Şimdi Ara

manyetik alanı nasıl engelleyebiliriz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de kısırlık tartışmasının tıp dünyasın da ısı üzerinden olduğunu biliyorum. Manyetik alan üzerinden değil. Yoksa birçok cihaz manyetik alan yaratıyor. Mesela dc motorlar. Bunların bobinlerindede manyetik alan oluşuyo demi? Mesela bu motorlar küçük çocuklara zarar verir mi? Misal 12 v dc bir motor. Ben bu tip küçük motorların bebeği etkilemeyeceğini düşünüyorum.Etkilerse yada böyle bir kuşku varsa motorun dışını aliminyum ile kafeslesek sorun çözülürmü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Topralklamayla magnetik alan yok olur mu? Olsaydı yüksek gerilim hatlarında alan doğmazdı diye düşünüyorum

yüksek gerilim hatlarında sadece direklerde topraklama yok mu?
  • O yukarıdan geçen incecik tel toprağa bağlıdır.Zaten evimizdeki nötrlerle toprağa bağlı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haldun Meric

quote:

Orjinalden alıntı: Yardım@

40 derecede spermler ölür.

Bu soz tum arap dunyasini ve ekvator civarinda yasayan insanlari zan altinda birakir...

Neden bıraksın ki, insan soğuk kanlı bi canlı olaydı ortam kaç dereceyse "hayaların" sıcaklığı da o kadar olurdu ama malum, deiliz. Tabi kaç derece de ölürler tam bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LosTCorpsE -- 20 Temmuz 2006; 20:58:39 >
  • quote:

quote:

Bu soz tum arap dunyasini ve ekvator civarinda yasayan insanlari zan altinda birakir...

konu amacından sapacak ama arapları ve ekvatordakileri zan altında bırakacak ne var anlamadım.. vucut sıcaklığı kırk dereceye ulaşmadığı surece sorun yok. ki testislerin vucut dısında olmasının sebebi sıcaklığı daha rahat dusurebilmektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Q_mes

quote:

quote:

konu amacından sapacak ama arapları ve ekvatordakileri zan altında bırakacak ne var anlamadım.. vucut sıcaklığı kırk dereceye ulaşmadığı surece sorun yok. ki testislerin vucut dısında olmasının sebebi sıcaklığı daha rahat dusurebilmektir.

Mesaj 40 derece sicaklikta ölür diyor. 40 derece vucut sicakliginda ölür demiyor. Ortalama sicakliginin 45-50 derecelere ciktigi ulkelerde yasayan insanları kast ettım.

• Arkadaşlar aslında konun çoktan bitmesi lazımdı çünkü elektronik dışına taştı. Bundan sonrası Tıp. Doktor olan varsa son noktayı koysun.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Q_mes

quote:

quote:

Mesaj 40 derece sicaklikta ölür diyor. 40 derece vucut sicakliginda ölür demiyor. Ortalama sicakliginin 45-50 derecelere ciktigi ulkelerde yasayan insanları kast ettım.

verdiğin cevaptan konuyu anlamadığın anlaşılıyor.. dış ortam sıcaklığının konu ile alakası yok.. mesajda yazmasa bile bahsedilen kırk derece vucut sıcaklığıdır. zira spermler vucut içinde yaşamaktadır.. ager birilerini zan altında ırakacaksan guneydoğu anadoluda sıcaklık 40 derecenin ustune rahatlıkla cıkmaktadır. uzaklara gitmeye gerek yok...sonuc olarak spermler 40derecede ölüyor olabilir ama meteroloji bahsettiği 40 derecelerle değil yuksek ateş ve benzeri yuksek ısı sonucu olan 40 derecede

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.