Bildirim
-- Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu -- (12. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
-
nex5 canon fd 50mm f1.4 f4de makinada vivid seçili.
-
-
Samyang olmadan bu konu olmaz
SAMYANG 85mm f/1,4 ASPHERICAL - IF
-
Samyang 85mm
Pentax K-r
-
-
-
Birazda soligor 60-300 mm gündüz çekim örnekleri (Sensörde malesef bir kaç parça toz varmış sonradan gördüm)
Lens beklediğimden iyi çıktı.
DSC00567 by Clubberh, on Flickr
DSC00564 by Clubberh, on Flickr
DSC00562 by Clubberh, on Flickr
DSC00560 by Clubberh, on Flickr
DSC00559 by Clubberh, on Flickr
DSC00550 by Clubberh, on Flickr
DSC00545 by Clubberh, on Flickr
DSC00540 by Clubberh, on Flickr
DSC00529 by Clubberh, on Flickr
DSC00510 by Clubberh, on Flickr
-
-
Optik kalitesi zayıf ama bokeh konusunda geniş açıda ondan daha iyisi yok sanırım en azından ben karşılaşmadım. Arka planı tamamen öldürüyor veya boncuk boncuk bokehler oluşturuyor. Pek yok bildiğim kadarı ile bu lens ülkemizde,eğer bokeh seviyorsan lens satışa konar ve bulursan kaçırma al derim. -
quote:
Orijinalden alıntı: tenekekutu
Optik kalitesi zayıf ama bokeh konusunda geniş açıda ondan daha iyisi yok sanırım en azından ben karşılaşmadım. Arka planı tamamen öldürüyor veya boncuk boncuk bokehler oluşturuyor. Pek yok bildiğim kadarı ile bu lens ülkemizde,eğer bokeh seviyorsan lens satışa konar ve bulursan kaçırma al derim.
Soligoru alıcaktım kime sorduysam vazgeçirdi. Genel olarak optik kalitesinden bahsettiler. Şimdi ise biraz para biriktirip nikon 20mm 2.8d alıcağım.
Teşekkürler. -
Yalnız bir noktayı kaçırmamak lazım bu lens bokeh ustası, 20mm de benim bildiğim bu kadar net bokeh veren başka lens yok yani tek.Burada beklenti önemli olan eğer bokeh beklentin varsa bu lensten başka seçenek yok ( bildiğim kadarı ile) ama amaç keskinlikse ki arkadaşların keskinlik açısından değerlendirmiş sanırım doğrudur optik kalitesi zayıf. Yani zevk lensi biraz bu lens.Bir de vazgeçirdiler derken benim bildiğim bu lens ülkemizde pek yok gerçi e-bay gibi sitelerde de az sayıda mevcut nadir bir lens o yüzden ucuzda değil pek.Siz ne zaman almaya karar verdim deyince sorma gereği hissettim bu lens olduğuna emin misiniz? Bu kadar çok rastladığınızdan soruyorum ben baya aradım bulamadım çünkü uygun bayonetlisini gerçi farklı bayonetlisi de pek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 21 Mayıs 2014; 16:30:14 > -
quote:
Yalnız bir noktayı kaçırmamak lazım bu lens bokeh ustası, 20mm de benim bildiğim bu kadar net bokeh veren başka lens yok yani tek.Burada beklenti önemli olan eğer bokeh beklentin varsa bu lensten başka seçenek yok ( bildiğim kadarı ile) ama amaç keskinlikse ki arkadaşların keskinlik açısından değerlendirmiş sanırım doğrudur optik kalitesi zayıf. Yani zevk lensi biraz bu lens.Bir de vazgeçirdiler derken benim bildiğim bu lens ülkemizde pek yok gerçi e-bay gibi sitelerde de az sayıda mevcut nadir bir lens o yüzden ucuzda değil pek.Siz ne zaman almaya karar verdim deyince sorma gereği hissettim bu lens olduğuna emin misiniz? Bu kadar çok rastladığınızdan soruyorum ben baya aradım bulamadım çünkü uygun bayonetlisini gerçi farklı bayonetlisi de pek yok.
Benim bulduğum nikon bayonetli. Dediğiniz gibi çok fazla bulunmuyor , Lensi bilende pek yok. Istanbulda iseniz hayyam tarafına bakın orada bulunan bir esnafla görüşmüştüm Ocak ayında. Eğer satmadıysa alabilirsiniz. Hatta facebooktan sora bilirsiniz. Yusuf Ziya Genç olarak arattırınız.
-
Nikon bayonet maalesef benim işime yaramaz, m42 bayonet arıyorum. Örneğin aşağıdaki foto Soligor 20mm ile çekilmiş.
-
quote:
Nikon bayonet maalesef benim işime yaramaz, m42 bayonet arıyorum. Örneğin aşağıdaki foto Soligor 20mm ile çekilmiş.
Evet. Onunla çekilen diğer fotoğraflarda bu şekilde. Aslında karakteristiği bence gayet güzel. Gerçi burda macro özelliğini vurgulamışlar gibi. Mimari çekimlerde pek tatmin etmedi beni.
-
-
Ölü başlığı canlandırmışsın hocam :D
Eve geçince bende bir iki manuelle çektiğim fotoğraflardan atayım da iyice canlansın :) -
Güzel başlık aslında,forumda manuel lenslerle fotoğraf çeken çok insan var ama konu nedense unutulmuş. -
Hazır konu yeniden canlanmışken, elimde 44m-7 58mm f2 lens var. Fakat minimum odaklama mesafesi 2mt civarında acaba lenste mi sıkıntı var? İç mekanda bu beni çok zorluyor. Makinem 1.5 çarpanlı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X