Şimdi Ara

MARANTZ ONKYO PIONEER SONY Technics

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1-) ONKYO yu nasil bilirsiniz

2-)MARANTZ ONKYO PIONEER SONY TECHNİCS stereo anfi lerden hangisini secerdiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ninjafaydar -- 2 Şubat 2005, 17:24:13 >

• Ben Technics kullanıyorum. Yaklaşık 12 yıl oldu hala tık yok:)
  • ANFİ KONUSUNDA MARANTZ'IN YERİ APAYRIDIR KESİNLİKLE MARANTZ TERCİH ETMELİSİN
  • onkyo ile marentz in fiyati aynı nerdeyse onkyo da unlu bir marka mi?

satin almak icin nereyi onerirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ninjafaydar

soru
    1-) ONKYO yu nasil bilirsiniz

2-)MARANTZ ONKYO PIONEER SONY ONKYO stereo anfi lerden hangisini secerdiniz ?

pioneer ve sony alt sınıf amplier dır... marantz,onkyo ve denon (lambalı amfiler hariç ) alınabilecek en iyi amfileri yapan firmalardır...bunlar hi - end sistemleri yapan firmalar...bunlar hakında çok ama çok araştırma yaptım inan bana :) ben de sterio amfi aldım en iyisi denon amfiler... tekrar söylüyorum ( lambalılar hariç ). ben maratz aldım (2x100 6010 se)... denon lar çok pahalı birde bose am5 kolonları taktım üstüne abi adamlar amfi yapıyorlar bir marantz ın sesini hemen ayırabilirsin sony miş pioneer miş hak getire... düşük sınıf ucuz amfi istiyorsanda bence YAMAHA AL.. sony veya pioneer değil...

daha ayrıntılı bilgi istiyorsan sor cevap vereyim...

saygılar,

• DENON
  • Ben onkyo'yu 8 sene falan önce almanya'da görmüştüm. Fiyatları sony, kenwood, pioneer gibi markaların çok üzerindeydi. Ve çok iyi olduğunu da duymuştum. 96 Hyundai accent gls de hoparlörler onkyo
  • quote:

düşük sınıf ucuz amfi istiyorsanda bence YAMAHA AL.

bunu kendime almadiyorum. eger paraya kiyacaklarsa maratz alayim diyorum.
    yok para cikismayacaksa
    yamaha'nin hangi modelini tavsiye edersin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ninjafaydar -- 2 Şubat 2005, 17:35:27 >
  • MARANTZ COK DOĞRU BİR TERCİH OLACAKTIR BANA GÜVEN
  • quote:

soru
    1-) ONKYO yu nasil bilirsiniz ?

2-)MARANTZ ONKYO PIONEER SONY TECHNİCS stereo anfi lerden hangisini secerdiniz ?

1) ONKYO, MARANTZ, DENON ve YAMAHA özellikle ev ses sistemleri ve bunların parça parça (komponent) cihazları üzerinde uzmanlaşmış ünlü
    Japon markalarıdır. (Marantz aslında bir USA markasıdır, daha sonra Japonların mülkiyetine ve daha sonra da PHILIPS'ın portföyüne geçti. Şu anda bir USA kökenli büyük yatırım grubunun kurduğu bir Holding'e bağlı olarak MARANTZ ve DENON, birbirlerine rakip markalar olmalarına rağmen, aynı çatı altında faaliyet göstermekteler...)

2) PIONEER ve SONY, de söylemeye gerek yok "ünlü" Japon markalarıdır ancak bunların ürünleri çok çok daha çeşitli olup ve çok düşükler haricinde, hemen her alıcı seviyesine (fiyat ve kalite olarak) hitap ederler. Yukarıdaki dört marka ağırlıklı olarak "ses" cihazlarına ve "tek parça (komponent)" ürünlere yönelmiştir ancak PIONEER ile SONY'de çok çeşitli müzik setleri, görüntü cihazları (Pioneer'da PDP/plazma ağırlıklı, SONY'de ne ararsanız var!...) da çok önemli yer tutmaktadır. Zaten SONY, PIONEER gibi markalar yüksek tasarım ve üretim teknolojisine ve ar-ge'ye sahip olmalarına rağmen esas gelirlerini "sürüm satılabilir" ürünlerden elde ederler!...

TECHNICS ise Japon Matsushita Grubunun bir-iki yıl öncesine kadar var olan Hi-Fi markasıydı; ancak Grup stratejik bir kararla bu marka altında ürün pazarlamayı önemli ölçüde durdurdu ve ağırlıklı olarak PANASONIC markası altında pazarlamaya yöneldi. Hepsi olmamakla beraber, bazı TECHNICS ürünlerinin yeni modelleri de artık PANASONIC olarak pazarlanıyor. Ancak, TECHNICS'i de PIONEER ve SONY paralelinde sınıflandırmak gerekir.

3) Bütün bunları anlatırken SONY, PIONEER ve TECHNICS markalarını küçümsemek veya diğerlerine göre çok daha alt kategorilere yerleştirmek istemiyorum. Ancak saydığım ilk dört marka, hemen yegane işleri belli düzeyin altında veya üstünde olan ve genelde ses ağırlıklı ürünler üretmek olan markalardır. SONY, vs.'de ise bu düzeydeki ürünler firmaların tüm cirolarının çok küçük bir yüzdesi ile ifade edilir...

4) Konu stereo bir amplifikatör (yani müzik dinleme amacıyla kullanılacak bir ürün) olduğu için burada dikkat edilecek iki önemli nokta vardır:
    a) Yukarıdaki değişik markaların amplifikatörlerinin hemen hepsinin kendilerine özel bir ses karakteri bulunmaktadır.
    b) Herbir markanın biraz daha uyum sağladığı birtakım hoparlör markaları vardır. (Zaten bu düzeyde müzik dinleme için ayrılacak bütçe 100 ise bunun 35-40'ı amplifikatöre, daha büyük payı da boyutu ne olursa olsun bir çift hoparlöre hatta hoparlörler artı hoparlör kablolarına ayrılmalıdır. Keza amplifikatörün beslendiği kaynak cihazlar ve kaynak cihazlar-ampli arasındaki bağlantı kablolarının kalitesi ve özellikleri de toplam ses kalitesini ve ses rengini etkileyecektir...)
    c) Örneğin, ONKYO genelde "yumuşak" bir ses rengine sahipken, DENON veya MARANTZ daha sert ses karakterindedir. Ama Türk insanının (%50'sinin fazlasının) kulağı abartılmış ve adeta "cızırdayan ve de şıngırdayan" tizlere fazlasıyla alışık olduğundan bunlara ne verirsen ver (ampli veya hoparlör olarak) fazla farketmeyecektir. SONY veya TECHNICS'in ülkemizde fazlasıyla tutulmasının nedenlerinden biri de bu "kulak yapımızdır..."

5) Müzik dinleme amaçlı olarak kendime stereo bir ampli almak için bugün için yukarıdaki markalar arasında hemen sadece MARANTZ'ı tercih ederdim.

Sadece kişisel zevkim, kulak alışkanlıklarım açısından değil, bu işlerin teknik ve ticari olarak 20 yıldır içinde bulunduğum bir profesyonel olarak bu tercihi yapardım. Üretim kalitesi, devre tasarımı ve ortalamada güvenilirlik olarak MARANTZ şu anki fiyat sınıfında en iyi modelleri alabileceğiniz markadır.

Ancak bu tavsiyem çok kanallı A/V amplifikatörler (diğer tanımıyla, "sinema amplifikatörleri") açısından aynen geçerli değildir. O alanda ürün (model) sayısı çok çok çeşitli ve büyük çaplı karşılaştırmalar yapılabilir.

6) Ancak amacım müzik dinlemekse makul (orta) fiyatlı bir stereo amplifikatör olarak NAD ve CAMBRIDGE AUDIO markalarını da alışveriş listeme mutlaka dahil eder ve mümkünse bu üç markanın bütçeme uyacak modellerini karşılaştırmalı olarak aynı hoparlör çiftinden ve alışık olduğum bir kaynak ve materyal (CD) ile dinleyip son seçimimi yapardım...

İyi seçimler!....

• quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

soru
    1-) ONKYO yu nasil bilirsiniz ?

1) ONKYO, MARANTZ, DENON ve YAMAHA özellikle ev ses sistemleri ve bunların parça parça (komponent) cihazları üzerinde uzmanlaşmış ünlü
    Japon markalarıdır. (Marantz aslında bir USA markasıdır, daha sonra Japonların mülkiyetine ve daha sonra da PHILIPS'ın portföyüne geçti. Şu anda bir USA kökenli büyük yatırım grubunun kurduğu bir Holding'e bağlı olarak MARANTZ ve DENON, birbirlerine rakip markalar olmalarına rağmen, aynı çatı altında faaliyet göstermekteler...)

2) PIONEER ve SONY, de söylemeye gerek yok "ünlü" Japon markalarıdır ancak bunların ürünleri çok çok daha çeşitli olup ve çok düşükler haricinde, hemen her alıcı seviyesine (fiyat ve kalite olarak) hitap ederler. Yukarıdaki dört marka ağırlıklı olarak "ses" cihazlarına ve "tek parça (komponent)" ürünlere yönelmiştir ancak PIONEER ile SONY'de çok çeşitli müzik setleri, görüntü cihazları (Pioneer'da PDP/plazma ağırlıklı, SONY'de ne ararsanız var!...) da çok önemli yer tutmaktadır. Zaten SONY, PIONEER gibi markalar yüksek tasarım ve üretim teknolojisine ve ar-ge'ye sahip olmalarına rağmen esas gelirlerini "sürüm satılabilir" ürünlerden elde ederler!...

TECHNICS ise Japon Matsushita Grubunun bir-iki yıl öncesine kadar var olan Hi-Fi markasıydı; ancak Grup stratejik bir kararla bu marka altında ürün pazarlamayı önemli ölçüde durdurdu ve ağırlıklı olarak PANASONIC markası altında pazarlamaya yöneldi. Hepsi olmamakla beraber, bazı TECHNICS ürünlerinin yeni modelleri de artık PANASONIC olarak pazarlanıyor. Ancak, TECHNICS'i de PIONEER ve SONY paralelinde sınıflandırmak gerekir.

3) Bütün bunları anlatırken SONY, PIONEER ve TECHNICS markalarını küçümsemek veya diğerlerine göre çok daha alt kategorilere yerleştirmek istemiyorum. Ancak saydığım ilk dört marka, hemen yegane işleri belli düzeyin altında veya üstünde olan ve genelde ses ağırlıklı ürünler üretmek olan markalardır. SONY, vs.'de ise bu düzeydeki ürünler firmaların tüm cirolarının çok küçük bir yüzdesi ile ifade edilir...

4) Konu stereo bir amplifikatör (yani müzik dinleme amacıyla kullanılacak bir ürün) olduğu için burada dikkat edilecek iki önemli nokta vardır:
    a) Yukarıdaki değişik markaların amplifikatörlerinin hemen hepsinin kendilerine özel bir ses karakteri bulunmaktadır.
    b) Herbir markanın biraz daha uyum sağladığı birtakım hoparlör markaları vardır. (Zaten bu düzeyde müzik dinleme için ayrılacak bütçe 100 ise bunun 35-40'ı amplifikatöre, daha büyük payı da boyutu ne olursa olsun bir çift hoparlöre hatta hoparlörler artı hoparlör kablolarına ayrılmalıdır. Keza amplifikatörün beslendiği kaynak cihazlar ve kaynak cihazlar-ampli arasındaki bağlantı kablolarının kalitesi ve özellikleri de toplam ses kalitesini ve ses rengini etkileyecektir...)
    c) Örneğin, ONKYO genelde "yumuşak" bir ses rengine sahipken, DENON veya MARANTZ daha sert ses karakterindedir. Ama Türk insanının (%50'sinin fazlasının) kulağı abartılmış ve adeta "cızırdayan ve de şıngırdayan" tizlere fazlasıyla alışık olduğundan bunlara ne verirsen ver (ampli veya hoparlör olarak) fazla farketmeyecektir. SONY veya TECHNICS'in ülkemizde fazlasıyla tutulmasının nedenlerinden biri de bu "kulak yapımızdır..."

5) Müzik dinleme amaçlı olarak kendime stereo bir ampli almak için bugün için yukarıdaki markalar arasında hemen sadece MARANTZ'ı tercih ederdim.

Sadece kişisel zevkim, kulak alışkanlıklarım açısından değil, bu işlerin teknik ve ticari olarak 20 yıldır içinde bulunduğum bir profesyonel olarak bu tercihi yapardım. Üretim kalitesi, devre tasarımı ve ortalamada güvenilirlik olarak MARANTZ şu anki fiyat sınıfında en iyi modelleri alabileceğiniz markadır.

Ancak bu tavsiyem çok kanallı A/V amplifikatörler (diğer tanımıyla, "sinema amplifikatörleri") açısından aynen geçerli değildir. O alanda ürün (model) sayısı çok çok çeşitli ve büyük çaplı karşılaştırmalar yapılabilir.

6) Ancak amacım müzik dinlemekse makul (orta) fiyatlı bir stereo amplifikatör olarak NAD ve CAMBRIDGE AUDIO markalarını da alışveriş listeme mutlaka dahil eder ve mümkünse bu üç markanın bütçeme uyacak modellerini karşılaştırmalı olarak aynı hoparlör çiftinden ve alışık olduğum bir kaynak ve materyal (CD) ile dinleyip son seçimimi yapardım...

İyi seçimler!....

çok güzel bir açıklama yapmışsın dostum MARANTZ ÇOK DOĞRU BİR TERCİH OLACAKTIR

• Technics ve Sony dinlemeden alınmaz!! Cunku cok cesitli modelleri var. Bazı amplileri cok basarılıdır. Bazıları ise sadece "ses" verir. Ben pioneeri da hi-fi olarak tercih etmiyorum cok. Bi kac iyi urunu var. Ama aletimin ustunde pioneer yazmasını cok istemem. Tercih sıram ise soyle olur: Marantz, Denon, Onkyo, Technics, Sony.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!

Technics ve Sony dinlemeden alınmaz!! Cunku cok cesitli modelleri var. Bazı amplileri cok basarılıdır. Bazıları ise sadece "ses" verir. Ben pioneeri da hi-fi olarak tercih etmiyorum cok. Bi kac iyi urunu var. Ama aletimin ustunde pioneer yazmasını cok istemem. Tercih sıram ise soyle olur: Marantz, Denon, Onkyo, Technics, Sony.

müzik kulağı ve işten anlayanlar belli oluyor benim gibi
  • 3 senedir fln onkyo kullanıorum gayet güzel gerçi kolonlarım okadar ii degil ama yinede çok güzel alet önde sbt 200 arkadar sbt 100 kullanıyorum üstelik aktif woofer olmamasına ragmen gayet güzel kesinlikle tavsiye ederim .bu arada Technics sony le arçeliği fln karşılaştırmak gibi önermem .
  • Sony'nin de Technics'in de Onkyo ile yarisabilecek duzeyde amplileri var. Sadece cok satilan mallari bildigimiz icin genelde boyle yargilarimiz oluyo... Sony'nin 1000 Euroya da amplisi var mesela... Ve bu ampli onkyo'nun esdeger amplisi ile yarisir. Ama tabi ben de Marka olarak Onkyo'yu tercih ederim. Bu acidan arcelikle karsilastirmak gibi olmuyor kanimca...
  • Konu eskiymi? biraz hortlatayım
    Bazı yorumcu arkada?lar sony ve pioneer'ı arçelikle kıyaslamak gibi büyük bir hata yapmı?lar. Yıllarca set tamiri yaptım bunların içinde sony pioneer philips arcelik dahil.. Sony nin eski fh ve lbt serileri içinde oldukça ba?arılı olan 85-90 lı yıllara ait modelleri vardır ki arçelik teknoloji ve devre tasarımı açısından yanından geçemez lafı dahi olmaz adamlar o yıllarda full dokunmatik elektromekanik kontrollu kaset deckler volum potları yaparken arceliğin deckleri tamamen mekanikti. Adamlar bir amfi katları yapmı?lar kartin uzerinde bos yer goremezsin pasif filtreler komplike ?iir gibj devre tasarımlarına sahipler keza pioneer ve technics te aynı tasarımlara sahiptir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.