Şimdi Ara

-- Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu -- (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
7
Favori
16.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi millet canlandırın biraz konuyu, iki aydır yaprak kımıldamıyor, kimse manuel lens kullamıyor mu, ya çok zenginiz herkes af prime lens kullanıyor ya da çok fakiriz herkes 18-55 e talim ediyor

SMC Pentax-M 50mm. F/1.7 ile çekildi.

--  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --
    IMGP7636 by Kürşat ZORLUSOY, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 22 Ağustos 2018; 10:25:22 >

• olympus m10 mark 2+

yashica ds m 50mm f 1.7

fujian 35mm f1.6

Pentacon 200mm F4

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• pentax A 50mm f1.7 lens k100d ile çekildi

IMGP0915 by mehmet demirtaş, on Flickr

• aylardır flickr a fotoğraf yüklemiyordum. sırf şuraya foto ekleyebileyim diye elimdeki 2,3 fotoyu yükledim. Helios 77m-4 Fujifilm Xt1 kombinasyonuna ait fotoğraflar. Makineden çıkan orijinal jpeg halidir (pardon sadece ilk fotoda snapseed düzenlemesi varmış etrafa karartma vs gibi). Ayrıca en sondaki fotoğraf ile Bornova Belediyesinin instagram fotoğraf yarışmasında sergileme almıştım (ham hali eklediğim).
    Helios 77m-4 by catacombet, on Flickr
    Helios 77m-4 by catacombet, on Flickr
    helios 77m-4 by catacombet, on Flickr
    helios 77m-4 by catacombet, on Flickr
    bornovabizimevimiz by catacombet, on Flickr
    izmir by Baris Demirel, on Flickr
    sheeps by Baris Demirel, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwd35 -- 14 Eylül 2018; 8:40:7 >

• Yeni güzel fotoğraflar gelmiş.

İlk mesajı güncellemek istiyorum fakat arkadaşlar yüklemiş oldukları fotoğrafları siliyorlar.Yani xxx lensin örnek fotoğrafı var yazmak anlamsız kalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar arkadaşlar,
    otomatik lens fiyatları günümüz dolar kuru ile bizi sıkıntıya soktuğu için manuel geniş açı bir m42 alma niyetindeyim.
    bana önerebileceğiniz keskin güzel fakat fiyatı makul m42 lensler neler var acaba?

bu arada sahibinden de adamlar uçmuş. manuel lense 1400tl para istiyor.
    m42 olmasada olur aslında çevirici ile diğer ağızlara da çevirebilirim.

syg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iwd35

selamlar arkadaşlar,
    otomatik lens fiyatları günümüz dolar kuru ile bizi sıkıntıya soktuğu için manuel geniş açı bir m42 alma niyetindeyim.
    bana önerebileceğiniz keskin güzel fakat fiyatı makul m42 lensler neler var acaba?

bu arada sahibinden de adamlar uçmuş. manuel lense 1400tl para istiyor.
    m42 olmasada olur aslında çevirici ile diğer ağızlara da çevirebilirim.

syg.
    Kullandığın gövde nedir? Ona göre uyumlu ve fiyat performans manuel lensleri forum üyeleri tavsiye edebilsin.

Al sana birkaç tane manuel lens,

• Kürşat hocam fujifilm xt1 gövdem. 500tl ve altında düşünüyorum. Aslında temmuza kadar kıpırdayacak halim yok maddi olarak ama elimde 1 tane 200tl civarı lens var onu satıp üzerine koyup belki alayım diyorum.
    Bu arada 23mm civarı yada 27mm civarı arıyorum belki daha düşük te olabilir.
    (Elimde 50mm ve 58mm m42 helios lens var, 58m i satıp geniş açı almayı planlıyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwd35 -- 19 Ekim 2018; 17:34:58 >
  • quote:

Kürşat hocam fujifilm xt1 gövdem. 500tl ve altında düşünüyorum. Aslında temmuza kadar kıpırdayacak halim yok maddi olarak ama elimde 1 tane 200tl civarı lens var onu satıp üzerine koyup belki alayım diyorum.
    (Elimde 50mm ve 58mm m42 helios lens var, 58m i satıp geniş açı almayı planlıyorum.)
    Pentax M veya A serisi lenslerle uygun fiyata çok güzel keskinlik ve canlı renkler elde edebilirsin, aynı şekilde eski Olympus OM serisinin, Ricohun filmli makine lenslerinin ve m42 uyumlu lenslerinde efsane marka/modelleri mevcuttur.

Bu arada her manuel lens dijital gövdelerde başarılı olmayabilir, çünkü bunlar kimyasal filmi yakmak üzere tasarlanmış, eski teknoloji kaplamalara sahip lenslerdir, bolca pozlama hatası, flare yansıma sorunları da yaşatabilirler.

İki tane link atıyorum manue lenslerin dijital gövdelerde neler yaptığını inceler fikir sahibi olursunuz.

https://www.pentaxforums.com/lensreviews/

https://www.mu-43.com/forums/adapted-lens-sample-image-showcase.81/

• quote:

Kürşat hocam fujifilm xt1 gövdem. 500tl ve altında düşünüyorum. Aslında temmuza kadar kıpırdayacak halim yok maddi olarak ama elimde 1 tane 200tl civarı lens var onu satıp üzerine koyup belki alayım diyorum.
    Edit: Kardeş flickr hesabınıza baktım, fujinin güncel lensleriyle jilet gibi fotoğraflar çekmişsiniz zaten, 35mm f1,4 fuji kullanan bir kişiye eski manuel lensler kolay kolay huzur vermez. o bahsettiğimiz binlerce dolarlık zeiss lensler anca tatmin eder
  • ahh ah,
    keşke benim olsa 35mm.maalesef fujinin workshop unda kullanmıştım kendi makinem ile :D
  •  --  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --
    Jupiter 37a 135mm f3.5 and Fujifilm XT-1 by Baris Demirel, on Flickr

Jupiter 37a 135mm f3.5 and Fujifilm XT-1 by Baris Demirel, on Flickr

Football by Baris Demirel, on Flickr

Forever fly by Baris Demirel, on Flickr

gas lighter Captured with Mir1b 37mm f2.8 vintage lens and fujifilm xt1 (reverse connection) by Baris Demirel, on Flickr

Startrails with jupiter37a by Baris Demirel, on Flickr

Ezginin Günlüğü by Baris Demirel, on Flickr

1 mayıs by Baris Demirel, on Flickr

Jupiter37a 135mm f3.5, Mir1b 37mm f2.8, Helios 77m-4 f1.8 manuel lens kombinasyonları ve gövde olarak Fujifilm X-T1 ile çektiğim bazı fotoğraflar ile belki konuya biraz renk gelir.

• Olympus E-M10ii + Jupiter 21m 200mm f4
  • arkadaşlar herkese merhabalar.ben hali hazırda bir analog fotoğraf makine kullanıcısıyım.minolta xg-1 minolta md50mm kullanıyorum.internette yaptığım araştırmalar sonucunda dijital bir makine alıp sizler gibi manuel lens ile kullanmaya karar verdim. 1500tl bütçeye sahibim.bana güzel bir makine önerisi yapacak var mıdır?
  • boss016 kullanıcısına yanıt
    Canon un 600d 650d 700d gibi ne varsa alınabilir 60d 7d hepsi yakın sonuc verir...imaj kalitesi iso başarımı aynıdır hız gövde vs gibi ekstralarla ayrılırlar...En mantıklı seçim bunlardan biri.Bende de rokkor x pg var 50mm 1.4 canonda adaptör varsa uygun çok iyi iş çıkarır...Temiz 700d bulunabilir o paraya...750 2 binden başlıyor...
  • cancanax C kullanıcısına yanıt
    bir tanıdığım aynasız modelleri önermişti baya kafamı karıştırdı ama sanıyorum benim bütçemde aynasız bulmak biraz zor...
  • boss016 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum canonun ilk cikardiklari disinda ki uzak durmakta fayda var eosm den 3 ten 5 ten baska secenek sanirim yok ki bu xxxd serisi zaten ufak makineler aynasız tercih etme sebebi olan hafiflik ve tasinabilirlik anlaminda en uygun slr canonun bu modelleri hatta daha ufak 1000 serisi de mevcut ama kısıtlı cihazlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helios 58mm

DSCF0035 by Tufan ERKUL, on Flickr

• Fujifilm X-T1 ve Mir1B 37mm f2.8 vintage lens( ters bağlantı)

Pencils by Baris Demirel, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: tufan erkul

helios 58mm

DSCF0035 by Tufan ERKUL, on Flickr
    Gövde nedir ?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.