalitim

Merhaba Arkadaşlar,

Affınıza sığınarak birkaç bilgi de ben vermek istiyorum. Hatam var ise affola... Uyarabilirsiniz de...

Yalıtım sözkonusu olduğunda bir yol ayrımı gelir. Köpüklü yada nanoteknolojik uygulamalar. Gördüğüm kadarıyla köpük konusu çoğunlukla olumsuz not alıyor ancak çözüm olarak birşey göremedim bu eksiklikten dolayı biraz bilgilendirme yapmak istedim.
    Bursa Mudanyada kurulu bir Yalıtım İnşaat firmasıyız. Nanoteknolojik uygulamalar yapıyoruz. Isı Yalıtım Sıvaları ve Isı Yalıtım Boyaları üzerine çalışıyoruz.
    Gördüğüm o ki;
    Köpüklü uygulamalarda;
    -Hava almayan duvarlar
    -Yoğuşmanın ev içinde çok olması
    -Yüksek Isılarda köpüğün deforme olması
    -Karbon emdirilmiş de olsa zehirli gaz salınımı
    -Tam anlamıyla sağlıklı olmayan ortamlar
    sözkonusu...
    Ancak artık bunun başka yolları da var. Yani mantolama yerine direk tuğlaya yada kara sıva üzerine uygulanabilecek Isı Yalıtım Sıvası ve onun üzerine Isı Yalıtım Boyası. Bu ikili hele ki iç cephede de uygulanırsa mükemmel sonuçlar ortaya çıkıyor. Çünkü iç cephede silikonlu solventli bir boya kullanıyorsanız dıştan yaptığınız uygulamalar çok anlam ifade etmiyor açıkçası. Doğru yalıtım iç ve dış cephede birlikte yapılan yalıtım.
    Isı Yalıtım Sıvası ve Isı Yalıtım Boyası ile yapılan uygulamalarda;
    -Hava aldıran duvarlar
    -Antibakteriyel bir yapı
    -Kanserojen madde içermeyen sağlıklı bir ortam
    -Binanın ömrü boyunca %50-60 lara varan enerji tasarrufu
    -Isı su Ses Yangın yalıtımı
    yapmış olursunuz. Maliyetleri de yaklaşık aynı.

Yani köpüklü uygulamalar yerine artık çözüm var. Isı Yalıtımlı Sıva - Isı Yalıtımlı Boya
    üstelik uygulanışı kolay, dübelsiz, köpüksüz delmeden kırıp dökmeden
    mükemmel ısı su ses yangın yalıtımını aynı anda yapabilirsiniz. Tabi seçim sizin... Uygulamalarla ilgili her konuda bilgi alabilirsiniz.
    Çözümsüz iş yok arkadaşlar... Nanoteknoloji artık inşaat alanında ve mükemmel işler yapıyor. Üstelik yüksek maliyetler gerektirmiyor.
    Bir kez uygulama yapın bir daha uğraşmayın. Sağlıklı huzurlu ortamlarda yaşamak herkesin hakkı.
    Saygılar, selamlar...
    Göksel Çubuk
    Nanotek Yalıtım

merhabalar size sormak istediğim birşey var binamız yaklaşık 55 senelik bina dışı btb ile kaplı yaklaşık 10 yıl kadar önce oldu bu şu an evin çoğu pencere duvarında küf çıktı siliyoruz fakat tamamiyle gitmiyor ısı yalıtım sıvası ve boyası demişsiniz ben bu pencere duvarlarını sadece güzlce zımpara yapsam ve ısı sıvası ve boyası ile küfü önleyerek ısı tasarrufu yapabilirmiyim bu konuda geri dönerseniz çok sevinirim bu arada iç cepheden yapacağım işlemleri

• Arkadaşlar, mantolama yada her neyse, bir kaplama yaptırmadan önce fiyatları iyi araştırmak lazım, fiyatı ucuz alabilirsiniz, bok gibi iş yaparlarsa da ağlamayacaksınız o zaman..

Biraz fazla verin kendi eviniz ise torununuz bile görür faydasını, bu Türkiye'de emek yoğun her iş için böyledir, onu söyliyim de üçü beşi kısıp elinizde patlatmayın kesinlikle...

biraz fiyat araştırması yapın gidin ustalarla konuşun ama sakın hemen atlamayın.. Memlekette maaşallah herkes 10 numara usta ayağında geziyor...

Bu arada parayı peşin saydığınızda kimse iplemiyor, parasını hemen vermeyin belki kağıt üstünde yazılı iş yapın, her ne olursa olsun boyacısı, sıvacısı, alçıpancısı vs vs..

bizim dükkana bir iş yaptırdık inanırmısın rezil rüsva olduk..

Neyse, sözüm meclisten dışarı, dikkat edin..
  • eps nin iç mantoda kalekim ve en üstü sıva ile kullanılması hakkında ne düşünüyorsunuz.
  • Montla mıç
  • Mantolama kanserojen. Doğru yalıtım sıva ve boya. Sn. nanotekyalitim güzel anlatmış. Devlet bu konuda KESİNLİKLE uyarılmalıdır.

• Hiç bir şekilde mantolama önermem 3 yıl önce yaptırdık 5 katlı bina artık oturan yok satabilen satıp kurtuluyor.İnsanda sağlık bırakmıyor özellikle çocuğunuz varsa kaçın o binadan
    KESİNLİKLE YAPTIRMAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 1 Ağustos 2017; 20:1:49 >
  • hastane yangınından sonra mantolama işi hakkında fikirlerinizi alabilirmiyiz?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.