Şimdi Ara

MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu) (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.261
Cevap
43
Favori
129.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benimkinin ayarları zaten otomatikte, yeni update ten sonra öyle oldu zaten. 1-2 gün sonra kendi kendine düzeldi ama :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyin iyi oluşuna sevindim selamlar.
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Selamlar...

• Marantz SR6011 kullancısıyım.

Klipsch 82-II
    RC 62-II
    RS 52 ( henüz bağlamadım )

Sistemim var . Sistemimle koltuk arası 4,5 metre var . İdeal ayarlar ne olmalı ? Yardımcı olur musunuz ?
  • tw1s kullanıcısına yanıt
    O kadar çok değişken var ki tek bir doğru yok :)
    En güzeli avr kalibrasyonu yapsın, biraz onun üzerinden kulağınız alışsın daha sonra memnuniyetsizlik olursa o ayarlar ve beklenti üzerinden gitmek daha doğru bir yol olur bence.
  • Arkadaşlar bende marantz 5011 var, front hoparlörlerim sonus faber venere 1.5 , hassasiyeti 85db, anlayacağınız biraz güç isteyen hoparlörler.

Avr de frontlar için bi amp seçeneği var yanılmıyorsam, kullananınız oldu mu seste bir fark yaratıyor mu?

• Herkese Selamlar ,
    Bir konuda üstad kişilerin yardımına ihtiyacım var .
    Bende Marantz sr7012 avr var 7.1.2 atmos olarak kullanıyorum . ilave amp ile 9.2.4 yapmak istiyorum .

1 . ilave 4 kanal power amp alıp pre out yapsam elimdeki avr 13 kanal sesi çözebilir mi yada max 11 kanalmı yapılır
    2. power amp nin kanal başı gücü ile avr nin kanal aşı gücü eşitmi olmalıdır
    3. Frontlarımı yoksa ilave atmoslarımı Pre amp yi ağlamak doğrudur
    3. hangi ampyi tavsiye edersiniz

sistem
    AVR : marantz sr7012
    önler : klipsch 28f
    sr :klipsch rp 250f
    bsr : klipsch rp 150m
    center :klipsch 440c
    atmos : 140sa ( 2 adet var )
    sub : jbl
  • Bende 7010 kullanıyorum. Benim ayarlarda assign mode da en fazla 11.1 çıkışı verecek şekilde seçim yapılabiliyor. Sizde 13.1 seçeneği varsa bu söylediğim menüden ayar yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cypresshilltr -- 12 Kasım 2018; 17:02:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Magnat_HiFi M kullanıcısına yanıt
    Hoparlörlerinizin düşük hassasiyeti dolayısıyla beslemeniz zor, güçlü amfi istiyorlar. Sesler perdeli,cılız gelir. Daha güçlü avr edinemiyecekseniz güçlü ve hızlı bir subwoofer edinmeye çalışın en azından sinema seyrederken atmosferi yakalamanızda yardımcı olur.

Hoparlörlerinizin düşük hassasiyeti dolayısıyla beslemeniz zor, güçlü amfi istiyorlar. Sesler perdeli,cılız gelir. Daha güçlü avr edinemiyecekseniz güçlü ve hızlı bir subwoofer edinmeye çalışın en azından sinema seyrederken atmosferi yakalamanızda yardımcı olur.

• aticus3 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam,

Subwoofer ım iyi, jbl synthesis ls120 p modeli 400 watt rms

Peki hocam frontlerı bi amp yapsam farkedilir bir artıl alırmıyım sizce

• cmeyveci C kullanıcısına yanıt
    Marantz’ın sayfasına maksimum pre amfi çıkışı için 11.2 diyor. Yani 7.2.4 veya 9.2.2 yapabiliyorsunuz en fazla.
    Alacağınız power amfiye göre kullanımınızı seçebilirsiniz. Eğer 7012’den daha güçsüz bir power olursa powerla atmos’ları sürersiniz. Kaliteli bir power amfi alırsanız front ve centerı power ile sürersiniz.
    Hoparlörlerinizin sürümü kolay aşırı bir güce ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Mevcut amfiniz ile yapacağınız bi amp farkedilir seviyede bir iyileştirme yapmaz.

• onkal kullanıcısına yanıt
    Teşekürler Onkal hocam,

Son birkaç sorum olacak, yardımlarınızı rica ederim

1. Soru : Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz ?
    A. Düşük Power Amp alıp Atmos Preout
    B. Yüksek Power Amp alıp Front Center Preout
    C. Boş işlerle uğraşma ilave 2 Atmos sisteme çok fazla birşey katmaz, Para Tuzağı

2. Soru: Power Amp olarak Hangisini Tercih ederdiniz ?
    A. Emotiva ( xpa 200 ) 550 USD
    B. Uyumlu olması açısından Marantz ( pm6006 ) 445 Eur
    C. Bunların ikiside boşver ,senin yerinde olsam tercihim...... olurdu ?

3. Soru : Subwoofer'ı değiştirmek istiyorum Fiyat/performans göz önüne alırsanız hangisi doğru karar olur
    A. Klipsch R-110sw 422 Eur
    B. SVS SB-1000 600 Eur
    C. Bunların ikiside boşver ,senin yerinde olsam tercihim...... olurdu ?

şimdiden Teşekkürler
  • cmeyveci C kullanıcısına yanıt
    Zor sorular olmuş :)
    Kendi fikrimce ve tecrübemce cevap vermeye çalışayım;

1- B. Eğer sisteme power ekleyecek olsam kesinlikle centerı dahil ederdim. Buna göre de 3 kanal yada 5 kanal bir power tercih ederdim.
    C. Odanızın boyutunu bilmiyorum ama güzel hoparlör yerleşimi ve belki bir iki basit akustik müdahale ile güzel bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bu hobinin öğrettiği şeylerden biri “eğer aklınızda bir şey varsa yapın, vazgeçseniz bile illa o sizi dürtecek ve geçen her zaman maliyet artacak daha pahalıya gerçekleştireceksiniz.” :)

2- Stereo sistem ile entegre mi kullanacaksınız? Eğer öyle yapılacaksa Stereo tercihine göre seçim yapmak daha doğru olur. Yok sadece sinema içinse özellikle Amerika’da Marantz ve Emotiva çok kullanılan ikili maliyet avantajından mı uyumdan mı bilmiyorum ama merak ettiğim bir markadır. Yine de bütçem dahilindeyse marantz mm serisi powerlarından alırdım.

3- C. Siteme power ekleme planı varken, atmos kurulum düşünürken bu sub’lar bence basit kalmış. Sinema sisteminin yükünü çeken ve keyfini veren center ve sub. Svs’nin 3000serisi çıkıyormuş o beklenebilir yada golden ear ff4 veya ff5 düşülebilir yine. Aktif sunwoofer konusu var forumda oraya yazarsanız tecrübeli arkadaşlar daha net yardımcı olurlar. :)

• onkal kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Selamlar, marantz sr 5012 anfi kullanıyorum. Kurduğumdan beri şöyle bir sıkıntı var : İster tv ister film izleyeyim, 4-5 sn.de bir yarım sn ses kesiliyor tekrar geliyor. Bu ne ile alakalı olabilir ? 2 raf tipi hoparlör + center bağlı. Film diyeceğim ama normal tv izlerken de aynı sıkıntı var.

Yardımcı olursanız sevinirim.

• Kablo bağlantılarını hem hoparlör hem de cihaz girişinde kontrol et veya tekrar söküp tak. HDMI ile bağlı ise farklı bir kablo dene. Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 6 Aralık 2018; 10:0:14 >
  • selamlar arkadaşlar

sr6010 aldım, tv de sorun yok fakat projektörde görüntü geliyor ses gelmiyor. ses sistemden değil de projektörden geliyor, zone 2 olarak açıyorum. bir çözümü var mıdır?

bir de apple tv 4k da netflix de 4k görüntü alamadım, apple tv ayarlarında 4k hdr de sdr de seçebiliyorum. yani kablo ve tv de sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kut -- 27 Aralık 2018; 14:59:3 >
  • merhaba arkadaşlar.benim bir sorum olacaktı? marantz sr 5006 sinema amfisi var fakat sub'a sinyal gidip geliyor? sorun nedir acaba.cevaplarsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.