Şimdi Ara

Marantz PM 6005 Tamir edilme korkusu !.:))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forum üyesi arkadaşların cihazlarının bakım onarımını burada yayınlıyorum ,turuncu55 arkadaşımızın Marantz PM6005 amplifikatörü dönem dönem hoparlörden uğultu şeklinde ses gelmekteymiş ,son zamanlarda bu ses süreklilik halini almış ,sa olsun bana kargoladı , süper ötesi korumalı koli olmuş .
    cihazı 2 gün önce tezgaha yatırdım , kaynak cihazlara bağladım ,pikap ,tuner , CDP gibi bekledim ! uğultu sesi . kulağımı dayadım hoparlöre , çıt yok . uzun süre çalıştırdım ,ısı ile oluşan bir arızamı diye . ıh ıhh ses yok çok normal herşey .
    DC Ofset ,sukunet akımları normal . üst kapağı kaldırdım ,acaba gevşek bağlantı soğuk lehim vs veya gözle görülen bir devre elemanında sorun mu var diye . YOK !.
    dayanamadım osilaskopa bağladım 1 K/Hz sinüs verdim , en ufak bir problem yok , 2 gündür kısık ateş (volume) de mırıldattım yok yok .
    olası durum , turuncu55 dostumun kaynak cihazlarında sorun var ,interconnet bağlantı kablolarında sorun var , bazen iki cihazı üstüste koyunca manyetik alandan kaynaklı sorunlar olabiliyor , tavsiyem ampliyi mümkün olduğunca uzak yere koyup ,başka interconnekt kablo ve başka kaynak cihazla denemesi .
    Hani dişiniz ağırır diş doktoruna gidersiniz ,muayenehane de sıra beklerken dişinizin ağrısı geçer eve kaçasınız gelir ya .
    ya bende korkudan arıza yapmayı bıraktı adam oldu veya yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı sorun oluşuyor .
    Çok bilimsel açıklama oldu

yalnız Toroidal trafo vidaları oldukça gevşekti , cihazı yan yatırınca tıkır tıkır oynuyordu ,sıkıştırdım . amma velakin toroidal trafonun gevşek olması hoparlörden uğultu sesi yapmaz , kasa için vınıltı sesi yapar . fakat farketmeden önce vınıltı sesi de duymadım .

umarım sorun çözülmüş olur , zira bende olmayan oluşmayan soruna ,cihazın orasını burasını karıştırmak kasaplıktan öte değildir .
    Güle güle kullansın .Marantz PM 6005 Tamir edilme korkusu !.:))

• Güzel bir tecrübe olmuş forum adına ve cihazda sorun olmaması sahibini sevindirmiştir.

Özellikle bu gibi sorunlar phono kısmında baş ağrısı olur genellikle. Plakdaki statik yük, diğer yandan analog kablo kalitesi (özellikle ekranlaması), sinyal-elektrik hattında zayıf topraklama gibi sebepler rfi-emi gürültülerine davetiye çıkarabilir. Hatta yüksek gerilim hatlarına yakın bir yerdeyseniz veya radyo vericilerine sorunu faraday kafesi bile çözemeyebilir.
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam , uğultunun türevini bilsem ,tamam şudur diyeceğim fakat ölü kadar sessiz ve gayet stabil çalışıyor amplifikatör . eğer dedim uğultu devam ederse ,sesini duymak isterim ,Geçen yıl Türk Telekom ana binasına ve verecilerine çok yakın oturan arkadaş amplifikatöründen ve bose hoparlöründen radyo frekanslarını alıyordu , bose kolona özel EQualizer dan kaynaklı olduğunu düşünüyorduk , neler yapmadık , bakır folyo sarıp şaseledik , ground loop yapdık.çok az faydası oldu ,fakat benim evde ölü kadar sessizdi cihaz .
    arkadaş 15 Temmuzda T.Telekom civarında yaşadığı kötü üzücü olaylara şahit olma ve çocuklarının etkilenmesinden dolayı bu sebepten evi değiştirdi geçen ay görüştük frekans karışması kalmadı ,çok memnunum dedi

• bizde de çok oluyo abi müşteri arıyor aman öldüm bittim yandım makinam çalışmıyor işler kaldı gidiyorsun tıkır tıkır çalışıyor.ya hani öldüydün bittiydin çalışıyo işte.ne bileyim abi sizi görünce çalışıyo herhalde diyo.müşterinin biri ciddi ciddi bizim teknisyen arkadaşların birinin fotoğrafını yapıştırdı makinanın üzerine.
  • Bir zaman sıfır aldığım X marka aracımın yolda arıza yapıp 2 kez mahsur bırakmasını sonra belli zaman sonra çalışmasını ve bunu serviste bu arızayı hiç tekrarlamaması sebebiyle zor anlar yaşadım , çözümü yine ben teklif ettim , tekrar yazılım yüklediler senelerce sorunsuz kullanmıştım . bazen oluyor gariplikler .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Uğur bey merhaba

Amfiyi bugün teslim aldım. Dediğiniz gibi hiçbir sorun olmadan çalışıyor 😄

Hadi önceden pc de bağlıydı, sorun ondandır diyeceğim de size göndermeden 2 hafta önce PC'yi zaten iptal etmiştim. Ne oldu da o ara sorun çıktı yada şimdi düzeldi, anlayabilmiş değilim.

Siz gerekli cihazlar ile kontrol ettikten sonra sorun yok diyorsanız sorun yoktur zaten. En azından bir masraf çıkmadan olmayan sorunu çözmüş olduk 😄

Yardımınız için tekrar teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Marantz pm6005 kullanıcısı olarak geçmiş olsun diyorum. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hyperborea61 H kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun efendim 😄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Duruma çok sevindim . Göz kulak yanılabilir ama ölçüm cihazları yanılmaz , girişten verilen sinyal kare ,testere dişi ,sinüs çıkıştan gayet stabil şekilde aldım .
    Güle güle keyifle kullanın .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.