Şimdi Ara

Marantz NR1501 Subwoofer Bağlantısı Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimdeki birkaç 2. el ürünle yeni bir ses sistemi kurmaya çalışıyorum ve ufak bir sorun yaşıyorum. Sistemi şu şekilde kurdum:

• Marantz NR1501 Amfi
    • Q Acoustics 3050 Stereo Hoparlörler
    • Harman Kardon HKTS200SUB Subwoofer

Bağlantılarımı RCA kabloları kullanarak amfinin CD portundan, Logitech Bluetooth receiver üzerinden TV’ye yaptım. Stereo hoparlörlerden gelen ses oldukça net ve tatmin edici.

Ancak amfide LFE portu olmadığı için subwoofer’ı Y kablo ile amfinin SUB çıkışına bağladım. Elektrik geliyor, hatta kabloya dokunduğumda distorsiyon sesi de alıyorum, yani SUB çalışıyor gibi, fakat ses çıkışı yok. Film izlerken subwoofer’dan bas desteği almak istiyordum ama henüz çözemedim.

Bu durumda amfi üzerinde özel bir ayar yapmam mı gerekiyor?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!

• invade kullanıcısına yanıt
    Eğer Marantz amfide ses modu olarak direkt yada pure direct tarzı bir ses mode seçildiyse amfi Sub’a sinyal yollamaz.

Bunun dışında amfinin hoparlör yapılandırmasında sub yok diye seçildiyse de Sub’a sinyal yollamaz.

Amfinin speaker setup ayarlarına girip oraları bir kurcalayın.

Bunun dışında pure direct modu genelde müzik dinlemek için kullanılır. Avr orada tüm efektleri kapatıp sesi olabildiğince orijinaline yakın şekilde vermeye çalışır. Hi-Fi, high fidelity yani yüksek sadakat olayı.

Ama elektronik müzik gibi daha baslı şarkılar dinliyorsanız müziği pure direct modda kullanmanıza gerek yok hatta Sub’ın dahil olması daha iyi bile olabilir.

Filmlerde ise sub olmazsa olmaz.
    Bunun için de AVR’den crossover ayarını 80 hz gibi ayarlayın. Bu sayede avr 80 hz ve altı bas sesleri Sub’a yollar ve diğer hoparlörler o bas sesleri vermeye çalışmayacağı için daha temiz çalışır. Ayrıca avr de daha az yorulur.

Uzun lafın kısası cihazlarda ve kablolarda bir sorun olmadığını varsayarsak biraz AVR’nin menüsünü kurcalamanız ve ayarlara daha hakim hale gelmeniz gerekiyor.

Ayrıca AVR’nin mikrofonu duruyorsa baştan kalibrasyon yapmanızda fayda var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.