Şimdi Ara

MARANTZ SR 5003&6003

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu iki receiverdan bir tanesi almak niyetindeyim. Benim aradıgım; cok temiz, detaylı film seyredebilmek ve kaliteli muzik dinleyebilmek. Yorumlarınız karar vermemde cok onemli olacaktır.

Tesekkurler.
    M.Sahin Yermen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syermen -- 19 Haziran 2009; 20:52:43 >

• Arkadaşım iki üründe aynı klasmanda zaten sorunuzu tam anlamış degilim açıkcası. Kesenize hangisi uyuyorsa onu alabilirsiniz.
  • Herhalde güç farkından başka bir farkları olmasa gerek diye düşünüyorum.
  • Merhaba,

benim sitesinden gördüğüm kadarı ile
    6003 hdmi out 2 / 5003 hdmi out 1 adet,
    6003 component out 2 / 5003 component out 1 adet
    6003 7x100 watt @ 8 ohm / 5003 7x90 watt @ 8 ohm,
    6003 de önde usb girişi
    haricinde bir fark göremedim.
  • İnternet uzerinden okudugum yorumlarda; Gerek muzik gerek ise sinema icin iyi yorumlar almıs. Muhtemelen birkac denemeden sonra bu urun uzerine yogunlasacagım.

Tesekkurler.
    M. Sahin Yermen
  • Arkadaşım bu iki üründe aynı segmentte. hatta 7xxx serisi de aynı segmentte.
    Aralarında ses kalitesi olarak hiç bir fark yok buna 7xxx seriside dahil. Tek farkları 10 ar W lık bir güç ve bir kaç baglantı farkı.
    Kısacası tercih tamamen senin, kesene uyuyorsa 7xxx serisini al, degilse 5xxx serisi daha uygun fiyatlıdır ve kalite olarak digerlerinden hiç bir farkı yoktur bundan emin olabilirsin.

İçlerinde kullanılan komponentlerden DAC lara kadar herşey aynı.
  • fiyatı ne kadardır ki bu aletin.
  • Urunun(SR5003) fiyatı 1150 euro. Liste fiyatıydı ama tahmin ediyorum biraz iskonto yaparlar.
  • İskontosu bile olsa 2000tl nin altinda zor gibi gozukuyor 5003
  • Evet, muhtemelen fiyat o civarlarda olacaktır.

Ben center hoparlor B&W'nin HTM 61 modelini aldıktan sonra sistemi revize etme yonune gittim. İlk gercek ses tecrubem oldu diyebilirim. Su anda eski ve giris seviyesinde bir anfi olan YAMAHA RX 440RDS'ı kullanıyorum ama acıkcası B&W HTM 61'den aldıgım performans beni cok memun etti. Aslında ikilemdeyim de diyebilirim; ya on kolonları degistirecegim(B&W 685 ,683 veyaB&W 705) ya da receiver icin bir revizyona gidecegim. Turkiye fiyatı 685 850 dollar 683 2000 dollar ama 705 hakkında bir bilgi bulamadım. Bilgisi olan bir arkadas yorumlarını ve fiyatını bildirebilirse cok sevinirim.

Tesekkurler.
    M.Sahin Yermen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syermen -- 20 Haziran 2009; 22:30:58 >
  • görünüm olarak eski serilerden çok daha karizmatik olduğu kesin
    accayip hoşuma gitti valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: syermen

Evet, muhtemelen fiyat o civarlarda olacaktır.

Ben center hoparlor B&W'nin HTM 61 modelini aldıktan sonra sistemi revize etme yonune gittim. İlk gercek ses tecrubem oldu diyebilirim. Su anda eski ve giris seviyesinde bir anfi olan YAMAHA RX 440RDS'ı kullanıyorum ama acıkcası B&W HTM 61'den aldıgım performans beni cok memun etti. Aslında ikilemdeyim de diyebilirim; ya on kolonları degistirecegim(B&W 685 ,683 veyaB&W 705) ya da receiver icin bir revizyona gidecegim. Turkiye fiyatı 685 850 dollar 683 2000 dollar ama 705 hakkında bir bilgi bulamadım. Bilgisi olan bir arkadas yorumlarını ve fiyatını bildirebilirse cok sevinirim.

Tesekkurler.
    M.Sahin Yermen

705 de 2500 dolar civarlarında sanırsam. Fakat bu ve sizin verdiğiniz rakamlar liste fiyatlarıdır, alım aşamasına gelindiğinde satıcı ile yüz yüze rakamlar değişir. Heleki nakit alımlarda güzel fiyatlar alabilirsiniz. Bu arada kullandığınız amfi cidde eskiymiş

• Evet, Yamaha cok eskidir. 2004 yılında Almanya'dan getirmistim. EISA odulu aldıgını ve fiyatına gore cok basarılı oldugunu soylemislerdi. Beni uzun bir sure goturdu ama 5.1 de bumuymus dedigim cok oldu.)

Bugun İstinyepark AKUSTA'ya ugradım, bana B&W 685'leri dinlettiler. Kotu degildi ama biraz butceyi artırıp 1500 Dollar(liste fiyatı dediginiz gibi.) B&W 684 almamı tavsiye ettiler. Onları da klasik muzik ve vokal agırlıklı bir iki sarkıyla dinledim acıkcası cok daha iyiydi. Kararım buyuk ihtimalle B&W 684'ten yana olacak. Sizler ne dusunuyorsunuz?

Tesekkurler.
    M.Sahin Yermen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syermen -- 23 Haziran 2009; 19:49:15 >
  • quote:

Evet, Yamaha cok eskidir. 2004 yılında Almanya'dan getirmistim. EISA odulu aldıgını ve fiyatına gore cok basarılı oldugunu soylemislerdi. Beni uzun bir sure goturdu ama 5.1 de bumuymus dedigim cok oldu.)

Bugun Kanyon AKUSTA'ya ugradım, bana B&W 685'leri dinlettiler. Kotu degildi ama biraz butceyi artırıp 1500 Dollar(liste fiyatı dediginiz gibi.) B&W 684 almamı tavsiye ettiler. Onları da klasik muzik ve vokal agırlıklı bir iki sarkıyla dinledim acıkcası cok daha iyiydi. Kararım buyuk ihtimalle B&W 684'ten yana olacak. Sizler ne dusunuyorsunuz?

Tesekkurler.
    M.Sahin Yermen

684 de FST driver teknolojisi yok. Şahsen 684 leri begenmemiştim. bütçeniz yeterse 683 lere bakın derim.
    Farklı bir marka düşünürseniz de MA RS6, DALI İkon gibi marka modelleride en azından dinledim demeniz için önerebilirim.

• quote:

Evet, Yamaha cok eskidir. 2004 yılında Almanya'dan getirmistim. EISA odulu aldıgını ve fiyatına gore cok basarılı oldugunu soylemislerdi. Beni uzun bir sure goturdu ama 5.1 de bumuymus dedigim cok oldu.)

Bugun Kanyon AKUSTA'ya ugradım, bana B&W 685'leri dinlettiler. Kotu degildi ama biraz butceyi artırıp 1500 Dollar(liste fiyatı dediginiz gibi.) B&W 684 almamı tavsiye ettiler. Onları da klasik muzik ve vokal agırlıklı bir iki sarkıyla dinledim acıkcası cok daha iyiydi. Kararım buyuk ihtimalle B&W 684'ten yana olacak. Sizler ne dusunuyorsunuz?

Tesekkurler.
    M.Sahin Yermen

Kanyon daki Akusta kapanalı 2 ay oluyor neredeyse, nerede dinlediniz merak ettim ?
  • Altan Bey,

Kusura bakmayın, İstinyePark olacak.
  • quote:

Altan Bey,

Kusura bakmayın, İstinyePark olacak.

Ne demek kusura bakmak. Yalnız Şahin Bey bu işler böyledir bir şey almaya girersiniz bir üstünü dinlersiniz onu alıcam dersiniz, üstüstünü dinlersiniz neden bu olmasın olur. Aldığınız veya alacağınız her şeyin hem daha pahalısı hem daha iyisi olacak. O yüzden ya bütçenize sadık kalın yada, zevkinize sadık kalıp bütçenizi unutun.
  • Altan Bey,

Dediginiz cok dogru. İnsan kulagını dinledigi zaman butceyi hic dikkate almaması gerekiyor. Arastırmalarıma devam edecegim, size de bilgi verecegim.

Tesekkurler.
    M.Sahin Yermen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.