Şimdi Ara

Manzara ve portre için ND 3.0 kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

D800e + 24-70 lens kullanıyorum. Porte ve manzara fotoğrafları için kaliteli bir nd filtre arıyorum.
    Aklıma yatan bw nd110 modeli.
    Sizce 10 stop nd filtre kullanmanın dezavantajları nedir. Üst üste nd filtre kullandığında kalite düşebiliyor, değişken nd filtrelerde de aynı problem var bildiğim kadarıyla

Yapmaya çalıştığım şey gündüz ışıklı ortamlarda 20 30 sn pozlama yapmak istiyorum. ISO 100 ile. Aynı zamanda polorized filtre ile.
    Portrede 10 stop kullanmak pratik olmayabilir. Örneğin güneşli bir havada 2.8 diyafram 1/20 gibi bir çekim yapmak istesem ISO yü çok artırmam gerekebilir mi? Bu konuda tecrübeli arkadaşlar ne önerirsiniz. Porte için ayrı bir filtre mi alayım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Portrede ND filtre biraz extreme kaçar, Polorize filtre işinizi görür. Renk doygunluğu için Polorize kullanabilirsiniz portreler için. ND Filtre manzara çekimlerinde uzun enstantane yakalamak için ışık miktarını düşürür. Ve istenilen sonuç alınabilir. Portrede ise enstantane uzadıkça modeliniz netsizleşmeye başlar ister sitemez makineniz veya modeliniz hareket halinde olur.
  • Portre çekimlerinde fazlada bilmiyorum ama 20-30 saniye model nasıl sabit kalacak.Bence 10 stop çok fazla gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Portre çekimlerinde fazlada bilmiyorum ama 20-30 saniye model nasıl sabit kalacak.Bence 10 stop çok fazla gelir

20-30 sn değil 1/20 veya 1/30 sn

• quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

Portrede ND filtre biraz extreme kaçar, Polorize filtre işinizi görür. Renk doygunluğu için Polorize kullanabilirsiniz portreler için. ND Filtre manzara çekimlerinde uzun enstantane yakalamak için ışık miktarını düşürür. Ve istenilen sonuç alınabilir. Portrede ise enstantane uzadıkça modeliniz netsizleşmeye başlar ister sitemez makineniz veya modeliniz hareket halinde olur.

Tam olarak anlatmak istediğim şu foto ile açıklanabilir.

http://www.flickr.com/photos/ainsleyj/4926247202/

• quote:

Orijinalden alıntı: gungort

Tam olarak anlatmak istediğim şu foto ile açıklanabilir.

http://www.flickr.com/photos/ainsleyj/4926247202/

Anladım hocam, fakat bu çok daha komplike bi çalışma, ben direkt ND yi takıp modelin karşısında saniyelerce çekim yapacaksınız sanmıştım. Bu çalışmada ND'den çok strobist kurulum önemli, ND takılmış fakat ND den nasibini arkaplan ve flaşın az ulaştığı yerler almış, model flaş ışığı ile kurtarılmış. Çimde falan doygunluk tavan yapmış zaten. Hayalgücünüze ve tekniğinize kalmış kolay gelsin.

• bu konuda araştırma yaparken bende buna rastladımhttp://fatihnebioglu.com/10-stop-nd-filtre-kullanimi/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.