Şimdi Ara

MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.255
Cevap
42
Favori
129.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 861 ve 659 u aynı anda kullandım, ses açısından değişiklik beklemeyin.
  • Temel olarak müzik dinlemek için AVR arıyorum.
    DTS 5.1 kayıtları ve ileride Blue Ray audio (24/96, DTS HD Master Audio vs) dinleyeceğim için stereo amplilere bakmıyorum ama aynı kalite ve ilerisini arıyorum.
    Öncelik müzik olunca Marantz'a yöneldim.
    SR8002 almayı düşünüyorum (yada SR7002 yada SR6004)

SR7002'nin SR6004'den fazlası:
    • THX
    • XM Radio (Türkiye'de hiç bir zaman çalışmayacak)
    • Current Feedback Topology
    • 7 kanal ayrı ampli

SR8002'nin SR7002'den fazlası:
    • Tanıtımında audiopile ve videophile kelimeleri kullanılmış (!)
    • Toroidal Power Transformer
    • Upgraded binding posts (dielectric protected)
    • Bakır kaplamalı şase
    • HD Radio (kullanan var mı?)

Hepsinin eksiği: Networking (hard diskimde kayıtlı müzikleri nasıl aktaracağım?)

Ne dersiniz? ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamsikuşu -- 17 Aralık 2009; 13:03:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

@sevgili Asefik,
    o yüzden önerilerden önce insanların zevkleri, ses beğenileri ve tonaliteleri nasıl anlamaya çalışıyorum. hatırlarsan sana yazmıştım hala nasıl bir şey istediğini çözemedim.

ne istediğimi Ben çözmüş değilimki Siz çözesiniz

aslında kendime haksılzık ettim bu cevapla,soft ve kadifemsi sesleri seviyormuşum parlak metalik tok sert sesler bana göre değil.mesela dün dido white flag'ı dinledim yamaha eşliğinde eskiden duyduğum hoşlandığım didonun

o hoş sesi yoktu...artık avr den stereo işine son nokta koydum stereo amfi ne tavsiye edersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Archi 67

Maalesef 6004-RS6 deneme şansımız olamayacaktır.

5004 ile 6004 cok farkli olmayacaktir diye dusunuyorum, @bwhiteshark ile denemeniz olursa sonucu merakla bekliyorum
  • sitedeki resimler cok guzel ve de ilham verici, paylasim icin tskler.

quote:

Orijinalden alıntı: bwhiteshark

Archi 67 olmadı 5004 ile deneriz :-). RS6 - RX6 karşılaştırması biraz kafamı karıştırdı . RS6'nın siyah rengi kalmamış, RX6 alıp keşke vaktinde RS alsaydım daha başarılıydı demek istemiyorum. Keşke şu subwoofer ile dengeleme kısmı daha olası olsaydı.

Update : Süper bir site buldum. Forum dediğin böyle olur :-)

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?g=32560
  • ben cozumu buldum, siz yamaha 659'i da yaninizda getirin, @archi67 ile @bwhiteshark RS6 ile 5004'i test ederse sizse katilin, boylece hem denon 2310, hem 5004 hem de yamaha 659 ile RS6 lari dinlemis olup kendi sisteminizle karsilastirmis olursunuz

umarim ismi gecen arkadaslar bunuda nerden cikarttin diyip bana kizmazlar

quote:

ne istediğimi Ben çözmüş değilimki Siz çözesiniz,biletler cebimde yılbaşı itibari ile İstanbul-İzmit Körfez ve Bursa yapılacak eğer @Tamerege arkadaşım müsait olursa beni o gezdirecek,tabi nasip olursa evinede uğrayıp yamaha 663 ile wf 9.6 larıda dinleyecem.

• 6004'de USB girisi mevcut, hard diski direk AVR ye baglayip muziklerini dinleyebilirsin. ikinci opsiyonun ise 6004 bluetooth adaptor ile geliyor, hard diski bilgisayarinda calistirip sarkilari stream edebilirsin. bu arada 6004 XM ve Siruis radyo ready.

networking olmadigi icin internet radyoyuda yine pc'den bluetooth yolu ile avr ye stream edip dinleyebilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: hamsikuşu

Temel olarak müzik dinlemek için AVR arıyorum.
    DTS 5.1 kayıtları ve ileride Blue Ray audio (24/96, DTS HD Master Audio vs) dinleyeceğim için stereo amplilere bakmıyorum ama aynı kalite ve ilerisini arıyorum.
    Öncelik müzik olunca Marantz'a yöneldim.
    SR8002 almayı düşünüyorum (yada SR7002 yada SR6004)

SR7002'nin SR6004'den fazlası:
    • THX
    • XM Radio (Türkiye'de hiç bir zaman çalışmayacak)
    • Current Feedback Topology
    • 7 kanal ayrı ampli

SR8002'nin SR7002'den fazlası:
    • Tanıtımında audiopile ve videophile kelimeleri kullanılmış (!)
    • Toroidal Power Transformer
    • Upgraded binding posts (dielectric protected)
    • Bakır kaplamalı şase
    • HD Radio (kullanan var mı?)

Hepsinin eksiği: Networking (hard diskimde kayıtlı müzikleri nasıl aktaracağım?)

Ne dersiniz? ne önerirsiniz?

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

@sevgili Asefik,
    o yüzden önerilerden önce insanların zevkleri, ses beğenileri ve tonaliteleri nasıl anlamaya çalışıyorum. hatırlarsan sana yazmıştım hala nasıl bir şey istediğini çözemedim.

ne istediğimi Ben çözmüş değilimki Siz çözesiniz

aslında kendime haksılzık ettim bu cevapla,soft ve kadifemsi sesleri seviyormuşum parlak metalik tok sert sesler bana göre değil.mesela dün dido white flag'ı dinledim yamaha eşliğinde eskiden duyduğum hoşlandığım didonun

o hoş sesi yoktu...artık avr den stereo işine son nokta koydum stereo amfi ne tavsiye edersiniz?

Sizin anlatımınızdan çıkarabildiğime göre Primare mutlaka dinlemeniz gereken bir marka diye düşünüyorum.

• @archi67 Wallnut resimler nerede :-).
    @hamsikuşu varsa beğendiğin bir 5.1 kaydı götür bahsettiğin amfiler olan bir Extreme Audio Bayisine dinle en iyisi. Ama Konser kayıtları hariç 5.1 müzik tavsiye eden çıkmıyor.
    @valiakaista Sistem resimlerini görmek isteriz. PL300 bence çok güzel bir hoparlör.

@Tüm arkadaşlar, yeni yılda çok güzel bir dinleme alanına kavuşacağız benden söylemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bwhiteshark -- 17 Aralık 2009; 23:24:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: archer75
    ben cozumu buldum, siz yamaha 659'i da yaninizda getirin, @archi67 ile @bwhiteshark RS6 ile 5004'i test ederse sizde katilin, boylece hem denon 2310, hem 5004 hem de yamaha 659 ile RS6 lari dinlemis olup kendi sisteminizle karsilastirmis olursunuz
    umarim ismi gecen arkadaslar bunuda nerden cikarttin diyip bana kizmazlar

Neden kızalım, alternatif ürünler barındıran showroomlar yoksa bizde kendi çözümüzü kendimiz buluruz değil mi.
    Bu arada giriş seviyesi 2.el Marantz iki adet cihaz buldum fakat satıcı arkadaşlar deneme şansı tanımıyor ki karar verip alalım.

quote:

@archi67 Wallnut resimler nerede :-).
    --------
    @Tüm arkadaşlar, yeni yılda çok güzel bir dinleme alanına kavuşacağız benden söylemesi.

Fotoları daha önce gönderdim zannediyordum, foruma girince hatırladım. Mail atarken sorun çıkmıştı. Yoğunluktan tekrar deneyemedim. Mail ile elimdeki fotoları gönderiyorum.

Kavuşacağımız çok güzel dinleme alanını açar mısınız, merak ettim.

• quote:

@valiakaista Sistem resimlerini görmek isteriz. PL300 bence çok güzel bir hoparlör.

MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu)

• devamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi väliaikaista -- 18 Aralık 2009; 12:20:23 >

• ve daha

• @väliaikaista,
    fince mi hala çözmeye uğraşırım da.elfce mi? paylaşım teşekkürler. çok şık oldu.eski halinden bile daha iyi. plazma pencerenin önünde duruyor; havalandırma için tam istediğim şeylerden biri. yani pencere çercevesinde ki serinlik soğutmaya gider diye düşüncem olur.
    görüntü içinde güneş ışığı arkadan arkadan vurur; hoşuma da gider yani.
    canton lar baya ilgimi çekti. hem kolon hem sürücüleri ilgimi çok ilgimi çekti. ve de hoparlörün sürücüleri ve kabin toplamı iyi bir pakete benziyor.
    hepsi illa aynı marka olacak diye takıntı olmaması da ilgimi ve beğenimi çeken bir şey oldu.benim hoşuma gider de.
    Allah nazardan saklasın güle güle kullan.

edit:eksik harfler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 18 Aralık 2009; 16:53:52 >
  • @the_cantan,
    yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim.
    Hatırlama açısından soldaki canton as200sc iyi bir subwoofer, arkadaşlarım performansına hayret ediyorlar.
    sağdaki ise:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi väliaikaista -- 18 Aralık 2009; 13:30:32 >

• väliaikaista güle güle kullan sistemini,
    pl300ler çok hoş durmuşlar,giriş teminallerinin konumu da ilginç yerdeymiş,montajı merak ettim
  • tabi ya. hayret ya.

hastayım bu tasarımlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

väliaikaista güle güle kullan sistemini,
    pl300ler çok hoş durmuşlar,giriş teminallerinin konumu da ilginç yerdeymiş,montajı merak ettim

Kutudan bu şekilde çıktı.

Şimdi asıl düşüncem marantz sr8500 ün pl300 lere ne derece yetebileceği.
    Yamaha avr kullanırken stereo anfi alma noktasında bu yönde tercih yaparak, stereo da çok iyi olduğu söylenen sr8500 ü almıştım.
    Ancak hiç stereo anfi dinlemediğim için kıyaslama yapamıyorum.
    http://www.hometheatermag.com/completesystems/906system/index4.html
    http://www.areadvd.de/hardware/marantz_sr5500_7500_8500_1.shtml
    http://www.areadvd.de/hardware/endstufen_multichannel.shtml

bulduğum linkler. Nasıl olsa google toolbar dan sonra çince dahil yabancı site kalmadı.

Bunlardan birinde marantz sr8500 için stereo da 4 ohm kullanımda 216,9 watt ölçmüşler.

• Herşey çok yakışıklı duruyor Allah sağlıkla, huzurla dinlemek nasip etsin, ama başına iş aldın, PL300 dinlemek istediğim hoparlörlerden, ne zaman sana geliyoruz sen ondan haber ver
  • Gule gule kullanın,hersey yerlı yerınde guzel bır sıstem toplamıssınızSıstem kurarken ses kadar gorsellıge de onem vermemız gerekır dıye dusunuyorum.Ozellıkle de evlı kullanıcılar ıcın
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.