Şimdi Ara

manyetik alanı nasıl engelleyebiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb arkadaşlar , elektronikle ugraasan kişiler olarak sizlere bu soruyu sormayı daha uygun gördüm. Uzun bir sabrın ardından laptopuma kavuştum.Ancak kullanırken içim pek rahat değil.Malum laptoplar kısırlık yapıyor.Isı ve manyetik alan olarak 2 sebep var .Isı konusu kolay ,ancak laptopun aydıgı manyetik alanı nasıl engelleyebilirim ? .Devamlı kucağımda gunde ortalama 10-12 saat aktif olarak kullanmaktayım ve daha yaş 24 ve kısırlık istediğim birşey değil 40 yaşıma kadar :) ...

İnternette bir ürün gördüm (şu an adresi veremiyorum site açılmıyor daha sonra cevap olarak yazarım. ücret 100YTL gibi birşey ve surf tahtası gibi uzun biraz .Sanırım mouse u kullanabilmek için yanlar kasti olarak uzun birakilmis. Benim az çok bildigim kadarıyla (kulaktan dolma bir bilgi) alüminyum folyo manyetik alanı engelleyebiliyor.Basit olarak düşünürsek ve teferruatlı olmamaı için , laptopun taban alanı kadar bir mukavvayı alüminyum folyo ile sararak kullansak ne kadar etkili bir koruma olur.Yani bu surf tahtasını almadan türk işi pratik bişey yapılabilirmi ?

Teşekkürler ...

• Alüminyum engeller diye biliyorum ben de ama belirli bir şiddetten sonra geçirir mi bilmem.Bir de sanırım faraday kafesi de böyle bir şeydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper.y

Alüminyum engeller diye biliyorum ben de ama belirli bir şiddetten sonra geçirir mi bilmem.Bir de sanırım faraday kafesi de böyle bir şeydi.
    alimunyoum folyodan kapalı bir kutu şeklinde yaparak kullanırsan engel olabilirsin.faraday kafesi bir nevi.faraday kafesi diye aratısan bulursun ama notebook kullanmak zor olabilir.sonuçta kapalı bir kutu içinde nasıl kullanacaksın.notebook kucağında olması sorun değil temas etmesen bile o alan seni etkiler.sonuçta dokunmadan halledemezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saltunok

alimunyoum folyodan kapalı bir kutu şeklinde yaparak kullanırsan engel olabilirsin.faraday kafesi bir nevi.faraday kafesi diye aratısan bulursun ama notebook kullanmak zor olabilir.sonuçta kapalı bir kutu içinde nasıl kullanacaksın.notebook kucağında olması sorun değil temas etmesen bile o alan seni etkiler.sonuçta dokunmadan halledemezsin.

Alıntıları Göster
    Bence en iyi yol kendimizi faraday kafesinin icine koyup, laptopu disarda tutmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Devshirmeci

Bence en iyi yol kendimizi faraday kafesinin icine koyup, laptopu disarda tutmak.

Alıntıları Göster
    Yukarida saka olarak soyledigim fikri adamlar yapip satiyorlar. Asagidaki linklere tiklayin. Bence en guvenli ve pratik olani. ANCAK oncelikle kisirliga yol acan ISI MI yoksa manyetik alan mi? NY TIMES da cikan yaziyi gormedim. Ama hatirladigim kadariyla gecek problem ISI DAN kaynaklaniyordu. Bu durumda elektromanyetik yada elektrostatik hic bir ekranlama yontemi ise yaramayacakdir.

www.lessemf.com
    EMF Shielding Garments and Clothing
    http://www.lessemf.com/personal.html#216

• quote:

Orijinalden alıntı: Devshirmeci

Yukarida saka olarak soyledigim fikri adamlar yapip satiyorlar. Asagidaki linklere tiklayin. Bence en guvenli ve pratik olani. ANCAK oncelikle kisirliga yol acan ISI MI yoksa manyetik alan mi? NY TIMES da cikan yaziyi gormedim. Ama hatirladigim kadariyla gecek problem ISI DAN kaynaklaniyordu. Bu durumda elektromanyetik yada elektrostatik hic bir ekranlama yontemi ise yaramayacakdir.

www.lessemf.com
    EMF Shielding Garments and Clothing
    http://www.lessemf.com/personal.html#216

Alıntıları Göster
    kurşunla kaplayabilirsen yada kurşun levha koyarsan problemin çözülür

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinsahin

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yasinsahin

Yok bi de beton dök istersen, yav bilader kim diyor çocuğun olmaz diye. Var mı böyle bir araştırma, nerede sonuçları biz de bilelim. Kaç kişi üzerinde denenmiş. Manyetik alan kısırlık yapıyorsa o zaman hepimiz kısır kalırdık allah muhafaza çünkü her daim manyetik alan içerisindeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: halefly

quote:

Yok bi de beton dök istersen, yav bilader kim diyor çocuğun olmaz diye. Var mı böyle bir araştırma, nerede sonuçları biz de bilelim. Kaç kişi üzerinde denenmiş. Manyetik alan kısırlık yapıyorsa o zaman hepimiz kısır kalırdık allah muhafaza çünkü her daim manyetik alan içerisindeyiz.

Alıntıları Göster
    istersen betonu sen dökebilirsin. nasıl engelleyebilirim diye soruyor arkadaş . eger nasıl engellenebilecegini biliyorsan yaz bilmiyorsan ögren.

• quote:

istersen betonu sen dökebilirsin. nasıl engelleyebilirim diye soruyor arkadaş . eger nasıl engellenebilecegini biliyorsan yaz bilmiyorsan ögren.

Alıntıları Göster
    Benim bildiğim sorun ısı da ben de böyle bir şey duymuştum.
  • quote:

Benim bildiğim sorun ısı da ben de böyle bir şey duymuştum.

Alıntıları Göster
    ya ben de aynı sorundan muzdaribim ama benim ki biraz farklı. evimin ustunden yuksek gerilim gectigi icin olusan manyetik alan ekranimda titremeye sebep oluyo. bende monitorumu mu folyaya sarayım :) yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yezrat

ya ben de aynı sorundan muzdaribim ama benim ki biraz farklı. evimin ustunden yuksek gerilim gectigi icin olusan manyetik alan ekranimda titremeye sebep oluyo. bende monitorumu mu folyaya sarayım :) yardımcı olursanız sevinirim

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar kısırlık problemi Manyetik alan dan değil Laptop un diz üstünde kullanıldığında yaydığı ısısdan meydana gelmektedir. Bu sebeple dizüstü kullanımı için satılan fanlı altlıklar iş görecektir.

Saygılar.
    Melih
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih.yanardağlar

Arkadaşlar kısırlık problemi Manyetik alan dan değil Laptop un diz üstünde kullanıldığında yaydığı ısısdan meydana gelmektedir. Bu sebeple dizüstü kullanımı için satılan fanlı altlıklar iş görecektir.

Saygılar.
    Melih

Alıntıları Göster
    Fanlı altlık değişik bir şey herhalde hiç duymamıştım.
  • quote:

Fanlı altlık değişik bir şey herhalde hiç duymamıştım.

Alıntıları Göster
    Ben de ısıdan olduğunu biliyordum. Manyetik alanı yayan birçok şey var, şimdiye kadar -Allah korusun- hepimiz kısır olmuştuk yani.

Laptoplar için fanlı altlıklar var. Ancak benim anlamadığım diğer bir nokta da şu. Ben laptop'u dizimde kullanmak zorunda kaldığımda dizimin ucuna koyuyorum. Ve "kısırlık" oluşturacak bölgeye ulaşmıyor bile laptop. Ancak o duruşta tuşlara rahat erişebiliyorum. Yani laptop isterse 21" olsun yine de erişmez o bölgeye düşüncesindeyim.?
    Böylelikle ısı da en fazla bacağınıza gelir. Rahatsız olursanız köpükümsü bir maddeden yapılan altlıklar var.
    Yazın rahatsız ediyor ama kışın çok güzel oluyor ısınma bakımından

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Tamam o zaman şöyle yapalım, önce sen kurşun kapla, sonra ben beton dökeyim, manyetik alan neyin hiçbişey kalmaz OK. Ayretten bir avantajı daha var hayatta çalamazlar laptopu, 3 kişi zor kaldırır.

• quote:

quote:

Tamam o zaman şöyle yapalım, önce sen kurşun kapla, sonra ben beton dökeyim, manyetik alan neyin hiçbişey kalmaz OK. Ayretten bir avantajı daha var hayatta çalamazlar laptopu, 3 kişi zor kaldırır.

Alıntıları Göster
    kendine frodo'nun metal yeleği gibi metal bir boxer yaptır,toprak hattını da bağladınmı o metal dona mis gibi manyetik kalkan olur

• quote:

Orijinalden alıntı: beorn26

kendine frodo'nun metal yeleği gibi metal bir boxer yaptır,toprak hattını da bağladınmı o metal dona mis gibi manyetik kalkan olur

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: beorn26

zuhahaaaa bu süper işte, yav yaratıcı milletiz diyorum da inanmıyorlar...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: beorn26

zuhahaaaa bu süper işte, yav yaratıcı milletiz diyorum da inanmıyorlar...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar yaptığımız denemeleri kendi üzerimizde test etmeyelim.kaderi hep deneme tahtası olan fareleri kullanmanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsk tekno

arkadaşlar yaptığımız denemeleri kendi üzerimizde test etmeyelim.kaderi hep deneme tahtası olan fareleri kullanmanızı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Topralklamayla magnetik alan yok olur mu? Olsaydı yüksek gerilim hatlarında alan doğmazdı diye düşünüyorum

• quote:

Topralklamayla magnetik alan yok olur mu? Olsaydı yüksek gerilim hatlarında alan doğmazdı diye düşünüyorum

Alıntıları Göster
    40 derecede spermler ölür. yüksek manyetik alan radyasyonu oluşturu. (sanırım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: edi_büdü

40 derecede spermler ölür. yüksek manyetik alan radyasyonu oluşturu. (sanırım)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Yardım@

40 derecede spermler ölür.

Bu soz tum arap dunyasini ve ekvator civarinda yasayan insanlari zan altinda birakir...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.